• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 144 z 675
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 675
 #768749  autor: Boltzmann
 08 gru 2014, 17:27
Pod *100 otrzymałem informacje, że trzeba wybrać "nową aktywację" i w dalszym kroku zaznaczyc ze jestem klientem Orange, wtedy cena za S4 jest 89 zł
 #768760  autor: kolonh
 08 gru 2014, 17:57
Może mi ktoś powiedzieć jak jest z zasięgiem w budynkach ,za większymi miastami itp. Chce pprzejść z Play a do pomarańczy .ciekawi mnie czy traci zasięg ?czy zrywa połączenia,? Jak śmiga LTE ?warto ryzykować i przejść ?chodzi mi o telefon w lepszej cenie z.Play a jestem bardzo zadowolony.
 #768774  autor: pezet40
 08 gru 2014, 18:29
kpina to porownywac abo dla indywidualnego z bizz. w bizz masz NL UE (90 i 125). chyba nie trybisz ze oprócz samej ceny telefonu masz jeszcze roznice w zawartości samego abo. myślisz ze pomarancza będzie ci doplacac za korzystanie z jej usług? w firmach klient (bardzo) często ma kontrahentow za granica. zapłaci za abo 20 zl więcej ale ma swiety spokoj.
to dobrze ze masz zlozone wypowiedzenie. ktoś kto w orendzu sprawdza "wartość klienta" spojrzy na twoje konto i zdecyduje czy warto obnizyc ci klase kredytowa i trzymać cie dalej na liscie czy postawi krzyżyk i wysle do konkurencji. co ciekawe najbardziej jape dra ci którzy placa najmniej... zlozone wypowiedzenie NIE GWARANTUJE telefonu z reaktywnej a nawet jeżeli już ktoś od nas zadzwoni to wierz mi, zbyt pewnego siebie "twardziela" można tak usadzić w bazie ze nawet WB nie zadzwoni (a daja to samo co my z reaktywnej tylko ok 5 dni przed koncem umowy jako ostatnia deska ratunku).

na otarcie lez: podaj mi na priv swój nr tel. zadzwonię sluzbowo to pogadamy jak ludzie, bez kpin i wywyższania się po zadnej ze stron.
Firmę mam jednoosobową jestem informatykiem obsługuje lokalne urzędy gmin. Tak mam kontrahentów za granicą heh, Pani Jadzia ze spożywczego też ma, Fryzjer kosmetyczka też robią biznesy za granicą a i na straganach banany biorą z Afryki. 95% firm nie ma po co dzwonić za granicę więc nie wiem co tak naciskasz że to zaleta. Chyba nie wiesz ile setek tysięcy jest małych firemek sklepów. Mam darmowe rozmowy do wszystkich sieci tak jak osoby prywatne, aha i smsy mam po 20groszy heheh mimo darmowych rozmów i nic więcej. Internetu mam AZ 1GB msc :P płacę niedużo 90-120zł msc ale w tej kwocie wiele osób ma lepiej...

Dlaczego uważasz mnie za twardziela, barana, za tego co drze japę? Ja nie z tych co mówią "płacę wymagam" Numer chętnie bym zmienił (za dużo osób go zna i dzwonią z poradami informatycznymi bo "jestem sąsiadem wujka staśka") z infolinią orange ani razu się nie kontaktowałem bo nie jestem narwańcem, wiem tylko że więcej dają dla klientów prywatnych niż firmowych bo potrafię czytać i nie dam się "naciągać" niepotrzebnie. To się nazywa zaradność a nie chciwość czy opryskliwość. Ty sobie płać i 300zł abonamentu ja wolę płacić 100 i mieć to samo.

Klasa kredytowa? co to takiego? złotą kartę dają do portfela? :lol: W dupie mam czy mnie pomarańcza wyśle do konkurencji czy gdzieś indziej nie przywiązuje się do sieci biorę tam gdzie najlepsza jest oferta. No tylko w Plusie nie wezmę bo mam kiepski zasięg w miejscu zamieszkania. Dałbym Ci numer ale właśnie dzwonili do mnie w południe (nie mogłem gadać) i nie będę już motał. Dzięki za podanie różnicy bardziej mnie utwierdziłeś w tym ze firmy są do dojenia. Pozdrawiam
 #768792  autor: tox_k
 08 gru 2014, 19:28
kolonh pisze:Może mi ktoś powiedzieć jak jest z zasięgiem w budynkach ,za większymi miastami itp. Chce pprzejść z Play a do pomarańczy .ciekawi mnie czy traci zasięg ?czy zrywa połączenia,? Jak śmiga LTE ?warto ryzykować i przejść ?chodzi mi o telefon w lepszej cenie z.Play a jestem bardzo zadowolony.
W miastach w budynkach raczej nie traci zasięgu, dzisiaj np: rozmawiałem trochę w windzie i później na parkingu podziemnym i zasięg miałem bo połączenia mi nie zerwało.

Co do poruszania się samochodem to czasami jak jadę po totalnie jakiś zadupiach to zdarzało mi się kilkakrotnie że zrywało połączenie.
Ale pewnie w innych sieciach było by podobnie, także nie ma co narzekać :)

W górach czy w lesie na grzybach zasięg oczywiście miałem, tak więc jestem zadowolony.
 #768795  autor: wibra
 08 gru 2014, 19:45
Słuchajcie przechodze z Play do Orange dla firm.Opłacało mi sie gdyż posiadam neostarde i złozone wypowiedzenie do 14.12.Gosc zaproponował mi oferte bodajże 83brutto/24m-ce no limit,2 m-ce za 1,23zł czyli wychodzi srednio 76zł-15zł za neostarde+61zł.Jest promocja w neostradzie gdzie nie pobieraja wreszcie kosztów za udostępnianie linii tel.Oferta raczej jest bez netu.Z netem 1GB jest chyba +6,10 ale dokładnie tego nie wiem.Oczywiscie S4 za 0zł.uwazacie ze jest to dobra oferta.Coś jeszcze mozna ugrac.Blady jestem w ofertach Orange.Doradźcie.Dzieki
 #768894  autor: Bibo
 09 gru 2014, 08:03
@wibra - cofnij się parę postów wstecz a zobaczysz, że konto użytkownika orangekonsultant11 zostało usunięte. Sam mam umowę do przedłużenia ale na tego konsultanta już bym nie liczył. Ps. kiedyś można było napisać na facebooku i też ktoś przestawiał ofertę. Czy nadal jest to aktualne ? Do kogo należałoby napisać ?

Ps. Widzę, że na gruperze jest kupon 30% zniżki na abo.
http://gruper.pl/x.php/1,74488/Produkty ... range.html
 #768908  autor: bąbel
 09 gru 2014, 11:44
tez mialem juz skladac wypowiedzenie i dzialac z pomoca orangekonsultant, ale kontakt byl slaby i koniec koncow wyslalem zapytanie z konta Orange odnosnie przedluzenia warunkow. dostalem, co chcialem, telefon jest juz u mnie, abo Multi max II - 30% na 2 lata.
zatem polecam sprobowac tej sciezki negocjacji.
 #768973  autor: Adixm
 09 gru 2014, 17:25
Są jeszcze te kody rabatowe na internet mobilny?byłbym jeszcze jednym zainteresowany o ile jeszcze sa i ktoś może sprzedać.
 #768982  autor: kaczi26
 09 gru 2014, 18:02
witam
Bardzo proszę o poradę. W sobotę uzgodniłem warunki przedłużenia umowy z konsultantem który zadzwonił z orange. Jednak w zestawie który chciałem zabrakło tabletu. Miał dzwonić w poniedziałek w sprawie potwierdzenia i do tej pory cisza. Ma teraz dylemat czekać czy dzwonić?
Dziękuję za porady i pozdrawiam uczestników tego forum
 #768988  autor: Gargamel
 09 gru 2014, 18:31
Orange dla firm umowa na 24 m-ce:

opcja nr 1 - abo 62,- zł brutto minuty, sms-y, mms-y bez limitu, 1Gb internet, LG G2 mini,
opcja nr 2 - abo 58,- zł brutto minuty, sms-y, mms-y bez limitu, 1Gb internet, Nokia Lumia 735,
opcja nr 3 - abo 49,- zł brutto minuty, sms-y, mms-y bez limitu, 1Gb internet, bez telefonu,
opcja nr 4 - abo 43,- zł brutto 250 min., 500 sms - 5 zł, 1Gb internet - 10 zł, bez telefonu

Co można utargować z tych ofert?
Czy z opcji nr 4, sms-y + internet można wytargować za free?, bo szczerze mówiąc ta opcja za 43 zł za all była by optymalna. Proszę Was o opinię.
 #768997  autor: Matsss
 09 gru 2014, 19:10
Witam, mój kolega chce przedłużyć umowę na abonament w orange. Interesuje go abonament do 40 zł i telefon do 100 zł. Czy najlepszą opcją będzie smart plan multi II 50 zł (ze zniżką 30%) + samsung galaxy ace 4? Czy jednak wziąć jakiś inny telefon? Może udałoby się lg g2 bez zestawu dobrać za 100 zł? Ktoś obeznany w temacie mógłby coś doradzić?
 #768998  autor: Adixm
 09 gru 2014, 19:10
nie znam się na ofertach dla firm ale moim zdaniem w porównaniu do indywidualnych są przeciętne, a opcja numer 4 jest strasznie kiepska.
 #768999  autor: Adixm
 09 gru 2014, 19:11
Matsss pisze:Witam, mój kolega chce przedłużyć umowę na abonament w orange. Interesuje go abonament do 40 zł i telefon do 100 zł. Czy najlepszą opcją będzie smart plan multi II 50 zł (ze zniżką 30%) + samsung galaxy ace 4? Czy jednak wziąć jakiś inny telefon? Może udałoby się lg g2 bez zestawu dobrać za 100 zł? Ktoś obeznany w temacie mógłby coś doradzić?
Najlepsza opcja to nokia lumia 735 w tym abo i potem ewentualna sprzedaż.
 #769012  autor: sanczo
 09 gru 2014, 19:59
Właśnie chciałem przedłużyć ojcu umowę przy pomocy kodu z gruper (abonament i Lumia 735 za 1 zł). Wszystko świetnie, ale po 20 minutach przyszedł mail że zamówienie zostało odrzucone.
Na infolinii dziewczyna powiedziała mi że z problemów technicznych, kod przepadł i ona nic zrobić nie może. Ze mam kupić nowy kod.
Miał ktoś podobny przypadek? Mam ciągle otwartą stronę z numerem zamówienia.

Sony-Ericsson T68i--Nokia 3510i--Sony-Ericsson K700i--Nokia 6120--Nokia 5800--Samsung Wave S8500--Nokia E7--Motorola Razr--Lumia 900--Lumia 920-- LG G3
 #769104  autor: burencjusz
 10 gru 2014, 09:49
Przedłużyłem umowę po wypowiedzeniu.
-30% + rabacik mały na sprzęt.

61,49 abo
4zł S3 LTE + tablet Alcatel
no limit rozmowy,smsy,mmsy do wszystkich
2 gb internet
400min roaming w ue
 #769129  autor: user_delete56
 10 gru 2014, 11:52
Drodzy koledzy, proszę o informację o tej ofercie.

Złożyłem wypowiedzenie w salonie na początku grudnia, umowa kończy mi się w marcu 2014. Mój obecny abonament to 159,90 * 30% -> 111,93zł. Przed sobą mam jeszcze 3 rachunki do uregulowania w tej kwocie.

Dzwonili do mnie z działu rezygnacji i dostałem dwie propozycje:

1) Terminalowa
Abonament wraz z rabatem 30% + rabat 400zł na dowolony telefon względem cennika salonowego

2) Bezterminalowa - i tutaj mam do Was pytanie.

Dostałem zapewnienie, że jeżeli zdecyduje się na ofertę

Abonament 33zł
Rozmowy do wszystkich bez limitu
Pakiet internetu 1,5GB
Zobowiązanie na 12 miesięcy.

Warunki, pomimo obniżenia wartości kontraktu zostają uruchomione od najbliższego cyklu rozliczeniowego (mój to 1), więc wychodzi na to, że mam darowane 3 miesiące wysokiego abonamentu. Mam tutaj oszczędność na tych 3 okresach rozliczeniowych 236,79zł. Czy jest to możliwe? Bo z mojego doświadczenia nie dało się tak do tej pory.

Jak na to patrzycie?
 #769163  autor: stachustach
 10 gru 2014, 13:40
adam0m pisze:Warunki, pomimo obniżenia wartości kontraktu zostają uruchomione od najbliższego cyklu rozliczeniowego (mój to 1), więc wychodzi na to, że mam darowane 3 miesiące wysokiego abonamentu. Mam tutaj oszczędność na tych 3 okresach rozliczeniowych 236,79zł. Czy jest to możliwe? Bo z mojego doświadczenia nie dało się tak do tej pory.
nie możliwe, a nawet pewne, przedłużaj, nie zastanawiaj się
  • Strona 144 z 675
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 675
  • 1
  • 142
  • 143