• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 148 z 208
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 208

#479997  autor: bulkasz
 05 cze 2011, 20:46
Co do Play. To w opcji przeniesienia numeru widzę w all inclusive 75 541 min i 300mb żadnego abo za 75 zł i 650 min niestety nie:P Ceny telefonów również porażają.

#480056  autor: behemot72
 05 cze 2011, 23:28
Kiepsko patrzyles. Przy przeniesieniu numeru

Szczegóły taryfy Super MNP All Inclusive MAX 85

miesięczny abonament

75 zł

darmowy dostęp do Facebook i nk.pl

zawsze

pakiet danych

1 GB

Stan Darmowy

zawsze

minuty do wszystkich sieci LUB

650

SMSy/MMSy do wszystkich sieci

1047

stawki poza abonamentem

minuta połaczenia do wszystkich sieci

29 gr

SMS/MMS do wszystkich

18 gr
jak to porownac do ofert orange?.Tragedia

[ Dodano: 2011-06-05, 23:32 ]
sorki za rozwleczony post.
kiedys orange dla firm bylo najlepsze na rynku.Dzis najgorsze.Naprawde nie chce mi sie zmieniac sieci ale ta oferta to kpina. Zastanawiam sie nad t mobile i play.

#480061  autor: JW_
 06 cze 2011, 00:22
bulkasz pisze:Co do Play. To w opcji przeniesienia numeru widzę w all inclusive 75 541 min i 300mb żadnego abo za 75 zł i 650 min niestety nie:P Ceny telefonów również porażają.
Oferta się nazywa Super MNP All Inclusive Max. Kilku konsultantów potwierdziło, że da się do tej oferty przenieść również numer firmowy.
Mieisęczny abo: 75zł brutto = ~60 zł netto.

Generalnie w PLAYu w odróżnieniu do orange mając firmę, możesz sobie wybierać między ofertami firmowymi oraz indywidualnymi.

A jeśli nawet nie przenosisz numeru, to masz zwykła All Inclusive:
- 450 minut / 725 SMS
- darmowe rozmowy w PLAY
- 1 GB transferu

Miesięczny abo tak jak poprzednio: 75 zł brutto = ~60zł netto.

Co do "porażających" cen telefonów: telefon w Orange kosztował 99zł netto, w PLAYu 349zł brutto (~282zł netto), czyli całe ~182zł więcej.

Teraz sobie przelicz, jaki abonament płaciłbyś za podobny pakiet w Orange i po ilu miesiącach zwraca się różnica...

#480066  autor: bulkasz
 06 cze 2011, 00:45
Dzięki za odpowiedź, teraz wszystko widzę, ta oferta jest tylko w indywidualnych. Jest rzeczywiście wybitnie dobra. Ceny telefonów też ok:> Jestem rozczarowany ofertą Orange strasznie, a szkoda, bo póki co tylko dobre doświadczenia miałem z nimi.

#480525  autor: BeCkS
 07 cze 2011, 23:39
Powiem Wam, że jak tam czytam to wszystko to zaczynam się martwić. Umowę będę mógł przedłużyć za 35 dni, ale boje się tego. Boje się, ponieważ jak znam życie nie otrzymam już tak fajnej oferty, którą sobie 2 lata temu wywalczyłem.
Orange Abonament. Kwota 35zł + 100% więcej czyli co miesiąc mam 70zł które i tak przechodzi na następny miesiąc więc często bywa tak, że rozpoczynam okres rozliczeniowy mając na koncie 100-140zł i jest dobrze. Do tego: 2 prezenty i jeden bezpłatny numer. W zupełności wystarczy, zwłaszcza płacąc 35zł miesięcznie (105zł na 3 miesiące = doładowanie Orange GO 100zł co 3 miesiące).
Umowę mam do listopada i najchętniej przedłużyłbym na tych samych warunkach, ale jak znam życie - nie ma takiej możliwości. analizuje wszystkie oferty i to całe bagno jest tak głębokie i tak ciągnie w dół, że nie ma co wybrać. Z roku na rok jest gorzej. Obawiam się że zostaje mi Orange GO z doładowaniem 100zł na 3 - lub więcej - miesięcy. Bardzo fajna oferta.
Oj oj...do końca umowy coraz mniej czasu i wcale mnie to nie cieszy...

#480549  autor: sic
 08 cze 2011, 08:05
W NOG jest jeszcze taniej wiec sie nie martw tylko przechodz na karte. Ladujesz za 100, dostajesz +10. Do tego 120 min na 30 dni do wszystkich, do tego 3 numery po 1200 minut na 60 dni. O innych uslugach nie wspomne. Po tych 60 dniach przechodzisz na ONE, wykupujesz pakiet 3 numerow za 6zl i pelen wypas. Jak ci zabraknie srodkow, kupujesz przelew sms na allegro i smiejesz sie w glos jak mogles tak dlugo byc na smyczy :mrgreen: I tak co 5 miesiecy....

#480566  autor: hans1054
 08 cze 2011, 10:16
BeCkS

Niczym sie nie przejmuj mam nadzieje ze nie przejdziesz do taryf zwierzęcych. Odnośnie abonamentu Orange abonament powiem ci w tajemnicy że jest taka usługa jak specjalny pakiet złotówek gdzie można dostać od 10zł wzwyż do nawet 200zł (uzależnione jest to od zysku) ważne jest to ażebyś dotarł do dobrego konsultanta który ma najwyższy dostęp do oferty. jeżeli dostaniesz marna ofertę to napisz na priv i przekażę ci imię i nazwisko konsultanta który ci da max ofertę dostępną ze systemu będziesz zadowolony :)

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#480567  autor: BeCkS
 08 cze 2011, 10:16
Zgadza się. Mam drugi numer i tak robię w ofercie Orange GO i Orange POP. Zresztą opisałem to TUTAJ. Bardzo korzystna opcja.

Dzięki hans1054, będę o tym pamiętać.

[ Dodano: 2011-06-08, 10:27 ]
sic, jest jeszcze inna możliwość. Po pewnym czasie sprzedajesz komuś na allegro przelew sms, dokładasz kasy - albo i nie - i kupujesz kod i znowu doładowujesz za 100zł i masz 3 numery, 120 minut itd..

#480767  autor: corner
 08 cze 2011, 23:10
Czy ktoś byłby w stanie sprawdzić możliwość przyznania Specjalnego Pakietu Złotówek do mojego Orange Abonament? Do zwierzaków na pewno nie przejdę, a oferta przekazana przez konsultantkę dla OA jest bardzo kiepska.

#480808  autor: krzsos
 09 cze 2011, 10:03
hans1054 pisze:BeCkS

Odnośnie abonamentu Orange abonament powiem ci w tajemnicy że jest taka usługa jak specjalny pakiet złotówek gdzie można dostać od 10zł wzwyż do nawet 200zł
Czy ten pakiet można dostać przy przedłużeniu z telefonem i na całą umowę ?

#480818  autor: hans1054
 09 cze 2011, 11:00
krzsos pisze:
hans1054 pisze:BeCkS

Odnośnie abonamentu Orange abonament powiem ci w tajemnicy że jest taka usługa jak specjalny pakiet złotówek gdzie można dostać od 10zł wzwyż do nawet 200zł
Czy ten pakiet można dostać przy przedłużeniu z telefonem i na całą umowę ?
Tak, tylko jest to uzależnione od konsultanta który przedstawiłby ci ofertę. Napisz do któregoś z konsultantów na forum oni powinni ci przydzielić specjalny pakiet złotówek. Jeżeli zysk będzie mały to nie spodziewaj sie cudów lecz jeżeli zysk będzie wysoki to myślę ze 50zł i więcej co miesiąc możesz dostać na cały okres umowy.
Przy zwierzątkach nie ma specjalnego pakietu złotówek tylko i wyłącznie specjalny pakiet złotówek występuje przy Orange abonament. Pakiet złotówek jest do wykorzystania na wszystkie usługi roaming i sms premium.

[ Dodano: 2011-06-09, 11:04 ]
krzsos pisze:
Czy ten pakiet można dostać przy przedłużeniu z telefonem i na całą umowę ?[/quote]

Odnośnie telefonu to nie jestem pewien ale negocjuj takie info powinieneś uzyskać od konsultantów.Jestem tylko zwykłym użytkownikiem i nie pracuje w Orange także wszystkiego nie wiem

#480836  autor: krzsos
 09 cze 2011, 11:43
To dziwne , bo jak przedłużałem rok temu OA to konsultantka ( skądinąd przemiła i kiedyś udzielająca sie na tym forum ) nic nie wspomniała o specjalnym pakiecie złotówek i mam goły OA plus 3 standartowe prezenty . No chyba że nie miałem uzysku i dlatego .

A zwierzątek też nie lubię .

#480844  autor: hans1054
 09 cze 2011, 11:59
krzsos pisze:To dziwne , bo jak przedłużałem rok temu OA to konsultantka ( skądinąd przemiła i kiedyś udzielająca sie na tym forum ) nic nie wspomniała o specjalnym pakiecie złotówek i mam goły OA plus 3 standartowe prezenty . No chyba że nie miałem uzysku i dlatego .

A zwierzątek też nie lubię .
Pamiętaj ze niektórzy konsultanci nie dają ofert maksymalnych bo też chcą zarobić ale jak takiego konsultanta przyciśniesz i powiesz o specjalnym pakiecie złotówek to z pewnością ci go da a jeżeli któryś z konsultantów powie ci że specjalny pakiet złotówek nie jest dostępny to albo kłamie żeby ci go nie dac albo jest początkującym pracownikiem. Pamiętaj nie daj sobie nic wmówić a pakiet złotówek jest na 1000% dostępny.

Napisz jak poszły ci negocjacje pakietu złotówek.
Pozdrawiam :)

#480883  autor: krzsos
 09 cze 2011, 14:03
Postaram się odnieść rzeczowo do negocjacji , aczkolwiek jeszcze troche czasu mam - w wakacje chyba zaczną dzwonić :)

#480968  autor: Petun
 09 cze 2011, 19:54
Witam wszystkich,

Od 2 dni uwzięli się na mnie i ciągle dzwonią, proponując "lepsze warunki". Kończy mi się umowa z orange na jednym telefonie, w firmie są 4 numery. Aktualnie posiadam na tym numerze najniższy plan - Orange 80, opłata abonamentowa wychodzi około 40zł (44 bodajże, dokładnie nie pamiętam, a nie chce mi się teraz szukać faktury), minut mam 80. 2,5 roku temu podpisalem umowę i za ten sam abonament miałem dostać +40 minut do wszystkich, czyli łącznie 120 min. Okazało się, że usługa "wyłączyła się" po 6mc-ach, a ja zostałem z tym samym planem, za te same pieniądze, bez nowego telefonu na kolejne 2 lata. FAJNIE NIE?

Dlatego postanowiłem, że teraz nie będę na szybko przedłużać umowy i troche ponegocjuje. Zacząłem od tego, ze 2,5 roku temu zostałem zrobiony w balona z tymi minutami i nikt mi wtedy nie mógł pomoc, więc negocjacje zaczynam od 120 minut, które powinienem posiadać w tym planie Orange80. Pierwsza Pani, bardzo miła, zaproponowała Nokię E72 za około 250zł netto i 250 minut. Uznałem, że skoro od razu proponują takie warunki, to warto poczekać. Dostałem kolejny telefon - "Pana abonament wynosi 70 zł i proponuję obniżenie do 40zł i 200 ileś tam minut" Podziękowałem kłamczuchowi. Ostatnia konsultantka zaproponowala mi za 40zł netto 400 minut do Orange w przeliczeniu około 270 do wszystkich. Problem jest taki, że nie jestem w stanie wykorzystać tylu minut na tym telefonie. Zalezy mi bardziej na nowym aparacie, ale jakieś ceny rzędu 700-1000zł, które wyskakują online za lepsze modele są śmieszne.

Dlatego mam pytanie - czy schodząc z minut z propozycji rzędu 270minut do wszytkich, np do 160-180, mogę ugrać jakieś atrakcyjne ceny na te modele telefonów - HTC DESIRE HD, Samsung i9000 Galaxy S, HTC HD2, MOTOROLA MILESTONE, NOKIA E72?

Pytanie numer 2 - czy warto zaczekać do listopada (koniec umowy) z nadzieją na obniżkę cen telefonów?

Numer jest kilka lat w sieci, podobnie jak reszta, ciągnie się od Idei* :)

#480997  autor: ubuntulnx
 09 cze 2011, 21:31
Petun pisze:Uznałem, że skoro od razu proponują takie warunki, to warto poczekać
Wykazałeś się zerową wiedzą nt. przedłużania w Orange.
Petun pisze:Podziękowałem kłamczuchowi
Na 100% mówił o Twoim średnim rachunku.
Petun pisze:Ostatnia konsultantka zaproponowala mi za 40zł netto 400 minut do Orange w przeliczeniu około 270 do wszystkich
Jeżeli z telefonem i usługą Taniej do wszystkich (obniżającą do takich cen), wtedy jest w granicach 60 brutto.
Petun pisze:HTC DESIRE HD, Samsung i9000 Galaxy S, HTC HD2, MOTOROLA MILESTONE, NOKIA E72?
W abo rzędu 40-50zł brutto? No way.

Obrazek

#481000  autor: Petun
 09 cze 2011, 21:51
"Wykazałeś się zerową wiedzą nt. przedłużania w Orange."

Oj to naprawdę straszne! Co ja teraz zrobię! :shock:

Konsultant nie mowił o moim średnim rachunku, nie jestem głuchy. Abonament przekraczam maksymalnie 10zł na tym telefonie i to sporadycznie.

Była oferta bez telefonu, może dlatego 40zł, a nie 60zł?

Mogę podwyższyć nieco abonament i nie brać tych 270 minut tylko mniej, pomoże to w negocjacjach odnośnie telefonu?

#481005  autor: Lukaszsz
 09 cze 2011, 22:06
60 zł netto masz 250 min standardowo w Optymalnym 250. Wtedy telefon powinien być tańszy, no i może dostaniesz usługę typu rabat na abonament 50% na kilka mies jak mają nowi lub ok. 2 miesiecy abo po 1 zł

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#481006  autor: Petun
 09 cze 2011, 22:10
nowi też dostaną za 60zł 250 minut i rabat prawda? Nie kumam trochę tego, dlaczego mam być traktowany tak jak "nowy", chyba muszę przeczytać 30 stron wcześniej.

#481009  autor: ubuntulnx
 09 cze 2011, 22:24
Petun pisze:Oj to naprawdę straszne! Co ja teraz zrobię!
Hm może to, że przed zadawaniem najbardziej oklepanych pytań nt. przedłużania (a jak poczekam/nakrzyczę/złożę wymówienie to pomoże?????) przeczytasz choć kilka stron wstecz.
Petun pisze:Konsultant nie mowił o moim średnim rachunku, nie jestem głuchy. Abonament przekraczam maksymalnie 10zł na tym telefonie i to sporadycznie.
Twój abo brutto to ok. 54zł. Przekraczając go o 10zł masz 64zł. Średni rachunek jest z kilku miesięcy wstecz, wieć uśredniając mogło wyjść ok 70 zł. Zanim nazwiesz kogoś kłamcą, zważ, że sam możesz nie znać technikaliów i na kogo wtedy wychodzisz?
Petun pisze:Była oferta bez telefonu, może dlatego 40zł, a nie 60zł?
Oferta to Nowy Pakiet dla Firm 40. Netto 40zł, brutto ok 49zł. Z usługą obniżającą koszty do wskazanych powyżej i bez telefonu jest cena ok 45zł brutto.
Petun pisze:Mogę podwyższyć nieco abonament i nie brać tych 270 minut tylko mniej, pomoże to w negocjacjach odnośnie telefonu?
Im wyższy abo tym tańsze telefony, ale na niskie ceny tych modeli bym akurat nie liczył. Zadzwoń na *600, oni mogą dać radę.

Obrazek
  • Strona 148 z 208
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 208
  • 1
  • 146
  • 147