• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 16 z 96
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 96

#367050  autor: ShoxBDG
 28 paź 2009, 21:09
Witam! Jestem tu nowy, lecz śledzę ten temat od dawna, nie będe zadawał tych samych pytań. Zdecydowałem się na wymiane telefonu na C510 za 149 zł w abonamencie NE 60, za 40 zł. Dodatkowo znalazłem, że można za 1 zł wziąść stereofoniczne słuchawki HPM-85. Czy do tego telefonu będą one, oraz czy w salonie w erze będą mieli takowe na stanie? :) xd
 #367068  autor: st.konsultant
 28 paź 2009, 22:14
blandz pisze:Witam serdecznie!

Przedłużyłem umowę po minięciu roku od podpisania aneksu.
Na BOA się zgodzili ponieważ byłem bardzo upierdliwy.
Od tamtej pory minęło już 20 miesięcy, umowa kończy mi się 31.12.2010.

Czy takie coś przejdzie jeszcze raz? Bo mój telefon już jest wrakiem i chciałbym IPhone 3GS.

Moja taryfa teraz to: ERA NOWY KOMFORT z 5 pakietami:
- 3 x 100 minut do ERY i na stacjonarne,
- 80 minut do wszystkich sieci,
- 4000 minut do ERY i na stacjonarne (pakiet promocyjny).

Przesiadlbym sie NE120.

Pozdrawiam

Jak masz dosyć wysokie rachunki to myślę, że jest szansa na wcześniejszą wymianę telefonu. Musisz jednak zadzwonić do BOA i zapytać bo bez sprawdzenia sytuacji na koncie to można tylko zgadywać.
 #367083  autor: blandz
 29 paź 2009, 01:26
st.konsultant pisze:
blandz pisze:Witam serdecznie!

Przedłużyłem umowę po minięciu roku od podpisania aneksu.
Na BOA się zgodzili ponieważ byłem bardzo upierdliwy.
Od tamtej pory minęło już 20 miesięcy, umowa kończy mi się 31.12.2010.

Czy takie coś przejdzie jeszcze raz? Bo mój telefon już jest wrakiem i chciałbym IPhone 3GS.

Moja taryfa teraz to: ERA NOWY KOMFORT z 5 pakietami:
- 3 x 100 minut do ERY i na stacjonarne,
- 80 minut do wszystkich sieci,
- 4000 minut do ERY i na stacjonarne (pakiet promocyjny).

Przesiadlbym sie NE120.

Pozdrawiam

Jak masz dosyć wysokie rachunki to myślę, że jest szansa na wcześniejszą wymianę telefonu. Musisz jednak zadzwonić do BOA i zapytać bo bez sprawdzenia sytuacji na koncie to można tylko zgadywać.
Trochę się zdziwiłem, że wszędzie piszesz, że to 2,5 miesiąca przed jest okresem, w którym jest możliwość wymienienia telefonu. Rachunki mam ~120-130 zł więc nie jest to kwota kwalifikująca mnie do "wyższej półki obsługi".

Ciekawe co powiedzą, pewnie mają już przy mnie odnotowane na koncie jako "upierdliwy". :)

Ale powalczę tylko chciałem się poradzić czy mam szanse. Ale jak tak mówisz, to zadzwonię.
Dzięki

#367153  autor: WebSter
 29 paź 2009, 19:16
Ktos wie co tam Era szykuje dla przedluzajacych umowe w listopadzie?
Mam jeszcze jedno pytanie - głównie do st. konsultanta.

Ustaliłem warunki przedłużenia, Pani proponowała taryfę wyższą i niższą, ja wybrałem NE 60. Potem jednak doszedłem do wniosku, że lepiej wziąć wyższą niż dopłacać później za połączenia. Dzwonię do BOK i mówię, że chciałbym renegocjować warunki i anulować tamte wczesniejsze ustalenia. Pani stwierdziła, że mam nie podpisywać aneksu który przywiezie kurier, a następnie jeszcze raz zadzwonić i powiedzieć, że chcę wyższą taryfę. Moje pytanie jest nastepujące - czy mogę zadzwonić od razu do BOKU kiedy nie podpiszę aneksu (w tym samym dniu gdy odwiedzi mnie kurier) czy może muszę czekać, aż niepodpisany aneks trafi na czyjes biurko w Erze?

#367193  autor: st.konsultant
 29 paź 2009, 21:38
WebSter pisze:Ktos wie co tam Era szykuje dla przedluzajacych umowe w listopadzie?
Mam jeszcze jedno pytanie - głównie do st. konsultanta.

Ustaliłem warunki przedłużenia, Pani proponowała taryfę wyższą i niższą, ja wybrałem NE 60. Potem jednak doszedłem do wniosku, że lepiej wziąć wyższą niż dopłacać później za połączenia. Dzwonię do BOK i mówię, że chciałbym renegocjować warunki i anulować tamte wczesniejsze ustalenia. Pani stwierdziła, że mam nie podpisywać aneksu który przywiezie kurier, a następnie jeszcze raz zadzwonić i powiedzieć, że chcę wyższą taryfę. Moje pytanie jest nastepujące - czy mogę zadzwonić od razu do BOKU kiedy nie podpiszę aneksu (w tym samym dniu gdy odwiedzi mnie kurier) czy może muszę czekać, aż niepodpisany aneks trafi na czyjes biurko w Erze?
Niestety trzeba czekać nawet kilka dni aż papiery wrócą. Najlepiej dzwoniąc do BOA umówić się z jakimś konsultantem, żeby Ci tego pilnował i jak oferta wróci na konto to przesyłka zostanie wysłana raz jeszcze. A czy w wyższej taryfie miałbyś tańszy telefon ? Bo jeżeli cena byłaby taka sama albo może jest to w ogóle opcja bez aparatu, to nawet nie ma sensu odsyłać kuriera. Wystarczy po zmianie zadzwonić do BOA i zmienić taryfę na wyższą. Wtedy też będą upusty na abonament i dodatkowe minuty ;)

#367679  autor: Angel_of_Death
 02 lis 2009, 13:42
Pojawiła się nowa oferta świąteczna Może ktoś się pochwali jakie warunki mu zaproponowali? Po wejściu nowych taryf Szkoda, że nie ma już Sieci Rodzinne za 5zł Chciałem potargować się z utrzymaniem i wziąść sobie NE 80 za 60zł+Sieć Rodzinną za 5zł+Pakiet 500 SMSów za 5zł Teraz niby będzie więcej minut " *do wszystkich ", ale za Sieć Rodzinną będę musiał pewnie normalnie zabulić.

Następnym razem, jak MoDeratotor zechce usunąć tego posta to prosił bym łaskawie o uzasadnienie, bo jestem bardzo ciekawy dlaczego mój poprzedni post wylądował w koszu.

Pozdrawiam AoD!

#367684  autor: pusher
 02 lis 2009, 14:18
No ale oferta dla utrzymaniówki przecież się nie zmieniła. Przynajmniej na stronie.

#367685  autor: thonka
 02 lis 2009, 14:32
moze dlatego, ze oferta swiataczna dla nowych po za nazwa tez sie nie zmienila ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#367694  autor: adass
 02 lis 2009, 19:10
no i wkońcu przydałoby sie małe odświerzenie listy telefonów na stronie ery, a jeszcze jakby potaniały to już wogule byłoby fajnie

#367779  autor: Bruno
 03 lis 2009, 10:44
Przydałoby się oj przydało. Ja czekam na zmianę ich cennika telefonów już ponad 2 tygodnie. Cennik dla nowych w tym czasie dwa razy zmieniali po 19.10 i teraz od 2.11. O dotychczasowych zapominają? Czy to celowe działanie? Ciekaw jestem kiedy w końcu to zrobią.

#367783  autor: adass
 03 lis 2009, 11:30
Ja osobiście monitoruje cały czas od jakiegoś ostatniego miesiąca pomimo tego że mam już wybrany telefon (mda compact IV) ale ciekawi mnie cena e 52 no i reszty telefonów. A tak swoją droga to już za jakieś dwa tygodnie sam zaczne boje o dobrą oferte przedłużeniową. Mój tym to NE120 za 90, sieć rodzinna za 5 no i jakiś pakiet internetu mogłobybyć i te 50 mb tylko żeby nie było za 15 zł tylko taniej.

#367785  autor: indi85
 03 lis 2009, 11:50
Troche gorzej traktują przedłużających z telefonami;/. interesował mnie LG GT500, dla nowych w taryfie NE80 jest za 99 a dla przedłużających 199 , totalny bezsens.

#367787  autor: thonka
 03 lis 2009, 12:02
indi85 nikogo nie traktuja gorzej. po prostu potrafia liczyc, i wiedza ile z kogo zarobia...
nowy za ne80 placi 80zl (80x24=1920zl)
staly placi od 70zl (1680zl) do nawet 55zl (1320zl).
przy przedluzeniu operator dostaje od 240zl do nawet 600zl mniej niz przy nowej umowie i ta roznica jest brana pod uwage przy ustalaniu cen telefonow.

wszystko zalezy od tego ile operator zarobi z oplaty abonamentowej. zazwyczaj ceny telefonow ne80 dla stalych pokrywaja sie z ne60 dla nowych.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2009, 12:04 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#367788  autor: adass
 03 lis 2009, 12:03
ceny telefonów dla osób przedłużających są mniej wiecej takie np NE120 to cena telefonu przy przedłużaniu bedzie wynośić tyle ile w NE100 dla nowych klientów. Cena mojego upatrzonego mda tez mnie nie satysfakcjonuje do końca ale cóż 499 bedzie trzeba wyłożyć no i zbić cene punktami.

#367790  autor: Bruno
 03 lis 2009, 12:14
adass pisze:Ja osobiście monitoruje cały czas od jakiegoś ostatniego miesiąca pomimo tego że mam już wybrany telefon (mda compact IV) ale ciekawi mnie cena e 52 no i reszty telefonów. A tak swoją droga to już za jakieś dwa tygodnie sam zaczne boje o dobrą oferte przedłużeniową. Mój tym to NE120 za 90, sieć rodzinna za 5 no i jakiś pakiet internetu mogłobybyć i te 50 mb tylko żeby nie było za 15 zł tylko taniej.
Dokładnie ja tak samo. Mi po 14 listopada przechodzi umowa w czas nieoznaczony i chciałbym przed tym dniem mieć możliwość przedłużenia z nowym cennikiem telefonów. Mam nadzieję, że tak się będzie mogło stać. Też mnie interesuje cena głównie nokii e52.

#367796  autor: abes99
 03 lis 2009, 12:50
Jest nowy cennik (02.11) telefonów dla klientów indywidualnych przedłużających umowę...

Narka i pozdruffka - abes99 ;)

#367802  autor: adass
 03 lis 2009, 13:57
ehh patrze wycofany został z podstawowej oferty te mda co chce wziąść bedzie trzeba z nimi chyba powalczyć żeby ściągneli. a tak pozatym to nic ciekawego nie ma no i ceny nadal stoja

#367814  autor: Bruno
 03 lis 2009, 14:45
abes99 dzięki za linka i informację. Ja dziś sprawdzałem i nie było nowego cennika, no nic najważniejsze, że już się pojawił. W sumie bez jakichś rewelacji. Tak jak myślałem e52 bardzo droga przy NE80/100.

Czy myślicie, jak mam 6030 punktów Era Premia to czy będą mogli podciągnąć mi pod 6500 i dostałbym wtedy 200 zł zniżki na telefon? Tak swoją drogą to ostatnio po rachunku mialem 6120 punktów, a teraz widzę, że znowu mam z poprzedniego miesiąca 6030. Czy poprosić na infolinii (gdzie dzwonili już kilka razy i wciskali mi NE 80 za 70 zł wg cennika, gdy mam od nich maila z boku z propozycją 60 zł) czy może w salonie Ery coś takiego też będą mogli zrobić? Czy może st.konsultant mi będzie mógł pomóc? Inni oczywiście również mile widziani :)

Z góry dzieki.

#367818  autor: adass
 03 lis 2009, 14:58
według mnie możesz odpisać im maila żeby doliczyli tobie te punkty, a jak dzwonia do ciebie to mow ze masz już podaną oferte na maila z niższą stawkąi tylko pertraktujesz zniżke na telefon poprzez punkty i tyle

#367900  autor: WebSter
 03 lis 2009, 21:02
A ja mam takie pytanie troszkę obok - co wziąć z oferty telefonów z Ery (NE80) najlepiej na sprzedaż? Moje typy: Corby, GT500? Za co mogę dostać najwięcej? Porównywałem z Allegro, ale ceny są różniste.

Mowa o przedłużeniu.
  • Strona 16 z 96
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 96
  • 1
  • 14
  • 15