• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 142 z 182
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 182

#590337  autor: rtx
 22 paź 2012, 23:01
W sumie ok 4" więc 3,7-3,8" też podchodzi:) Co do sprzedaży telefonu to w większości można zarobić 500-600zł, czasem 700zł, ale sam musisz siąść i porównać ile można za nowy egzemplarz danego modelu wyciągnąć na alledrogo. Żeby w miarę szybko telefon sprzedać będziesz musiał dać cenę najniższą oferowaną na allegro, można też próbować lokalnie np. na tablicy. Ostatecznie i tak będziesz musiał dołożyć ok. 250-300zł do nowego Arc S... Poczytaj sobie o Samsungu Ace 2, bo jeśli 3,8" byłoby wystarczające, to nie jest taki zły wybór.

#590346  autor: pudlox
 22 paź 2012, 23:38
Kurcze no. Bardzo mi się podoba ten Sony Ericsson, bo ma duży ekran, a to do internetu i sms w pionie bardzo przydatne, a po drugie bardzo podoba mi sie design arc 2, a no i jeszcze dużo dobrego nasłuchałem sie na temat tego modelu, jak dla mnie to telefon idealny, no i cena w play super :) .. Może jednak PalonyLolek coś zaradzi ;)

#590349  autor: Kaczy
 22 paź 2012, 23:45
Lista telefonów uaktualniona. Dzięki PalonyLolek :)

...::: Made for loneliness :::...

#590351  autor: chucky
 22 paź 2012, 23:51
Witam,

Obecnie mam wykupiony abonament w Play o takich parametrach:
- kwota: 29pln
- internet: 250MB
- umowa: 12miesięcy
- bez telefonu

To co mam w sensie ilości minut i internetu w zupełności mi wystarcza. Umowa kończy się za miesiąc i zaczynają powoli z Playa dzwonić. Zastanawiam się czego można od nich oczekiwać przy ewentualnym podpisaniu kolejnej umowy. Widzę w sumie 3 sensowne opcje:
1. Pakiet minutowy i internet jak obecnie. Jednak cena niższa, np 20pln i umowa na kolejne 12 miesięcy (nie dłużej).
2. Pakiet minutowy i internet również jak obecnie. Ale abonament np do 50pln i umowa na 24miesiące. Za to jakiś ciekawy telefon w kwocie do 300pln. Podoba mi się Samsung Advance. Moje wymagania co do ewentualnie innego telefonu, to dwurdzeniowy procesor i ekran maks 4".
3. Nic nie podpisywać jeśli zaproponują mi więcej minut, bo ich nie wykorzystam. A jeśli telefon będzie droższy niż te powiedzmy 300pln, to w sumie dla 24 miesięcy taniej kupić na wolnym rynku...

Co sądzicie?

#590354  autor: zygikuleczka
 22 paź 2012, 23:59
chucky, ja mam lepszą propozycję. Weź poczytaj najpierw trochę. Wiele jak nie wszystko zostało już w tym temacie powiedziane. Nie będziemy wskazywać Ci informacji. Wpadasz i od razu na gotowe-a pomęcz się trochę-ponegocjuj z nimi. To jest bardzo fajna zabawa takie targowanie się.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#590359  autor: chucky
 23 paź 2012, 00:07
zygikuleczka pisze:chucky, ja mam lepszą propozycję. Weź poczytaj najpierw trochę. Wiele jak nie wszystko zostało już w tym temacie powiedziane. Nie będziemy wskazywać Ci informacji. Wpadasz i od razu na gotowe-a pomęcz się trochę-ponegocjuj z nimi. To jest bardzo fajna zabawa takie targowanie się.
Eh. Skoro tu siedzicie, to pewnie sprawia Wam to przyjemność. Ja chcę mieć temat z głowy stosunkowo szybko a przeglądanie 189 stron wątku może jednak chwilę zająć...

#590362  autor: zygikuleczka
 23 paź 2012, 00:11
chucky pisze:. Skoro tu siedzicie
To skoro już przyszedłeś i na początku pokazujesz się z takiej dobrej strony to bądź łaskaw chociaż nie syfić. A niestety to robisz cytując cały post, który znajduje się bezpośrednio nad Twoim.
chucky pisze: Ja chcę mieć temat z głowy stosunkowo szybk
Im szybciej zaczniesz tym szybciej skończysz.

#590383  autor: PalonyLolek
 23 paź 2012, 09:47
pudlox pisze:Może jednak PalonyLolek coś zaradzi
Na dostępność telefonów niewiele mogę poradzić w sumie. Jednak pytałem osobę kompetentną w temacie zamówień na konkretne modele do nas. Twierdzi, że w tym tygodniu w centrali SE Arc S na pewno nie będzie, może w przyszłym tygodniu to się zmieni z uwagi na promocję w cennikach, pozostaje czekać, będę Was informował na bieżąco.
chucky pisze:1. Pakiet minutowy i internet jak obecnie. Jednak cena niższa, np 20pln i umowa na kolejne 12 miesięcy (nie dłużej).
Teraz wszystkie propozycje przedłużeniowe bez telefonu są z pakietem 1Gb i tylko z takim opłaca się to wybierać bo różnica przy abo z mniejszym (200mb) pakietem to 7zł, zaś z 1Gb 10zł.
chucky pisze:2. Pakiet minutowy i internet również jak obecnie. Ale abonament np do 50pln i umowa na 24miesiące. Za to jakiś ciekawy telefon w kwocie do 300pln. Podoba mi się Samsung Advance. Moje wymagania co do ewentualnie innego telefonu, to dwurdzeniowy procesor i ekran maks 4".
Bardziej realne rozwiązanie, Sony Xperia U?
chucky pisze:3. Nic nie podpisywać jeśli zaproponują mi więcej minut, bo ich nie wykorzystam. A jeśli telefon będzie droższy niż te powiedzmy 300pln, to w sumie dla 24 miesięcy taniej kupić na wolnym rynku...
Możesz zawsze wybrać z normalnych ofert przedłużeniowych, ale umowę mieć na czas nieokreślony, nie jesteś zobowiązany w żaden sposób właściwie, a telefon kupujesz taki jaki chcesz na jakiejś aukcji internetowej, czy gdziekolwiek.

#590388  autor: pudlox
 23 paź 2012, 10:20
PalonyLolek pisze: będę Was informował na bieżąco.
dzięki plalonylolek, czekam na info, bo w sumie mam jeszcze jakieś półtora tygodnia do złożenia wypowiedzenia, bo umowa kończy mi się 08.12.12, ale powiedz mi jak to jest z tym wypowiedzeniem bo przeczytałem chyba z 60 stron tego tematu i nie jestem pewien jak to jest, składam wypowiedzenie i nawet jak nie mam końca umowy, ale i tak da rade przedłużyć przez GU?

#590396  autor: PalonyLolek
 23 paź 2012, 11:16
pudlox pisze:składam wypowiedzenie i nawet jak nie mam końca umowy, ale i tak da rade przedłużyć przez GU?
Tak, wypowiedzenie składając według wzoru (blog Play) otrzymasz w swoim czasie ofertę z GU.

#590452  autor: radzik9102
 23 paź 2012, 16:13
PalonyLolek

napisałeś wyżej że przedłużenie umowy bez tel to int 1 GB, a jest może możliwość wytargowania 2 GB lub chociaż 1,5 GB?

I jeszcze jedno, orientujesz się może czy w ofercie będzie dostępny telefon
HTC ONE X+

#590462  autor: PalonyLolek
 23 paź 2012, 16:44
radzik9102 pisze:I jeszcze jedno, orientujesz się może czy w ofercie będzie dostępny telefon
HTC ONE X+
Nie wiem.
radzik9102 pisze:napisałeś wyżej że przedłużenie umowy bez tel to int 1 GB, a jest może możliwość wytargowania 2 GB lub chociaż 1,5 GB?
Nie.

#590468  autor: radzik9102
 23 paź 2012, 16:50
dziękuję za szybką odpowiedź :)

#590495  autor: dan772
 23 paź 2012, 17:56
Na dostępność telefonów niewiele mogę poradzić w sumie. Jednak pytałem osobę kompetentną w temacie zamówień na konkretne modele do nas. Twierdzi, że w tym tygodniu w centrali SE Arc S na pewno nie będzie, może w przyszłym tygodniu to się zmieni z uwagi na promocję w cennikach, pozostaje czekać, będę Was informował na bieżąco.

Witam wszystkich. Czy to znaczy, że w przyszłym tygodniu będą promocje w cenniku telefonów. Złożyłem wczoraj wypowiedzenie, więc byłbym zainteresowany.

#590496  autor: pudlox
 23 paź 2012, 17:56
I jeszcze tak na koniec ostatnie pytanko i przepraszam za nachalność, ale no zależy mi na jak najlepszym wyjściu. Powiedz mi, czy mogę teraz już wysłać wypowiedzenie i zamówić z ofertą GU Arc S, i czekać aż będzie dostawa, czy to nie ma sensu, bo i tak już go nie będzie? Czy np zamówię, a czeka na niego tyle osób, że też nie dostane? Bo w sumie gdybym czekał z wypowiedzeniem aż przyjdzie Arc S, to złoże wypowiedzenie, gdy się pojawi, a gdy zadzwonią do mnie z ofertą to już go nie będzie. PalonyLolek jakie będzie najsensowniejsze wyjście?

I znalazłem jeszcze coś takiego telefony na żądanie blogplay.pl .. to oznacza że mogą mi ściągnąć taki telefon, skoro go sobie zażyczę?
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 22:33 przez pudlox, łącznie zmieniany 1 raz.

#590505  autor: sql
 23 paź 2012, 18:38
Mam pytanie czy coś się zmienia w GU od jutra ?
Cytuje "Informujemy, że od dnia 24.10.2012r. następuje zmiana dostępności promocji utrzymaniowych z telefonem / modemem. Promocje będą dostępne na 2 miesiące przez końcem kontraktu"
Źródło forum Play: http://forum.blogplay.pl/showthread.php ... -w-salonie

#590567  autor: Araiser
 23 paź 2012, 22:45
Mi zaproponowali teraz:

LG P880 450zł,
Xperia S 399zł,
Galaxy S Advance 170zł

przy abonamencie 12 miesięcy 59zł, drugie 12 miesięcy 79zł, chodzi o Stan Darmowy, teraz mam - nie pamiętam nazwy - 89,90zł, 250mb i ~130zł na rozmowy/smsy. Nie wiem czy czekać, czy brać, umowa 1 stycznia się kończy, ale mówili, że raczej nic ciekawszego nie będzie, a więcej już chyba nie utarguję, mogliby jakiś pakiet mb dołożyć :P

#590569  autor: zygikuleczka
 23 paź 2012, 22:53
Ceny tel. zajeb**** w porównaniu do tego co w cenniku.

#590574  autor: infernovip
 23 paź 2012, 23:15
coś wydaje mi się,że coś pokręciłeś:] upewnij się o ceny w odpowiednich abonamentach:]
chociazzz... umowa na 2 lata 79zl to sa takie ceny widac dostajesz rabat 20zl na 1 rok potem bez rabaru, czyli można powiedzieć,że rabat 10zl na 2 lata więc ceny mozliwe:]

#590576  autor: zygikuleczka
 23 paź 2012, 23:26
Za abonament owszem ale ceny aparatów są niższe niż w droższych ofertach.

• Strona 142 z 182
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 182
  • 1
  • 140