• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 145 z 182
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 182

#591578  autor: jolziom
 28 paź 2012, 12:53
ostatnio dostalem propozycje z biura obslugi przedluzenia abonamentu w opcji all inclusive max 95 zl ze znizka 20 zl na kazdy miesiac czyli za 75 zl miesiecznie , myslicie ze warto poczekac na swiateczne promocje ? czy lepszej oferty juz nie trafie ? moze jest ktos na forum kto pamieta jakie byly swiateczne promocje w tamtym roku ? nie musi to byc play , nie mam nic przeciwko zeby zmienic siec

#591795  autor: sql
 29 paź 2012, 08:16
Palony Lolku jeżeli będziesz znał ofertę GU Play Online to się nią podziel :)
Także podaj ofertę "nie za specjalną" na 18 miesięcy bez sprzętu dla klientów indywidualnych.
Rozumiem że ta oferta dla klientów biznesowych bez sprzętu na 12 miesięcy pozostaje?
6,15zł - 1Gb - 1Mbit/s

27,68zł -14GB - 4Mbit/s

33,83zł - 20GB - 6Mbit/s

52,28zł - 34GB - 6Mbit/s - za darmo także aplikacja antywirusowa czy coś w tym stylu.
Piszę to na podstawie daty aktualizacji promocji - na stronie Play dla klientów biznesowych promocje standardowe przedłużeniowe są od 18.09.2012 a dla indywidualnych od 27.10.2012

#591827  autor: zdzislaw
 29 paź 2012, 11:37
witam!
dla oferty "Nowy RePlay Online dla posiadaczy modemów na 12 m-cy przez e-shop", zostala wprowadzona podwyzka o 10pln:

stara promocja:
Regulamin_Oferty_Promocyjnej_Nowy_RePlay_Online_Ekstra_12_eshop.pdf
"rabat na Abonament w wysokości 20 PLN przyznawany przez cały Okres Zastrzeżony oraz
po przekształceniu się Umowy w Umowę (...)"

nowa:
Regulamin_Oferty_Promocyjnej_Nowy_RePlay_Online_Ekstra_12_eshop_27102012.pdf
"rabat na Abonament w wysokości 10 PLN przyznawany przez cały Okres Zastrzeżony oraz po przekształceniu się Umowy w Umowę (...)"

czyli w kazdym planie mamy +10pln od 27.10. Obawiam sie, ze w przypadku GU podwyzka bedzie jeszcze wieksza.

Dodatkowo w planach 4 i 10 GB od 27.10 usunieto takze darmowy "Nocny Transwer". Wiec kolena zmiana na gorsze.:

Ciesze sie, ze podpisalem umowe na starych warunkach.
Z.

edit:
dla umowy na 18 m-cy takze podwyzka o 10 pln, dla 4 i 10 GB usuniety "NT" oraz od 27.10 rabat na abonament zmieniono z 6 m-cy do 2 m-cy :(

#591885  autor: ciekawy
 29 paź 2012, 16:08
piokuk

nie ma dużego znaczenia czy oferta jest z modemem czy bez, to pytanie było bardziej z ciekawości czy Orange oszczędza na sprzęcie kiedy daje taką ofertę jak napisałeś, bardziej interesowały mnie odpowiedzi na inne pytania.

PalonyLolek

4,95zł - 5Gb - 2mbit/s
9,95zł - 12Gb - 2mbit/s
14,95zł - 18Gb - 4mbit/s + transfer nocny
24,95zł - 24Gb - 6mbit/s + transfer nocny

te taryfy w opcji bez modemu są jeszcze czy już ich nie ma na przedłużenie umowy przez GU ?

bo ten regulamin do którego link podał zazislaw nie jest zachęcający do przedłużenia umowy w Play skoro zniżka to tylko 10 zł, kompletnie nieatrakcyjne warunki jeśli SIM bez modemu miałaby służyć jako dodatkowy net do modemu czy smartfona.

#591926  autor: pudlox
 29 paź 2012, 18:49
PalonyLolek, wiesz coś już może o tej wspominanej kiedyś przez Ciebie zmianie w cennikach telefonów?

#592082  autor: radzik9102
 30 paź 2012, 17:22
czy jest możliwość aby GU zeszło z ceny telefonu HTC one X?
jeżeli tak, to na jaki upust można liczyć i w jakich abonamentach? umowa kończy się w lutym

#592124  autor: PalonyLolek
 30 paź 2012, 20:05
pudlox pisze:PalonyLolek, wiesz coś już może o tej wspominanej kiedyś przez Ciebie zmianie w cennikach telefonów?
Cennik dzisiaj został zmieniony.

radzik9102, nie zejdą w taki sposób żeby to Ci się zaczęło opłacać.

Uwaga, wszyscy pytający o ofertę GU online lub GU jeśli chodzi o usługi voice. Sprzedaż przez główny kanał jest zawieszona do 05.11.2012 będą sprzedawane tylko pojedyncze sztuki, wynika to ze zmian wprowadzanych w systemie jeśli chodzi nowe oferty GU online. Jeśli wszystkie zostaną już ostatecznie zatwierdzone to wrzucę to tutaj na pewno, wcześniej nie mam takiej możliwości.

#592126  autor: Kaczy
 30 paź 2012, 20:11
Na pierwszej stronie pojawiła się lista dostępnych telefonów na dzień 30.10. Dzięki PalonyLolek.

...::: Made for loneliness :::...

#592129  autor: pudlox
 30 paź 2012, 20:25
I ceny z tego co widzę poszły w górę :(

#592134  autor: KA
 30 paź 2012, 20:43
Nie wszystkie na pewno, np. interesujący mnie Wave3 w All Inc Max 65 jest za tyle samo lub minimalnie taniej, niż był - sprawdzałem jakiś czas temu i nie notowałem cen.

#592142  autor: pudlox
 30 paź 2012, 20:55
no ale np Arc S który mnie interesował jest o 200 zł droższy. Chyba zastanowię się nad Xperia J.

#592157  autor: PalonyLolek
 30 paź 2012, 21:38
KA pisze:Nie wszystkie na pewno, np. interesujący mnie Wave3 w All Inc Max 65 jest za tyle samo lub minimalnie taniej, niż był - sprawdzałem jakiś czas temu i nie notowałem cen.
Cena Wave 3 nie uległa zmianie.
pudlox pisze:no ale np Arc S który mnie interesował jest o 200 zł droższy. Chyba zastanowię się nad Xperia J.
Na pewno czytasz dobry cennik? Kosztuje tak jak przez ostatni tydzień, nic się nie zmieniło...

#592160  autor: pudlox
 30 paź 2012, 21:44
PalonyLolek, ten cennik przeglądam, i Arc S był w AIM 65 za 119 zł. Powiedz mi, czy jest szansa, że będzie jeszcze dostępny? Czy mam zaczynać myśleć o Xperi J?

#592171  autor: ajan
 30 paź 2012, 22:58
pudlox pisze:PalonyLolek, ten cennik przeglądam, i Arc S był w AIM 65 za 119 zł. Powiedz mi, czy jest szansa, że będzie jeszcze dostępny? Czy mam zaczynać myśleć o Xperi J?
pudlox ale cenniki są inne dla nowych Klientów a inne dla przedłużających.
TU masz cennik dla przedłużających

jak widzisz na pierwszej stronie tematu na dziś nie ma Arc ale w przyszłym tygodniu już może być.

Obrazek
Obrazek

#592172  autor: slaver
 30 paź 2012, 22:59
Witajcie to moj pierwszy post na forum. Przeczytalem parenascie stron dyskusji.
I nasuwaja mi sie nastepujace pytania (ogolnie posiadam abonamet +play online)
Place obecnie 59 plnow za 18 gb,wiec cena przedluzenia w eshopie to 40 zl na 12 miesiecy kuszaca oferta,ale po tym co przeczytalem, ze mozna uzyskac taki abonamet za 15 zl przez wypowiedznie jestem w szoku.Nawed jezeli po domniemanych podwyzkach cena wzrosnie o 10 zl to jest to raj dla posiadacza ^^
Natomiast mnie martwi dyskutowana i oslawiona Tutaj oferta AIM65
1(umowa sony ericson yari,wartosc 1tys)+400 czy 450 minut darmowy stan obowiazuje za 69zl.
Nie wnikam ze nie zlozylem w czas wypowiedzia i wzielem ace za 1 zl w dodatku 550 minut +stan darmowy(telefon na allegro stal 650 zl) +po chamsku dopiety internet pakiet 1 gb za 15 zl czyli place okolo 75 zl.Teraz jak niedlugo bede przedluzal umowe bedzie to 700 minut +jakis telefon +stan darmowy.( to juz gorsza oferta od 1)
A teraz jaka Play robi mi łaske ze da mi abonamet za 45 zl z 65(co dla mnie jest oferta podstawowa ktora nie jest dostepna dla zwyklego klijeta) np z samsungiem ace2 za 269 zl
Telefon kosztuje na allegro z 750 zl czyli mam zarobku 500 zl) malo tego obetnie mi z 700(bo tak bym przedluzal) na 300 minut malo tego zabierze stan darmowy. Przeciez to jest robienie klijeta w cymbal..Skoro tak da sie zejsc na play online to tutaj to jest kpina i zadna laska i zadna specialna umowa podkreslam ZADNA. Bo teraz orange daje 30% znizki na 24 miesiace Nowa Xperie za 99 zl(watek o orange,i nie jest to u tylko jakis dobry model) i z 80 robi sie 52 zl abonamet 700 min +nowy tel(1 tys-1,2tys) to gdzie ta specialan oferta dla play Aim95 10 zl znizki? a ceny telefonow kosmiczne.
Nie rozumiem czym wy sie tutaj podniecacie i co takiego jest wartosciowego w takiej ofercie,gdzie stadardowa oferta orange ostanio przebija ta z Play.
JAko klijet spodziewalbym sie obnizki chociazby 20% i Np Xperi J za 1 zl. to jest oferta
Wiec moze ktos mi wytlumaczyc dlaczego za 300 min+spora wlasna doplata-zabranie stanu darmowego ma byc to super promocja?
Lubie swoja siec, lubie biuro obslugi klijeta (fachowe,konkretne) nawet oferta przedluzenia internetu z Duk rzuca mnie na kolana, ale z telefonami to jest jakas kpina

#592201  autor: PalonyLolek
 31 paź 2012, 02:25
slaver pisze:JAko klijet spodziewalbym sie
A ja bym się spodziewał, że jak dorosły facet pisze na forum to weźmie w garść słownik i napisze to w taki sposób żeby osoby, które ewentualnie mogą mu pomóc nie musiały czytać posta 4 razy żeby cokolwiek z niego zrozumieć.
slaver pisze:Bo teraz orange daje 30% znizki na 24 miesiace Nowa Xperie za 99 zl(watek o orange,i nie jest to u tylko jakis dobry model) i z 80 robi sie 52 zl abonamet 700 min +nowy tel(1 tys-1,2tys)
Ale przecież nikt Cię nie trzyma i możesz zawsze numer przenieść. Napisz proszę jaka to jest ta nowa Xperia za 99zł? Od kiedy Xperia U jest złym modelem, jakie według Ciebie są jego największe wady i czy telefon miałeś chociaż w ręce?
slaver pisze:JAko klijet spodziewalbym sie obnizki chociazby 20% i Np Xperi J za 1 zl. to jest oferta
Panie "klijecie" wydaje mi się, że braki poza językiem polskim musimy też nadrobić w kwestii matematyki... 20% z 65zł to jest 13zł, Ty dostałbyś rabat w wysokości 20zł, czyli ponad 30%, w czym zatem problem? Skoro tyle oszczędziłeś na abo to problemem jest wyłożenie tych 159zł? Jeśli tak telefon możesz kupić na osławionym przez Ciebie Allegro.
slaver pisze:Nie rozumiem czym wy sie tutaj podniecacie i co takiego jest wartosciowego w takiej ofercie,gdzie stadardowa oferta orange ostanio przebija ta z Play.
Masz podstawowe problemy z liczeniem, więc nie dziwię się, że nie zauważasz różnicy w płaceniu 65zł msc. a 45zł msc. pozwól, że Ci wyjaśnię, rabat to 20zł zatem 20x24=480zł, raczej się podniecam jak w kieszeni zostaje mi prawie pięć stówek, a zaraz wyżej wykłócasz się o jakieś 159zł, a tutaj prawie 500zł oszczędności, to żadna różnica?
slaver pisze:oferta przedluzenia internetu z Duk
Niestety nie mamy żadnego Duka, może w innej sieci masz telefon?

#592212  autor: etylinek
 31 paź 2012, 07:36
PalonyLolek pisze:Od kiedy Xperia U jest złym modelem, jakie według Ciebie są jego największe wady i czy telefon miałeś chociaż w ręce?
Chyba mu chodziło o Xperie S w Orange, której nie ma co porównywać z U.

Fakt U nie jest zły. Jednak nie ma chociażby ICS i slotu na karty, 4GB to też nie za dużo i zdałoby się więcej RAM-u. To tak z wad ;) Mimo wszystko jest całkiem dobrze zoptymalizowany względem posiadanego HW.
slaver pisze:Bo teraz orange daje 30% znizki na 24 miesiace
Nie orange daje, tylko pracownicy oddają swoje kody zniżkowe. I nie jest to standardowa oferta, tylko dobra wola pracowników.

Jednak przenosząc aktualnie numer od innego opa przez medium tel, dostaje się 6msc abo za free w orange i dodatkowe minuty. Co bije PLAY.

Ofertę standard dla klienta z ulicy na nowy numer lepszą ma PLAY, jednak ceny słuchawek w Orange ostatnio powalają (pozytywnie)..

#592220  autor: xsysiu
 31 paź 2012, 09:08
Tak przeglądam temat i nie mogę znaleźć, umowa kończy mi się w 20 lutego, pisałem wcześniej o przedłużeniu umowy bez tel. Niestety, nieoczekiwanie mój smarfon wyzionął ducha. O ile wcześniej mogę wysłać wypowiedzenie żeby skorzystać z oferty GU? W sumie zainteresowany jestem AIM 95. Jest szansa na wcześniejsze przedłużenie?

#592225  autor: tomulus
 31 paź 2012, 09:28
Witam

Kilka dni temu dzwoniłem do Play z pytaniem na jakich warunkach mogę przedłużyć umowę i podobnie jak u Slaver zaproponowali AIM65 w cenie 45. Uważam że jest to jak najbardziej dobra oferta.

Zastanawiałem się nad ofertą bez telefonu i czy ktoś orientuje się czy mogą podobnie zaproponować w AIM wyższy abonament w cenie niższego i jak to jest z lojalką można również próbować negocjować okres umowy na 12m zamiast 18m ? Dzięki

Mam pytanie do Palony Lolek. Widzę że najlepiej jesteś zorientowany w Play. Czy warto poczekać do "świąt" z perspektywą otrzymania lepszej oferty? Czy warto podpisywać umowę jeszcze w tym roku z racji tego że konczy sie asymetria w Play i będą mniej ciekawe propozycje?

Dzięki za info

#592247  autor: etylinek
 31 paź 2012, 12:41
PLAY
Kupujesz AIM65 płacisz za AIM45
Za 45zł masz:
1 GB pakiet danych
400 minuty / 644 SMSy/MMSy do wszystkich sieci
nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci 7 zł/m-c

ORANGE przy założeniu że ktoś Ci da kupon pracowniczy
Za 48.93zł (realnie 69.90zł) masz:
1 GB
700 minut / 700 SMSy do wszystkich sieci
nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci 40 zł/m-c

Zresztą co Ci daje takie narzekanie? Masz słabszą ofertę? Nie pasuje Ci to droga wolna.. Nikt za Tobą nie zapłacze.. Jednak lepiej wylać trochę żółci na forum jak stereotypowy polak, tylko w czym Ci to pomoże? Bo oferty lepszej nie dostaniesz..
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 08:03 przez etylinek, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Strona 145 z 182
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 182
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145