• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 138 z 624
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 624
 #784681  autor: Bartekeuro
 14 lut 2015, 13:28
Widzę, że wszyscy mają podobną sytuacje. Śmiać mi się chce może mają na celu właśnie wypędzenia stałych klientów. ;D
Zawsze można wypowiedzieć umowę i podpisać nową na te 18 miesięcy a 39,99 z 2 GB internetu i NO LIMIT. Bez telefonu. W Play jest też 2 GB za 59,99. Do rozważenia oferta.

Warto dodać, że ta oferta bez telefonu jest tylko dostępna ONLINE.
 #784686  autor: 3echo
 14 lut 2015, 13:39
Z tą różnicą,że wiążesz sie umową.W RBM masz na czas nieokreslony.
 #784692  autor: Anthrax
 14 lut 2015, 13:52
Bartekeuro, ja nie mam zamiaru wywalania numeru i wpychanie sobie nowego. Mam swój numer dłuższy czas i delikatnie mówiąc nie mam zamiaru trąbić całemu światu, że mam nowy numer, nie mówiąc o kulisach jego zmiany :)
RBM ma ten plus, że umowa jest na czas nieokreślony, więc jak się znudzi, to pisemko i po miesiącu problem z głowy.
T-mobile ze swoimi 24 miesiącami mówi jednoznacznie: "Jesteś jeleniem i chcemy Cię wydoić jak krowę". To wszystko co "magenta" oferuje.
 #784694  autor: kokos-
 14 lut 2015, 14:04
Pod warunkiem że ktoś ma telefon.
 #784697  autor: Bartekeuro
 14 lut 2015, 14:23
No tak, ale jak chcą 1560 zł za telefon to dopłacam 100-200 zł i mam telefon bez abonamentu.
Czytałem, że z kimś się SUK skontaktowało i całe 5 zł taniej abo.. i 250 mb . Kpina. Ja zostane u nich jeśli dadzą 1 GB neta za 49,99 i tańszy telefon. Chociaż sam w to nie wierzę i będę składać wypowiedzenie po weekendzie.
 #784703  autor: jacabad
 14 lut 2015, 14:45
Panowie na wolnym rynku jest telefonów od zatrzęsienia można sobie kupić jaki tylko sie chce tani lub drogi i nie trzeba czekać na łaske operatora czy nam da obniżkę na telefon i do tego podpisywac umowe na czas okreslony i jeszcz te ich ich opłakane drogie oferty z promocyjnym internetem 250MB .
 #784712  autor: shootem
 14 lut 2015, 15:22
A teraz z innej beczki. W związku z marnością oferty przedłużeniowej, żona wypowiedziała umowę (a raczej przekazała mi zadanie napisania pisma). Umowa (niestety, bo dzięki temu potrwa praktycznie miesiąc dłużej) do 14 marca, a okres rozliczeniowy zaczyna się 13. dnia miesiąca. Pismo poszło 11 lutego przez iBOA (formularz kontaktowy), żeby zbędnie nie przedłużać. T-Mobile przyjmuje takie pisma drogą elektroniczną. Problem w tym, że brak jakiegokolwiek potwierdzenia przyjęcia deklaracji rozwiązania umowy, jest jedynie standardowe potwierdzenie przyjęcia korespondencji. Czy ktoś z czytających ten wątek wysłał w takiej formie wypowiedzenie umowy i może mi powiedzieć, czy to normalne działanie ze strony T-Mobile, czy trzeba będzie jednak wysłać ten polecony?

Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
 #784718  autor: Anthrax
 14 lut 2015, 15:40
shootem, właśnie dlatego dla bezpieczeństwa należy przesyłać wypowiedzenie listem poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Wtedy nie masz wątpliwości, że pismo dotarło i wszystko jest po Twojej stronie.
Jeżeli sieć wyjedzie z żenującym argumentem "pismo nie dotarło/gdzieś zaginęło" to wieszają sobie sami sznur na szyję w takiej sytuacji.
 #784730  autor: freebird
 14 lut 2015, 16:16
@shootem, ja wysłałem wypowiedzenie mailem. Pismo opatrzyłem własnoręcznym podpisem, zeskanowałem i wysłałem na [email protected] i wszystko gra. 1 marca jestem ostatni dzień w abo, potem przechodzę do tak-tak, rejestruję nr na siebie w salonie T i żegnam się z siecią po 16 latach :) w przyszłym tygodniu wysyłam papiery do Virgin Mobile, tak aby od 3 marca być już u nich. Na pewno napiszę w tym wątku jak przebiegła zmiana operatora :)
 #784749  autor: jacabad
 14 lut 2015, 17:02
Siema ja też po 12 latach mam zamiar zmienic operatora do widzenia z ich biednymi ofertami , to trzeba najpierw przejsc na taktak zeby później iść do Virgin Mobile na karte czy od razu można z abonamentu przejśc i Virgin wszystko załatwia ?
 #784751  autor: shootem
 14 lut 2015, 17:11
Anthrax, miałem wysłać list polecony, ale wtedy źle liczyłem datę zakończenia umowy w przypadku wysłania rezygnacji przed początkiem okresu rozliczeniowego, więc poszedł mail, żeby było szybciej. Nie ma to wielkiego znaczenia, bo umowa tak czy inaczej będzie biegła do 12 kwietnia. Ale - już widzę, co źle zrobiliśmy. Stwierdziłem, że skoro do iBOA ma dostęp tylko właściciel, to przecież można wysłać maila z odpowiednią formułką. Mój błąd.

Miało być szybciej i łatwiej, będzie jak zwykle. freebird, ten sposób ma w naszym przypadku kilka słabszych punktów (choćby brak skanera czy możliwości wykonania zdjęcia o zadowalającej jakości). Myślę, że złożymy pismo w salonie - z datą wpłynięcia, podpisem przyjmującego i pieczątką oczywiście na naszej kopii. A później? Cóż, Virgin ma faktycznie fajną ofertę.

jacaband, możesz złożyć wniosek do Virgin o przeniesienie do nich numeru oraz dać im upoważnienie na występowanie w Twoim imieniu. Operatorzy przyjmujący - jak do tej pory udało mi się zaobserwować - respektują okresy wypowiedzenia. Virgin złoży więc wniosek do T-Mobile, T-Mobile wyznaczy zgodnie z umową czas uwolnienia numeru i następnego dnia po wygaśnięciu umowy numer znajdzie się w Virgin. Wydaje mi się, że czytałem ostatnio (chyba w RŚUT), że w przypadku przenoszenia od T-Mobile numeru uwalniają go po trzydziestodniowym okresie wypowiedzenia, bez konieczności oczekiwania do końca okresu rozliczeniowego (jednak teraz nie mogę nigdzie znaleźć tego zapisu).
Ostatnio zmieniony 14 lut 2015, 17:20 przez shootem, łącznie zmieniany 1 raz.

Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
 #784764  autor: Anthrax
 14 lut 2015, 19:14
Bartekeuro SUK ma chyba pewien schemat działania. Najpierw zawracają tyłek, jak zostaje 6 miesięcy do końca, później jak zostają 4 miesiące, no i najmocniej przed samym końcem. Wysłanie wypowiedzenia też działa, zwykle w ciągu kilku dni dzwonią. Radzę albo od razu odebrać, albo zablokować numer, bo potrafią dzwonić nawet co 2-3 godziny kończąc nawet na bezczelnych godzinach (20, a nawet po 21).
No i oczywiście nie licz, że będą Cię słuchać, oni mają gotowca jako ofertę. Dla nich scenariusz marzenie: kliencie zatkaj dziób, podpisuj co masz i najlepiej ciesz się, że w ogóle raczyliśmy się odezwać. Nie zdziw się też, że po przedstawianiu konkurencyjnych lepszych ofert, coś zrobią - usłyszysz fochy, próby cichego dyskredytowania konkurencji, albo... nic więcej nie mamy :D
 #784769  autor: 3echo
 14 lut 2015, 19:25
Po co kombinować z wypowiedzeniem jak nowa sić załatwi za nas wszystkie formalności?Wchodzisz na stronę np.RBM i tam należy wypełnić wszystkie formalności.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2015, 19:27 przez 3echo, łącznie zmieniany 1 raz.
 #784771  autor: kris09
 14 lut 2015, 19:27
Ludzie przestancie narzekac tylko na wszystko jak chcecie to idzcie do jakiegos virgin czy innych podsieci ktore i tak wypuily pasmo na nadajnikach i nie wiadomo ile przetrwaja na rynku tak jak mbank ktory sie wycofal.

Co do porownywania oferty PLAYa z T-Mobile wygrywa T-Mobile czy niektorzy nie umieja myslec logicznie ?

W T-MObile za 49,99 masz wszystko w cenie + 500MB neta a w PLAY za 49 zł masz tylko nielimotowane polaczenia do komorek i 250 MB neta (a gdzie smsy i stacjonarne ? trzeba za nie doplacic)

Wystarczy pomyslec tylko ktora oferta jest lepsza.

Oczywiscie zwracam sie tylko do wybranej grupy osob ktore tak ubóstawiają playa a nie biora pod uwage faktów.
 #784772  autor: 3echo
 14 lut 2015, 19:28
Ale chodzi o to,że wypowiadając umowę i po jakimś czasie wracając do Tmobile masz o wiele lepszą ofertę jako nowy klient jak ten co przedłuża umowę.
 #784775  autor: piotrzet
 14 lut 2015, 19:43
Dla tych co mają niższe abonamnety i chcą ofertę bez fona tak natomiast dla tych co płacą więcej zdecydowanie się nie opłaca

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #784781  autor: jacabad
 14 lut 2015, 19:58
kris09 pisze:Ludzie przestancie narzekac tylko na wszystko jak chcecie to idzcie do jakiegos virgin czy innych podsieci ktore i tak wypuily pasmo na nadajnikach i nie wiadomo ile przetrwaja na rynku tak jak mbank ktory sie wycofal.

Co do porownywania oferty PLAYa z T-Mobile wygrywa T-Mobile czy niektorzy nie umieja myslec logicznie ?

W T-MObile za 49,99 masz wszystko w cenie + 500MB neta a w PLAY za 49 zł masz tylko nielimotowane polaczenia do komorek i 250 MB neta (a gdzie smsy i stacjonarne ? trzeba za nie doplacic)

Wystarczy pomyslec tylko ktora oferta jest lepsza.

Oczywiscie zwracam sie tylko do wybranej grupy osob ktore tak ubóstawiają playa a nie biora pod uwage faktów.
Drogi panie fakty są takie jak tu jeden kolega przytoczył parę postów wcześniej jakie warunki daja przedłużającym po prostu opłakane maja płacić więcej na rzecz nowego abonenta który dostaje więcej przecież to rozbój i wyzysk nic więcej .
 #784785  autor: Bartekeuro
 14 lut 2015, 20:03
Co do Playa - to fakt z tym za 49,99 ale już za 59,99 mamy 4X WIECEJ INTERNETU bo 2gb! WSZYSTKO NO LIMIT jedynie płacimy za rozmowy na stacjonarne.

Heh czyli ta cała SUK może nic nie dać, z tego co piszecie. No cóż dowiem się w poniedziałek.

Jeśli by z tego SUK dali z 1GB neta za 49,99 i trochę tańszy telefon to jeszcze z chęcią bym został i nawet otworzył sobie u nich T-MOBILE bank. :D
Ostatnio zmieniony 14 lut 2015, 20:07 przez Bartekeuro, łącznie zmieniany 1 raz.
 #784786  autor: Anthrax
 14 lut 2015, 20:03
kris09 pisze:Ludzie przestancie narzekac tylko na wszystko jak chcecie to idzcie do jakiegos virgin czy innych podsieci ktore i tak wypuily pasmo na nadajnikach i nie wiadomo ile przetrwaja na rynku tak jak mbank ktory sie wycofal.
Po to jest ten wątek, żeby dzielić się wszelkimi wrażeniami związanymi z przedłużeniem umowy! Ten wątek ma być skarbnicą wiedzy dla abonentów tej sieci, a także wskazywać, na co zwracać uwagę nie tylko śledząc nie tylko i wyłącznie cyferki, ale na konsultantów, wykorzystywane przez nich triki itp.
kris09 pisze:Co do porownywania oferty PLAYa z T-Mobile wygrywa T-Mobile czy niektorzy nie umieja myslec logicznie ?
No tak szczególnie w kwestii ofert bez telefonu. Faktycznie miażdży i walcuje.
kris09 pisze:Wystarczy pomyslec tylko ktora oferta jest lepsza.

Każdy tutaj potrafi myśleć... Jakoś nie widziałem, żeby ktoś ubóstwiał tutaj Play'a. Jeżeli dla Ciebie nazwanie oferty lepszą i wypunktowanie innej oznacza ubóstwianie kogoś, to masz ciekawy pogląd
  • Strona 138 z 624
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 624
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138