Zrobiłem takie małe zestawienie ofert DUK Play, na forum Play. Dla wielu z was jest to pewnie oczywiste, ale jest sporo osób które co chwila pyta o to samo, więc taki mini poradnik może się niektórym przydać.
Oczywiście zaznaczam, że wszystko się może zmieniać, zwłaszcza ceny telefonów, ale generalnie to jest taki mały przewodnik, o co mniej więcej można walczyć. Sorki za błędy literówki, skróty myślowe, myślę że pomimo tego jest w miarę czytelnie co i jak.
OFERTY ONLY-SIM [BEZ TELEFONÓW]
1) No limit komórki + do wyboru jeden z dwóch bezpłatnych pakietów: no limit sms do wszystkich bądź no limit na stacjonarne: 24,99 zł, umowa na 18 miesięcy. Dodatkowo możliwość dokupienia dodatkowego pakietu [no loimit sms bądź stacjonarne za 10 zł miesięcznie]
2) To samo co wyżej tyle, że z pakietem internetowych 750 MB - 34,99 zł, umowa 12 msc.
3) To samo co wyżej, tyle, że z pakietem 2 GB - 44,99 zł, umowa 12 msc.
OFERTY Z TELEFONEM
Formuła 4.0 Unlimited [no limit na komórki]
Tutaj i jest to moja prywatna obserwacja mamy do czynienia z dwoma rodzajami ofert. Nazwałem je roboczo "wypaśne abo" bądź "zniżka na telefon".
WYPAŚNE ABO
Polega na tym polega na tym, że dostajemy w lepszej cenie bogatszy albo tańszy abo - tzn 20 zł droższy niż przedstawione wcześniej oferty bez telefonu. Nie dostajemy raczej zniżki, albo dostajemy malutką zniżkę na telefon.
Przykładowa oferta:
ABO: ~ 65 zł
no limit komórki
no limit sms/ bądź no limit stacjonarne
2 GB neta
TELE: SAMSUNG G S3 - 559 zł, Xperia L 129 zł, Samsung Galaxy COre Plus 79 zł, LG L9 II 199 zł - czyli ceny albo identyczne albo prawie identyczne jak w cenniku na stronie dla przedłużających przy abonamencie za 69 zł.
RABAT NA TELEFON
Druga oferta to taka trochę odwrotność pierwszej, tzn cena abonamentu jest taka jak na stronie [czyli trochę droższy albo uboższy], można natomiast liczyć na rabat w cenie telefonu.
Przykładowa oferta:
ABO: ~69 zł [29 zł goła Formuła 4.0 + 10 zł za no limit sms bądź stacjonarne + 10 zł za 750 MB neta + 20 zł "rata za telefon"]
Telefon Samsung Galaxy S3 - 199 zł.
FORMUŁA EUROPA
Tutaj widziałem dwa rodzaje ofert, przy czym różniły się one o 5 zł. W tej formule dostajemy przede wszystkim zniżkę na telefon.
PRZYKŁADOWA OFERTA: abo 84,99 bądź 89,99 [różnica o której pisałem wyżej, w obu przypadkach ceny telefonów takie same].
Full no limit [komórki, sms, stacjonarne, 750 MB neta]
Telefony: S3 1zł, Nexus 5 99 zł, Note 2 1 zł, Z1 499 zł, Htc One 259 zł - czyli ceny jak przy abonamencie 119 zł.
Jeżeli ktoś widzi jakiś błąd, chciałby coś dodać itp piszcie śmiało. Może się komuś to co wyżej przyda.