• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 142 z 624
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 624
 #785782  autor: SACZI
 19 lut 2015, 22:06
Wygląda na to, że operatorzy już przy 700-900 minutach (MTR na poziomie 4gr) są na poziomie opłacalności interesu dla takiego Virgin Mobile, czy NJU.
A gdzie pakiet internetowy?
 #785801  autor: 3echo
 20 lut 2015, 00:24
Może taki fakt należałoby zgłosić do UKE?
 #785822  autor: BoloSr
 20 lut 2015, 07:52
Umnie tak oferta wyskoczyla :)

PRZEDŁUŻ UMOWĘ W INTERNECIE i zyskaj
dostajesz 500 MB zamiast 250 MB
Tylko w internecie niższe ceny telefonów
Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi krajowymi numerami komórkowymi i stacjonarnymi oraz nielimitowane SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci
Możliwość dołączenia do Internetu ?Connect? innych użytkowników, dzięki czemu wszyscy będą korzystać z jednego limitu danych
0,5 godziny rozmów z Polski do Unii Europejskiej jedynie za 5,99 zł miesięcznie
0,5 godziny rozmów w roamingu w Unii Europejskiej jedynie za 6,99 zł miesięcznie
Muzyka bez limitu w telefonie przez pierwszy miesiąc za darmo dzięki usłudze WiMP
Nawigacja w telefonie przez pierwszy miesiąc za darmo dzięki usłudze NaviExpert

cena 49.99 i do tego LG G3 s Zamów telefon i odbierz Power Bank za 249.01

Rozumiem ze z tej ceny abonamentu to nic raczej nie urwe ??
 #785831  autor: Anthrax
 20 lut 2015, 09:01
Tejerek, podejrzewam, że Ci id...ci uznali to jako złamanie punktu... c :D Widocznie uznali, że nie przekazujesz informacji hahaha. Gdybym ja dostał takie info, to po cichu liczyłbym, że byłby to punkt f. Dlaczego? Bo tego typu atak jest przestępstwem, a potem udowodniłbym, że to nie był atak i... oskarżył Play o pomówienie :D Wiem, że gadam trochę jak szaleniec, ale załatwić tak operatora - bezcenne :D
Zażądaj dokładnego uzasadnienia, a jak Ci odmówią, to wal ze skargą i to bezwzględnie, bo to jawna kpina.
 #785886  autor: Bartekeuro
 20 lut 2015, 13:22
Dokładnie za 7 dni kończy mi się umowa z TM.
Nadal nie ma jakiś innych niż standardowe oferty.
Szkoda bo jeśli o mnie chodzi przedłużenie przez www nie wchodzi w grę bo nie mam zamiaru dostać telefonu po zwrocie...

Ostatnie dni nadziei po weekendzie :D
 #785897  autor: Anthrax
 20 lut 2015, 14:00
Bartekeuro, przeszukaj forum, gdzie ktoś ugrał dobrą ofertę, zadzwoń i zapytaj, czy masz szansę na takie warunki, albo zbliżone. Jak powiedzą nie i będą szli w zaparte, to wypowiedz im umowę. Na marginesie, lepiej poszukać sobie telefonu na wolnym rynku, ceny potrafią być naprawdę korzystne. Nawet jak weźmiesz na raty, to i tak wyjdzie Ci lepiej niż z t-mobile, bo abonamenty bez słuchawki są znacząco niższe.
 #785899  autor: defilx
 20 lut 2015, 14:06
Ja dzisiaj po raz kolejny rozmawiałem z SUK - faktycznie cenniki nie nadążają za aktualnymi stanami magazynowymi i o Z2 można zapomnieć :-(. Potwierdziłem również, że nie ma możliwości negocjacji wysokości abonamentu, można natomiast liczyć na zniżkę na telefon: 200zł przy Jump M i 350zł przy Jump L - przynajmniej ja takie dostałem informacje.
Chyba się będzie trzeba przełamać i zamówić jakiś gorszy tel, żeby nie przepłacić. Opcja z G3S to to samo co dla nowego klienta :-/ - żadna promocja...
W przypadku zakupu przez sieć powinno być prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni.
 #785901  autor: Bartekeuro
 20 lut 2015, 14:07
Przeszukałem całe.
Dwa: już wiele razy rozmawiałem nawet z SUK i nic nie mogli mi więcej zaoferować takiego co by mnie zadowoliło.

Mnie interesuje JUMP 49,99 ale żeby w salonie dali chociaż 500 mb a nie 250 śmieszne. Teraz mam 500. Telefon chce Z3, i fajnie jak by coś taniej była. Jeśli chodzi o inne to T3 wchodzi w grę ale nie za 900 zł w abo kpina. za 899 kupię nowy ze sklepu T3.
 #785904  autor: tapik78
 20 lut 2015, 14:12
Bardzo proszę o informację, co mozna w obecnej chwili ugrać w SUK a abonamencie JUMP M (69.99). Telefon jaki mnie interesuje to Samsung S4 (I9506) lub Xperia M2.

Czy cennik oferty limitowanej dla wyższego abonamentu nadal obowiązuje? (Galaxy S4 = 99?)
 #785908  autor: Anthrax
 20 lut 2015, 14:29
Bartekeuro, poszukaj sobie na Allegro dobrej oferty i spróbuj policzyć. W T-Mobile masz umowę na 6 miechów za 29,99 zł z 0,5GB neta. W Plusie masz na kartę za 35 zł no-limit i 0,5GB. Policz, czy gdybyś kupił telefon na raty i płacił przez 24 miechy, czy nie wyszłoby Ci taniej, niż kupować u opa.
 #785920  autor: kokos-
 20 lut 2015, 15:18
tapik78 pisze:Bardzo proszę o informację, co mozna w obecnej chwili ugrać w SUK a abonamencie JUMP M (69.99). Telefon jaki mnie interesuje to Samsung S4 (I9506) lub Xperia M2.

Czy cennik oferty limitowanej dla wyższego abonamentu nadal obowiązuje? (Galaxy S4 = 99?)
Cennik dla oferty limitowej dalej obowiązuje, możesz uzyskać S4 w kwocie 99 zł 2 abo 69.99 ale wiąże się to z mniejszym internetem. Chyba ze SUK ma możliwość dawania większego neta.
 #786033  autor: lalunia2208
 20 lut 2015, 22:31
Cennik dla oferty limitowej dalej obowiązuje, możesz uzyskać S4 w kwocie 99 zł 2 abo 69.99 ale wiąże się to z mniejszym internetem. Chyba ze SUK ma możliwość dawania większego neta.
Ja dostałam już kilkakrotnie informację, że oferta z S4 w kwocie 99 zł nie obowiązuje przy abo JUMP M. Podobno była ważna do 13. lutego. Miałam 14. lutego przedłużać umowę i dostałam informację, że warunki już nie obowiązują...
 #786042  autor: st.konsultant
 20 lut 2015, 23:04
Anthrax pisze:Bartekeuro, poszukaj sobie na Allegro dobrej oferty i spróbuj policzyć. W T-Mobile masz umowę na 6 miechów za 29,99 zł z 0,5GB neta. W Plusie masz na kartę za 35 zł no-limit i 0,5GB. Policz, czy gdybyś kupił telefon na raty i płacił przez 24 miechy, czy nie wyszłoby Ci taniej, niż kupować u opa.

Nie myl tematów. Nie ma opcji 29,99 no limit na 6 miesięcy przy aneksie do umowy. To jest oferta na nowy numer.
 #786057  autor: mariananna
 20 lut 2015, 23:55
Bartekeuro pisze:Dokładnie za 7 dni kończy mi się umowa z TM.
Szkoda bo jeśli o mnie chodzi przedłużenie przez www nie wchodzi w grę bo nie mam zamiaru dostać telefonu po zwrocie...

Co Wy z tymi telefonami po zwrocie? IBOA od maja ub. roku wysyła tylko funkiel nówki. W salonie mantra jest zawsze ta sama - dla nowych, jaki i dla "swoich" w sklepie internetowym są tylko telefony ze zwrotów :D Jakoś muszą uzasadnić, czemu mają kilka stówek drożej :)
Co ciekawe, teraz w sklepie internetowym jest opcja "do salonu" - ciekawe, co powiedzą pracownicy
salonu klientowi, który odbierze w salonie fabrycznie nowy telefon, który miał być używany po zwrocie :DD
Swoją drogą, co mogą mówić pracownicy salonów na temat ofert simo z www? Że karty SIM są uzywane? ;]
Używane telefony po zwrocie na www to jak Atlantyda - nikt nie widział, ale kazdy słyszał o nich w salonie...
 #786084  autor: Anthrax
 21 lut 2015, 09:25
st.konsultant pisze:Nie myl tematów. Nie ma opcji 29,99 no limit na 6 miesięcy przy aneksie do umowy. To jest oferta na nowy numer.
Gdzie ja mówię o aneksie? Chodziło mi, żeby wypowiedział umowę na stary numer, a zawarł właśnie na nowy...
 #786090  autor: SACZI
 21 lut 2015, 09:45
mariananna pisze:
Bartekeuro pisze:Dokładnie za 7 dni kończy mi się umowa z TM.

Co Wy z tymi telefonami po zwrocie? IBOA od maja ub. roku wysyła tylko funkiel nówki. W salonie mantra jest zawsze ta sama - dla nowych, jaki i dla "swoich" w sklepie internetowym są tylko telefony ze zwrotów :D Jakoś muszą uzasadnić, czemu mają kilka stówek drożej :)
Co ciekawe, teraz w sklepie internetowym jest opcja "do salonu" - ciekawe, co powiedzą pracownicy
salonu klientowi, który odbierze w salonie fabrycznie nowy telefon, który miał być używany po zwrocie :DD
Swoją drogą, co mogą mówić pracownicy salonów na temat ofert simo z www? Że karty SIM są uzywane? ;]
Używane telefony po zwrocie na www to jak Atlantyda - nikt nie widział, ale każdy słyszał o nich w salonie...
Zapytaj konsultantów, dlaczego nie informują Klientów o możliwości zwrotu towaru do 14 w tej chwili już dni od podpisania umowy.
Odbiór telefonu w jakimkolwiek stacjonarnym punkcie jest równoznaczny z utratą możliwości odstąpienia od umowy na ww warunkach.

Druga sprawa, czy przypadkiem ceny telefonów w ofercie specjalnej przez iBOA jak i w punktach stacjonarnych nie są identyczne?
 #786161  autor: defilx
 21 lut 2015, 14:24
Myślę, że są jakieś obwarowania prawne, które zakazują sprzedaży telefonów po zwrocie bez wyraźnej informacji - tak jak np. w Orange, gdzie jest jasno i wyraźnie napisane "Odnowiony" - przy każdej nazwie telefonu. I tak np. przez kilka chwil była oferta, która się błyskawicznie rozeszła w abo 89.98 był Galaxy S5 ODNOWIONY za 19zł!
Ale wracając do TM. Porównałem ceny telefonów w zbliżonych abonamentach (ok. 70zł) we wszystkich sieciach i okazuje się, że w TM jest najtaniej ;-) Biorąc jeszcze pod uwagę to co da się "urwać" w SUK - u mnie 200zł, nie wygląda to najgorzej.
Przykład: Samsung S4 - W Orange jest za 1zł, ale w droższym abonamencie (90zł), czyli 24m x 20zł różnicy - 480zł. W Play trzeba wyłożyć 719zł (+ gratis etui). Plus: 279zł, ale w abonamencie nie ma darmowych MMS-ów i jest tylko 500MB. W T-Mobile ten tel obecnie pojawia się za 299zł, ale wcześniej był za 199zł, a w ofercie limitowanej za 99zł. A niedługo stanieje jeszcze bardziej, bo 6 marca premiera S6-ki.
Ja chyba jednak skapituluje i wybiorę coś z oferty TM ;-) Może HTC 820... Albo kupię to co się najbardziej opłaca sprzedać i wybiorę coś sensownego na aukcjach :-D
 #786166  autor: piotrzet
 21 lut 2015, 15:00
@up
Wszytko zależy od twoich wymagań dotyczących telefonu. Według mnie lepiej wybrać tego HTC niż S4

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #786177  autor: defilx
 21 lut 2015, 15:56
Samsunga bym brał tylko ze względów opłacalności przy sprzedaży ;-) Natomiast w całej pięknej specyfikacji HTC 820 brakuje tylko ekranu Full HD :-(. Przy takiej przekątnej aż się prosi ;-) Co prawda w testach ekran wypada dobrze i nie pożera baterii, ale... Może gdyby udało się zejść z ceny, to bym miał mniej oporów ;-) Mam nadzieję, że wkrótce zmieni się cennik i będzie można coś sensownego kupić. Ja generalnie poluję na LG G2, Nexusa 5, albo HTC One M7. Do 900zł można spokojnie się zmieścić za dobry egzemplarz. Niestety pomimo, iż te słuchawki są w cenniku TM, to nie ma szans ich zamówić, podobnie jak Galaxy Note 3 :-( Mogliby nie wprowadzać ludzi w błąd...
 #786180  autor: piotrzet
 21 lut 2015, 16:09
Są w cenniku ale ograniczonej dostępności czyli w Polsce jest gdzieś kilka sztuk

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
  • Strona 142 z 624
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 624
  • 1
  • 140
  • 141