• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 138 z 692
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 692

#708082  autor: andrzejgolota
 04 kwie 2014, 13:53
Agatka szkoda czasu, wypowiedzenie to jest jedna wizyta na poczcie i 5 zł za polecony, a negocjacje stają się od razu łatwiejsze.

#708084  autor: kefas198
 04 kwie 2014, 14:10
Mi kończy się za miesiąc umowa w PLAY (oferta bez telefonu)
Chciałbym przedłużyć także na ofertę bez telefonu

Aktualnie za 59zł mogę wziąć:
- no-limit dzwonienie
- 2gb internetu
- darmowe smsy do wszystkich

Na co mogę zbić składając wypowiedzenie?

Dla porównania byłem dziś w T-Mobile i abonament za 49zł jest identyczny jak ten w play za 59zł i mogę u nich dostać 3 miesiące za 1zł i brak opłaty aktywacyjnej. Wtedy po uśrednieniu wychodzi 43zł/miesiąc (ale umowa 24 miesiące).

Czy można do podobnej ceny zbić umowę w Play?

#708087  autor: KA
 04 kwie 2014, 14:12
@Agatka: tylko z wypowiedzeniem, inaczej bez sensu - w każdej znanej mi sieci ta zasada obowiązuje.

#708092  autor: lazaj007
 04 kwie 2014, 14:25
mial ktos taki przypadek ze przy Play Online nikt z nim sie nie kontaktowal przy wygasaniu umowy? bo u mnie umowa przeszla na czas nieokreslony 9 marca i cisza. ani przed ani po nie bylo zadnego kontaktu, napisalem do nich w zeszly piatek czy maja zamiar przedstawic jakas nowa oferte i tez cisza.... ocb? mam aktualnie abo 36,33zl za 18gb

#708093  autor: dj1
 04 kwie 2014, 14:26
Lecz np. po skończeniu umowy, przejściu warunków na czas nieokreślony, lekkie negocjacje i dostaje się warunki jak z wypowiedzeniem. Naciskając ze chce się z kosztów abonamentu schodzić...

#708096  autor: ciekawy
 04 kwie 2014, 14:36
lazaj007 pisze:mial ktos taki przypadek ze przy Play Online nikt z nim sie nie kontaktowal przy wygasaniu umowy? bo u mnie umowa przeszla na czas nieokreslony 9 marca i cisza. ani przed ani po nie bylo zadnego kontaktu, napisalem do nich w zeszly piatek czy maja zamiar przedstawic jakas nowa oferte i tez cisza.... ocb? mam aktualnie abo 36,33zl za 18gb
skoro przeszła na czas nieokreślony to wynika z tego,że dzwonią do tych,którzy złożyli wypowiedzenie żeby ich zatrzymać w sieci,a skoro jesteś w sieci i ci dobrze to nie dzwonią,
sam zadzwoń na bok i zapytaj jakie warunki mogą zaproponować na przedłużenie umowy, powinny być jakieś opcje skoro skończyła się umowa

#708098  autor: andrzejgolota
 04 kwie 2014, 14:41
@kefas198

Było już wielokrotnie podawane. Przy wypowiedzeniu, abo bez telefonu

no limit komórki
do wyboru: no limit sms/no limit stacjonarne
2 GB neta
abonament 44,99 zł, umowa 12 msc
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2014, 14:41 przez andrzejgolota, łącznie zmieniany 1 raz.

#708099  autor: ciekawy
 04 kwie 2014, 14:41
Agatka pisze:
andrzejgolota pisze:
A Forum Play to tylko kasuje pomocne posty :evil:
Zaczęli kasować przeze mnie. Jak opublikowałem zestawienie ofert Działu Utrzymania.
Bez wypowiedzenia umowy masz iluzoryczne szanse rozmowy z DUK.
Ale dobrze, że mamy inne Forum gdzie już postów nam nie kasują.
Zrobiłam 2 zgłoszenia gdzie po 10dniach mi odpisali, że ktoś się skontaktuję. I dalej cisza. Myślę, samemu zadzwonić do BOK ale czy to coś da ? czy szkoda złotówki ?
Myślę spróbować, jak nie to złoże wypowiedzenie. A mam 2numery tylko sim
jak chcesz to zadzwoń na bok i zapytaj o warunki na przedłużenie umowy,
jak jesteś po umowie albo umowa dobiega końca to mogą być jakieś oferty, jak nie będą odpowiadać to wtedy możesz spróbować z wypowiedzeniem

[ Dodano: 2014-04-04, 14:46 ]
andrzejgolota pisze:Agatka szkoda czasu, wypowiedzenie to jest jedna wizyta na poczcie i 5 zł za polecony, a negocjacje stają się od razu łatwiejsze.
lepiej wysłać skan na maila Play,dochodzi od razu,potem tylko zostaje czekać aż zarejestrują 1-2 dni,

ale najpierw może warto zadzwonić na bok i zapytać o oferty na przedłużenie umowy,może nie trzeba będzie składać wypowiedzenia jeśli będzie dobra oferta

[ Dodano: 2014-04-04, 14:55 ]
dj1 pisze:Lecz np. po skończeniu umowy, przejściu warunków na czas nieokreślony, lekkie negocjacje i dostaje się warunki jak z wypowiedzeniem. Naciskając ze chce się z kosztów abonamentu schodzić...
dokładnie, jak od razu składacie wypowiedzenie bez poznania oferty bez wypowiedzenia to skąd możecie wiedzieć jakie są oferty bez wypowiedzenia,
czasem bywa że przed końcem umowy jest tak jak napisał nick wyżej z cytatu

#708134  autor: Damianeqqq
 04 kwie 2014, 16:11
Skończyła mi się umowa 30 albo 31 marca i przeszła na czas nieokreślony (formuła L), jeśli złożę teraz wypowiedzenie, to umowa zakończy się 30/31 maja? Kiedy się do mnie odezwą, w ciągu kilku dni, czy raczej pod koniec maja?

Od kilku dni nawet do mnie nie dzwonią, miałem jeden telefon od nich 31 marca ale nie mogłem odebrać, podczas gdy na przełomie lutego i marca bombardowali mnie telefonami codziennie, mimo że prosiłem by kontaktowali się dopiero pod koniec umowy, czyli pod koniec marca. Wcześniej właśnie w lutym czy nawet pod koniec stycznia proponowali mi jedynie to co jest na stronie czyli niezbyt atrakcyjne warunki, zwłaszcza, że jestem w PLAY już 6 lat i w sieci są 3 numery.

Dzisiaj może przy okazji wybiorę się do salonu, będą tam mieli jakieś bardziej indywidualne oferty dla mnie czy znowu polecą ofertą z neta, która na dodatek będzie uboższa o te 3-miesięczne upusty czy tam 1-miesięczne darmowe pakiety?

#708146  autor: bumb
 04 kwie 2014, 17:05
Ok, złożyłem wypowiedzenie i czekam na oferty, z tego co wiem mogę się spodziewać:

no limit sms + no limit komórki+ internet 2GB = 44,99zł / 12 mies. Zgadza się ?

Ale interesuje mnie również umowa z telefonem (konkretnie Moto G). Na stronie w tej chwili jest:

abo 29,99 zł
+ 2GB internet 20zł
+ pakiet no limit SMS 10zł
+ pakiet 100 min komórki 10zł

Razem daje 69,99 i Moto G za 149zł. Na co moge liczyć z GU ?

#708156  autor: andrzejgolota
 04 kwie 2014, 17:39
@Bumb

1
no limit sms + no limit komórki+ internet 2GB = 44,99zł / 12 mies. Zgadza się ?
Tak dokładnie.

2.
Ale interesuje mnie również umowa z telefonem (konkretnie Moto G)
Możliwe opcja przy czym głowy sobie za nią uciąć nie dam [tzn nie widziałem jeszcze ofert GU z Moto G] ale jeśli mechanizm jest taki sam jak przy innych tel to:

65 zł
no limit komórki
no limit sms bądź stacjonarne
2 GB
tel: 1 zł

Możesz jeszcze przez GU pytać o opcję z 200 minutami zamiast no limit wówczas abo powinno być niższe ale nie powiem Ci dokładnie ile wynosiłaby cena tela.

#708165  autor: KA
 04 kwie 2014, 18:24
@Damianeq: po pierwsze żaden salon - tylko wypowiedzenie tam możesz złożyć, a potem negocjować przez telefon - będą o wiele lepsze warunki.
Z tym, że - jeśli nie potrzebujesz umowy z nowym tel - Twoja obecna Formuła L jest o wiele lepsza od czegokolwiek, co teraz mogą Ci zaproponować i lepiej ją trzymaj dopóki Play nie upadnie. Jeśli chcesz telefon, to wszystko zmienia, ale tel (prawie) zawsze lepiej wziąć na raty 0% w sklepie.

#708168  autor: Damianeqqq
 04 kwie 2014, 18:41
KA pisze:@Damianeq: po pierwsze żaden salon - tylko wypowiedzenie tam możesz złożyć, a potem negocjować przez telefon - będą o wiele lepsze warunki.
Z tym, że - jeśli nie potrzebujesz umowy z nowym tel - Twoja obecna Formuła L jest o wiele lepsza od czegokolwiek, co teraz mogą Ci zaproponować i lepiej ją trzymaj dopóki Play nie upadnie. Jeśli chcesz telefon, to wszystko zmienia, ale tel (prawie) zawsze lepiej wziąć na raty 0% w sklepie.
no formuła zła nie jest, fakt, brakuje mi oferty w starym stylu, tj. x minut wymiennych na x smsów i do tego internet. Nie potrzebuję nielimitowanych rozmów (zwłaszcza że do nich trzeba dokupić pakiet sms), bo aż tyle nie gadam, zwłaszcza teraz gdy coraz więcej ludzi ma dostęp do internetu w telefonie coraz częściej komunikuję się przez fb messenger zamiast dzwonić gdy sprawa nie jest strasznie pilna i mogę sobie pozwolić na poczekanie paru minut na odpisanie. Ale gdy weźmiemy pod uwagę, że płacę za nią teraz 79 złotych, to już oferty za 44,99 wspomniane w temacie wypadają lepiej i taniej. A telefon właśnie niestety chcę wymienić i biorę pod uwagę to, że faktycznie może wypaść lepiej oferta tylko sim + telefon na raty. Nie ma więc sensu tkwić tak jak teraz "tylko sim" za 79 złotych, tylko czym prędzej przejść na coś nowego/zrezygnować i iść na kartę, co też rozważam.

#708170  autor: nyziek
 04 kwie 2014, 18:44
andrzejgolota pisze:@nyziek

A to ciekawe faktycznie. Może jest jeszcze opcja formuły Europa z 2 GB za 99,90 w której byłyby zniżki? Ew. można by się zastanowić czy do tej opcji z 750 MB można dokupić jeszcze dodatkowo pakiet i wtedy ew. policzyć czy się opłaca.
Można dokupić pakiet 500 MB za 10 albo 1GB za 15 PLN.
Wezmę chyba te 750 MB i jakbym w danym miesiącu potrzebował to będę sobie włączał cos dodatkowego najwyżej.

#708171  autor: pavello
 04 kwie 2014, 19:04
Damianeq jest jeszcze LongPlay II 49 Tylko sim za 18,49. 168min do wszystkich + darmowe smsy/mmsy tylko pakiet internetowy mały bo 200MB za 7zł.W lutym to wziełem na 12 miesięcy bo mi się skończyła umowa z telefonem i zszedłem z rachunkami z 85zł na 18,49 :)

#708199  autor: Damianeqqq
 04 kwie 2014, 20:14
pavello pisze:Damianeq jest jeszcze LongPlay II 49 Tylko sim za 18,49. 168min do wszystkich + darmowe smsy/mmsy tylko pakiet internetowy mały bo 200MB za 7zł.W lutym to wziełem na 12 miesięcy bo mi się skończyła umowa z telefonem i zszedłem z rachunkami z 85zł na 18,49 :)
haha, LongPlaya to ja chyba brałem 4 lata temu :-) daliby większy internet i brałbym z chęcią...

#708210  autor: Agatka
 04 kwie 2014, 21:15
skusiłam się zadzwonić do BOK - i mega rozczarowanie. :|
Zaproponował mi Pan :
tylko sim:
49,99 - netu 2gb + bez limitu Play+ sms bez limitu+ 100min inne sieci lub stacjonarne
59,99 - netu 2gb+ bez limitu wszystkie sieci+sms bez limitu

Zapytałam, że te oferty zwiększają mi obecne rachunki i nie są korzystne dla mnie, czy mógł by mi coś jeszcze zaoferować. Odpowiedział na tą chwilę tylko tyle. Wiec mu Powiedziałam, szkoda więc przejdę na kartę, nic nie odpowiedział i koniec.

Więc nie ma się co łudzić i czekać - Piszę wypowiedzenie

Moja taryfa

Solo M - umowa na czas nieokreślony

#708213  autor: ciekawy
 04 kwie 2014, 21:33
skoro tak to popieram,lepiej napisać wypowiedzenie jeśli nic lepszego nie chcą dać,

ile masz do końca umowy ?

jak niedługo to oferta powinna być lepsza od tej,którą przedstawili

#708218  autor: Agatka
 04 kwie 2014, 21:44
ciekawy pisze: ile masz do końca umowy ?
19.06.2014 Kończą mi się 2 umowy.
A w Grudniu Było by 6lat z siecią Play ,,, ale to zapowiada się walka o lepsze warunki. Do tej poru co przedłużenie samoczynnie były lepsze. Koniec dobrego

Moja taryfa

Solo M - umowa na czas nieokreślony

#708220  autor: ciekawy
 04 kwie 2014, 21:54
to wypowiedzenie,żeby zobaczyli,że stracą kase jeśli nie dadzą lepszych warunków, jak sami nie zadzwonią to można zadzwonić do nich po złożeniu wypowiedzenia, tylko trzebabim dać czas na zarejestrowanie w systemie wypowiedzenia 1-2 dni po dniu w którym się wysłało przy założeniu że wyslane mailem
  • Strona 138 z 692
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 692
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138