Witam,
mam do was dwa pytanka.
Dzisiaj zerkając na stronę orange.pl dowiedziałem się, że za 36dni mogę przedłużyć swoja umowa z Orange. Czy oznacza to, że za 36 dni będę mógł negocjować czy już dzisiaj powinienem zacząć tak aby po upływie tego terminu mieć już wszystko sprecyzowane?
Druga sprawa, aktualnie posiadam Orange Abonament 55 + Twój przyjaciel(nie znam dokładnej nazwy). Płacę 71 zł (tak mi się wydaje, bo mam ustawione zlecenie zapłaty).Prawda jest taka, że tej dodatkowej usługi używam tylko do smsów z moja "wybranką serca". Pakiet złotówkowy wykorzystuje na rozmowy nie tylko z orange. Przy przedłużeniu umowy dodatkowo chciałbym mieć dostęp do internetu. Najkorzystniejszym rozwiązaniem wydaje mi się pelikan 225+dodatkowy pakiet internetowy 2gb za 30zł. Daje to nam 109zł które mogę przeboleć. Mam wrażenie, że w żadnej inne sieci za 100zł nie dostane 5k smsów do sieci, 2gb transferu i 225+20%minut. Jeśli ktoś z was zna lepsza ofertę, proszę o podpowiedź. Nie oczekuje żadnych wodotrysków jeśli chodzi o zmniejszenie kosztów abo, jedyne czego oczekuje to obniżenie ceny telefonu.
Telefon jaki mnie interesuje to htc desire hd, który przy tym abo kosztuje 1,1k PLN (o zgrozo) co wg. mnie jest bardzo dużą sumką. Przy abo delfin 300 który jest za 99 zł, ten sam telefon kosztuje już tylko 149 zł. Czy biorąc pod uwagę to, że mam zamiar miesięcznie wydawać 109zł na abo, mogę liczyć na jakąś zniżkę w cenie telefonu?
Dzięki za wszelkie replaje i mam nadzieję, że zbyt zawile nie pisałem. Dopiero co wróciłem z pracy i dla odstresowania uraczyłem się kilkoma lagerami
Aha, jeśli ktoś z konsultantów oranje z chęcią zajął by się moja sprawa będę niezmiernie wdzięczny.
Pozdro 600