Auks pisze:Zapytać nie szkodzi ^^ Zobaczymy co odpowiedzą. Zastanawiam się właśnie nad tym Desire X a także zwróciłem uwagę na ZTE Grand X In, który w R40 na 24 miesiące jest za 189,-
Czas coś wybrać i przestać wybrzydzać

Może pomogę Tobie w wyborze, bo sam jestem świeżo po przedłużeniu 2 umów (widzę, że śledzisz pilnie forum

więc pewnie pamiętasz moje wpisy).
W każdym razie z umowami wziąłem 2 telefony czyli HTC Desire X i Sony Xperia J.
Pierwszy z abonamentem R60 za 39 zł, a drugi z R40 za 99 zł.
Pomijam fakt, że Xperia J przyjechała uszkodzona, bo operator stanął na wysokości zadania i wymienił mi ją bez problemu na kolejną, tym razem sprawną nówkę.
Jako użytkownik obu telefonów mogę natomiast napisać, że HTC Desire X działa dużo sprawniej od Xperii J. Nie jest może demonem prędkości, ale jednak 2-rdzeniowy procesorek, który ma na pokładzie robi swoje. Android na nim śmiga bez żadnych przycinek, podobnie buszowanie po necie, nie ma absolutnie żadnych przycinek, a jakość wykonania jest bardzo dobra.
Xperia J jest również nieźle wykonana, ale czasem dostaje zadyszki i zdarzają jej się przycięcia nawet przy przeglądaniu internetu. Nie jest to uciążliwe, ale w porównaniu z HTC działa zauważalnie gorzej. Podobnie jest z dotykiem i zdarza się w Xperii, że trzeba walić 2 razy w jakąś ikonkę, by zareagowała.
Biorąc pod uwagę fakt, że nie wiedzieć czemu T-Mobile wywindowało cenę Xperii J z 99 zł do poziomu 299 zł w abonamencie Rodzina 40 nie pozostaje mi nic innego jak polecić HTC Desire X. I tu warto zastanowić się nad abonamentem Rodzina 60, bo miałbyś wtedy ten telefon za jedyne 39 zł.
Jeśli natomiast chodzi o telefon ZTE z procesorem Intela, to również mocno się nad nim zastanawiałem, ale czytając różne testy, na różnych stronach, znalazłem krytyczne uwagi na temat bardzo krótko działającej baterii oraz dużej niekompatybilności z aplikacjami pisanymi pod Androida.
W rezultacie wybrałem HTC i ten telefon mogę z czystym sumieniem polecić.