• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 136 z 182
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 182

#586552  autor: if22
 04 paź 2012, 21:24
PalonyLolek
Dzieki udało się przedłużyć jak pisałeś - biznes 30 oraz AINMF za 24,5 (netto) w tym 300 min, 1GB, Stan Darmowy w Firmie, do tego SMSy do wszystkich na 3 miesiące.

;}

#586555  autor: ciekawy
 04 paź 2012, 21:47
PalonyLolek pisze:
ciekawy pisze:te ceny i limity są na takich samych zasadach jak abonament i minuty,że to są zniżki w limitach od wyższych abonamentów ?
Nie rozumiem o co Ci chodzi.
ciekawy pisze:trzeba wypowiedzieć umowę,żeby mieć takie warunki ?
Tak. Co prawda co jakiś czas tutaj na forum odzywa się jakaś osoba, która dostała ofertę GU bez składania rezygnacji, ale to wygląda na prawdę tak, że konsultant i tak zaznacza rezygnację w systemie żeby móc zaproponować tą opcje

PalonyLolek

chodzi o te taryfy
4,95zł - 5Gb - 2mbit/s
9,95zł - 12Gb - 2mbit/s
14,95zł - 18Gb - 4mbit/s + transfer nocny
24,95zł - 24Gb - 6mbit/s + transfer nocny

chodzi mi o to czy te taryfy na przedłużenie umowy to 100% ceny czy to są wyższe taryfy ze zniżka czyli np. bierzesz taryfę (strzelam) za 50 zł i po zniżce masz powiedzmy te 4,95 za 5GB zł ? czyli coś w stylu abonament 65 zł za 45 zł ?

drugie pytanie
w aneksie na przedłużenie umowy Play Online w polu abonament czy jakoś tak ma być kwota 4,95 zł czy powiedzmy 50 zł i w innym polu procent zniżki po którym wychodzi właściwa kwota abonamentu 4,95 zł ?

trzecie
te abonamenty,które przedstawileś na przedłużenie PlayOnline to każdemu kto wypowiedział umowę w standardzie GU daje takie warunki czy trzeba negocjować ?

#586581  autor: s1k0r3k
 05 paź 2012, 00:12
Czy przy zakończeniu umowy Voice można skorzystać z GU Play Online? Bo za 4,95zł - 5Gb - 2mbit/s
i za 9,95zł - 12Gb - 2mbit/s, opłaca się wziąć nawet jako awaryjny.

s1k0r3k

#586608  autor: PalonyLolek
 05 paź 2012, 09:19
ciekawy pisze:chodzi mi o to czy te taryfy na przedłużenie umowy to 100% ceny czy to są wyższe taryfy ze zniżka czyli np. bierzesz taryfę (strzelam) za 50 zł i po zniżce masz powiedzmy te 4,95 za 5GB zł ? czyli coś w stylu abonament 65 zł za 45 zł ?
Nie wiem. Ma to dla Ciebie jakieś szczególne znaczenie?
W większości przypadków są to podobno zwykłe oferty na internet tylko z 50% zniżką na cały okres umowy.
ciekawy pisze:drugie pytanie
w aneksie na przedłużenie umowy Play Online w polu abonament czy jakoś tak ma być kwota 4,95 zł czy powiedzmy 50 zł i w innym polu procent zniżki po którym wychodzi właściwa kwota abonamentu 4,95 zł ?
W aneksie będzie jeszcze inaczej: Nowy Replay Online Ekstra GU - tak się nazywa sama oferta i taka nazwa powinna być na aneksie oraz nazwa taryfy, czyli Nowy Play Online X - gdzie w miejsce X wstawiasz liczbę Gb, które teoretycznie otrzymujesz w ramach abo, ale w rzeczywistości masz ich zawsze więcej gdyż z GU dostajesz dodatkowe Gb jako promocję.

s1k0r3k, nie otrzymasz oferty z GU na internet jeśli możesz wypowiedzieć umowę na voice, to dwie różne kwestie.

ciekawy, będę powtarzał do znudzenia, jak złożysz wypowiedzenie masz możliwość otrzymania oferty GU, zazwyczaj ogranicza się to do powiedzenia czego DOKŁADNIE chcesz i konsultanci nie mają problemu z przyznaniem tej opcji.

#586682  autor: dora8201
 05 paź 2012, 15:30
witam!
widzę, że można tu fajnie i szybko uzyskać na dodatek rzeczową pomoc:)

na początku grudnia kończy mi się umowa w t-mobile i postanowiłam przenieść się do play. Sprawę załatwiałam przez internet, zamówiłam telefon itd. Wczoraj kurier przywiózł mi telefon i komplet dokumentów. Następnie wieczorem otrzymałam maila od play że zachęcają mnie do skorzystania z karty sim z numerem tymczasowym jednakże problem jest taki, że ja żadnej karty nie otrzymałam!

pytanie moje więc brzmi - czy kurier nie wydał mi wszystkiego? czy może kartę otrzymam w innym terminie np pocztą? (w międzyczasie dziś dostałam maila, że mój operator się zgodził na przeniesienie z dniem 2.12.12 - tak sobie kombinuje, że może play czekał na to a przesyłka wysłana była wcześniej?)

wysłałam maila do play jednak nadal czekam na odpowiedź, niestety aktualnie nie mam możliwości zadzwonienia bo mam zapalenie strun głosowych i po prostu nie wydobywam z siebie głosu żadnego (więc ciężko by było się dogadać przez tel. ;) )

#586698  autor: ciekawy
 05 paź 2012, 18:16
odpowiem tak
nawet jeśli zgubisz kartę SIM albo zablokujesz kodem PIN to wymiana karty SIM z tym samym numerem w salonie jest bezpłatna,więc może warto zwyczajnie podejść do salonu z dowodem osobistym i zrobić duplikat SIM którego nie masz.

#586713  autor: dora8201
 05 paź 2012, 19:15
dzięki za odpowiedź - wiem, że można dostać duplikat jednak bardziej chodziło mi o to czy powinnam dostać tą kartę z przesyłką od kuriera a jej nie dostałam czy nie musiałam jej jeszcze dostać?

#586763  autor: zygikuleczka
 05 paź 2012, 23:38
Jak obecnie wyglądają oferty GU dla opcji bez telefonu? Z góry dzięki za przedstawienie.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#586808  autor: pakierhakierxd
 06 paź 2012, 11:31
Mój kolega dostał ofertę bez telefonu taką po napisaniu wypowiedzenia umowy:
-Umowa na czas nie określony
-150 minut do wszystkich
-Stan darmowy na 6 miesięcy potem 10zł (możliwość wyłączenia)
-Nie limitowane smsy do wszystkich na 3 miesiące potem 7zł (możliwość wyłączenia)
-50 minut na 6 miesięcy same się wyłącza
-rabat na abonament 3 miesiące 50 % ale nie wiem czy to jednak dostał bo 1 fakturę po przedłużeniu miał normalną

To wszystko za 29zł :)

Ja mam prawie to samo bez wypowiedzenie różnice to umowa na rok,stan darmowy na 3 miesiące i brak rabatu ale akurat nie wiem czy nie konsultantka zrobiła jakąś pomyłkę.

Pozdrawiam :)

#586813  autor: Pijo
 06 paź 2012, 12:02
zygikuleczka pisze:Jak obecnie wyglądają oferty GU dla opcji bez telefonu?
Strona 127 tego wątku.

#586919  autor: zygikuleczka
 06 paź 2012, 22:58
Znam. Stąd pytanie brzmiało: jak obecnie...bo od tamtego postu minęło już trochę czasu.
Interesuje mnie oferta z internetem a wspomniane propozycje nie powalają szczerze mówiąc.
TRA_OL pisze: Łaskawy konsultant GU w play może wam dać nawet ofertę pracownicza - czyli na każdy abonament w Play z telefonem rabat 20 zł na czas nieokreślony 8)
Przeglądając wątek trafiłem na coś takiego. Ktoś to dostał? Opcja byłaby mega ciekawa. Tylko jak kwestia telefonu jest załatwiona wtedy? Obowiązuje ten sam cennik co do przedłużeń(na 2 lata) I czy ten rabat 20 zł też działa dla pakietu ALL INC MAX za 45 zł?

#587033  autor: infernovip
 07 paź 2012, 16:04
Witam, przeglądnąłem część postów jednak nie znalazłem odpowiedzi. Jeśli już była to poproszę chociaż link do postu. Swoją drogą można by było założyć nowy temat który będzie np w pierwszym poście zawierał aktualne możliwości i będzie na bieżąco modowany.
Mam pytanie o to jak przeniosę numer na umowę bez telefonu będzie ona wtedy na czas nieokreślony. To po jakim czasie mogę ubiegać się o lepszą ofertę z telefonem (GU).
Czyli po jakim minimalnie czasie od momentu przeniesienia muszę złożyć wypowiedzenie.

#587071  autor: WeBeR
 07 paź 2012, 18:35
infernovip pisze:Witam, przeglądnąłem część postów jednak nie znalazłem odpowiedzi. Jeśli już była to poproszę chociaż link do postu. Swoją drogą można by było założyć nowy temat który będzie np w pierwszym poście zawierał aktualne możliwości i będzie na bieżąco modowany.
Mam pytanie o to jak przeniosę numer na umowę bez telefonu będzie ona wtedy na czas nieokreślony. To po jakim czasie mogę ubiegać się o lepszą ofertę z telefonem (GU).
Czyli po jakim minimalnie czasie od momentu przeniesienia muszę złożyć wypowiedzenie.
Kilka stron wstecz był ten wątek wspominany, po 3 opłaconych fakturach można ubiegać o przedłużenie umowy i wtedy właśnie można wypowiedzieć umowę

#587086  autor: infernovip
 07 paź 2012, 19:37
to mam jeszcze pytanie do kogoś z BOKu o dostępność telefonów. Jak dzwoniłem dowiadywałem się o
Np.
Huawei G300
LG P970 Swift Black
Sony Xperia Tipo
żadnego z powyższych niby już nie ma. Najbardziej zawiodłem się na braku G300 ponieważ mocno była reklamowana współpraca huawei z Play telefon jest od niedawna w ofercie a niby nie jest już planowana żadna dostawa... chyba ,że powiedziano mi tak bym się szybko zdecydował na coś innego.
Jak jeszcze wygląda sprawa z Xperia U?

#587153  autor: PalonyLolek
 08 paź 2012, 09:39
Huawei G300 - nie ma i nie będzie

LG P970 Swift Black - ma być w tym tygodniu

Sony Xperia Tipo - ma być w tym tygodniu

Xperia U - jest dostępny

#587165  autor: tupta
 08 paź 2012, 11:27
PalonyLolek

a jak wygląda sprawa przy przedłużeniu umowy z dostępnością nokii e6 (biała)?

#587170  autor: PalonyLolek
 08 paź 2012, 11:41
tupta pisze:a jak wygląda sprawa przy przedłużeniu umowy z dostępnością nokii e6 (biała)?
W salonach podobno nie ma większego problemu, ale już w centrali nie było go od ponad 2 tyg. albo pojawiał się dosłownie na moment, wątpie żebyś go gdzieś poza salonami jeszcze dostał.

#587183  autor: zygikuleczka
 08 paź 2012, 12:35
Co sądzicie o tym aby w pierwszym poście tego wątku umieścić trochę ogólnym informacji o ofertach przedłużenia? Mam tu na myśli aktualnie proponowane warianty, cennik telefonow itd-łatwiej i logiczniej byłoby to odnaleźć niż na 127 stronie:P

#587184  autor: PalonyLolek
 08 paź 2012, 12:38
zygikuleczka, masz rację, poza tym jeśli chodzi o dostępność telefonów chciałbym móc w pierwszym poście tematu chociaż raz w tygodniu zaktualizować co z najczęśćiej wybieranych modeli na dzień dzisiejszy jest, a czego nie ma itd.

#587193  autor: zygikuleczka
 08 paź 2012, 13:06
PalonyLolek, to teraz poczekamy aż jakiś moderator przeklika nam ten pomysł i dostaniemy po +5 do fajności:P
Co do dostępności telów też o tym myślałem, tylko że to się dosyć często zmienia ale jeśli dasz radę to aktualizować to spoko.

• Strona 136 z 182
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 182
  • 1
  • 134