• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 152 z 692
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 692

#711847  autor: Majkel821
 21 kwie 2014, 17:06
ciekawy dziękuję za odpowiedzi.

Wypowiedzenie zeskanowane i wysłane na adres [email protected]

Ja, niżej podpisany, wnoszę o rozwiązanie Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych zgodnie z Regulaminem świadczenia Usług Telekomunikacyjnych z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Z końcem okresu wypowiedzenia proszę o przeniesienie numeru telefonu (xxxxxxxxx) do systemu pre-paid.

Podałem następujące informację:
imię i nazwisko
adres zamieszkania
pesel
numer którego dotyczy umowa
numer kontaktowy
hasło abonenckie

Nie podałem numeru umowy, ponieważ nie mogę go nigdzie znaleźć. Mam nadzieję że nie jest on niezbędny ?

Oczywiście po wydrukowaniu złożyłem swój podpis, a następnie zeskanowałem dokument :)

#711851  autor: ciekawy
 21 kwie 2014, 17:13
Majkel821,

nie powinni robić problemów z powodu braku numeru umowy, dużo ludzi nie tylko w Play nie wpisuje numeru umowy i wszystko przechodzi,

teraz poczekaj 1-2 dni robocze kiedy normalnie pracują i po tych 1-2 dniach możesz zadzwonić na bok zapytać się czy zarejestrowali wypowiedzenie w systemie i o date odłączenia, jak już to będzie to znaczy że możesz wynegocjować lepsze warunki na przedłużenie umowy, jak się zdecydujesz przedłużyć to wycofa to wypowiedzenie,więc nic już więcej nie będziesz musiał robić,

oczywiście po wszystkim możesz dostać pisemko do domu,że odłączą numer z jakąś datą ale tym się nie przejmuj bo to może być spózniona odpowiedź na wypowiedzenie jeśli przedłużysz umowe zanim to dotrze

#711853  autor: andrzejgolota
 21 kwie 2014, 17:19
@Majkel821

Nie napisałeś nic o internecie w telefonie. Po złożeniu wypowiedzenia jeśli nic się nie zmieniło spokojnie do ugrania jest:
- jeśli nie potrzebujesz internetu:
nielimitowane komórki + do wyboru nielimitowane sms bądź nielimitowane połączenia na stacjonarne za 45 zł msc, Xperia M w cenie od 1 do 50 zł, ale raczej za 1 zł.
- jeśli potrzebujesz internet [750 MB]
to samo co wyżej za 55 zł, cena Xperia M jak wyżej

@Btk_Tomas

Przy abo 69 zł [albo 59 zł jeśli nie potrzebujesz nielimitowanych sms bądź nielimitowanych połączeń na stacjonarne] cena Nexusa 499 zł, G2 659 zł.

#711859  autor: Majkel821
 21 kwie 2014, 17:28
@andrzejgolota
Internet mobilny jest mi niepotrzebny, bardziej zależy mi na darmowych minutach wymiennych na smsy. Dzwoniłam do BOK z 4 razy w przeciągu kilku dni, myślałem że w końcu któryś się przełamie i zaproponuje mi lepsza ofertę, myliłem się bo każdy wciskał

-za 44,99zł plus Xperia M za 200zł. Najlepsze jest to że gdy wspominałem o tańszym abonamencie 29,99zł(chciałem urwać do niego chociaż 100min wymiennych na sms) to ściemniali że to nie dotyczy mojego numeru, gdy wytknąłem im że kłamią, powiedzieli że "system się im zaciął i faktycznie takie coś jest ale nieopłacalne dla mnie bo nie ma żadnych minut do innych sieci, a nie mogą niczego dodać bo oferta nie jest elastyczna" pfff.

#711861  autor: ciekawy
 21 kwie 2014, 17:37
Majkel821,
nie wiem na czym ci najbardziej zależy kiedy wybierasz telefon ale przyzwoite telefony są w normalnych cenach,zobacz sobie na stronie Play, a jak ci nie zależy na necie to pomyśl o abonamencie 49,99 zł no limit do wszystkich komórkowych i właśnie w tym abonamencie ceny telefonów są normalne, jak dobierzesz telefon w normalnej cenie to może ci się udać obniżyć abonament do 45 zł, a telefon możesz używać,a jak bardzo chcesz obniżyć abonament bo masz dobry telefon to nowy telefon możesz sprzedać na alle albo w jakimś komisie i w ogólnym rozrachunku abonament może wyjść taniej i jako bonus będziesz miał no limit

#711862  autor: andrzejgolota
 21 kwie 2014, 17:40
@Majkel821

Bez wypowiedzenia nie ma co liczyć na cuda niestety i tak jest w zasadzie u większości operatorów. Skoro niepotrzebny Ci internet to myślę, że opcja za 45 zł gdzie masz nielimitowane komórki i nielimitowane sms jest w sam raz dla Ciebie. Jeśli by Cię interesowały jeszcze ceny innych tel w tym abo [telefony do 200 zł powiedzmy], to masz jeszcze:
Xperia L 169
Samsung Core Plus 139 zł
Motorola Moto G 159
Lumia 625 139

#711865  autor: Majkel821
 21 kwie 2014, 17:47
ciekawy,andrzejgolota

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, rozwialiście moje wszystkie wątpliwości :) !

Teraz czekam na odzew ze strony play.

#711867  autor: ciekawy
 21 kwie 2014, 17:49
z tym,że jest do wybru no limit sms albo no limit stacjonarne jedno albo drugie w tej samej cenie czy w tym samym bonusie,zależy kto co woli, oczywiście obniżka 5 zł na abonament,

co do odzewu ze strony Play nie musisz czekać, to samo zaproponują bez względu na to czy sam do nich zadzwonisz czy oni do ciebie, sam jak dzwonisz może być szybciej bo oni dzwonią masowo i musisz dłużej czekać,to jest to o czym pisałem,że po 1-2 dniach roboczych już możesz dzwonić bo na odzew możesz długo czekać,

a ciekwsze telefony jakie są na stronie w Play w niskiej cenie z założeniem,że bierzesz taryfe no limit za 49,99 zł z obniżką czyli za 45 zł abonament,

Xperia M 1 zł,
Galaxy Ttrend Plus 1 zł,
LG Swift L5 II 1 zł,
LG Swift L9 99 zł,
Alcatel POP C7 1 zł,
Lumia 520 1 zł,
Alcatel one touch Star 1 zł,

wcale nie jest tak drogo i jest wybór
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2014, 18:22 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#711871  autor: Majkel821
 21 kwie 2014, 18:06
Ok, w takim razie do piątku spróbuje się z nimi skontaktować, zobaczymy co mi zaproponują. Oczywiście poinformuję Was o przebiegu rozmowy.

#711887  autor: juga
 21 kwie 2014, 19:45
Witam, mam abo na firmę (Firma 55, coś około 500min na komórki, Play i stacjonarne no limit + 1Gb internetu za 43zł. Proszę powiedzcie czy mam szansę na coś tańszego bez SMS?
juga

juga

#711893  autor: KA
 21 kwie 2014, 20:10
@ciekawy: z tą listą "ciekawych" telefonów to pojechałeś! Jedyny w miarę ciekawy z nich, to LG L9, a i tak jest już o wiele lepsza druga generacja tego modelu.

#711906  autor: ciekawy
 21 kwie 2014, 21:42
KA,
wielu ludzi z tych telefonów nie wykorzystuje nawet w połowie ich możliwości, więc nie ma co narzekać, a na dobrym doborze telefonów zyskają ci,którzy je wybierają do użytkowania,a nie dla szpanu

#711955  autor: dakoolk
 22 kwie 2014, 09:57
Kurczę, coś cienko z obniżkami w taryfach z telefonami wygląda... wszedłem sobie na Play24 (przed świętami w GU byli chyba zarobieni, bo dzwonili do nas 2x wczesniej, ale akurat jak ojciec nie mógł gadać, a potem już nie oddzwonili...) i w końcu weszła "normalna" (standardowa) oferta przedłużeniowa...

Tutaj pytanie, czy do tej taryfy:

59,99 zł / mies
32 zł abonament przez 3 miesiące za przedłużenie umowy przez internet
nielimitowane minuty do sieci PLAY
nielimitowane minuty do innych sieci komórkowych
750 MB pakiet internet
25 miesięcy czas trwania umowy

można dostać tylko 5 zł zniżki, czyli abonament wyniósłby 54,99? W takim razie realna zniżka wyniosłaby tyko ok. 2 zł (bo przy 32 zł za mies przez pierwsze 3m byłoby 56,63 średnio za miesiąc) - czy może w tej cenie 54,99 dodają jeszcze SMSy lub stacjonarne?

Bo trochę się pogubiłem:
Paveel pisze:a ktoś może jest zorientowany za ile można wytargować moto g z abo free komórki i stacjonarne i sms, bez internetu? Ktoś wie?
andrzejgolota pisze:@Pavell
Abo 55 zł, cena tel 159 zł
andrzejgolota pisze: Po złożeniu wypowiedzenia jeśli nic się nie zmieniło spokojnie do ugrania jest:
nielimitowane komórki + do wyboru nielimitowane sms bądź nielimitowane połączenia na stacjonarne za 45 zł msc, Xperia M w cenie od 1 do 50 zł, ale raczej za 1 zł.
to samo co wyżej za 55 zł
Czy można dostać zniżkę na telefon, powiedzmy LG G2 mini za max 100 zł?

Pytam już konkretnie, bo ojcu zaczyna się "sypać" bateria w starym telefonie, więc wolałby taryfę z telefonem (ja brałbym tą za 25 zł i telefon ze sklepu, ale on woli płacić w "ratach":P ), ale te 54 to max, co mógłby płacić. G2 mini to teraz najlepszy z rozsądnych telefonów. Przy mniejszej cenie abonamentu wystarczyłaby mu w sumie Nokia 625, ale z waszych wcześniejszych postów (i niedawnego artykułu o "forum wewnętrznym pracowników Play) wychodzi mi, że im niższa taryfa tym bardziej de facto z nas zdzierają, a większość z was bierze te droższe taryfy za 69, albo nawet 85 zł, ale z lepszymi telefonami pokroju HTC One, czy Note3...

Muszę mu po prostu wysłać optymalne warunki i niech z nich to wyciśnie :) dlatego będę wdzięczny za potwierdzenie :)
ciekawy pisze:KA,
wielu ludzi z tych telefonów nie wykorzystuje nawet w połowie ich możliwości, więc nie ma co narzekać, a na dobrym doborze telefonów zyskają ci,którzy je wybierają do użytkowania,a nie dla szpanu
Zgadzam się, że jak ktoś i tak już bierze telefon na 2 lata i w ofercie utrzymaniowej taki Alcatel kosztuje złotówkę, a Moto G powiedzmy stówę, to lepiej dopłacić tą stówę i mieć telefon który do końca umowy ni będzie się "mulił" niż taki, z którym nic nie da się zrobić, bo będzie się przycinał, po zainstalowaniu kilku aplikacji, których używają nawet "laicy" (jak mój ojciec) używają - np. Navi + Skype + Whatsapp + jakieś aplikacje z niusami, typu Sport.pl...

A co do LG L9, to dopiero L9II jest wart polecenia, bo L9 używam od ponad roku i też dość mocno się muli, aparat jest do niczego, bateria przy JB (nie chcę mi się rootować) "średnio" trzyma (1 minuta przeglądania netu na WiFi przy jasności 45% to ok. 1% baterii), a jakość obudowy woła o pomstę do nieba (jak w samochodzie położę na "Gecko-macie", to plecki zostają na macie, czasem wypada też bateria i weź to wszystko zbieraj :) ), tak samo po upadku na dywan, od razu masz telefon w 3ch częściach... Dlatego doradzałbym wszystkim o ograniczonych potrzebach polecałbym jednak Moto G i wytargować jak najniższą cenę od GU...
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 10:30 przez dakoolk, łącznie zmieniany 1 raz.

#711961  autor: andrzejgolota
 22 kwie 2014, 10:23
@dakoolk

Trochę zamieszałeś mi z tą standardową ofertą przedłużeniową ;-) Rozumiem, że wypowiedzenie już złożone i zarejestrowane?
I rozumiem, że w abonamencie ma być: no limit komórki i internet a nielimitowane sms albo nielimitowane stacjonarne nie są potrzebne?

Przy takim układzie jest do wyciągnięcia: abo 59 zł [no limit komórki + 750 MB] G2 Mini - 1 zł.

#711963  autor: dakoolk
 22 kwie 2014, 10:36
andrzejgolota pisze:@dakoolk

Trochę zamieszałeś mi z tą standardową ofertą przedłużeniową ;-) Rozumiem, że wypowiedzenie już złożone i zarejestrowane?
I rozumiem, że w abonamencie ma być: no limit komórki i internet a nielimitowane sms albo nielimitowane stacjonarne nie są potrzebne?

Przy takim układzie jest do wyciągnięcia: abo 59 zł [no limit komórki + 750 MB] G2 Mini - 1 zł.
Dzięki! Wypowiedzenie oczywiście złożone i zarejestrowane, z DU już dzwonili, ale się "nie dodzwonili"...

Podałeś mi to co Play 24 (oprócz ceny telefonu oczywiście) :), z tym, że na P24 dają jeszcze 3m abo za 32 zł...

Net 750 MB jest zdecydowanie potrzebny, no-limit stacjonarne albo SMSy w sumie nie są potrzebne, ale jakby były za 55 zł, to by było OK.

Czyli w tym poście się "zagalopowałeś", czy go potwierdzasz?:
andrzejgolota pisze: Po złożeniu wypowiedzenia jeśli nic się nie zmieniło spokojnie do ugrania jest:
to samo co wyżej za 55 zł
Chyba, że kwestia wyższej ceny = większa zniżka za telefon, bo w sumie interesowałoby nas to co wyżej za 55 zł z minimalną ceną G2 mini (choć może być też w ostateczności Moto G)...

#711964  autor: ajtech
 22 kwie 2014, 10:44
Jeżeli wypowiedzenie zostało dziś już zakończone przez play. To mam do nich dzwonić i się targować czy czekać na odzew od nich? Moja umowy wygasa z dniem 19.12.2014. Będę próbował dostać to co jeden z forumowiczów wyżej abo 59,99zl (chyba) plus ew 10zl (stac lub sms) net 750GB, HTC One za 449zl. Zastanawiam się, czy jest możliwe nie podbijanie abo o te 10zł (bo sms i stac nie są mi potrzebne) przy zachowaniu ceny tel 449zł?

#711966  autor: andrzejgolota
 22 kwie 2014, 10:47
@dakoolk

Wszystko się zgadza. Tzn są przy tym abonamencie GU dwie możliwe wersje.
1. Abonament jak na stronie Play, ale za to zniżka na telefon.
2. Abonament z rabatem, ale bez zniżki na tel.

W tej opcji za 55 zł, którą zacytowałeś jest no limit komórki, no limit sms bądź stacjonarne do wyboru i 750 MB. Ale ceny telefonów wyższe - G2 Mini bodajże 270 zł, Lumia 625 139 zł itd.

W tej opcji za 59 nie ma nielimitowanych sms ani stacjonarnych do wyboru [jeśli ktoś chce to może dokupić za 10 zł] ale jest zniżka na telefon.

@ajtech

Jeśli umowa kończy Ci się dopiero w grudniu a mamy kwiecień, to szczerze wątpię żeby się tutaj dało jakieś cuda wytargować. Myślę, że 6 miesięcy przed końcem umowy dopiero można coś kombinować, chociaż kto wie, zawsze można spróbować.
PS. Co Ci napisali przy zamknięciu zgłoszenia na Play24?

#711969  autor: ajtech
 22 kwie 2014, 10:55
tylko, ze to oni sami jakies 3 tyg zaproponowali mi przedluzenie umowy... ponize odpowiedz na rezygnacje....

Szanowny Panie,
potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z 17 kwietnia 2014 roku dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o.
W przypadku podtrzymania decyzji informujemy, iż Umowa dla numeru xxxxxxxx zostanie rozwiązana z dniem 19 grudnia 2014 roku z zachowaniem okresu wypowiedzenia określonym w §16 pkt. 5 Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla Abonentów.
Wraz z rozwiązaniem Umowy nastąpi przeniesienie dotychczasowego numeru telefonu do oferty Play na Kartę. Na Pana koncie przez 30 dni dostępne będzie 10 złotych na połączenia głosowe, SMS oraz MMS do krajowych sieci komórkowych oraz połączenia głosowe do sieci stacjonarnych. Dodatkowo darmowe rozmowy i SMS-y do wszystkich w Play. Jednocześnie informujemy, że jeżeli w dniu rozwiązania Umowy usługa będzie nieaktywna z powodu braku płatności, to numer zostanie odłączony, zgodnie z informacją zawartą w pkt 2. „Regulaminu migracji numeru telefonu (Numeru MSISDN) z usługi abonamentowej (postpaid) lub usługi typu Mix do usługi przedpłaconej (pre-paid)”.

#711970  autor: andrzejgolota
 22 kwie 2014, 11:02
@ajtech

Proponowali pewnie standardową ofertę i pewnie wyższy abonament. W odpowiedzi na Plauy24 nie widzę, żadnej oferty utrzymaniowej. Tak jak pisałem ja bym raczej liczył na coś od czerwca, choć możesz spróbować zadzwonić do Play np, z pytaniem czy twoje wypowiedzenie zostało zarejestrowane [zawsze to pretekst do rozmowy]. Może konsultant zapyta o powody, a może sam spróbujesz delikatnie zagaić o ciekawsze oferty i może uda się coś ugrać.

#711971  autor: dakoolk
 22 kwie 2014, 11:11
andrzejgolota pisze:@dakoolk

Wszystko się zgadza. Tzn są przy tym abonamencie GU dwie możliwe wersje.
1. Abonament jak na stronie Play, ale za to zniżka na telefon.
2. Abonament z rabatem, ale bez zniżki na tel.

W tej opcji za 55 zł, którą zacytowałeś jest no limit komórki, no limit sms bądź stacjonarne do wyboru i 750 MB. Ale ceny telefonów wyższe - G2 Mini bodajże 270 zł, Lumia 625 139 zł itd.

W tej opcji za 59 nie ma nielimitowanych sms ani stacjonarnych do wyboru [jeśli ktoś chce to może dokupić za 10 zł] ale jest zniżka na telefon.
Dzięki wielkie! No to już wszystko jasne, bo tak migały te dwie opcje, ale jakoś nie załapałem czego dokładnie dotyczą, teraz jest "czarno na różowym" :P

W takim razie wyślę ojcu tą ofertę za 55 zł niech się dowie, jakie mu zaproponują konkretnie ceny telefonów (może po świętach coś się zmieniło) i będziemy myśleć :) Dam znać co i jak wybralismy :)
  • Strona 152 z 692
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 692
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152