• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 138 z 208
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 208

#468939  autor: KKI_
 04 kwie 2011, 23:50
maciek12ss pisze:mam pytane a jest szansa ze jak wezme pelikana za 100 na przedłużenie umowy to dostane w prezencie darmowe wieczory i weekendy i do tego pakiet internetowy 1 gb ???? mam cicha nadzieje ze jak przejde e swojego nowego planu na pantere to wlasnier sie tsak stanie. a teraz mam abo 110 zł juz przez 4 lata
Jeśli wezmiesz umowę na 20 miesięcy to jak najbardziej.

KKI

#468959  autor: peyo
 05 kwie 2011, 09:46
KKI_ pisze:
maciek12ss pisze:mam pytane a jest szansa ze jak wezme pelikana za 100 na przedłużenie umowy to dostane w prezencie darmowe wieczory i weekendy i do tego pakiet internetowy 1 gb ???? mam cicha nadzieje ze jak przejde e swojego nowego planu na pantere to wlasnier sie tsak stanie. a teraz mam abo 110 zł juz przez 4 lata
Masz na myśli Pantere a nie Pelikana, tak jak ci napisano możesz otrzymać 100% rabat na wieczory i weekendy kiedy masz umowę bez tel na 20 lub więcej m-cy.
W przypadku kiedy kupujesz tez telefon MOŻLIWE że otrzymasz jakiś rabat na weekendy może być 25%, 50% lub 75% mało realne chyba że będzie to słaby tel i umowa na jakieś 30 m-cy. Kwestia indywidualnych uwarunkowań. Jednak ja poszukał bym innego wyjścia jeśli często dzwonisz w ramach WiW do tych samych nr-ów

#468989  autor: maciek12ss
 05 kwie 2011, 14:13
peyo pisze:
KKI_ pisze:
Masz na myśli Pantere a nie Pelikana, tak jak ci napisano możesz otrzymać 100% rabat na wieczory i weekendy kiedy masz umowę bez tel na 20 lub więcej m-cy.
W przypadku kiedy kupujesz tez telefon MOŻLIWE że otrzymasz jakiś rabat na weekendy może być 25%, 50% lub 75% mało realne chyba że będzie to słaby tel i umowa na jakieś 30 m-cy. Kwestia indywidualnych uwarunkowań. Jednak ja poszukał bym innego wyjścia jeśli często dzwonisz w ramach WiW do tych samych nr-ów
chciał bym wziąć delfina przepraszam za błąd. dczyli tak delfin za 100 pln i chciał bym do tego dostać za darmo wieczory i weekendy no i jakiś pakiet internetowy w sumie albo 500mb chyba że by się dało to 2 gb bo takie sa dostepne. a telefon jaki bym wybrał to nokia n8. dodam jeszcze ze do tej pory płaciłem abo 110 pln no i zdażało mi się dosyć często dobijać prawie do 200 bio przekraczałem abo dosyc często. więc raczej historię u nich mam dobrą . teraz pytanie gdzie i jak najlepiej negocjować z nimi takie warunki umowy na przedłużenie take jakie wymieniłem . bo on-line nie dostane raczej tego wiec pod *400 czy możde w salonie ????

#469057  autor: peyo
 05 kwie 2011, 20:15
chciał bym wziąć delfina przepraszam za błąd. dczyli tak delfin za 100 pln i chciał bym do tego dostać za darmo wieczory i weekendy no i jakiś pakiet internetowy w sumie albo 500mb chyba że by się dało to 2 gb bo takie sa dostepne. a telefon jaki bym wybrał to nokia n8. dodam jeszcze ze do tej pory płaciłem abo 110 pln no i zdażało mi się dosyć często dobijać prawie do 200 bio przekraczałem abo dosyc często. więc raczej historię u nich mam dobrą . teraz pytanie gdzie i jak najlepiej negocjować z nimi takie warunki umowy na przedłużenie take jakie wymieniłem . bo on-line nie dostane raczej tego wiec pod *400 czy możde w salonie ????[/quote]

Generalnie raczej ciężko o takie warunki będzie nie chciałem pisać nie realnie :shock:. W tej taryfie dostaniesz 660 lub 720 min w podstawie do wszystkich (300x2 + stażowe ) 6000 min do 5 osób powinno wystarczyć zamiast WiW. Możesz dostać rabat na pakiet i jak dobrze pójdzie rabat na tel aczkolwiek ja bardziej polecił bym desire HD po 1. Android po 2. aplikacje i obsługa neta po 3. cena za tel po 4. wartość rynkowa tel. Co do warunków oferta kolokwialnie najlepsza u mnie :) a tak poważnie infolinia, salon jak masz kogoś znajomego :)

#469063  autor: maciek12ss
 05 kwie 2011, 20:45
peyo pisze:chciał bym wziąć delfina przepraszam za błąd. dczyli tak delfin za 100 pln i chciał bym do tego dostać za darmo wieczory i weekendy no i jakiś pakiet internetowy w sumie albo 500mb chyba że by się dało to 2 gb bo takie sa dostepne. a telefon jaki bym wybrał to nokia n8. dodam jeszcze ze do tej pory płaciłem abo 110 pln no i zdażało mi się dosyć często dobijać prawie do 200 bio przekraczałem abo dosyc często. więc raczej historię u nich mam dobrą . teraz pytanie gdzie i jak najlepiej negocjować z nimi takie warunki umowy na przedłużenie take jakie wymieniłem . bo on-line nie dostane raczej tego wiec pod *400 czy możde w salonie ????
Generalnie raczej ciężko o takie warunki będzie nie chciałem pisać nie realnie :shock:. W tej taryfie dostaniesz 660 lub 720 min w podstawie do wszystkich (300x2 + stażowe ) 6000 min do 5 osób powinno wystarczyć zamiast WiW. Możesz dostać rabat na pakiet i jak dobrze pójdzie rabat na tel aczkolwiek ja bardziej polecił bym desire HD po 1. Android po 2. aplikacje i obsługa neta po 3. cena za tel po 4. wartość rynkowa tel. Co do warunków oferta kolokwialnie najlepsza u mnie :) a tak poważnie infolinia, salon jak masz kogoś znajomego :)[/quote]

tel juz wybrałem i zdania nie zmienie :) po 1 . wiecej funkcji od htc ( transmiter fm, usb host, hdmi) po 2. lepszy aparat milion razy. po 3. internet na n8 hula pięknie jak korzystasz z opery. :) to tyle wiecej nie pamiętam ale na moje potrzeby n8 jest duzo dużo lepsza :) zapomniałem napisać o darmowej navi :) to taka wisienka na torcie :) problem jest tylko z dopasowaniem tego abo nowego ;/ widze że ciężko mi jednak będzie wynegocjować to co chcę ;/

#469064  autor: ubuntulnx
 05 kwie 2011, 20:53
maciek12ss pisze:tel juz wybrałem i zdania nie zmienie po 1 . wiecej funkcji od htc ( transmiter fm, usb host, hdmi) po 2. lepszy aparat milion razy. po 3. internet na n8 hula pięknie jak korzystasz z opery. to tyle wiecej nie pamiętam ale na moje potrzeby n8 jest duzo dużo lepsza zapomniałem napisać o darmowej navi to taka wisienka na torcie problem jest tylko z dopasowaniem tego abo nowego ;/ widze że ciężko mi jednak będzie wynegocjować to co chcę ;/
Negocjatorzy... Nie będzie telefonu PLUS wieczory i weekendy PLUS pakiet netowy. Jak przekraczałeś abo masz jakąśtam szansę na pakiet internetowy, ale 2GB wątpię. Po co Ci WiW, jak masz numery? Dzwoń na *400 i 'negocjuj'.

Obrazek

#469065  autor: maciek12ss
 05 kwie 2011, 21:03
ubuntulnx pisze: Negocjatorzy... Nie będzie telefonu PLUS wieczory i weekendy PLUS pakiet netowy. Jak przekraczałeś abo masz jakąśtam szansę na pakiet internetowy, ale 2GB wątpię. Po co Ci WiW, jak masz numery? Dzwoń na *400 i 'negocjuj'.
a możesz mi jeszcze powiedzieć czy te dodatkowe minuty w ramach nowej promocji te 300 + 300 są do wykorzystania d o wszystkich sieci i czy te dodatkowe minuty są wymienne na sms ???

[ Dodano: 2011-04-05, 21:06 ]
aha a wracając do wieczorów i weekendów to przydaje mi się bo czasami moja dziewczyna dzwoni do koleżanek w weekend i ja sporo dzwonie wieczorem po znajomych wiec te 5 nr to trochę mało i ograniczające . i jeszcze pytanie odnośnie pakietów na internet . czy 500 mb wystarczy na powiedzmy godzinę dziennie przeglądania internetu powiedzmy czasami YouTube. czasami nk Facebook i inne

#469068  autor: ubuntulnx
 05 kwie 2011, 21:16
maciek12ss pisze:a możesz mi jeszcze powiedzieć czy te dodatkowe minuty w ramach nowej promocji te 300 + 300 są do wykorzystania d o wszystkich sieci i czy te dodatkowe minuty są wymienne na sms ???

Są do wszystkich i na całą umowę, ale dodatkowe 300 minut nie jest wymienne na sms. W Panterze są w stosunku 1:1, czyli w Panterze 99 masz (pomijająs stażowe) 600 minut wymienne na 450 SMS.
maciek12ss pisze:aha a wracając do wieczorów i weekendów to przydaje mi się bo czasami moja dziewczyna dzwoni do koleżanek w weekend i ja sporo dzwonie wieczorem po znajomych wiec te 5 nr to trochę mało i ograniczające .
koszt komercyjny = 25zł.
maciek12ss pisze:czy 500 mb wystarczy na powiedzmy godzinę dziennie przeglądania internetu powiedzmy czasami YouTube. czasami nk Facebook i inne
Na fb i NK i przeglądanie stron starczy, na oglądanie filmów na YT (aktywne) braknie.

Obrazek

#469069  autor: bialy958
 05 kwie 2011, 21:22
Witam w czerwcu kończy mi się umowa i chciałbym ja przedłużyć teraz mam za 35 chciałbym przejść na 59 i mam takie pytanie czy są jakieś specjalne taryfy z tańszymi telefonami bo to co jest w pakiecie (pelikan) wystarczało by mi a chciałbym mieć jakiś lepszy telefon z tego co się orientuje to takie lepsze to Xperia X8 i galaxy mini - są za złotówkę. a interesowała by mnie Motorola Defy ale 500 zl to jednak trochę dużo. Bardzo bym prosił o pomoc . :-)

#469071  autor: maciek12ss
 05 kwie 2011, 21:31
ubuntulnx pisze:
maciek12ss pisze:a możesz mi jeszcze powiedzieć czy te dodatkowe minuty w ramach nowej promocji te 300 + 300 są do wykorzystania d o wszystkich sieci i czy te dodatkowe minuty są wymienne na sms ???

Są do wszystkich i na całą umowę, ale dodatkowe 300 minut nie jest wymienne na sms. W Panterze są w stosunku 1:1, czyli w Panterze 99 masz (pomijająs stażowe) 600 minut wymienne na 450 SMS.
maciek12ss pisze:aha a wracając do wieczorów i weekendów to przydaje mi się bo czasami moja dziewczyna dzwoni do koleżanek w weekend i ja sporo dzwonie wieczorem po znajomych wiec te 5 nr to trochę mało i ograniczające .
koszt komercyjny = 25zł.
maciek12ss pisze:czy 500 mb wystarczy na powiedzmy godzinę dziennie przeglądania internetu powiedzmy czasami YouTube. czasami nk Facebook i inne
Na fb i NK i przeglądanie stron starczy, na oglądanie filmów na YT (aktywne) braknie.

to mnie pocieszyłeś :) więc muszę walczyć o 2gb :) tylko kto mi je da heh :) a wieczory i weekendy postawie na 2 miejscu najwyżej zobaczę jak będę wychodził z abo bez tej usługi jak będzie brakowało to zawsze można sobie to włączyć :)

#469128  autor: lukasz
 06 kwie 2011, 10:34
Witam,

otrzymałem taką propozycje przedłużenia umowy:
- Delfin 59 zł - standardowa ilość minut +20% za staż, umowa na 24 miesiące i telefony: Nokia C6 za 99 zł, HTC Wildfire za 99 zł albo Samsung Galaxy Ace za 319 zł (lub 130 zł przy umowie na 30 m-cy), do tego 50% rabatu na 100MB internetu przez 24 miesiące przy wyborze Nokii C6, lub przez 16 miesięcy przy wyborze HTC.

Samsung Galaxy Ace w abonamencie za 79 zł, przy umowie na 24 miesiące byłby za 99 zł.

Teraz mam Orange Abonament 55 i rachunki przekraczam :) Potrzebuję: przynajmniej jednego, a góra dwa numery stacjonarne, z którymi rozmawiam dużo i gdybym dostał jakiś fajny pakiet internetu to rozwiązałbym umowę na iPlusa, bo od czasu do czasu potrzebuję skorzystać z internetu mobilnego.

Co myślicie o tej ofercie ??? :)

#469132  autor: sic
 06 kwie 2011, 11:07
ilość minut ok, cena za minutę w abo wyniesie cię 0,16 więc wg mnie nieźle, ceny telefonów takie sobie, w iPlusie masz chyba lepsze warunki na neta. Ile przekraczasz rachunki?

#469155  autor: lukasz
 06 kwie 2011, 13:24
sic pisze:ilość minut ok, cena za minutę w abo wyniesie cię 0,16 więc wg mnie nieźle, ceny telefonów takie sobie, w iPlusie masz chyba lepsze warunki na neta. Ile przekraczasz rachunki?
W iPlusie mam 2 GB za 39 zł, tylko tyle, że ja potrzebuję około 0,5 - 1 GB :)

Moje ostatnie faktury wyglądały tak:

84,93 zł za 04.2011
96,55 zł za 03.2011
73,66 zł za 02.2011
89,56 zł za 01.2011
223,06 zł za 12.2010
101 zł za 11.2010
110,89 zł za 10.2010
109,12 za 09.2011

także rachunki mam wyższe niż abonament. Liczba minut naprawdę mi wystarcza i jestem zadowolony. 6000 minut do 5 numerów to jak dla mnie za dużo nawet - wystarczy mi 400 minut do dwóch numerów stacjonarnych :)

#469157  autor: wisienka1985
 06 kwie 2011, 13:28
hej mam pytanie czy jest ktos kto pracuje na przedluzeniu umowy w orange? jestem pracownikiem orange ale nowych aktywacji i chce przedluzyc umowe

#469171  autor: mnkowalski
 06 kwie 2011, 14:09
Witam - podaj numer na pw to postaram się pomóc wmiarę możliwości

#469179  autor: sic
 06 kwie 2011, 14:39
lukasz pisze:
sic pisze:ilość minut ok, cena za minutę w abo wyniesie cię 0,16 więc wg mnie nieźle, ceny telefonów takie sobie, w iPlusie masz chyba lepsze warunki na neta. Ile przekraczasz rachunki?
W iPlusie mam 2 GB za 39 zł, tylko tyle, że ja potrzebuję około 0,5 - 1 GB :)

Moje ostatnie faktury wyglądały tak:

84,93 zł za 04.2011
96,55 zł za 03.2011
73,66 zł za 02.2011
89,56 zł za 01.2011
223,06 zł za 12.2010
101 zł za 11.2010
110,89 zł za 10.2010
109,12 za 09.2011

także rachunki mam wyższe niż abonament. Liczba minut naprawdę mi wystarcza i jestem zadowolony. 6000 minut do 5 numerów to jak dla mnie za dużo nawet - wystarczy mi 400 minut do dwóch numerów stacjonarnych :)
Jak mówiłem abonament jest ok, sam na niego teraz próbuję przejść, co do netu to już musisz sam ocenić co ci się bardziej opłaca.

#469209  autor: AKOO
 06 kwie 2011, 17:40
Hej
Za parę dni będę chciał w Orange przedłużyć umowę i potrzebuje kilku rad bo nic a nic się nie orientuje z tymi ofertami. Napisze może jaki mam teraz pakiet i jaki bym chciał mieć i mam nadzieje, że ktoś podpowie co wziąć.
Tak więc mam jeszcze stary MIX 25 i wiadomo nie starcza mi to już od dawno i musialem co jakiś czas dodatkowo doładowywać sobie konto. Plus zawsze wykupywałem pakiet 600 sms za 1gr. I nie wiem czy są jeszcze te MIX'y w Orange? Bo chciałbym kontorolować to ile mam na koncie i mieć możliwość wykupienie sms'ow, chociaż słyszałem nie wiem czy to prawda ze juz takiej możliowsci nie ma. Oczywiście mógłbym przejeść na normalny abonament ale w takim pakiecie żeby mieć jak najwiecej sms'ow. Bo na tym mi najebardziej zależy.Abonament max 59zl. Czy mogł by ktoś podpowiedzieć jaka oferta bybyła dla mnie najlepsza?
W Orange jestem już chyba od ponad 5lat i czy w związku z tym mogę liczyć na jakiś zniżki? jakieś dodatkowe pakiety? Albo tańsze telefony? I jak lepiej przedłużyć oferte przed telefon? internet czy w salonie?
Jeszcze właśnie sprawa telefonu. Na jaki telefon najlepszy mogę liczyć teraz tak do 100zł w takim abonamencie co by mnie interesował?

#469321  autor: peyo
 07 kwie 2011, 08:58
AKOO pisze:Hej
Za parę dni będę chciał w Orange przedłużyć umowę i potrzebuje kilku rad bo nic a nic się nie orientuje z tymi ofertami. Napisze może jaki mam teraz pakiet i jaki bym chciał mieć i mam nadzieje, że ktoś podpowie co wziąć.
Tak więc mam jeszcze stary MIX 25 i wiadomo nie starcza mi to już od dawno i musialem co jakiś czas dodatkowo doładowywać sobie konto. Plus zawsze wykupywałem pakiet 600 sms za 1gr. I nie wiem czy są jeszcze te MIX'y w Orange? Bo chciałbym kontorolować to ile mam na koncie i mieć możliwość wykupienie sms'ow, chociaż słyszałem nie wiem czy to prawda ze juz takiej możliowsci nie ma. Oczywiście mógłbym przejeść na normalny abonament ale w takim pakiecie żeby mieć jak najwiecej sms'ow. Bo na tym mi najebardziej zależy.Abonament max 59zl. Czy mogł by ktoś podpowiedzieć jaka oferta bybyła dla mnie najlepsza?
W Orange jestem już chyba od ponad 5lat i czy w związku z tym mogę liczyć na jakiś zniżki? jakieś dodatkowe pakiety? Albo tańsze telefony? I jak lepiej przedłużyć oferte przed telefon? internet czy w salonie?
Jeszcze właśnie sprawa telefonu. Na jaki telefon najlepszy mogę liczyć teraz tak do 100zł w takim abonamencie co by mnie interesował?
Jeśli to normalne uprawnienie 3 m-ce przed zakończeniem umowy to jest możliwość pozostania w starym mixie ale jest to zupełnie nie opłacalne koszmarnie drogie tel i warunki bez zmian.
Optymalny wydaje się Pelikan Mix 59 zł - 210 min do wszystkich + 150 darmowych sms do wszystkich + 1000 sms do Orange + pakiet Orange World
Co do telefonów z dotykowych warte uwagi są SE x8, Samsung Wave723. Z klasycznych Nokia c5, SE Hazel. Do x8 warto zakupić pakiet internetowy.

#469339  autor: KKI_
 07 kwie 2011, 12:37
A niby w jaki sposób chciałbyś go zostawić przy Twoim Mixie ?

Wszystkie stare mixy oprócz Orange Mixa zostały 15 marca wycofane.

KKI

#469343  autor: lukasz
 07 kwie 2011, 13:08
Jak mówiłem abonament jest ok, sam na niego teraz próbuję przejść, co do netu to już musisz sam ocenić co ci się bardziej opłaca.
Dlatego raczej myślę o jakimś pakiecie do abonamentu w telefonie, będzie taniej po prostu :)

Tylko zastanwaim się cały czas nad cenami telefonów... Samsung Galaxy Ace trochę drogo wychodzi przy umowie na 24 m-ce, a nie wiem czy warto brać umowę na 30 miesięcy. Chyba, że wybrałbym HTC Wildfire albo Nokie C6.

W Play Samsung Galaxy Ace w abonamencie za 69 zł, jest za 99 zł... ale to Play :)
  • Strona 138 z 208
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 208
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138