• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 15 z 131
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 131

#187595  autor: PiKi
 30 maja 2007, 09:58
CYBER pisze: Ta operacja coś kosztuje czy jest za friko?
No ja tak zrobiłem i podobno jest za free. Choć do końca się przekonam 6 maja, kiedy będę miał już Go i przyjdzie mi zapłacić ostatni rachunek.
A tutaj prosze wzór aneksu:
Obrazek

V2288 -> 3310 -> 3330 -> CMD J70 -> 3410 -> 6100 -> T630 -> k700i + patch -> k550i

#187612  autor: maziboss
 30 maja 2007, 11:32
Wybralem jednak Play. Wzgledy:
1. Moge decydowac, kiedy wlaczyc sobie pakiet internetowy.
2. Za pozostale 40 zl (przy wykorzystaniu 30 zl na pakiet internetowy) mam do dyspozycji 81 min do wszystkich nie wpominajac o takich samych cenach za smsy czy mmsy.
3. Dodatkowe minuty za odebrane polaczenia.
4. Nie wiem czy bede bral umowe na czas nieokreslony czy na 2 lata o tym jeszcze zdecyduje. (Jezeli na dwa lata - sprzedam telefon)

5. Ciekawe kiedy do mnie orange zadzwoni i bedzie blagac o zostanie :D

#187787  autor: Rebel
 30 maja 2007, 20:13
Witam
Tak jak obiecałem piszę, co mi się udało "utargować". Miły pan z propozycji zadzwonił punktualnie, tak jak byliśmy umówieni (przez chwilę poczułem się jak klient "premium" :P ) i doszliśmy do następującego porozumienia:
Przechodzę na Nowy Twój Plan z umową na 12 miesięcy i kwotą deklarowaną 50zł. Do tego dostaję za darmo na cały okres umowy "50% więcej" od kwoty deklarowanej do wykorzystania na połączenia z Orange i stacjonarnymi oraz pakiet 80zł. Do Wszystkich i Na Wszystko.
Czyli biorąc w ramach kwoty deklarowanej pakiet Orange i Stacjonarne 50 ostatecznie "wychodzę" na 144 minuty w sieci i na stacjonarne i 106 minut do wszystkich sieci. W ostatecznym rozrachunku płacę więc 20gr. za minutę...

I co, nie można było tak od razu? Musiałem się użerać, wypowiadać umowę itp.? :|
Jednym słowem Orange to sieć, która uporczywie "szuka jelenia" - nie dajcie się i negocjujcie twardo! Pozdrawiam.

#187791  autor: Andre
 30 maja 2007, 20:21
Rebel, jestem pod wrażeniem. A przypomnij jaki miałeś stary abo, za ile i w jakiej wysokości płąciłeś rachunki? To ja przy swoich 200-250 zł mieeięcznie tez mam szanse na zacny bonusik, jak tak, jak myslisz???

Rozmowa kontrolowana...

#187796  autor: Rebel
 30 maja 2007, 20:30
Do tej pory miałem kwotę deklarowaną 50zł. w Twoim Planie. Rachunki miałem za ostatnie pół roku w granicach 120-160 zł., ale trochę sztucznie zawyżało je to, że doładowywałem żonie POP-a z mojego abonamentu.
Myślę, że spokojnie możesz "wyrwać" taki sam zestaw jak ja. Nie jestem pewien czy można dostać coś więcej, bo pytałem konsultanta, czy gdybym wybrał wyższy abo to dostałbym większy pakiet DWiNW, a on odpowiedział mi, że mogą przydzielać tylko pakiety po 50 i 80zł. Ale w sumie miałeś sporo wyższe rachunki niż ja, więc próbuj - może uda Ci się dostać chociaż zniżkę na jakąś dodatkową usługę? Pozdrawiam i życzę owocnych negocjacji :-D

#187807  autor: MADMAX
 30 maja 2007, 20:52
Rebel pisze:Przechodzę na Nowy Twój Plan z umową na 12 miesięcy i kwotą deklarowaną 50zł. Do tego dostaję za darmo na cały okres umowy "50% więcej" od kwoty deklarowanej do wykorzystania na połączenia z Orange i stacjonarnymi oraz pakiet 80zł. Do Wszystkich i Na Wszystko.
Te 80zł do wykorzystania przez 12 miesięcy? Jeśli tak to wychodzi na moje oko 6,6zł m-c czyli jakieś (niecałe 9 minut dziennie) a w sumie troszkę ponad 70 minut do wszystkich sieci (a nie 106 min. ?) plus te 50% z podstawki czyli 33 minuty do sieci i na stacjonarne.
Poprawcie jeśli źle policzyłem.
Jeśli jest tak jak piszę to oferta dość przeciętna.

Gdyby nie fatalna, niekompetentna obsługa zleceń w ERZE miałbym już u nich w ręku w abo 50zł umowę na 12 m-cy, 105 minut miesięcznie do wszystkich sieci + darmowy nr w sieci (2000 minut).
Ostatnio zmieniony 30 maja 2007, 21:22 przez MADMAX, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam
 #187812  autor: Hordam
 30 maja 2007, 21:10
Czy oriętuje sie ktos czy mozna dostać upusty na usługi tj. wieczory lub darmowe numery w Twoim Planie cały okres trwania umowy (12m lub 24m).

Mi proponuja przy umowie na 12m upusty 3, 6 lub na 9m. A ja chciałbym dostać na cały okres czyli na 12 m.

Jezeli ktos przeduzal umowe z orange na 12m piscie co dostaliscie jestem ciekawy.

Pozdrawiam

#187819  autor: Rebel
 30 maja 2007, 21:27
CYBER pisze:Te 80zł do wykorzystania przez 12 miesięcy? Jeśli tak to wychodzi na moje oko 6,6zł m-c czyli jakieś (niecałe 9 minut dziennie)
Cyber; gdzie napisałem, że 80 złotych jednorazowo? 80 złotych co miesiąc Niewierny Tomaszu! Ale skąd Ci wyszło te 9 minut dziennie i 70 co miesiąc to już naprawdę "bez wodki nie razbieriosz"... Odtwórz mi proszę swój proces obliczeniowy bo nijak się nie mogę w nim połapać...

#187839  autor: MADMAX
 30 maja 2007, 21:56
Rebel pisze:
CYBER pisze:Te 80zł do wykorzystania przez 12 miesięcy? Jeśli tak to wychodzi na moje oko 6,6zł m-c czyli jakieś (niecałe 9 minut dziennie)
Cyber; gdzie napisałem, że 80 złotych jednorazowo? 80 złotych co miesiąc Niewierny Tomaszu! Ale skąd Ci wyszło te 9 minut dziennie i 70 co miesiąc to już naprawdę "bez wodki nie razbieriosz"... Odtwórz mi proszę swój proces obliczeniowy bo nijak się nie mogę w nim połapać...
Jeśli 80zł do wszystkich sieci co miesiąc dają Tobie w rezencie do abonamentu 50-złotowego to na prawdę jest coś :o
WOW, 160% do wszystkich więcej i tylko 50% więcej do sieci? :mrgreen: Coś tu nie halo w przypadku Orange :P
Na Twoje pytanie "gdzie napisałem, że 80 złotych jednorazowo?" mogę odpisać, a czy napisałeś, że co miesiąc? Jesteś pewny że dobrze zrozumiałeś się z konsultantem? ;)

Moje wyliczenia:
50zł abo w NTP = 66 minut (do wszystkich)
+ 50% w sieci i na stacjonarne = 33 minuty
80zł dodatkowo (wyszedłem z założenia, że do wykorzystania na cały okres umowy czyli 12 m-cy, 0.75gr/min ) = 6,6zł na mc czyli 8,8 minuty dodatkowo na m-c.
Trochę mnie też dziwi dlaczego rzucają kwotą a nie minutami?

Reasumując: 66 minut + niecałe 9 minut = ok 75 minut (pomyliłem się więc o ok 5 minut w ostatnim poście)
No i te 33 minuty w sieci.

Jeśli otrzymasz prezent w postaci 80zł co miesiąc będzie to de facto prezent w postaci 960zł na cały okres umowy a więc to tak jakbyś miał dostać w abo 50zł (w przedłużeniu) telefon wart prawie 1000zł w co bardzo trudno jest mi uwierzyć :P
Czy jakakolwiek sieć w podobnym abo daje 960zł w nagrodę? To byłby chyba pierwszy przypadek w historii tego forum jak sądzę :D

Pozdrawiam

#187853  autor: Rebel
 30 maja 2007, 22:33
CYBER pisze: Moje wyliczenia:
50zł abo w NTP = 66 minut (do wszystkich)
+ 50% w sieci i na stacjonarne = 33 minuty
80zł dodatkowo (wyszedłem z założenia, że do wykorzystania na cały okres umowy czyli 12 m-cy, 0.75gr/min ) = 6,6zł na mc czyli 8,8 minuty dodatkowo na m-c.
Trochę mnie też dziwi dlaczego rzucają kwotą a nie minutami?

Reasumując: 66 minut + niecałe 9 minut = ok 75 minut (pomyliłem się więc o ok 5 minut w ostatnim poście)
No i te 33 minuty w sieci.
Witam
W pierwszym poście pisałeś o 9 minutach dziennie, a nie miesięcznie. W drugim wyliczenia były już OK, tylko założenie błędne. W swoim poście pisałem o abo na miesiąc i "50% więcej" na miesiąc, więc gdyby 80zł. miało być na rok, to zaznaczyłbym to wyraźnie.

Jestem pewien, o czym rozmawiałem z konsultantem, bo robiłem to dwa razy, przedwczoraj i dzisiaj i za każdym razem jego "zeznania" były spójne: pakiet 80zł. jest co miesiąc przez cały okres trwania umowy, złotówki z pakietu niewykorzystane w danym okresie rozliczeniowym przechodzą na następny.

Wolę pisać o pakiecie 80zł. niż 106 minutach, bo moim zdaniem lepiej oddaje to istotę rzeczy: dostaję właśnie pakiet złotówek do wykorzystania na rozmowy, smsy, transmisję danych, a nie pakiet minut do wykorzystania wyłącznie na rozmowy.

W abo biorę zestaw Orange i stacjonarne za 50zł. ponieważ daje mi to 111 minut w sieci i na stacjonarki + "50% więcej", czyli dodatkowe 33 minuty = 144 minuty w sieci i na stacjonarne. Do tego ten pakiet, który daje mi 106 minut do wszystkich sieci, czyli wszystko razem daje mi w sumie 250 minut. Niestety ze sztywnym podziałem 144 w sieci i 106 poza sieć, ale cóż, nie można mieć wszystkiego...

Jak dostanę umowę to mogę Ci przesłać zdjęcie na e-mail :wink:

Wbrew pozorom nie jest to wcale taka nieprawdopodobna rozrzutność ze strony Orange. Podejrzewam, że to coś w rodzaju oferty przejściowej, zanim na jesieni obniżą zasadnicze stawki żeby konkurować z Play-em.
Zauważ, że gdybym wziął w abo 50 złotych Do Wszystkich i Na Wszystko, to miałbym w efekcie: 66 minut do wszystkich + pakiet 106 minut do wszystkich + "50% wiecej", czyli 33 minuty w sieci i na stacjonarki. Ostatecznie 172 minuty do wszystkich + 33 minuty do sieci za 50 złotych, co jest chyba odpowiedzią na abonament Play 50, w którym masz 142 minuty do wszystkich + 1 minuta rozmów wychodzących za dwie pełne przychodzących.

Więc Orange tutaj nie robi za dobrego wujka z Ameryki, tylko zbija ofertę konkurencji żeby powstrzymać odpływ klientów. Oczywiście kosztuje ich to sporo i dlatego myślę, że to oferta tymczasowa - do czasu aż nie wprowadzą modyfikacji zasadniczej stawki w cenniku (co na pewno nie stanie się przed, ani w trakcie wakacji).

Pozdrawiam serdecznie

#187866  autor: MADMAX
 30 maja 2007, 23:00
Rebel pisze:W pierwszym poście pisałeś o 9 minutach dziennie, a nie miesięcznie.
Fakt, czeski błąd, chodziło mi o 9 minut miesięcznie, tak jak napisałem w poście nr 2 :-)

Rebel pisze:W abo biorę zestaw Orange i stacjonarne za 50zł. ponieważ daje mi to 111 minut w sieci i na stacjonarki + "50% więcej", czyli dodatkowe 33 minuty = 144 minuty w sieci i na stacjonarne.
To rozumiem :-)

Rebel pisze:Do tego ten pakiet, który daje mi 106 minut do wszystkich sieci
OK, jeśli jestes pewny tego to nie mam już powodu by nie wierzyć. Zastanawiam się tylko skąd taki gest u Orange, czy jest to pojedyńczy przypadek, no i skąd akurat 106 minut a nie np 53 czy 86? :)
Gdy ja z nimi korespondowałem, chciałem tylko oferty zblizonej do tej z ERY na co oni odpowiedzieli że nie da rady, więc ta nagła zmiana w podejściu do klienta mimo wszystko troszkę mnie zaskakuje.

Rebel pisze:Jak dostanę umowę to mogę Ci przesłać zdjęcie na e-mail
Nie trzeba, mam nadzieję że kolejni klienci Orange chcący przedłużać umowę także będą otrzymywać takie bonusy :D

Pozdrawiam

#187870  autor: Rebel
 30 maja 2007, 23:05
CYBER pisze:skąd akurat 106 minut a nie np 53 czy 86?
To jest akurat proste: jak mówiłem, tak naprawdę nie jest to pakiet minut, ale usługa Do Wszystkich i Na Wszystko o wartości 80 złotych. Konsultant mówił mi, że mogą oferować takie "pakiety" o wartości 50 i 80 złotych (może i mogą jakieś większe, ale z moim abonamentem na to nie zasługiwałem :P ).

#187877  autor: Btk_Tomas
 30 maja 2007, 23:15
Rebel ja bym na Twoim miejscu dobrze przeczytał aneks zanim go podpiszesz. Kiedyś za czasów Idei dawali 50 % wiecej do wszystkich sieci, potem weszło Orange i te 50 % jest juz tylko do Orange&Stacjonarne.
Myśle że konsultatnt obiecał Ci gruszki na wierzbie proponując 80 zł do wszystkich sieci za free.
Jak już dostaniesz ten aneks i będzie tam to co Ci obiecano to wrzuć go na forum bo nie uwierze dopóki nie zobacze. :D :D :D

#187878  autor: MADMAX
 30 maja 2007, 23:16
Rebel pisze:To jest akurat proste: jak mówiłem, tak naprawdę nie jest to pakiet minut, ale usługa Do Wszystkich i Na Wszystko o wartości 80 złotych. Konsultant mówił mi, że mogą oferować takie "pakiety" o wartości 50 i 80 złotych (może i mogą jakieś większe, ale z moim abonamentem na to nie zasługiwałem ).
Hmm... To cenna informacja dla kolejnych przedłużających :-)

Btk_Tomas pisze:Myśle że konsultatnt obiecał Ci gruszki na wierzbie
Jeśli tak to zrobiłbym mu na miejscu Rebel'a mała rebeliadę :-D

Pozdrawiam

#187880  autor: Andre
 30 maja 2007, 23:38
Qrczę, Rebel, a może Ty rzeczywiście dostałeś te 80 zł tylko na parę miesięcy, np 2? Zastanawiam sie ile mogę ugrać przchodząc na abo 110 zł Premium. 50% więcej do wszytskich sieci (czyli 50 zł, czyli do 153 minut do wszystkich trza dodać jeszcze 76 minut). Oferowlai mi wczesniej zniżkę 70% na wybrany numer ale na 9 miesięcy, czyli płaciłbym przez 9 mieisięcy 4,5 złotego. Ale po tym co Ty napisałeś to chyba jeszcze mogę zażyczyć sobie 80 zł do Orange i Stacjonarnych? jak myślicie stratedzy negocjacji???

Rozmowa kontrolowana...

#187947  autor: sychu
 31 maja 2007, 12:21
"Rebel" ma racje w tym co pisze i nie wiem czemu tak się upieracie że nie ma takich warunków. Ja podpisałem 2 tygodnie temu umowe i jest wyrażnie napisane że mam dodatkowo 80 zł więcej w każdym okresie rozliczeniowym przez cały okres umowy. A Rebel wytargował jeszcze 50% więcej do Orange niż ja.

#188071  autor: Btk_Tomas
 31 maja 2007, 18:35
sychu pisze:"Rebel" ma racje w tym co pisze i nie wiem czemu tak się upieracie że nie ma takich warunków. Ja podpisałem 2 tygodnie temu umowe i jest wyrażnie napisane że mam dodatkowo 80 zł więcej w każdym okresie rozliczeniowym przez cały okres umowy. A Rebel wytargował jeszcze 50% więcej do Orange niż ja.
Wrzuć warunki umowy na forum a wtedy będziemy chylić czoła. :D :D :D :D

#188082  autor: Rebel
 31 maja 2007, 19:06
Andre pisze:Qrczę, Rebel, a może Ty rzeczywiście dostałeś te 80 zł tylko na parę miesięcy, np 2? Zastanawiam sie ile mogę ugrać przchodząc na abo 110 zł Premium.
Witam, nie sadzę, żeby konsultant próbował mnie wkręcać w jakiś numer bo przedstawił się z imienia i nazwiska (nawet kilka razy) i prosił, żebym w razie jakichkolwiek wątpliwości dzwonił do niego. Wyraźnie umówiliśmy się na 80zł./mc przez 12 miesięcy trwania umowy.

Natomiast nie wiem co uda Ci się urwać w Premium, bo dla mnie warunkiem otrzymania tego bonusa było przejście na Nowy Twój Plan (początkowo chciałem zostać przy Twoim Planie, ale gość powiedział, że wtedy nie będzie mógł mi dać tego pakietu). Ale Ty próbuj, kto nie ryzykuje nie pije szampana :lol:

PS: To, co Ci zaproponowali to rzeczywiście dość żałosne... 50% więcej i zniżka 70% na jedną usługę to "zestaw podstawowy", mnie na początku też tyle proponowali (i to przy abonamencie 50zł.), ale udało mi się wydusić jeszcze taką samą zniżkę na drugą usługę i tu było stop - nic więcej dalej nie szło. Więc się wkurzyłem i złożyłem wypowiedzenie, co poskutkowało tak jak napisałem powyżej.
Więc ciśnij ich, bo absolutne minimum tego co powinieneś dostać przy tak wysokim abo to 50% więcej na 12 miesięcy i zniżki 70% na dwie usługi przez 9 miesięcy - oferując Ci mniej po prostu pokazują, że mają Cię za jelenia, który nie czyta "Telepolis" :-D

[ Dodano: 2007-06-04, 18:07 ]
Witam, dziś przyjechał kurier z umową, poniżej obszerne cytaty:

"[...] §1
1. Umowa zostaje zawarta na czas określony 12 (dwunastu) miesięcy.
2. 12 (dwanaście) miesięcy jest liczony od 2007-05-30.

[...] §2
1. Abonent dokonuje w ramach promocji oferowanej przez PTK Centertel, bezpłatnej zmiany planu taryfowego na ofertę Nowy Twój Plan. [...] Abonent w chwili zmiany planu taryfowego wybiera kwotę zobowiązania 50 zł, na którą składają się następujące usługi: Orange i Stacjonarne 50.
2. Przez okres 12 (dwunastu) kolejnych okresów rozliczeniowych PTK Centertel przyznaje Abonentowi na zasadzie promocji usługę "50% więcej" [...].
3. Przez okres 12 (dwunastu) kolejnych okresów rozliczeniowych PTK Centertel przyznaje abonentowi na zasadzie promocji pakiet dodatkowy Wszyscy i na Wszystko 80 - w ramach którego Abonentowi będzie przyznawany w każdym okresie rozliczeniowym dodatkowy pakiet jednostek taryfowych o wartości równej 80 zł. [...]"

Pozdrawiam i życzę powodzenia w "zmiękczaniu" konsultantów ProPozycji :wink:
 #189607  autor: Hordam
 05 cze 2007, 16:27
czy ktoś jest wstanie odp. na pytanie kiedy mozna uzyskać jak najlepsze warunki przeduzenia umowy z orange. Na początku czyli 2 m przed czy lepiej czekac a moze lepiej na umowie bezterminowej. Prosze z pprzykładami

Pozdrawiam

#189903  autor: corner
 06 cze 2007, 16:22
Ja pytałem o takie pakiety i konsultant powiedział, że nie ma czegoś takiego, nawet jeśli przeszedłbym do Nowego Twojego Planu. Więc przedłużyłem umowę na standardowych warunkach:
- pozostałem w Twoim Planie;
- przeszedłem z kwoty deklarowanej 50 na kwotę deklarowaną 35;
- Wybrany numer - 70% taniej na 9 miesięcy;
- Darmowe Rozmowy 21-8 i w weekendy - 100% taniej na 3 miesiące;
- 50% więcej do Orange i stacjonarnych na 12 miesięcy;
- umowa na 12 miesięcy.
  • Strona 15 z 131
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16