• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 136 z 217
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 217

#523467  autor: gaskabalbinka
 21 gru 2011, 12:53
Jeżeli chcesz przez iboa to możesz już teraz. Promocje są już świąteczne więc nic się na razie nie zmieni.

[ Dodano: 2011-12-21, 12:54 ]
I przez iboa nie dostaniesz chyba SUKa

#523470  autor: trosiek
 21 gru 2011, 13:16
Co myślicie w moim przypadku: 2 telefony z abonamentem firmowym 120zł netto każdy, średnia wysokość faktury wynosiła w ciągu ostatnich 18 miesięcy ok 180zł. Termin przedłużenia umowy się zbliża - myślicie, że dałoby się wyrwać iphona 4s w cenie poniżej 1000zł? Drugi numer oczywiście będzie też przedłużany. W firmie jest tez jeszcze telefon z abo 25 zł, z tego co pamiętam, ale chyba dzięki niemu nic nie ugram. Do tego przy przedłużeniu podpiszemy zapewne umowę na czwarty telefon - abo miesięcznie 32zł.
Macie jakiś pomysł?;) czy może nawet w takim przypadku działa zasada opisana na pierwszej stronie?

#523494  autor: Krisu6230i
 21 gru 2011, 15:44
ktoś pisze że oferta bez T jest zła i tylko ten co liczyć nie umie by ją wziął. to policz sobie kolego co mozna zamiast tego wziąć? siądź przelicz i zobaczysz, a rezygnując tutaj i idąc do innego opa wcale lepiej nie jest startując jako nowy...

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#523496  autor: WebSter
 21 gru 2011, 15:59
Z treści regulaminu wynika, ze przy cesji wylaczone zostana promocyjne ceny na uslugi dodatkowe? Ile kosztuje cesja umowy kiedy umowa przechodzi juz na czas nieokreslony?

Only Windows Mobile! : )

#523509  autor: st.konsultant
 21 gru 2011, 17:55
WebSter pisze:Z treści regulaminu wynika, ze przy cesji wylaczone zostana promocyjne ceny na uslugi dodatkowe? Ile kosztuje cesja umowy kiedy umowa przechodzi juz na czas nieokreslony?

Cesja kosztuje zawsze tyle samo, czyli 61 zł z VAT. Nie ma znaczenia fakt, że umowa jest na czas nieokreślony.
 #523513  autor: dlubacz
 21 gru 2011, 18:40
Witam! Czy ceny telefonów (nie chodzi mi o sam sprzęt) w ofertach na abonament po nowym roku spadną? Jak było do tej pory? Bo od dziś mogę przedłużyć umowę z T-mobile, wymieniając telefon na nowy, ale zastanawiam się, czy jest sens, jeżeli po nowym roku w tym samym abonamencie miałbym dostać lepszy telefon.

#523544  autor: turqus
 21 gru 2011, 22:12
Cześć. Dostałem informację od pani z BOA, że 24.12 będę miał ofertę z telefonem. Dotychczas posiadam taryfę Nowa Era 40. Nie zbyt orientuję się w tym wszystkim, więc chciałbym zapytać, czy będę mógł przedłużyć moją umowę na warunkach "taryf Rodzinnych"? http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf
Tu znajduje się cennik zamieszczony na stronie t-mobile. Czy przy wybraniu opcji za 49zł (Rodzina 40), będę miał 240 minut? Ktoś w ogóle mógłby mi wytłumaczyć różnicę między Taryfą Rodzinną, a zwykłą ofertą promocyjną wymiany telefonu?

#523558  autor: orson_dzi
 21 gru 2011, 22:45
turqus pisze:zwykłą ofertą promocyjną wymiany telefonu?
W ogóle jest coś takiego? Że chcę zostać przy tym co mam, tylko wymienić telefon?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#523627  autor: Morthal
 22 gru 2011, 13:22
Witam,

Pewnie większość tych pytań się powtarzała, ale przeczytałem pierwszą stronę tematu i 10 ostatnich i nie mogłem znaleźć odpowiedzi :/

1. Jak skontaktować się z działem utrzymania klienta? Jak przedłużałem umowę 2 lata temu, to była opcja wysłania zapytania e-mailowego z iboa, teraz tylko każą sobie wpisać numer telefonu kontaktowego...
2. Interesuje mnie Multimedialna R40, która kosztuje 59zł. Rozumiem, że mogę z tego urwać najwyżej 4zł jak ze zwykłej R40, czy coś więcej?
3. Jak przedłużałem umowę 2 lata temu to DOK bez problemu skierował ją do salonu i tam podpisywałem papiery, czy coś sie tutaj zmieniło?

#523635  autor: turqus
 22 gru 2011, 14:19
orson_dzi pisze:
turqus pisze:zwykłą ofertą promocyjną wymiany telefonu?
W ogóle jest coś takiego? Że chcę zostać przy tym co mam, tylko wymienić telefon?
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... en_telefon

3 i 4 załącznik. Czym to się różni?

#523787  autor: ywis
 23 gru 2011, 15:28
st.konsultant pisze:Cesja kosztuje zawsze tyle samo, czyli 61 zł z VAT.
61,50 brutto.

#524277  autor: czehu
 27 gru 2011, 14:58
Panowie przedłużam umowę i zaproponowano mi abonament za 159 zł: 1300 min, wymienne też na MB, rozmowy i sms do T-Mobile za darmo. Niestety nie jestem za bardzo zadowolony z tej oferty, bo myślałem, że za taką cenę otrzymam jakąś paczkę internetową. Oczywiście w tym abonamencie mam wymienialne minuty na MB, więc mogę sobie to rozbić np na 1000MB + 300 min. Jednak muszę uważać, by nie przekroczyć transferu.
Mój kolega rok temu za cenę 139 zł uzyskał 600 min do wszystkich i 2GB paczki (potem transfer spada), moja oferta mimo, że do T-Mobile mam za darmo wydaje mi się gorsza.
Oczywiścię mogę za dodatkowe 30 zł wykupić paczkę 1GB, ale przy tak dużym abonamencie wydaje mi się to bezsensowne (abonament wzrósłby mi do 190 zł!). Czy rzeczywiście nie ma teraz żadnych dobrych ofert abonamentowych z paczkami internetowymi 1GB albo 2 GB?

#524459  autor: DarkListener
 28 gru 2011, 11:20
Piszę bo jestem trochę zdegustowany. Kończy mi się niedługo umowa z T, więc napisałem przez iBOA z prośbą o jakąś fajną ofertę. Napisałem, że chciałbym ok 200 minut i ok 250 MB na internet. Do tej pory miałem abonament 39zł z 120+70 minut. Jestem abonentem od ok 6 lat i z każdym aneksem troszkę obniżam koszty. Otrzymałem taką ofertę:
"Proponuje taryfę Rodzina 40, 240 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych, gdzie ł±czna kwota do zapłaty będzie wynosiła 45 zł, natomiast przez okres 12 miesięcy kwota abonamentu jest to 15 zł z VAT, a 30 zł z VAT jest to kwota przyznanych rat za telefon. Przez kolejne 12 miesięcy kwota nie ulega zmianie i dalej ł±czna kwota wynosi 45 zł. Dodatkowo w tej opcji uzyska Pan nielimitowane SMSy i MMSy w naszej sieci przez cały okres trwania umowy zupełnie za darmo i możliwo¶ć wymiany telefonu. Poniżej przedstawiam ceny aparatów, które interesuj± Pana:
HTC Sensation 1349 zł
Samsung Galaxy S II - 1299 zł
Sony Ericsson Xperia Arc S 799 zł"

Według mnie dla przykładu dla HTC Sensation w praktyce opłaty wyglądają następująco:
a) 1349 (telefon) + 12 * 15 (12 mies) + 12 * 45 (12 mies) - co w domyśle obniża cenę telefonu o 360 zł, czyli 989.

Niestety po rozmowie z BO wychodzi:
b) 1349 (telefon) + 12 * 45 (12 mies) + 12 * 45 (12 mies) - co w domyśle podwyższa cenę telefonu o 360 zł, czyli 1709.

Nie podoba mi się to ponieważ te pierwsze 12 miesięcy tak naprawdę nic nie wnosi a może być decydujące jeśli ktoś dokładnie nie zainteresuje się warunkami.
Chyba sprawdzę co u Playa.
A tak poza tym szachrajstwem z pierwszymi 12 miesiącami co myślicie o 45 zł za 240 minut??

#524460  autor: st.konsultant
 28 gru 2011, 11:22
czehu pisze:Panowie przedłużam umowę i zaproponowano mi abonament za 159 zł: 1300 min, wymienne też na MB, rozmowy i sms do T-Mobile za darmo. Niestety nie jestem za bardzo zadowolony z tej oferty, bo myślałem, że za taką cenę otrzymam jakąś paczkę internetową. Oczywiście w tym abonamencie mam wymienialne minuty na MB, więc mogę sobie to rozbić np na 1000MB + 300 min. Jednak muszę uważać, by nie przekroczyć transferu.
Mój kolega rok temu za cenę 139 zł uzyskał 600 min do wszystkich i 2GB paczki (potem transfer spada), moja oferta mimo, że do T-Mobile mam za darmo wydaje mi się gorsza.
Oczywiścię mogę za dodatkowe 30 zł wykupić paczkę 1GB, ale przy tak dużym abonamencie wydaje mi się to bezsensowne (abonament wzrósłby mi do 190 zł!). Czy rzeczywiście nie ma teraz żadnych dobrych ofert abonamentowych z paczkami internetowymi 1GB albo 2 GB?

Potrzebne Ci aż 1300 minut do wszystkich skoro do T będziesz miał nielimitowane? Jeśli nie, to po prostu weź niższy abonament z mniejszą ilością minut i do niego dokup pakiet danych.
Ceny paczek nie są negocjowalne.

#524564  autor: tejerek
 28 gru 2011, 21:44
Po zalogowaniu do i-BOA wyświetla mi się komunikat: "Niebawem znajdziesz tu specjalną ofertę dla Twojego numeru". I pytanie przez jaki czas wyświetlała wam się ta informacja, aż do zaprezentowania oferty?

Pozdrawiam wszystkich...

#524634  autor: StormChaser
 29 gru 2011, 09:54
tejerek pisze:Po zalogowaniu do i-BOA wyświetla mi się komunikat: "Niebawem znajdziesz tu specjalną ofertę dla Twojego numeru". I pytanie przez jaki czas wyświetlała wam się ta informacja, aż do zaprezentowania oferty?
Mi wcale, od 2 lat uparcie konsultancie BOA powtarzają, jak mantrę że telefon na firmę i dlatego nie ma oferty w iBOA, do kogo wtedy ta strona jest adresowana http://www.t-mobile.pl/pl/biznes/stali_ ... z_internet ???
we wrześniu prezentowali telefonicznie jakiś ochłap bez telefonu po odmowie zapowiedzieli sie na połowę listopada (umowa do końca lutego) z ofertą z telefonem. Na koniec listopada, uznali że może jednak na koniec grudnia, a teraz ze na koniec stycznia. Nie wiem z kim dział utrzymania się na rozumy pozamieniał.

#524642  autor: st.konsultant
 29 gru 2011, 10:51
StormChaser pisze:
tejerek pisze:Po zalogowaniu do i-BOA wyświetla mi się komunikat: "Niebawem znajdziesz tu specjalną ofertę dla Twojego numeru". I pytanie przez jaki czas wyświetlała wam się ta informacja, aż do zaprezentowania oferty?
Mi wcale, od 2 lat uparcie konsultancie BOA powtarzają, jak mantrę że telefon na firmę i dlatego nie ma oferty w iBOA, do kogo wtedy ta strona jest adresowana http://www.t-mobile.pl/pl/biznes/stali_ ... z_internet ???
we wrześniu prezentowali telefonicznie jakiś ochłap bez telefonu po odmowie zapowiedzieli sie na połowę listopada (umowa do końca lutego) z ofertą z telefonem. Na koniec listopada, uznali że może jednak na koniec grudnia, a teraz ze na koniec stycznia. Nie wiem z kim dział utrzymania się na rozumy pozamieniał.
A co ma dział utrzymania klienta do czasu kiedy pojawia się oferta? podpowiem, że nic. Ograniczenia przyszły z góry. Teraz w biznesie wymiana telefonu pojawia się miesiąc przed końcem umowy. Prawdopodobnie od nowego roku znowu się ten czas wydłuży.

#524643  autor: Cabeleira
 29 gru 2011, 10:56
Witam,

Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z Was przedluzal ostatnio umowe w Taryfach Rodzina 80 albo Rodzina 110 i co udalo mu sie wynegocjiowac?

Bedac w salonie dostalem info ze jest mozliwosc zejscia z ceny abonamentu z R80 - 99zl na 75zl lub z R110 - 129zl na 99zl.
Po wyslaniu maila do Boa zadzwonil do mnie dzisiaj przedstawiciel i powiedzial ze ceny nie mozna negocjowac i zaproponowal zejscie z ceny tel o 100zl ( w gre wchodzi iPhone 4S albo Galaxy S2)
Po 5min przelaczyl mnie do sekcji utrzymania klienta gdzie dostalem znowu inne informacje ...
R80 w cenie 85 oraz R110 w cenie 109zl i cena telefonu standardowa. Gdy powiedzialem ze poprzednia osoba zaproponowala znizke 100zl to okazalo sie "aha jednak mozna" :)

Jaka cene udalo sie Wam wynegocjowac w R80 albo R110 i na jakich warunkach ?

Dzieki za informacje.

#524663  autor: StormChaser
 29 gru 2011, 12:27
st.konsultant pisze:
StormChaser pisze:
A co ma dział utrzymania klienta do czasu kiedy pojawia się oferta? podpowiem, że nic. Ograniczenia przyszły z góry. Teraz w biznesie wymiana telefonu pojawia się miesiąc przed końcem umowy. Prawdopodobnie od nowego roku znowu się ten czas wydłuży.
No jak nie dział utrzymania klienta, który co parę tygodni zmienia zdanie to może dział kopania kartofli, sam nie wiem. Ta tajemnicza góra
 #525463  autor: anfn
 02 sty 2012, 16:08
thonka pisze:
:arrow: czas zaprezentowania oferty z telefonem jest zalezny od generowanych przez dany numer miesiecznych rachunkow (2 miesiace przed koncem umowy przy rachunkach do 50zl, 3 miesiace przed koncem umowy przy rachunkach 50-100zl, 4,5 miesiaca przed koncem umowy przy rachunkach pow. 100zl). oferta bez telefonu jest prezentowana 6 miesiecy przed zakonczeniem umowy. przedluzenie bez telefonu przez iBOA moze byc zaprezentowane nawet 7 miesiecy przed zakonczeniem umowy.
Mam 2 telefony firmowe, jeden w T-Mobile, drugi w Plusie. Do końca pierwszej umowy zostały mi niecałe 4 miesiące, a w Plusie - 6 miesięcy. Kiedy mogę oczekiwać telefonu od T-Mobile? Rozumiem, ze progi rachunków, o których pisał moderator, odnoszą się do klientów indywidualnych, nie? A jakie są dla klientów biznesowych? Czy może to zależy nie od rachunku, a od wielkości firmy?...

Dzięki za jakąś wskazówkę, nie znalazłem nic w wyszukiwarce na forum...
PS. A wiecie może, jak będzie w Plusie - dostanę ofertę wcześniej? U obu operatorów płacę po ok. 120-150 zl miesięcznie.
  • Strona 136 z 217
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 217
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136