• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 140 z 182
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 182

#589424  autor: KC-KARLOS
 19 paź 2012, 00:21
No ładna oferta, chyba warto podpisać tę umowę w abo za 19,90 zł na bezterminówkę w Play Online wraz z e-fakturą, ciekawe, jaki modem dają do oferty? - a potem poczekać te 3 miechy i skorzystać z bardzo korzystnej oferty.
ciekawy, operator nie może zmienić Ci oferty bez Twojej zgody, bez obaw.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#589427  autor: ciekawy
 19 paź 2012, 00:27
Karlos20

to jest oferta bez modemu ta na czas nieokreślony i te przedłuzeniowe, dlatego warunki są tak atrakcyjne.

jak chcesz ofertę z modemem to możesz skorzystać z normalnej oferty i mieć koło 10 zł abonament z 2GB z umową na 3 lata, więc trochę bez sensu jeśli po 3 miesiącach chcesz przedłużyć umowę na korzystniejszych warunkach.

jak jest z tym aneksem, żeby nie było problemów, że inne warunki się uzgadniało z konsultantem ? - jest pole w aneksie gdzie jest wpisana kwota abonamentu i liczba GB np. w jednym polu na aneksie 14,95zł, w innym polu 18Gb, żeby było jasne o jaką ofertę chodzi ? - są takie pola w aneksie, który przywozi kurier ?

#589428  autor: KC-KARLOS
 19 paź 2012, 00:33
ciekawy pisze:to jest oferta bez modemu, dlatego warunki są tak atrakcyjne.
Nooo, jeszcze lepiej ;)
ciekawy pisze:jak jest z tym aneksem, żeby nie było problemów, że inne warunki się uzgadniało z konsultantem ? - jest pole w aneksie gdzie jest wpisana kwota abonamentu i liczba GB np. w jednym polu na aneksie 14,95zł, w innym polu 18Gb, żeby było jasne o jaką ofertę chodzi ? - są takie pola w aneksie, który przywozi kurier ?
Tutaj chodzi o nazwę taryfy, rabat jest już naliczany automatycznie przez operatora. W nazwie taryfy pewnie będzie końcówka "GU" i informacje o stawce bazowej, pomniejszoną o rabat i czasem trwania Okresu Zastrzeżonego oraz obowiązywania rabatu na abo (rabat jest ważny bezterminowo).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#589434  autor: ciekawy
 19 paź 2012, 00:42
Karlos20

mi tam nie przeszkadza, że oferty te na przedłużenie przez GU są bez modemu jeśli są tak dobre warunki bo net mobilny mam, modem usb też, a karta sim z większą ilością GB i mniejszym abonamentem niż normalnie w ofercie Play Online przydałaby się do smartfonu czy tableta.

informacje o stawce bazowej czyli której stawce - tej normalnej z cennika czy tej po obniżce z oferty GU ?

widziałeś aneks od GU ?

#589435  autor: KC-KARLOS
 19 paź 2012, 00:47
ciekawy pisze:informacje o stawce bazowej czyli której stawce - tej normalnej z cennika czy tej po obniżce z oferty GU ?
Chodzi o stawkę podstawową - abonament z cennika oferty Nowy Play Online. Musi być podstawa do wyliczenia zniżki z oferty GU - przecież się to z kosmosu nie bierze :mrgreen:

#589436  autor: ciekawy
 19 paź 2012, 00:50
no ok tylko czy w aneksie jest kwota abonamentu po zniżce ?
albo
czy jest podany normalny abonament w jednym polu na aneksie, a w innym polu procenty zniżki ?

PalonyLolek

mógłbyś wrzucić obraz aneksu jaki dostają klienci przez kuriera od GU ?
chodzi mi o szablon tego aneksu od GU bez danych osobowych rzecz jasna.

#589486  autor: PalonyLolek
 19 paź 2012, 09:52
ciekawy pisze:PalonyLolek

mógłbyś wrzucić obraz aneksu jaki dostają klienci przez kuriera od GU ?
chodzi mi o szablon tego aneksu od GU bez danych osobowych rzecz jasna.
Wygląda on identycznie jak zwykły aneks na normalne przedłużenie, inna jest po prostu nazwa taryfy jaką masz wpisaną na aneksie. Powinno być zatem: "Nowy Replay Online Ekstra GU".

#589494  autor: pakierhakierxd
 19 paź 2012, 10:41
Fajna oferta play online gu :),gdybym miał play online bym skorzystał z tej 1 opcji :) ,więcej netu mi nie potrzeba mobilnego :D

Pozdrawiam :)

#589542  autor: mokasyn
 19 paź 2012, 13:38
po złożeniu wypowiedzenia zadzwonił do mnie koles i zaproponował standartowa ofertę z -25% itd. Ją na to że interesuje mnie tylko AIM 65 -20 zł na cały okres trwania umowy. Sprawdził i stwierdził że nie może mi tego zaproponować. PALONYLOLEK co teraz powinienem zrobić żeby jednak tą ofertę dostać? Ewentualnie czy mógłbym Ci przesłać mój nr telefonu? Pozdrawiam

#589558  autor: etylinek
 19 paź 2012, 14:21
No tak walcz o te 3zł czy 4zł..
65 * 0.75 = 48.75

#589561  autor: mokasyn
 19 paź 2012, 14:34
łojezu.. Standartowa oferta czyli -25% na 12 miechów a nie na cały okres czyli tracę prawie 300 zł biorąc że umowę zakończe od razu po 24 mc i nie będę jej przeciągał na kolejne miesiące. Pytanie skierowałem do konkretnej osoby która Ty nie jesteś więc prosiłbym o nieudzielanie się w mojej kwestii tym bardziej że jak widać masz średnie pojęcie.

#589567  autor: etylinek
 19 paź 2012, 15:08
Obawiam się że napisałeś na ogólnodostępnym forum i każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Szkoda że dopiero później postanowiłeś dopisać coś co nie wynikało z pierwszego postu.
Przy okazji proponuję wystawić zapytanie ofertowe za pomocą formularza zgłoszeniowego na PLAY24, jest duża szansa że osoba która je podejmie będzie w stanie spełnić interesujące Cię warunki. Sporo ludzi tak zrobiło i oferta GU AIM65 cudownie była możliwa do zaoferowania. Może i mam średnie pojęcie ale i tak większe niż Ty, przy okazji PLAY znam od podszewki:)

#589581  autor: mokasyn
 19 paź 2012, 15:41
nie sprecyzowałem na ile bo byłem pewny że palony będzie doskonale wiedział o co chodzi bo standartowa oferta jest właściwie oparta zawsze na tym samym czyli czasowym obniżeniu abo ale nie na cały okres trwania umowy. Nie ma sensu jednak dalej drażyć tego tematu bo tylko temat się zaśmieca. Zrobię tak jak napisałeś i zobaczymy co z tego będzie. Pozdrawiam.

#589640  autor: infernovip
 19 paź 2012, 18:59
Jak to jest z telefonami na centrali GU? Już od jakiegoś czasu próbuję teraz zamówić telefon xperia s i ciągle go nie ma... i nie wiadomo czy będzie, możliwe ze za miesiąc...
Wcześniej mi przekazano,że zaraz się pojawi.
Dzisiaj przekazano mi,że mają ten sam magazyn co sklep internetowy i jak się pojawi w sklepie internetowym to będę mógł zamówić w GU... co jest w końcu prawdą? Czy to zależy od konsultanta do jakiego magazynu ma dostęp?

#589654  autor: etylinek
 19 paź 2012, 20:18
mokasyn pisze:standartowa oferta jest właściwie oparta zawsze na tym samym czyli czasowym obniżeniu abo ale nie na cały okres trwania umowy.
I tu nie do końca to prawda bo GU daje ofertę obniżki do właśnie oferty standardowej najczęściej na 3/6/12, a "sporadycznie" dla tzw. "wymagających klientów" ofertę specjalną pokrywającą się z ofertą dla pracowników.

GU i Eshop jest wyodrębniony z BOK. Co za tym idzie wszyscy mają dostęp do tych samych magazynów. Zależy od kompetencji konsultanta. Czasem trafi się na szczerego co powie prosto z mostu że nie ma i nie będzie jak, a czasem na takiego co "widział w ostatnim tygodniu telefon" mimo że od 2 miesięcy nie było takowych na magazynie..

#589763  autor: Urson
 20 paź 2012, 10:24
PalonyLolek pisze:
Urson pisze: z rabatem na telefon 25.04
Urson pisze:Z rabatem na abonament z 79 na 59 przez pierwszy rok.
Pisałem wielokrotnie albo jedno albo drugie wybierajcie bo później są takie sytuacje.

Możesz nie przyjąć przesyłki i wybrać sobie jedną z opcji na stałe po prostu.
Czyli rozumiem, że nie ma możliwości uzyskać rabat na abonament na całe 24 miesiące mając rabat na telefon, czy tak?

Pozdrawiam,
Michal

#589909  autor: etylinek
 20 paź 2012, 19:11
Tak. Jedno z dwóch.

#589914  autor: pudlox
 20 paź 2012, 19:48
Witam.
Czeka mnie koniec umowy w grudniu. Niestety play nie proponuje nic ciekawego. Myślice że z pomocą GU da rade utargować abonament All Inclusive Max 65 za 45 zł + stan darmowy na cały okres umowy oraz SGS Advance za 200 - 250 zł?
Pozdrawiam pudlox

#589930  autor: ajan
 20 paź 2012, 21:04
pudlox Musisz wybrać albo zniżka na tel albo rabat na abo. Na pewno GU może zaoferować więcej niż zwykły konsultant czy sklep/salon firmowy
Poczytaj troszkę postów w tym temacie, są one dużą bazą wiedzy na temat przedłużenia w Play.

Obrazek
Obrazek

#589936  autor: Damian67
 20 paź 2012, 21:36
stan darmowy na cały okres umowy w tym abonamencie też nie będzie za darmo po 6 miesiącach, czegoś takiego nie osiągniesz.
  • Strona 140 z 182
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 182
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140