• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 138 z 217
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 217

#526008  autor: waeren
 04 sty 2012, 20:17
A tak na marginesie, po co było dawać za darmo do wszystkich w kraju i na świecie a teraz się z tego wycofywać :?: Czy myślicie, że to już ostateczny koniec tej opcji i już tylko w kraju pozostanie.......na razie mam dwa lata spokoju.....ale zastanawiam się czy nie warto było na 36 m-cy umowy podpisać :evil:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#526028  autor: UndiscloseD
 04 sty 2012, 21:36
waeren pisze:A tak na marginesie, po co było dawać za darmo do wszystkich w kraju i na świecie a teraz się z tego wycofywać :?:
Po to, aby wejść na rynek z dobrą ofertą i zachęcić nowych klientów.
Chociaż tak mi się wydaje, że T powinno zostać z tą akurat ofertą bo chyba żaden inny polski operator nie ma takiej oferty. Też mnie dziwi rezygnacja z tego...
waeren pisze:Czy myślicie, że to już ostateczny koniec tej opcji i już tylko w kraju pozostanie.
Może kiedyś przywrócą tą ofertę. Może się to stać po tym jak będą mieć, np. napływ skarg od klientów. Tak było przecież w przypadku darmowych minut do play wliczanych w abonament. W starych taryfach Nowa Era minuty były do wszystkich sieć, potem w Rodzinnych było bez play. Więc jak napływały skargi lub jak zobaczyli, że zbyt wiele osób odpływa z sieci to stwierdzili, że jednak trzeba spowrotem przywrócić darmowe minuty do play i obecnie są one wliczane w abonament.

#526033  autor: orson_dzi
 04 sty 2012, 21:56
Krótką odpowiedź potrzebuję. Umowa oczywiście do marca. Czy brać teraz Multimedialną 40 i niech już stracę, że będzie ten pakiet danych wliczony, z którego nie mogę zrezygnować (bo jak już pisałem, wolę abonament 40zł + oddzielnie pakiet za 18zł) i do tego Ace/Wildfire S, bo ceny spadły, więc dobry zarobek, czy warto czekać, bo mogę dostać/wynegocjować coś lepszego?
Brać, bo nic lepszego nie dostanę czy czekać?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#526039  autor: UndiscloseD
 04 sty 2012, 22:11
orson_dzi pisze:Krótką odpowiedź potrzebuję. Umowa oczywiście do marca. Czy brać teraz Multimedialną 40 i niech już stracę, że będzie ten pakiet danych wliczony, z którego nie mogę zrezygnować (bo jak już pisałem, wolę abonament 40zł + oddzielnie pakiet za 18zł) i do tego Ace/Wildfire S, bo ceny spadły, więc dobry zarobek, czy warto czekać, bo mogę dostać/wynegocjować coś lepszego?
Brać, bo nic lepszego nie dostanę czy czekać?
Nie wiem czy czekać. Jak dla mnie obecna oferta jest atrakcyjna ze względu chociażby na to, że telefony sa tańsze. Poza tym można chyba zrezygnować z tego pakietu przez wyłączenie go w iBOA lub w telefonie w menu *100#. A z tego co patrzyłem to w obecnych ofertach można kupić pakiet 1GB za 10 zł.
A jeżeli będziesz czekać to, np. oferta może ulec zmianie lub telefony podrożeją. Mogą znów podnieść ceny abonamentów, albo co tam innego im do głowy wpadnie..
Ja na Twoim miejscu bym korzystał z okazji póki można i są zapasy telefonów w magazynach:D

#526048  autor: orson_dzi
 04 sty 2012, 22:24
Telefony telefonami, ale już powtarzałem to tutaj nie raz.
Teraz mam 190 minut za 40zł + 18zł za pakiet, z którego mogę w każdej chwili zrezygnować. A teraz bez pakietu, co prawda więcej minut, kosztuje mnie 49zł + 18zł pakiet lub 59zł z wliczonym pakietem (chyba, że właśnie można go wyłaczyć, jak to jest?).
Ale chyba zostanę przy tym co jest. Chyba, że ktoś ma jakieś cudowne rozwiązanie, a jak nie, to trzeba się będzie jutro za to brać, bo jak mi te dwa modele uciekną, to słabo na tym zarobię.

#526058  autor: Radeonik
 04 sty 2012, 22:39
A czemu zamiast multimedialnej nie wezmiesz sobie rodzinnej 40 = 240 minut za 45 zl + dodatkowo 1 gb za 10 zl? do tego ewentualnie 1000 sms/mms za 5 zl dodatkowo.

(w tej taryfie jest juz darmowe 100 mb wiec jesli tyle by ci wystarczalo to nie musisz brac tego gigabajta)

Telefon w tej ofercie po negocjacjach w Suk mozesz dostac z cennika multimedialnego czyli Ace wildfire za ok 50 zl z tego co pamietam.

To bylaby dla Ciebie najlepsza opcja.

#526059  autor: UndiscloseD
 04 sty 2012, 22:42
orson_dzi pisze:chyba, że właśnie można go wyłaczyć, jak to jest?
Mój tata z tego korzysta i jak się zalogowałem na jego konto w iBOA to w zakładce aktywne usługi czy tam internetowe jest "zielony ptaszek" przy tym necie 250 Mb, tylko, że tam coś pisze, że na 6 mc-y. Czyli chyba można to wyłączyć, ale po upływie 6 miesięcy od momentu podpisania umowy? BO raczej nie chodzi o to, że po pół roku ci całkiem wyłącza ten pakiet bo to by było głupie z ich strony bo tu nie ma żadnej gwiazdki, tylko raczej obowiązuje to przez całą umowę.
A co do sprawdzenia tego statusu to jak masz androida o jest aplikacja miboa i tam można zrobić to samo co w przypadku kodu *100#, m.iboa.pl.
A ten pakiet co za 18 zł to co za pakiet, 300Mb czy jaki tam? I czemu nie chcesz tej oferty multimedialnej? R 40 multi wychodzi Cię raptem 1,90 drożej niż ta oferta, którą masz z tym pakietem.
orson_dzi pisze:Chyba, że ktoś ma jakieś cudowne rozwiązanie
Z tym ewentualnie mógłbyś próbować jeszcze np. negocjować z SUK to wtedy by ci bodajże obniżyli abo do 55zł/mies. zamiast 59.90, bo z tego co tu przeglądam to raczej 4 zł opuszczają i być może te telefony jeszcze z jakiegoś innego cennika dają.
Poza tym gdybyś wziął tą nową taryfę to sprzedajesz tego Ace'a za 700 i to się jakoś przekłada potem, że masz o ileś tam niby tańszy abonament? Ktoś to już kiedyś poruszał na tym forum.

#526072  autor: orson_dzi
 04 sty 2012, 23:23
Radeonik pisze:czemu zamiast multimedialnej nie wezmiesz sobie rodzinnej 40 = 240 minut za 45 zl + dodatkowo 1 gb za 10 zl?
Bo Rodzinna jest za 49zł + 18zł za pakiet. Wiem, grosze, ale czasem potrafi właśnie tych kilku złotych zabraknąć.
Radeonik pisze:w tej ofercie po negocjacjach w Suk
Z tego co wcześniej mi pisali tutaj, negocjacje są teraz możliwe miesiąc przed końcem umowy, więc nic mi to nie daje dzisiaj.
Radeonik pisze:w tej taryfie jest juz darmowe 100 mb
W Rodzinnej? Pokaż mi w którym miejscu, bo w żadnej tabelce tego nie widzę.
UndiscloseD pisze: 18 zł to co za pakiet, 300Mb czy jaki tam? I czemu nie chcesz tej oferty multimedialnej? R 40 multi wychodzi Cię raptem 1,90 drożej niż ta oferta, którą masz z tym pakietem.
300mb
Nie chcę, bo wtedy pakiet mam wliczony w abonament. A tak mogę z niego w razie potrzeby w każdej chwili zrezygnować. Głównie o to chodzi.
UndiscloseD pisze: sprzedajesz tego Ace'a za 700 i to się jakoś przekłada potem, że masz o ileś tam niby tańszy abonament?
Eeee?
Sprzedaję i mam wolną kwotę na bieżące wydatki, których w okresie świąteczno-noworocznym nigdy za mało.

No nic, jutro najwyżej zmolestuję jakiegoś konsultanta na infolinii. Żebym wiedział wcześniej o nowej promocji, to bym dzisiaj do salon zaszedł od razu, a tak teraz mam nie po drodze.

#526103  autor: lalas
 05 sty 2012, 08:40
Witajcie ponownie, mam pytanie odnośnie paczki 500 sms-ów. Usługę uruchomiłem po zmianie taryfy w połowie grudnia, okres rozliczeniowy skończył mi się wczoraj i przez iBOA mam dostępna paczkę 100 sms/mms za 5 zł, nie ma usługi 500 sms/mms wiecie może o co chodzi, dlaczego ta większa paczka jest niedostępna :twisted:

#526107  autor: anonim69
 05 sty 2012, 09:03
Internet Non-Stop Blueconnect 9** (100 MB) za 0 zł , jak wynika z warunków oferty promocyjnej podanej przez orson_dzi jest jednak za free w każdej taryfie Rodzinnej

#526118  autor: RamboII
 05 sty 2012, 10:37
W taryfie R60(59zł) jaki telefon wybrać. Zastanawiam się nad:

- SG S Plus
- SG Ace
- SE Neo V

Zakładam, że wynegocjuję ceny jak z pdfu podanego wyżej w temacie ponieważ do standardu zamierzam dobrać 1GB(10zł) i Rozmowy w sieci (10zł).

PS.
Czy któryś z dostępnych w ofercie smartów obsługuje LTE?

#526126  autor: DiAbOlO
 05 sty 2012, 11:16
RamboII pisze:W taryfie R60(59zł) jaki telefon wybrać. Zastanawiam się nad:

- SG S Plus
- SG Ace
- SE Neo V

Zakładam, że wynegocjuję ceny jak z pdfu podanego wyżej w temacie ponieważ do standardu zamierzam dobrać 1GB(10zł) i Rozmowy w sieci (10zł).

PS.
Czy któryś z dostępnych w ofercie smartów obsługuje LTE?
Wybrałeś zły temat na pytanie o wybór telefonu. Na forum jest odpowiedni dział.
Co do telefonów, to nie trzeba się zastanawiać, tylko na początek iść do najbliższego salonu/sklepu i "pomacać" ww. aparaty.

...:::DiAbOlO:::...

#526127  autor: st.konsultant
 05 sty 2012, 11:20
lalas pisze:Witajcie ponownie, mam pytanie odnośnie paczki 500 sms-ów. Usługę uruchomiłem po zmianie taryfy w połowie grudnia, okres rozliczeniowy skończył mi się wczoraj i przez iBOA mam dostępna paczkę 100 sms/mms za 5 zł, nie ma usługi 500 sms/mms wiecie może o co chodzi, dlaczego ta większa paczka jest niedostępna :twisted:
Poproś o włączenie tej paczki przez BOA.

#526145  autor: orson_dzi
 05 sty 2012, 12:36
I po sprawie. Cała rozmowa zajęła niecałe 5 minut. Najpierw odebrała babka, poprosiłem o przełączenie do SUK, to bez żadnych problemów od razu mnie połączyła. Później powiedziałem facetowi o ofercie, która mnie interesuje, to tylko spytał jaki telefon ma być. Jeszcze się pośmialiśmy przy haśle abonenckim, bo to zawsze problematyczne, chyba u każdego ;) .
Wyszła Rodzinna 40 za 45zł, 240 minut, 100mb wliczone + możliwość wzięcia 1gb za 10zł w ciągu dwóch miesięcy od podpisania umowy, ale usługa musi być włączona przez co najmniej pół roku.

#526149  autor: wlacha
 05 sty 2012, 12:53
ja przegapiłem :( bo teraz oferta jest mało atrakcyjna zależało mi na bezpłatnych za granicę

#526152  autor: waeren
 05 sty 2012, 13:05
UndiscloseD pisze:A z tego co patrzyłem to w obecnych ofertach można kupić pakiet 1GB za 10 zł.
Możecie mi powiedzieć czy ten pakiet można za te pieniądze włączyć w opcji bez telefonu? Bo chętnie bym wtedy skorzystał? I czy jest on z lejkiem? A najlepiej jakby ktoś linka do strony T wkleił o szczegółach tych pakietów bo chętnie bym poczytał a jakoś sam nie mogę znaleźć :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#526159  autor: UndiscloseD
 05 sty 2012, 13:33
waeren pisze:Możecie mi powiedzieć czy ten pakiet można za te pieniądze włączyć w opcji bez telefonu? Bo chętnie bym wtedy skorzystał? I czy jest on z lejkiem? A najlepiej jakby ktoś linka do strony T wkleił o szczegółach tych pakietów bo chętnie bym poczytał a jakoś sam nie mogę znaleźć :-D
Tutaj jest regulamin oferty:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... tra_II.pdf

Z tego co na szybko zerknąłem to nie ma (chyba) możliwości wzięcia tego pakietu 1GB za 10 zł.

#526160  autor: lalas
 05 sty 2012, 13:37
st.konsultant pisze:
lalas pisze:Witajcie ponownie, mam pytanie odnośnie paczki 500 sms-ów. Usługę uruchomiłem po zmianie taryfy w połowie grudnia, okres rozliczeniowy skończył mi się wczoraj i przez iBOA mam dostępna paczkę 100 sms/mms za 5 zł, nie ma usługi 500 sms/mms wiecie może o co chodzi, dlaczego ta większa paczka jest niedostępna :twisted:
Poproś o włączenie tej paczki przez BOA.
Dokładnie tak zrobiłem :-D poprzedni konsultant wprowadził mnie w błąd poprostu, także wszystko jest tak powinno być.
  • Strona 138 z 217
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 217
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138