• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 137 z 182
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 182

#587198  autor: infernovip
 08 paź 2012, 13:19
Podobną propozycję by np PalonyLolek miał możliwość na początku jakiegoś tematu udostępniać aktualne informacje podałem stronę wcześniej. Już poszedł PW do moderatorów w tej sprawie.

Niestety moderator odpisał ,że nie może dać takich uprawnień.
Zostaje założyć nowy temat który zostanie podczepiony.

#587277  autor: piokuk
 08 paź 2012, 19:43
Mam pytanie: skoro konieczną przesłanką możliwości skorzystania z oferty GU jest opłacanie co najmniej trzech faktur, to czy mogę to rozegrać następująco:
1) idę do salonu Play (np. jutro) i zawieram umowę o internet bezprzewodowy w opcji na czas nieokreślony;
2) dostaję pierwszą fakturę za niepełny oraz kolejny okres rozliczeniowy (zakładam, że okres wyznaczono by mi gdzieś od 14 każdego miesiąca);
3) opłacam fakturę;
4) konsoliduję konta (abonament na telefon mam w cyklu od 1 każdego miesiąca);
5) po 1 listopada dostaję łączną fakturę na telefon i internet (jest to już druga faktura);
6) po kolejnej fakturze (grudniowej) wypowiadam umowę na internet i korzystam z oferty GU.
Dobrze kombinuję, czy da się jeszcze szybciej?

#587283  autor: zygikuleczka
 08 paź 2012, 20:09
Stawiam, że to o trzech fakturach to nie jest żaden wymóg. Wątpie, żeby w razie pojawienia się rezygnacji ktoś patrzył na faktury.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#587286  autor: piokuk
 08 paź 2012, 20:19
Tak tu pisali. Może można pójść jakoś na skróty. Niech się Lolek wypowie.

#587287  autor: KA
 08 paź 2012, 20:20
Dość to pokrętne, ale przede wszystkim nie podpiszesz umowy na czas nieokreślony w salonie - jedynie przez internet (chyba się nie mylę?). Do kolegi zygikuleczka - zdaje się, że w przypadku umowy na czas nieokreślony wymóg trzech zapłaconych faktur musi istnieć dla oferty z GU. Tak nakazuje logika - inaczej przeniósłbyś numer z innej sieci przez net i po np. kilku dniach złożył wypowiedzenie i oczekiwał oferty GU - raczej w to nie wierzę. Sam miałem taką umowę i po trzecim pełnym okresie dostałem b.dobrą ofertę, zrezygnowałem z niej i podałem swoje warunki, a po kilku dniach dostałem tę poprawioną. To było jednak po 3 opłaconych fakturach.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 20:22 przez KA, łącznie zmieniany 1 raz.

#587288  autor: zygikuleczka
 08 paź 2012, 20:21
No wiem, że pisali. Tamten post, którego ja czytałem odnosił się do internetu akurat ale kto wie.

#587289  autor: piokuk
 08 paź 2012, 20:27
Internet 19,90 za 2 giga przecież mogę wziąć - nawet w salonie.

#587298  autor: Kaczy
 08 paź 2012, 21:12
PalonyLolek pisze:zygikuleczka, masz rację, poza tym jeśli chodzi o dostępność telefonów chciałbym móc w pierwszym poście tematu chociaż raz w tygodniu zaktualizować co z najczęśćiej wybieranych modeli na dzień dzisiejszy jest, a czego nie ma itd.
Pisz mi na PW co mam wstawić do pierwszego postu, a będę to wklejał :)
Najlepiej w niedzielę, bo wtedy mam więcej czasu :]

...::: Made for loneliness :::...

#587306  autor: PalonyLolek
 08 paź 2012, 22:36
Kaczy, dobrze będę miał chwilę czasu jutro w biurze, a raczej będę siedział do późna i postaram się podesłać aktualne oferty na przedłużenie z GU, będzie wystarczyło wkleić jak będziesz miał czas wolny :wink:
KA pisze:nie podpiszesz umowy na czas nieokreślony w salonie
Możesz taką podpisać, nie musi być ona z GU, jest po prostu na czas nieokreślony, spotkałem się z kilkoma takimi taryfami.

piokuk, musisz mieć pełne 3 okresy rozliczeniowe za sobą żeby skorzystać z oferty GU. Jasne u nas nikomu nie zrobi różnicy ile masz faktur zapłaconych, ale w systemie to nie przejdzie, pojawi się informacja "Za mała ilość opłaconych faktur by korzystać z oferty utrzymaniowej". Podpisz umowę na co tam chcesz na czas nieokreślony, czy to telefon czy internet nie ma różnicy, po 3 miesiącach składasz wypowiedzenie i wybierasz coś z ofert przez nas omawianych.

#587479  autor: kubadow
 09 paź 2012, 20:32
PalonyLolek pisze: piokuk, musisz mieć pełne 3 okresy rozliczeniowe za sobą żeby skorzystać z oferty GU. Jasne u nas nikomu nie zrobi różnicy ile masz faktur zapłaconych, ale w systemie to nie przejdzie, pojawi się informacja "Za mała ilość opłaconych faktur by korzystać z oferty utrzymaniowej".

Nie masz racji. Wystarczą 3 opłacone faktury. W ciągu 72h pojawi się możliwość przedłużenia umowy w każdej ofercie.

#587556  autor: infernovip
 10 paź 2012, 11:51
G300 ma nie być? dzisiaj dzwoniłem na infolinie i przekazano mi jednak ,że czekają na odpowiedź producenta i by dowiadywać się w następnym tygodniu... czyli jednak się pojawi? wczoraj w końcu zdecydowałem się na abonament i telefon(który wziąłem już tak na prawdę na siłę lumia 610)... jednak zrobiłem to posiadając informacje z forum i z infolinii,że telefonu G300 już nie będzie....
Teraz mam pytanie co jeśli jak wziąłem przedłużenie GU, przyjedzie kurier i nie przyjmę przesyłki z umową? Zostanie do was odesłana? nowy abonament nie będzie aktywowany i będę mógł złożyć wniosek znów jak telefon g300 się pojawi? czy jak odmówię przyjęcia przesyłki i umowy to stracę swój numer?
Chyba,że nie przyjedzie żadna umowa do podpisania tylko telefon i list z informacją o nowym abonamencie... ponieważ Pani powiedziała,że do 7 dni ma trwać dostarczenie wszystkiego. Co trochę za długo na kuriera :P
jaką mam możliwość?
może zadzwonić szybko jeszcze dziś i odwołać wszystko przez infolinie by utrzymać wniosek w zgłoszeniu lub anulować to zamówienie?

EDIT>> już wszystko wiem, zamówienia nie mogę anulować. Musze poczekać aż przyjdzie przesyłka kurierem/pocztą odmówić przyjęcia i potem znów złożyć wniosek jak będzie telefon.
 #587629  autor: haze
 10 paź 2012, 17:16
Witam

Dziś otrzymałem ofertę z Play na przedłużenie umowy. Proszę o informację czy można ugrać więcej????

1 wersja z telefonem
abonament 59 PLN minuty do wszystkich 600 stan darmowy na okres umowy tel wybrałem samsung ace 2 za 319 PL jest na stronie (moga zejsc z ceny?) umowa 24 m-ce

2 wersja bez telefonu
12 m-cy umowa 340 minut do wszystkich stan darmowy na okres umowy - 39 PLN

czy można uzyskać więcej i co konkretnie???dodam ze przedluzam umowe na 3 numery. czy ta propozycja to standard i po wypowiedzeniu umowy mozna uzyskac cos lepszego/??koniec umowy mam na 1 telefonie listopad a na pozostalych grudzien

pozdrawiam

#587656  autor: Loka
 10 paź 2012, 20:42
haze przeczytaj kilka stron wstecz, pomocna będzie strona 127 tego wątku, a i jeszcze jedno najlepiej wysłać wypowiedzenie
 #587659  autor: kubadow
 10 paź 2012, 20:50
infernovip pisze:G300 ma nie być?
Ciężko powiedzieć, nie wiadomo czy będzie. Raczej nie, ale kto wie, ostatnio nawet E52 była, której nie było długo, długo...
infernovip pisze:Teraz mam pytanie co jeśli jak wziąłem przedłużenie GU, przyjedzie kurier i nie przyjmę przesyłki z umową? Zostanie do was odesłana?
Nic się nie dzieje. Kurier wraca do playa, a Ty wracasz do sytuacji sprzed rozmowy o przedłużeniu.
haze pisze:
1 wersja z telefonem
abonament 59 PLN minuty do wszystkich 600 stan darmowy na okres umowy tel wybrałem samsung ace 2 za 319 PL jest na stronie (moga zejsc z ceny?) umowa 24 m-ce

2 wersja bez telefonu
pozdrawiam
Najlepiej zapytaj podczas rozmowy gdzie wysłać wypowiedzenie, od razu dostaniesz inną ofertę. Jeśli chodzi o ofertę bez telefonu nic lepiej Ci nie zaproponują. Tylko koniecznie zadzwoń na dział przedłużania umów (najpierw 8 potem 2), bo jak zadzwonisz na informację to nic więcej Ci nie dadzą.
 #587672  autor: Ruben
 10 paź 2012, 21:37
haze pisze:Witam
2 wersja bez telefonu
czy można uzyskać więcej i co konkretnie???
Tak jak pisali poprzednicy - na stronie 127 znajdziesz wykaz ofert z GU. Przypomne tylko, że za 34,50pln możesz dostać 550min +SD w sieci Play.

#587701  autor: KA
 10 paź 2012, 22:18
Bez tel - oczywiście, że zaproponują. Już przy 2 numerach miałem 340 min + 200 MB za 7PLN za 24,50 na całe 12m. Co do rezygnacji - wystarczy o niej wspomnieć np. w mailu do BOK i dzwonią z GU.

#587741  autor: PalonyLolek
 11 paź 2012, 09:59
infernovip pisze:G300 ma nie być?
Mogę postawić na to, że przez centralę już go raczej nie trafisz, musiałbyś mieć na prawdę niezłego farta. Dlaczego? Skoro telefon, którego na stanie mieliśmy tylko jakieś 2 tyg. znika i nie ma go już bardzo długo to raczej nie wróci, a jak wróci to tylko kilka sztuk, więc wątpie żebyś akurat o odpowiedniej godzinie w odpowiednim dniu zgłosił, że akurat ten model chcesz konsultantowi. Apropo tej Nokii E52, o której kolega pisał wyżej, jasne była tylko przez ile? Jeden dzień?

#587766  autor: VICTORious
 11 paź 2012, 12:54
Witam,
Moja umowa kończy się 12.10.12 r., czyli jutro. Posiadam umowę na firmę z tym że taryfę dla klientów indywidualnych LongPlay 69, czyli płacę 59 zł/miesiąc z VAT. Teraz chętnie bym przedłużył na AIM dla Firm55 (miesięczny abonament 77,49 zł z VAT). Od razu mówię, że taki wysoki abonament nie wchodzi w grę. Interesuje mnie Samsung Galaxy ACE 2.
Moje oczekiwania:
- tel. za rozsądną cenę (najlepiej za 1,23 zł z VAT),
- rabat 20 zł z VAT na cały okres umowy (24m),
- SD na cały okres umowy za free,
- nielimitowane SMSy na cały okres umowy,
- minut nie musi być 700 jak dla Firma 55 (500 w zupełności by starczyło),
- pakiet danych 500 MB powinno starczyć.
Patrząc na powyższe, to zmiany względem zwykłej oferty firma 55 to najważniejsze to 20 zł z VAT niższy abonament i tel. za 1,23 zł z VAT. Da się ugrać takie warunki?

Pozdrawiam

#587934  autor: zygikuleczka
 12 paź 2012, 00:07
KA, a masz info o większych pakietach internetu? Jaka wtedy jest cena? Bo rozumiem, że to co podałeś to jest ze zniżką.

#587957  autor: VICTORious
 12 paź 2012, 06:40
Wiadomo kiedy play zaserwuje świąteczną ofertę?
Plus już zapowiedział "coś nowego"...
  • Strona 137 z 182
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 182
  • 1
  • 135
  • 136