• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 137 z 692
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 692

#707858  autor: glanden
 03 kwie 2014, 15:26
@funi0
Jak byłem w salonie Play to sprzedawca powiedział że można wycofać się z wypowiedzenia, i najlepiej zrobić to na 2 - 3 dni robocze przed końcem umowy (wiadomo net może nie działać lub inne cholerstwo może się przyczepić).

Powiedz że:
Znajomi dostali ofertę 24,99 (brutto klient indywidualny) za no limit stacjonarne i komórkowe, poza tym ta oferta co Ci zaproponowano jest standardową ze strony internetowej.

Pozdrawiam

#707864  autor: funi0
 03 kwie 2014, 15:47
W takim razie biegnę do salonu rozwiązywać umowę i czekam co się będzie działo.

A jak z umowami z telefonem? Teraz płacę 70-75zł miesięcznie i nie patrzę gdzie dzwonię, w nowym abo muszę wydać 89,99 (abo 49,99zł + 10zł sms/mms + 10zł stacjonarne + 20zł pakiet 2GB). Wtedy nawet S3 wychodzi w rozsądnej dla mnie cenie.

Pozostaje czekać.

#707874  autor: glorusek
 03 kwie 2014, 16:26
witam wczoraj wyslalem zdjecie pisma z wypowiedzeniem + zdjecie dowodu w tle na [email protected] czy jakos tak i nie dostalem zadnego sms ani potwierdzenia, co robic? dzwonic gdzies i pytac czy co

#707911  autor: ciekawy
 03 kwie 2014, 19:26
adam45648 pisze:Zaproponowali mi najpierw za 24,99 ofertę "przygotowaną specjalnie dla mnie" ;)

A później za 9.99 zł
Nielimitowane rozmowy w Play
Darmowe smsy i mmsy do wszystkich sieci
przez 1 miesiąc, pakiet 200 min, później 10/miesiąc
Umowa na 15 miesięcy
ile czasu było do końca umowy ?
umowa była wypowiedziana ?
dali bez problemu tą propozycje czy musiałeś marudzić ?
darmowe sms do wszystkich sieci są w tej cenie 9 zł bez dodatkowych opłat ?

zna ktoś odpowiedzi na te pytania ?
najlepiej gdyby się wypowiedział autor

[ Dodano: 2014-04-03, 19:28 ]
glorusek pisze:witam wczoraj wyslalem zdjecie pisma z wypowiedzeniem + zdjecie dowodu w tle na [email protected] czy jakos tak i nie dostalem zadnego sms ani potwierdzenia, co robic? dzwonic gdzies i pytac czy co
daj im 1-2 dni, potem możesz zadzwonić na bok zapytać czy zarejestrowali w systemie wypowiedzenie umowy,jak tak to nawet date wyłącznia numeru powinni podać

#707998  autor: horas
 04 kwie 2014, 09:04
witam,
numer jest na firmę, wypowiedzenie umowy o abonament wysłać mailem na [email protected] ? jak i poleconym za potwierdzeniem odbioru ?
może jest jakiś inny e-mail dla Klienów business'owych ?

wymagany jest skan dowodu osobistego ?

pozdr.
horas

#707999  autor: glorusek
 04 kwie 2014, 09:06
Wyslij na ten email, mysle ze nie ma innych doa klientow biz., ja dowod dalem obok wypowiedzenia i zrobilem fotke

#708018  autor: marcin_pedzel
 04 kwie 2014, 10:38
Hej.
Niestety przedłużyłem umowę z ofertą za 44,99zł (tylko SIM) z GU. Orientujecie się czy oświadczenie o odstąpieniu od aneksu mogę im też wysłać na [email protected] bo niestety konsultancie nie są w stanie powiedzieć: jeden mówi, że nie, drugi że "raczej" tak.
Ktoś kiedyś odstępował od oferty z GU?

#708026  autor: bumb
 04 kwie 2014, 11:04
andrzejgolota pisze:@bumb

Hasło abonenckie które masz na umowie z Play.
Ok, dzięki. A powiedz proszę jak uwzględnić w tym rozwiązaniu umowy, że chce by to nastąpiło z dniem końca umowy ? Zaznaczyć jeden z tych punktów (przeniesienie do prepaid / rozwiązanie umowy) czy też dopisać w powodzie rozwiązania ?

#708042  autor: ciekawy
 04 kwie 2014, 12:15
bumb pisze:
andrzejgolota pisze:@bumb

Hasło abonenckie które masz na umowie z Play.
Ok, dzięki. A powiedz proszę jak uwzględnić w tym rozwiązaniu umowy, że chce by to nastąpiło z dniem końca umowy ? Zaznaczyć jeden z tych punktów (przeniesienie do prepaid / rozwiązanie umowy) czy też dopisać w powodzie rozwiązania ?
nie, tamte opcje nie odnoszą się do tegoe kiedy chcesz rozwiązać umowe,
dopisz na końcu zdania że chcesz rozwiązania
z końcem umowy

#708045  autor: andrzejgolota
 04 kwie 2014, 12:22
@bumb

Możesz użyć takiej formułki:
Zgodnie z Regulaminem świadczenia Usług Telekomunikacyjnych, ja niżej podpisany, zachowując zawarty w umowie okres wypowiedzenia, wnoszę o rozwiązanie Umowy (nr umowy) wraz z końcem okresu na który została zawarta.
Z końcem okresu wypowiedzenia proszę o przeniesienie numeru telefonu ( twój numer) do systemu pre-paid.

#708053  autor: Agatka
 04 kwie 2014, 12:38
Super Rozwinięty Temat :)
Pewnie nie jednemu pomógł przy przedłużeniu.
A Forum Play to tylko kasuje pomocne posty :evil:

Moja taryfa

Solo M - umowa na czas nieokreślony

#708064  autor: glorusek
 04 kwie 2014, 13:03
Dziś zadzwonilem spytac sie czy przyjeli rezygnacje, no i od razu pan i przelaczyla do dzialu utrzymania klienta i dostalem za 89,99 + 249zl LG g2, zgodzilem sie :)

#708067  autor: Agatka
 04 kwie 2014, 13:09
A bez złożenia wypowiedzenia - przełączą do Działu Utrzymania ?

Moja taryfa

Solo M - umowa na czas nieokreślony

#708068  autor: marcin_pedzel
 04 kwie 2014, 13:12
Ok. Dzwonili do mnie z Biura obsługi i przyjęli rezygnację z aneksu. Tylko teraz muszę ponownie złożyć rozwiązanie umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych.

@glosurek: mogłeś coś pomarudzić i miałbyś 84,99. Ale i tak wydaje się ok.

#708070  autor: horas
 04 kwie 2014, 13:22
rtx pisze:glorusek i horas powinno być: [email protected]
horas może [email protected], tak jak na tej stronie http://www.play.pl/pomoc/abonament/fakt ... e-faktura/ w sekcji 'Sposoby aktywacji e-faktury'
ok, dla pewności wypowiedzenie wyślę pod te dwa adresy :) tak dla pewności ;)
czy skan dowodu osobistego jest wymagany przy wysyłaniu mailem wypowiedzenia ??

#708072  autor: nyziek
 04 kwie 2014, 13:28
andrzejgolota pisze:@nyziek

Zobacz sobie mój post ze strony 179. Jest tam podany przykładowy abo z 2 GB neta. Mniej więcej wytłumaczyłem tam mechanizmy. Zresztą myślę, że we wszystkich przypadkach, tam gdzie jest 750 MB można spokojnie wziąć 2 GB za 10 zł więcej, tyle że nie mam pewności jak wpływa to na cenę telefonu, tzn czy jest taka sama jak przy 750 mb czy niższa.
Hmm no właśnie paradoks: Przy 2GB ceny tel są sporo wyższe. Dostałem takie opcje (ceny zaokrąglam):

1. Europa za 90 PLN z 750 MB netu i HTC One - 259, LG G2 - 249.
2. Europa za 95 PLN z 2GB, ale wtedy telefony ok. 680 PLN, czyli bez zniżki zupełnie na tel, tylko 5 PLN na abo.

Trochę słabo bo 750 MB to dla mnie jednak mały pakiet. Nie do końca to rozumiem, dlaczego ceny telefonów przy 2GB idą tak mocno w górę skoro abonament tez się zwiększa...

#708075  autor: ciekawy
 04 kwie 2014, 13:33
horas pisze:
rtx pisze:glorusek i horas powinno być: [email protected]
horas może [email protected], tak jak na tej stronie http://www.play.pl/pomoc/abonament/fakt ... e-faktura/ w sekcji 'Sposoby aktywacji e-faktury'
ok, dla pewności wypowiedzenie wyślę pod te dwa adresy :) tak dla pewności ;)
czy skan dowodu osobistego jest wymagany przy wysyłaniu mailem wypowiedzenia ??
nie,skan dowodu nie jest wymagany

#708080  autor: andrzejgolota
 04 kwie 2014, 13:44
@Agatka
Zaczęli kasować przeze mnie. Jak opublikowałem zestawienie ofert Działu Utrzymania. Skasowali mój post, zacząłem się z nimi kłócić że nie mieli racji [nie było punktu w regulaminie który by zabraniał publikować oferty DUK], no to zmienili regulamin i wywalili cały wątek ;)

Bez wypowiedzenia umowy masz iluzoryczne szanse rozmowy z DUK.

@nyziek

A to ciekawe faktycznie. Może jest jeszcze opcja formuły Europa z 2 GB za 99,90 w której byłyby zniżki? Ew. można by się zastanowić czy do tej opcji z 750 MB można dokupić jeszcze dodatkowo pakiet i wtedy ew. policzyć czy się opłaca.

#708081  autor: Agatka
 04 kwie 2014, 13:49
andrzejgolota pisze:
Zaczęli kasować przeze mnie. Jak opublikowałem zestawienie ofert Działu Utrzymania.
Bez wypowiedzenia umowy masz iluzoryczne szanse rozmowy z DUK.
Ale dobrze, że mamy inne Forum gdzie już postów nam nie kasują.
Zrobiłam 2 zgłoszenia gdzie po 10dniach mi odpisali, że ktoś się skontaktuję. I dalej cisza. Myślę, samemu zadzwonić do BOK ale czy to coś da ? czy szkoda złotówki ?
Myślę spróbować, jak nie to złoże wypowiedzenie. A mam 2numery tylko sim
  • Strona 137 z 692
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 692
  • 1
  • 135
  • 136