Anthrax, miałem wysłać list polecony, ale wtedy źle liczyłem datę zakończenia umowy w przypadku wysłania rezygnacji przed początkiem okresu rozliczeniowego, więc poszedł mail, żeby było szybciej. Nie ma to wielkiego znaczenia, bo umowa tak czy inaczej będzie biegła do 12 kwietnia. Ale - już widzę, co źle zrobiliśmy. Stwierdziłem, że skoro do iBOA ma dostęp tylko właściciel, to przecież można wysłać maila z odpowiednią formułką. Mój błąd.
Miało być szybciej i łatwiej, będzie jak zwykle. freebird, ten sposób ma w naszym przypadku kilka słabszych punktów (choćby brak skanera czy możliwości wykonania zdjęcia o zadowalającej jakości). Myślę, że złożymy pismo w salonie - z datą wpłynięcia, podpisem przyjmującego i pieczątką oczywiście na naszej kopii. A później? Cóż, Virgin ma faktycznie fajną ofertę.
jacaband, możesz złożyć wniosek do Virgin o przeniesienie do nich numeru oraz dać im upoważnienie na występowanie w Twoim imieniu. Operatorzy przyjmujący - jak do tej pory udało mi się zaobserwować - respektują okresy wypowiedzenia. Virgin złoży więc wniosek do T-Mobile, T-Mobile wyznaczy zgodnie z umową czas uwolnienia numeru i następnego dnia po wygaśnięciu umowy numer znajdzie się w Virgin. Wydaje mi się, że czytałem ostatnio (chyba w RŚUT), że w przypadku przenoszenia od T-Mobile numeru uwalniają go po trzydziestodniowym okresie wypowiedzenia, bez konieczności oczekiwania do końca okresu rozliczeniowego (jednak teraz nie mogę nigdzie znaleźć tego zapisu).
Ostatnio zmieniony 14 lut 2015, 17:20 przez shootem, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem