Witam serdecznie
We 15 wrześniu kończy mi się umowa z Erą, dwa abonamenty, średnio po 70 zł miesięcznie, na razie miałem (abonament 60zł w tym 100min do ery oraz 40minut pozostali). Napisałem e-maila dotyczącego przedłużenia umowy do ery oto odp konsultanta:
Witam
Mam przyjemność przedstawić indywidualną ofertę przygotowaną specjalnie dla Pana. Jako Stały Abonent sieci Era, zyskuje Pan możliwość skorzystania z jednej z propozycji: Oferty bez wymiany aparatu lub Oferty z wymianą aparatu.
OFERTA BEZ WYMIANY APARATU:
Jeżeli jest Pan zadowolony ze swojego telefonu, a zależy Panu na znacznym obniżeniu kosztów zachęcam do skorzystania z Oferty bez wymiany telefonu. Promocja umożliwi Panu wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pana potrzeb pakietów taryfy Nowa Era.
W taryfie Nowa Era stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,49 zł z VAT (w taryfach Nowa Era 80, 100, 120, 200) lub 0,59 zł z VAT (w taryfach Nowa Era 20, 40, 60) za minutę połączenia oraz 0,72 zł z VAT za minutę połączenia do sieci PLAY (niezależnie od planu taryfowego), a koszt SMS-a to 0,20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.
Szczegółowa analiza Pana konta abonenckiego pozwala mi zaproponować rozważenie wyboru następujących taryf Nowa Era:
- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 50,00 zł z VAT
- Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 70,00 zł z VAT
OFERTA Z WYMIANĄ APARATU:
Jeżeli priorytetem dla Pana jest wymiana dotychczas użytkowanego telefonu na nowy oraz optymalizacja kosztów połączeń zachęcam do wyboru oferty wymiany aparatu.
Gwarantuję realizację oferty z taryfą Nowa Era oraz promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:
- Nowa Era 20 - miesięcznie 30 minut lub 90 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 20,00 zł z VAT
- Nowa Era 40 - miesięcznie 70 minut lub 210 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 25,00 zł z VAT
- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 65,00 zł z VAT
Do każdej z taryf może Pan wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era:
Era i stacjonarne - 35 lub 70 minut dodatkowe minuty
Weekendy oraz Wieczory i weekendy - nawet 2000 minut w soboty i niedziele
Wybrana osoba lub 5 wybranych osób - możliwość wykupienia nawet 2000 minut
SMS-y lub MMS-y - 500 SMS-ów lub 100 MMS-ów do Abonentów Era i Użytkowników systemu Tak Tak.
Liczę, że przedstawione powyżej propozycje spotkają się z Pana zainteresowaniem oraz zachęcą do pozostania w gronie Stałych Abonentów sieci Era.
Liczę, że przedstawione wyżej informacje są pomocne.
Z wyrazami szacunku
M...... Ż.......
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta
z tego co inni opisują swoje przypadki widzę że to standardowa oferta, ale teraz mam pytanko czy te wszystkie minuty wliczone w abonament są również do sieci Play

czy tylko do ery, orange, plus i stacjonarne ponieważ na inny forum spotkałem sie z informacją że te min wliczone w abonament nie są do sieci Play?
Czy jest jakaś szansa coś dodatkowego utargować

(oczywiści bije do tej usługi dotyczącej 5 wybranych osób - możliwość wykupienia nawet 2000 minut)
Za odpowiedz serdeczne dzięki
Pozdrawiam