CYBER pisze:
Moje wyliczenia:
50zł abo w NTP = 66 minut (do wszystkich)
+ 50% w sieci i na stacjonarne = 33 minuty
80zł dodatkowo (wyszedłem z założenia, że do wykorzystania na cały okres umowy czyli 12 m-cy, 0.75gr/min ) = 6,6zł na mc czyli 8,8 minuty dodatkowo na m-c.
Trochę mnie też dziwi dlaczego rzucają kwotą a nie minutami?
Reasumując: 66 minut + niecałe 9 minut = ok 75 minut (pomyliłem się więc o ok 5 minut w ostatnim poście)
No i te 33 minuty w sieci.
Witam
W pierwszym poście pisałeś o 9 minutach dziennie, a nie miesięcznie. W drugim wyliczenia były już OK, tylko założenie błędne. W swoim poście pisałem o abo na miesiąc i "50% więcej" na miesiąc, więc gdyby 80zł. miało być na rok, to zaznaczyłbym to wyraźnie.
Jestem pewien, o czym rozmawiałem z konsultantem, bo robiłem to dwa razy, przedwczoraj i dzisiaj i za każdym razem jego "zeznania" były spójne: pakiet 80zł. jest co miesiąc przez cały okres trwania umowy, złotówki z pakietu niewykorzystane w danym okresie rozliczeniowym przechodzą na następny.
Wolę pisać o pakiecie 80zł. niż 106 minutach, bo moim zdaniem lepiej oddaje to istotę rzeczy: dostaję właśnie pakiet złotówek do wykorzystania na rozmowy, smsy, transmisję danych, a nie pakiet minut do wykorzystania wyłącznie na rozmowy.
W abo biorę zestaw Orange i stacjonarne za 50zł. ponieważ daje mi to 111 minut w sieci i na stacjonarki + "50% więcej", czyli dodatkowe 33 minuty = 144 minuty w sieci i na stacjonarne. Do tego ten pakiet, który daje mi 106 minut do wszystkich sieci, czyli wszystko razem daje mi w sumie 250 minut. Niestety ze sztywnym podziałem 144 w sieci i 106 poza sieć, ale cóż, nie można mieć wszystkiego...
Jak dostanę umowę to mogę Ci przesłać zdjęcie na e-mail
Wbrew pozorom nie jest to wcale taka nieprawdopodobna rozrzutność ze strony Orange. Podejrzewam, że to coś w rodzaju oferty przejściowej, zanim na jesieni obniżą zasadnicze stawki żeby konkurować z Play-em.
Zauważ, że gdybym wziął w abo 50 złotych Do Wszystkich i Na Wszystko, to miałbym w efekcie: 66 minut do wszystkich + pakiet 106 minut do wszystkich + "50% wiecej", czyli 33 minuty w sieci i na stacjonarki. Ostatecznie 172 minuty do wszystkich + 33 minuty do sieci za 50 złotych, co jest chyba odpowiedzią na abonament Play 50, w którym masz 142 minuty do wszystkich + 1 minuta rozmów wychodzących za dwie pełne przychodzących.
Więc Orange tutaj nie robi za dobrego wujka z Ameryki, tylko zbija ofertę konkurencji żeby powstrzymać odpływ klientów. Oczywiście kosztuje ich to sporo i dlatego myślę, że to oferta tymczasowa - do czasu aż nie wprowadzą modyfikacji zasadniczej stawki w cenniku (co na pewno nie stanie się przed, ani w trakcie wakacji).
Pozdrawiam serdecznie