Do tego stopnia, że wysyłają umowy bez zgody właściciela na warunki. Niestety na 10 takich umów zawsze znajdzie się ze 2-3 jeleni, którzy podpiszą i nic więcej z tym nie zrobią. I już ma kolejne sztuki do planu, nawet jeśli ktoś zrezygnuje na drodze reklamacyjnej, to i tak plan na dany miesiąc jest wykonany.cesarz pisze:.Widocznie presja Orange na pracowników aby wykonali plan sprzedaży jest wielka .
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Oj bracie, pracujesz w salonie i dlaczego siedzonko Ci sciska? Może dlatego, że boli Cię, że czasem w oczy musisz ludziom tłumaczyć, dlaczego kolo na słuchawce daje lepszą ofertę niż Ty? I wtedy uciekasz się do kłamstw w stylu "ONI KŁAMIĄ!". A może zdradzimy obecnym Twój system prowizyjny? Nie będę miał oporów. W odpowiedzi na Twoje zakłamane, wybiórcze dywagacje przytoczę swoje:raistinc pisze:Ze swojej strony ostrzegam przed przedłużaniem umowy przez słuchawkę, bo:
1. Konsultant mówi jedno przez telefon, a co innego jest na umowie. Obiecuje cuda na kiju i potem okazuje się, że nie jest tak kolorowo. A z kurierem wiadomo jak jest - daje szybko coś do podpisania i nie ma czasu na zapoznanie się z umową. No chyba, że ktoś się uprze... Gorzej jak w domu nie zastanie właściciela n-ru i umowę bez wahania podpisze babcia/mama/siostra itd
2. Wysyłają telefonu najczęściej z wadliwych serii np. E52 - ile ja tego ostatnio odbieram w salonie, to się w głowie nie mieści. Dziwnym trafem inne reklamacje telefonów w dużej mierze są z umów przez słuchawkę
3. No i już słynne - "Tak, tak - ze starej promocji dostanie Pan/Pani wszystkie bonusy i dodatkowo to co oferuje nowa promocja... Taa
1) a od kiedy rozmowy w salonie są nagrywane dyktafonem? Gdy sprzedawca "niechcący się pomyli", od czego klient się odwoła?
2) znam przypadki, że w POS wciskali telefony używane, z nabitym czasem rozmów. (dziwnym trafem magazyn jest jeden, ogólnopolski)
3) czy ta Nokia E52, którą podajesz dziesiątemu klientow w dniu, i którą w końcu ktoś kupuje jest na dobrą sprawę nowa?
4) ile razy zbyłeś klienta, bo Ci się nie chciało, nie wiedziałeś?
5) są salony co aneksy wysyłają bez zgody (fakt!)
Mógłbym długo, ale z racji tego, że nie jestem zakłamany i wiem, że sytuacje opisane przeze mnie to przypadki (podobnie jak te na słuchawce) i szanuje pracowników POS nie będę się do tego uciekał.

A to ciekawe!raistinc pisze:Ze swojej strony ostrzegam przed przedłużaniem umowy przez słuchawkę, bo:
1. Konsultant mówi jedno przez telefon, a co innego jest na umowie. Obiecuje cuda na kiju i potem okazuje się, że nie jest tak kolorowo. A z kurierem wiadomo jak jest - daje szybko coś do podpisania i nie ma czasu na zapoznanie się z umową. No chyba, że ktoś się uprze... Gorzej jak w domu nie zastanie właściciela n-ru i umowę bez wahania podpisze babcia/mama/siostra itd
2. Wysyłają telefonu najczęściej z wadliwych serii np. E52 - ile ja tego ostatnio odbieram w salonie, to się w głowie nie mieści. Dziwnym trafem inne reklamacje telefonów w dużej mierze są z umów przez słuchawkę
3. No i już słynne - "Tak, tak - ze starej promocji dostanie Pan/Pani wszystkie bonusy i dodatkowo to co oferuje nowa promocja... Taa
Nie tak dawno kupowałęm komplet opon do samochodu. Przed zakupe zrobiłem rozeznanie w "stacjonarnych" stacjach obsługi. Różnica w cenie dochodziła nawet do 75PLN na oponie. Oczywiście opona taka sama jak ta w sklepie internetowym.
Na pytanie dlaczego tak duża róznica w cenie, bo na komplecie dochodzi do 400PLN, facet odpowiedział mi, że ci z interetu często przysyłają opony uszkodzone, "stare", a reklamacja jest prawie niemożłiwa.
Kupiłem juz 3 komplety opon w necie i za każdym razem gumy produkowane były max 2 miesiące przed datą zakupu. Nie odnotowałem żadnej awarii ani jakiegokolwiek problemu z oponami.
Tymczasem od jakiegoś czasu konsumenci dokonujacy zakupów drogą internetową maja takie prawa, o których nie śniło sie nawet tym, którzy kupują w sposób tradycyjny.
Mam na myśli chocby 10 dni na odstapienie od umowy bez podania przyczyny i bez konsekwencji.
Ja tez nie wierzę, że się ze mna zgadzasz, ale cuda ponoć się zdarzająubuntulnx pisze:SACZI, ja, ja nie wierzę... Ja, ja się z Tobą zgadzam :-p

Jednak ostatnio zaczynam mieć wrażenie, że stacjonarne punkty sprzedaży to miejsca, gdzie mogę coś pooglądać, dotknąć, przymierzyć ...
Kupuje się przez internet.
Każdy ma plany sprzedażowe itp. raz trudne do wykonania, raz banalnie proste a raz niemożliwe. Gdy to ja dobijam się do klienta, ten plan wyrobić mi jest łatwiej, bo za dzień mogę porozmawiać z 60 klientami na temat, który mnie interesuje.SACZI pisze:Jednak ostatnio zaczynam mieć wrażenie, że stacjonarne punkty sprzedaży to miejsca, gdzie mogę coś pooglądać, dotknąć, przymierzyć ...
Kupuje się przez internet.
W salonie plany są inne, klienci zresztą przychodzą z różnymi sprawami.
Zgadzam się, że salon to dobre miejsce do ekspozycji, sam kupuję przez net, natomiast przedłużanie w O polecam przez *400/*600 - jak się chce można naprawdę dużo.

No to dziś witamy nową ofertę indywidualną Orange Delfin II . Kto więcej rozmawia i przedłużył bez zbędnego zwlekania ma bardzo fajne warunki, kto szedł na przeczekanie ten trąba bo dostanie zdecydowanie gorsze
jedyny plus to nowe pelikany, tam można pisać już do oporu od 29 zł

jedyny plus to nowe pelikany, tam można pisać już do oporu od 29 zł

KKI
Witam wszystkich. Piszę w związku z przedłużeniem umowy, a dzisiejsze nowe plany w Orange dla indywidualnych jakoś nie ułatwiają mi sprawy:P
Mam obecnie 3 numery na firmę w Orange:
- abonament za 61zł brutto, na którym na początku sierpnia kończy mi się umowa i muszę coś z nim zrobić, średnia rachunków 80zł
- i 2, które kończą się w przyszłym roku: jeden za 30zł netto, średnia rachunków około 40zł, i optymalny 250, rachunki około 80zł
Abonament, który chcę przedłużyć/zmienić jest sprzed 2 lat, to 125 min + 75 co miesiąc w promocji, obecnie proponują mi zamiast niego optymalny 250 za około 73 zł, to jest powiedzmy maksymalna kwota jaką jestem w stanie płacić.
Niestety w tym abonamencie jest zero internetu, a chciałbym choć 300-500mb + jakiś sensowny telefon. Dzwoniła do mnie miła Pani z salonu, ale zaproponowała mi ofertę jak dla nowego klienta, czym mnie tylko rozśmieszyła. Zależy mi też, żeby mieć 3 numery w 1 sieci, więc jak zwieję z tym jednym, reszta też pójdzie wkrótce do innego operatora.
Co da się wyciągnąć w takim planie? Jaki maksymalny rabat na telefon można dostać?
Czy będzie w najbliższym czasie nowa oferta dla firm?
Niezłym abonamentem jest Pantera za 69,90zł ale 1000zł za telefon typu Samsung Galaxy S, to sporo. Macie doświadczenie czy można jakoś zejść z tej ceny?
Mam obecnie 3 numery na firmę w Orange:
- abonament za 61zł brutto, na którym na początku sierpnia kończy mi się umowa i muszę coś z nim zrobić, średnia rachunków 80zł
- i 2, które kończą się w przyszłym roku: jeden za 30zł netto, średnia rachunków około 40zł, i optymalny 250, rachunki około 80zł
Abonament, który chcę przedłużyć/zmienić jest sprzed 2 lat, to 125 min + 75 co miesiąc w promocji, obecnie proponują mi zamiast niego optymalny 250 za około 73 zł, to jest powiedzmy maksymalna kwota jaką jestem w stanie płacić.
Niestety w tym abonamencie jest zero internetu, a chciałbym choć 300-500mb + jakiś sensowny telefon. Dzwoniła do mnie miła Pani z salonu, ale zaproponowała mi ofertę jak dla nowego klienta, czym mnie tylko rozśmieszyła. Zależy mi też, żeby mieć 3 numery w 1 sieci, więc jak zwieję z tym jednym, reszta też pójdzie wkrótce do innego operatora.
Co da się wyciągnąć w takim planie? Jaki maksymalny rabat na telefon można dostać?
Czy będzie w najbliższym czasie nowa oferta dla firm?
Niezłym abonamentem jest Pantera za 69,90zł ale 1000zł za telefon typu Samsung Galaxy S, to sporo. Macie doświadczenie czy można jakoś zejść z tej ceny?
To zależy co tera pokaże t-erabulkasz pisze:...
Czy będzie w najbliższym czasie nowa oferta dla firm?...

mnie umowa skończyła sie 2 dni temu - konsultantka w małym salonie przy pierwszej wizycie zaproponowała mi optymalny 30 za 31zl netto, 110min, telefon Motorola Defy za 121zl z VAT, umowa 24m-ce, dodatkowo 100mb na internet za 1zl przez 18m-cy . a w moim starym planie NIF 50 40% zniżki na abo przez cały okres + gratis email dla firm też przez cała umowę i Defy za 240 zł - chyba to dość atrakcyjna oferta (ta druga) - miałem czekać do wejścia t-mobile ale chyba nie będę kusił losu i wezmę co proponowała bo nawet konsultanci biznesowi lepszej oferty mi nie przedstawiali niż ta przypadkowa blondi a już myślałem ze przyjdzie mi się do gluta na stałe przykleić 

To i tak miałeś szczęście. Nam przez pewien czas nie proponowali nawet takiej oferty jak dla nowych, tłumacząc, że "to tylko dla nowych"bulkasz pisze: Dzwoniła do mnie miła Pani z salonu, ale zaproponowała mi ofertę jak dla nowego klienta, czym mnie tylko rozśmieszyła.

Ja tam czekam do oferty T-Mobile, , mam nadzieję, że przynajmniej na początku będą chcieli przyciągnąć klientów i dadzą dobre warunki. A jak nie, to na 99% przechodzę do Playa. All inclusive max są całkiem sensowne, a wszystkie usługi w tej opcji działają również na nadajnikach Plusa, więc można ustawić na ręczny wybór sieci i zero problemów z zasięgiem.
Jedynymi lepszymi ofertami były w moim przekonaniu zwierzaki z promocją 2x, no ale jak orange ugięło się pod sugestiami klientów, że oferta jest zbyt dobra w stosunku do oferty biznes, to trudno

Witam!
Za 2 tyg kończy mi się umowa w Orange. Mam nr tele w Orange już jakieś 6 lat. Z tym, że połowę tego czasu figurował na mojego tatę, a potem przepisałem na siebie.
I tu mam pytanie do speców. Czy przy przedłużaniu umowy liczy się łączny czas posiadania nr tele, czy tylko to ile ten nr należy do danego użytkownika?
Do tej pory miałem abonament 55zł, teraz chcę go zwiększyć do 99zł bo i tak rachunki płacę ponad 100zł jak nie więcej. Przy przedłużeniu umowy interesują mnie głównie dobre warunki na darmowe minuty, rozmowy, oraz na chwilę obecną telefon Samsung i9000 GalaxyS.
Przedłużając umowę przez neta miałbym abonament 99zł, 450min za free i Samsunga za 199zł. Mam zamiar dzwonić jeszcze do konsultanta i próbować coś uskrobać, ale najpierw chciałbym usłyszeć wasze opinie. I tu moje kolejne pytanie. Co można jeszcze wywalczyć, żeby było korzystniej? Tzn czy tańszy tele, min, itp.
Pozdrawiam Łukasz
Za 2 tyg kończy mi się umowa w Orange. Mam nr tele w Orange już jakieś 6 lat. Z tym, że połowę tego czasu figurował na mojego tatę, a potem przepisałem na siebie.
I tu mam pytanie do speców. Czy przy przedłużaniu umowy liczy się łączny czas posiadania nr tele, czy tylko to ile ten nr należy do danego użytkownika?
Do tej pory miałem abonament 55zł, teraz chcę go zwiększyć do 99zł bo i tak rachunki płacę ponad 100zł jak nie więcej. Przy przedłużeniu umowy interesują mnie głównie dobre warunki na darmowe minuty, rozmowy, oraz na chwilę obecną telefon Samsung i9000 GalaxyS.
Przedłużając umowę przez neta miałbym abonament 99zł, 450min za free i Samsunga za 199zł. Mam zamiar dzwonić jeszcze do konsultanta i próbować coś uskrobać, ale najpierw chciałbym usłyszeć wasze opinie. I tu moje kolejne pytanie. Co można jeszcze wywalczyć, żeby było korzystniej? Tzn czy tańszy tele, min, itp.
Pozdrawiam Łukasz
lukaszcorrg60, myślę że spokojnie możesz dzwonic pod *400 i negocjować warunki. Konsultant bez większych problemów powinien dać Ci rabat na telefon jak również na usługi. Osobiście wczoraj zdecydowałem sie na przedłużenie starej umowy abo 55 zł. Wybrałem taryfe pelikan II abo 39.90 zł na 30 miesięcy, xperie 8 zaproponowano mi w kwocie 39 zł oraz rabat na usługę Twoj przyjaciel w kwocie do zapłacenia 2,5 zł przez 24 mc. Co sądzicie o tej ofercie ? mam czas do jutra na ewentualne nie podpisywanie umowy kurierowi 

Witam!
Jak wielu osobom z forum w ciągu najbliższych miesięcy kończy mi się abonament w Orange. Posiada aktualnie taryfę: Oferta dla Firm 500, średnia wartość rachunku: 280zł brutto.
Kilka dni temu zadzwonił do mnie konsultant z informacją że mój numer jest upoważniony do przedłużenia umowy na nowych specjalnych warunkach. Otrzymane jednak warunki ku mojemu zdziwieniu okazały się niczym innym jak ofertą, którą zyskują nowi Klienci podpisujący umowę z orange.
Wykonałem jeszcze w tel. do biura obsługi klienta biznesowego oraz na *400. Oferta przedstawiona przez konsultantów nie odbiegała od tej, którą przestawiano mi wcześniej, tłumacząc że nic więcej niestety nie są w stanie mi zaoferować.
W związku z tym mam pytanie. Czy faktycznie w orange jest obecnie tak słabo, że nie są w stanie stałym klientom dać oferty lepszej niż nowym?
Dodam, ze w sieci jestem od 2007, posiadam 8 aktywacji i za wszystkie numery płacę około 1200 miesiecznie.
Pozdrawiam Rafał.
Jak wielu osobom z forum w ciągu najbliższych miesięcy kończy mi się abonament w Orange. Posiada aktualnie taryfę: Oferta dla Firm 500, średnia wartość rachunku: 280zł brutto.
Kilka dni temu zadzwonił do mnie konsultant z informacją że mój numer jest upoważniony do przedłużenia umowy na nowych specjalnych warunkach. Otrzymane jednak warunki ku mojemu zdziwieniu okazały się niczym innym jak ofertą, którą zyskują nowi Klienci podpisujący umowę z orange.
Wykonałem jeszcze w tel. do biura obsługi klienta biznesowego oraz na *400. Oferta przedstawiona przez konsultantów nie odbiegała od tej, którą przestawiano mi wcześniej, tłumacząc że nic więcej niestety nie są w stanie mi zaoferować.
W związku z tym mam pytanie. Czy faktycznie w orange jest obecnie tak słabo, że nie są w stanie stałym klientom dać oferty lepszej niż nowym?
Dodam, ze w sieci jestem od 2007, posiadam 8 aktywacji i za wszystkie numery płacę około 1200 miesiecznie.
Pozdrawiam Rafał.
@up
pytanie, co w takim razie Ci przedstawiono, oraz co dokladniej Cie interesuje.
Zalozmy;
jestes zainteresowany oferta bez telefonu, na kolejne 12m-cy, a do tej pory przy abonamencie za 175zl netto otrzymywales w standardzie 500min, to teraz mozesz sobie wziac;
abonament 99zl netto (optymalny 450) - w tym 450min
+ promocja - korzysci optymalne (20zl netto) , gdzie otrzymujesz nielimitowane rozmowy w Orange przez caly okres trwania umowy i pakiet 50 min do wszystkich
+ promocja II - abonament za 1zl przez 3 m-ce,
dzieki czemu usredniajac. przez rok placisz 90zl netto masz 500min i darmowe w Orange.
jesli szukasz czegos wiekszego to;
abonament 195zl netto (optymalny 900) - w tym 900min
+ promocja - korzysci optymalne (15zl netto) , gdzie otrzymujesz nielimitowane rozmowy w Orange przez caly okres trwania umowy i pakiet 250min do wszystkich
+ promocja II - abonament za 1zl przez 3 m-ce
dzieki czemu usredniajac, przez rok placisz ok 150zl netto, masz 1150min i darmowe w Orange
na koniec dodam, ze jako obecny juz klient masz tu 2 promocje, a nowy z ulicy otrzymuje tylko jedna z nich.
po więcej zapraszam na PW jesli jestes zainteresowany.
pytanie, co w takim razie Ci przedstawiono, oraz co dokladniej Cie interesuje.
Zalozmy;
jestes zainteresowany oferta bez telefonu, na kolejne 12m-cy, a do tej pory przy abonamencie za 175zl netto otrzymywales w standardzie 500min, to teraz mozesz sobie wziac;
abonament 99zl netto (optymalny 450) - w tym 450min
+ promocja - korzysci optymalne (20zl netto) , gdzie otrzymujesz nielimitowane rozmowy w Orange przez caly okres trwania umowy i pakiet 50 min do wszystkich
+ promocja II - abonament za 1zl przez 3 m-ce,
dzieki czemu usredniajac. przez rok placisz 90zl netto masz 500min i darmowe w Orange.
jesli szukasz czegos wiekszego to;
abonament 195zl netto (optymalny 900) - w tym 900min
+ promocja - korzysci optymalne (15zl netto) , gdzie otrzymujesz nielimitowane rozmowy w Orange przez caly okres trwania umowy i pakiet 250min do wszystkich
+ promocja II - abonament za 1zl przez 3 m-ce
dzieki czemu usredniajac, przez rok placisz ok 150zl netto, masz 1150min i darmowe w Orange
na koniec dodam, ze jako obecny juz klient masz tu 2 promocje, a nowy z ulicy otrzymuje tylko jedna z nich.
po więcej zapraszam na PW jesli jestes zainteresowany.
Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.
Orange chyba nigdy nie brał pod uwagę stażu w sieci
. Ja przynajmniej po 13 latach obecności tego nie zauważyłem - ostatni raz kiedy brali to pod uwagę było 6 lat temu - wtedy przy przedłużaniu umowy w NIF25 dostałem za 1 zł Nokie 6230i za 1 zł przy umowie na 12 miesięcy - co było dla mnie bardzo korzystna ofertą - ale to chyba były jeszcze schyłkowe miesiące działania Idei. Wtedy brano też pod uwagę i stą i wysokość płaconych rachunków a nie jak teraz tylko wysokość opłat za nowowybrany plan taryfowy.

Jezeli ktos ma nr firmowy w orange konczy mu sie umowa i chce placic w abonamentach z telefonem 10gr siec orange 15 gr inne sieci lub w ofercie bez telefonu 7 gr siec orange i 10 gr pozostale sieci oferta dostepna rowniez w najnizszych abonementach zainteresowani zapraszam na pw
14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-
Nokia 33310--> Mitsubishi Trium
--> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6
Nokia 33310--> Mitsubishi Trium