• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 134 z 208
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 208

#464457  autor: jacek84
 10 mar 2011, 19:31
pomaranczowy pisze:Możesz zostać przy starym abonamencie. W starym planie taryfowym nie dostaniesz pakietu internetowego. Przedłużyć będziesz mógł w tym dniu, o którym powiedział Ci konsultant telefoniczny i szybciej się nie da.

A ile dni przed końcem mozna przedłużyc umowe? Pytam bo jedni twierdzą ze 105, drudzu że 115 a jeszcze inni ze 135... I kto mowi prawde??

#464550  autor: xaero18
 11 mar 2011, 13:16
oile mozna to nazwac oferta bo juz chyba nowi klienci maja lepsze a mnie po jakos 9 latach olali
pokaz mi gdzie nowi klienci maja lepsze warunki umowy? i czego oczekujesz skoro mozesz miec po prostu niskie zyski.
a jak oferta ma wygladac tak jak w internecie to juz smialo moge sie do np play przenosic przynajmniej za podobne pieniadze bede mial wiecej minut,tellefon ktory mnie interesuje chyba o 200 czy 300 zl
no to przenos sie do play, przeciez masz wybor.

#464586  autor: emei
 11 mar 2011, 16:02
hmm no to tak, policzmy sobie..przypuscmy ze nie bylem 9 lat w orange ale 8(bo nie jestem pewien) sredni abonament wychodzi 65-70zl przez ten czas(na poczatku zapewne abonament mialem ~60zl przez pierwsze 2 lata potem systematycznie rosl az od 4-5 lat mam za70- 75zl)wiec srednia mniej wiecej 65zl, wychodzi ze zarobili na mnie przez te 8 lat 6250zl(zakladajac ze nie przekraczalem abonamentu, a bylo sporo takich okresow w przeszlosci ze przez np rok przekraczalem w 9-ciu miesiecach abonament niejednokrotnie dwukrotnie),ale zeby nie liczyc za duzo i nie wymyslac niech bedzie te 6250zl.W ten czas bralem m.in nokie 3210,nokie 5510,se k750i,lg ku990..napewno nie dawalem za te telefony w danym momencie wiecej jak 100-150 zl zapewne byly owiele tansze....wiec przypuscmy omg ze sprezentowali mi w telefonach hmm2 tys??..no wiec chyba mam prawo oczekiwac np cen telefonow nizszych jak 150-200 zl w stosunku do tego jaki maja nowi klienci??i wcale nie jakies super uslugi w "prezencie"??a do tego narzucaja jakies ZOO zamiast normalnych abonamentow dostosowanych do oczekiwan klijentow??bo jak mi powiedziano tak w salonie jak i na infolini,owszem moge zostac w swoim normalnym abonamencie ale niech nie mysle ze bede mial tanszy telefon albo jakies dodatkowe uslugi(przypomnijmy ze delfiny itp sa bardzo malo przyjazne dla abonentow ze wzgledu na to ze minuty czy tam zlotowki masz tylko na np rozmowy i smsy ale za mms czy jakies inne niegdys standardowe rzeczy musisz doplacac poza abo a raczej do abo)
Cytat:
a jak oferta ma wygladac tak jak w internecie to juz smialo moge sie do np play przenosic przynajmniej za podobne pieniadze bede mial wiecej minut,tellefon ktory mnie interesuje chyba o 200 czy 300 zl

no to przenos sie do play, przeciez masz wybor.
mysle intensywnie o tym aby sie przeniesc..ale niestety moja dziewczyna jest w orange,moja mama,i paru znajomych z ktorymi najczesciej rozmawiam.
Jestem do orange przywiazny ze wzgledu na staz..ale nie patrze bezkrytycznym okiem na to jak probuja ograbic klienta i probuje dowiedziec sie o innych ofertach jak rowniez dowiedziec sie co moge wynegocjowac w orange...stad m.in moj poprzedni post..

a wiec jeszcze male porownanie "oferty" dla nowego klienta i dla przedluzajacego po 8-9 latach...

interesuje mnie ten tel.Motorola Milestone dla nowych klientow-559 zł
prezent:
dodatkowe 6000 minutdo wykorzystania z 5 wybranymi numerami w Orange lub stacjonarnymi co miesiąc przez całą umowę
karta bonusowa PAYBACK

to samo ale dla mnie przedluzajacego..cena ta sama a prezenty:
dodatkowe 6000 minutdo wykorzystania z 5 wybranymi numerami w Orange lub stacjonarnymi co miesiąc przez całą umowę
prezent dla Ciebie
40% więcej minut do wszystkich przez 24 miesiące

i dla obu przez 6 miesiecy 20 zl mniejszy abonament..czyli zamiast 79-59zl

i pokaz mi ZNACZACA roznice w obu przypadkach??jesli wytkniesz mi te 40% ktore mi daja po 9 latach wiernego placenia orange to bardzo nisko cenisz lojalnosc:)

#464636  autor: ubuntulnx
 11 mar 2011, 19:38
emei pisze:oile mozna to nazwac oferta bo juz chyba nowi klienci maja lepsze
emei pisze:i pokaz mi ZNACZACA roznice w obu przypadkach??
To zdecyduj się, nowi mają lepiej czy nie Twoim zdaniem. Bo w drugim poście sam sobie przeczysz.
emei pisze:wychodzi ze zarobili na mnie przez te 8 lat 6250zl
Rozumiem, że w przeciągu tych lat płaciłeś kasę dla Orange bezinteresownie i charytatywnie, operator nie świadczył Ci usług telekomunikacyjnych?
emei pisze:po 9 latach wiernego placenia orange to bardzo nisko cenisz lojalnosc:)
Zmykaj do PLAY. Tam oferta utrzymaniowa jest sztywna i choćbyś był XXXlat ich użytkownikiem, nie dostaniesz nic ponad standard dla przedłużających.

Obrazek

#464654  autor: emei
 11 mar 2011, 20:38
ubuntulnx pisze: emei napisał/a:
oile mozna to nazwac oferta bo juz chyba nowi klienci maja lepsze

emei napisał/a:
i pokaz mi ZNACZACA roznice w obu przypadkach??

To zdecyduj się, nowi mają lepiej czy nie Twoim zdaniem. Bo w drugim poście sam sobie przeczysz.
czytaj prosze ze zrozumieniem,nie bylem pewien,nastepnie sprawdzilem i podalem czym sie rozni...tylko hmm naprawde nie rozumiesz TEGO absurdu,za kazdym razem kiedy przedluzam umowe to warunki sa coraz gorsze a abonament o te 4-5 zl drozsze??no i jeszcze pytanie,dlaczego odnosisz sie do 2 cytatow ogolnie rzecz biorac malo waznych anizeli do np
chyba mam prawo oczekiwac np cen telefonow nizszych jak 150-200 zl w stosunku do tego jaki maja nowi klienci??i wcale nie jakies super uslugi w "prezencie"??
(tutaj raczej powinno byc "np cen telefonow nizszych niz 150-200zl)

albo dlaczego nie wypowiesz sie na temat tych ofert??
a wiec jeszcze male porownanie "oferty" dla nowego klienta i dla przedluzajacego po 8-9 latach...

interesuje mnie ten tel.Motorola Milestone dla nowych klientow-559 zł
prezent:
karta bonusowa PAYBACK

to samo ale dla mnie przedluzajacego..cena ta sama a prezenty:
prezent dla Ciebie
40% więcej minut do wszystkich przez 24 miesiące

i dla obu przez 6 miesiecy 20 zl mniejszy abonament..czyli zamiast 79-59zl
rozumiem ze pracujesz w orange i w twoim interesie jest bronienie tego operatora,tylko dlaczego bez zadnych konkretow i kompletnie bezkrytycznie??tylko cos w rodzaju ,orange jest dobry i koniec i nie mozna mu nic zarzucic a jak sie nie podoba to wypad..??
ubuntulnx pisze:Rozumiem, że w przeciągu tych lat płaciłeś kasę dla Orange bezinteresownie i charytatywnie, operator nie świadczył Ci usług telekomunikacyjnych?
oczywiscie ze nie,nic takiego przeciez nie napisalem,jednak zarobili na mnie troche kasy i jakos to powinno sie uwzgledniac i dawac cos od siebie zamiast szablonow.Czy nie uwazasz ze stalych klientow sie najnormalniej w swiecie w bambuko robi??mialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange ale ceny telefonow sa z w play mniejsze ,najczesciej o pareset zl a i oferty bardziej wg mnie wszechstronne.Nie reklamuje tutaj bynajmniej playa,poprostu o play pomyslalem w momencie kiedy orange mnie zawiodl(salon jest zaraz obok orange),musze sprawdzic jeszcze w erze ale narazie czasu nie mam

#464668  autor: ubuntulnx
 11 mar 2011, 21:41
emei pisze:tylko hmm naprawde nie rozumiesz TEGO absurdu,za kazdym razem kiedy przedluzam umowe to warunki sa coraz gorsze a abonament o te 4-5 zl drozsze??
To nie przedłużaj, nikt nie pcha się w coś dla siebie niekorzystnego.
emei pisze:(tutaj raczej powinno byc "np cen telefonow nizszych niz 150-200zl)
Oczekiwać możesz zawsze, natomiast przedłużanie to nie koncert życzeń.
emei pisze:rozumiem ze pracujesz w orange i w twoim interesie jest bronienie tego operatora,tylko dlaczego bez zadnych konkretow i kompletnie bezkrytycznie??tylko cos w rodzaju ,orange jest dobry i koniec i nie mozna mu nic zarzucic a jak sie nie podoba to wypad..??
Jeszcze do niedawna pracowałem na przedłużaniu indywidualnym i z podobnym marudzeniem miałem przyjemność obcować non stop. Bardzo mi się podoba specyficzna dziecięca postawa, tzn. Orange nie daje mi tego, co chce, więc wyjdę na środek klasy i opowiem gorzkie żale. Gdy mi ktoś nie daje tego, co chcę, to szukam gdzie indziej, bo jestem obrotny i umiem dbać o własne interesy.
emei pisze:mialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange
Nie masz pojęcia co piszesz. W Play przedłużanie opiera się o szablon, tzn. każdy przedłużający otrzymuje to samo, natomiast w Orange opiera się o kilka czynników (zysk, staż, umiejętność negocjacji).

Obrazek

#464691  autor: emei
 11 mar 2011, 22:55
nadal sie nie ustosunkowales do tego o co pytalem, i na moje spostrzezenia czy tam oskarzenia jak tam sobie wolisz..czyli nadal
orange jest dobry i koniec i nie mozna mu nic zarzucic a jak sie nie podoba to wypad
emei napisał/a:
tylko hmm naprawde nie rozumiesz TEGO absurdu,za kazdym razem kiedy przedluzam umowe to warunki sa coraz gorsze a abonament o te 4-5 zl drozsze??

To nie przedłużaj, nikt nie pcha się w coś dla siebie niekorzystnego.

juz podalem przyczyny dlaczego mimo wszystko nadal zastanawiam sie nad przedluzeniem umowy..ale widac nie wynosles zadnych wnioskow z mojej rady
czytaj prosze ze zrozumieniem
(tutaj raczej powinno byc "np cen telefonow nizszych niz 150-200zl)

Oczekiwać możesz zawsze, natomiast przedłużanie to nie koncert życzeń.
czy to aby nie jest przypadkiem konsumenckie prawo zeby wymagac odpowiedniej jakosci uslug i powaznego traktowania stalego klienta przez operatora? ja nie wymagam cudow,nie zycze sobie zeby mi dano zlote gory,rozwijano przedemna dywany idp.
Jeszcze do niedawna pracowałem na przedłużaniu indywidualnym i z podobnym marudzeniem miałem przyjemność obcować non stop. Bardzo mi się podoba specyficzna dziecięca postawa, tzn. Orange nie daje mi tego, co chce, więc wyjdę na środek klasy i opowiem gorzkie żale. Gdy mi ktoś nie daje tego, co chcę, to szukam gdzie indziej, bo jestem obrotny i umiem dbać o własne interesy.
Powiedz mi jakbys sie czul pracujac w firmie powiedzmy 9 lat...wypracowales sobie rozne premie,jako taka pozycje,wynegocjowales odpowiednie dla ciebie warunki pracy i przekonales ze jestes stabilny(placisz w terminie faktury).Po czym przychodzi czas przedluzenia umowy o prace,nie dosc ze proponuja ci gorsze warunki pracy,mniejsze pieniadze,nie daja ci praktycznie zadnych bonusow za staz to do tego przychodzi jakis niepewny szczyl,kompletnie nowa osoba ktora nie wiadomo czy firme okradnie czy nie,i dostaje praktycznie takie same warunki pracy??i co bys zrobil??powiedzial"nie no, tak to ja pracowac nie bede",mimo ze przyzwyczailes sie do otoczenia,masz w firmie wielu znajomych i wladowales wkoncu kase w firme,pewnie spuscil bys glowe i sobie poszedl??nie czul bys oszukany,pogodzilbys sie ze strata, naprawde to jest bardzo dojrzale i odpowiedzialne .Mam prawo do wyrazania swojego zdania jak rowniez do ktytykowania i powiedzmy swoistej walki o wlasne interesy(a moze ktos to przeczyta i stwierdzi ze jednak jest tu cos nie tak),tym bardziej ze mam racje,nie widze tutaj zadnego dzieciecego zachowania ani tym bardziej wychodzenia na srodek klasy i wylewania zali,bo z tego co wiem nie jestem na forum jakiegos gimnazjum,i zdaje sie nie dyskutuje z gimnazjalista tylko z kims kto pracje lub pracowal w orange i moze konstruktywnie sie wypowiedziec i ustosunkowac(chyba ze sie myle i na zle forum trafilem)
mialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange

Nie masz pojęcia co piszesz. W Play przedłużanie opiera się o szablon, tzn. każdy przedłużający otrzymuje to samo, natomiast w Orange opiera się o kilka czynników (zysk, staż, umiejętność negocjacji).
umm no chyba jednak staz sie nie liczy jakos szczegolnie jak widac

no i jak napisalem wczesniej,moj kumpel chyba z 2-3 lata w play pracowal przy przedluzaniu i podpisywaniu umow ind, jak sie go dzisiaj zapytalem to odp "trzeba konkretne przypadki rozpatrywac",wiec sie pytam..w play tez pracowales ze wiesz lepiej niz sprawdzona przezemnie osoba ktora b.ladne abonamenty swoim znajomym zaoferowala?

#464748  autor: krzsos
 12 mar 2011, 11:49
Problem jest taki że wszyscy operatorzy maja podobne oferty jeśli chodzi o taryfy dla fizycznych - zlikwidowano w trosce o dobro klientów pakiety kwotowe na wszystko , w zamian mamy wyższy abonament,minuty zaoszczędzone wykorzystywane w drugiej kolejności i tysiące minut do Orange . Zostały Ci taryfy firmowe .Sprawdz w Orange mix ,ale też nie wiem czy jest na wszystko i ceny telefonów chyba gorsze .

#464750  autor: jacek84
 12 mar 2011, 11:50
Witam. Przepraszam, że "odgrzeję stary kotlet", ale sprawa stała się aktualna...

Otóż wspominałem w którymś poście, że wysłałem meila z prośbą o wcześniejsze przedłużenie umowy i dziś zadzwonił do mnie konsultant że jest zgoda na to abym przedłużył.

Oto co mi zaproponowano:

1. Delfin 59 czyli 150 minut + 40% za staż + 100 minut do wszystkich przez 6 miesięcy + pakiet 100mb za 1,25zł + SE Hazel za 29zł

2. Wszystko co wyżej oprocz pakietu internetowego i SE X10 Mini za 1zł

Obie umowy na 24 miesiące...

Co do aparatów nie interesują mnie wielkie smartphony, chcę mały poręczny telefon albo slider dlatego wpadły mi w oko te 2. Za mini przemawia android.

Doradźcie która oferta lepsza i ewentualnie jaki wybrac telefon (wiem że to nie ten temat ale jedno z drugim się łączy)

#464755  autor: sosen
 12 mar 2011, 11:59
zwróć uwagę że te 100 minut raczej nie będzie na cały czas umowy tylko pewnie na 6 okresów. Jeśli nie przeszkadza ci jego wielkość (a dokładnie to że jest mały) to brałbym se ale wtedy koniecznie pomyśl o pakiecie. Pamiętaj też że np. mmsy oraz nr specjalne (poł i smsy) są doliczane do abonamentu. Chcesz zasięgnąć porady zapraszam na priv.

#464760  autor: bogdan85
 12 mar 2011, 12:09
emei pisze:Powiedz mi jakbys sie czul pracujac w firmie powiedzmy 9 lat...wypracowales sobie rozne premie,jako taka pozycje,wynegocjowales odpowiednie dla ciebie warunki pracy i przekonales ze jestes stabilny(placisz w terminie faktury).Po czym przychodzi czas przedluzenia umowy o prace,nie dosc ze proponuja ci gorsze warunki pracy,mniejsze pieniadze,nie daja ci praktycznie zadnych bonusow za staz to do tego przychodzi jakis niepewny szczyl,kompletnie nowa osoba ktora nie wiadomo czy firme okradnie czy nie,i dostaje praktycznie takie same warunki pracy??i
Takim porównaniem strzelasz sobie w kolano.

Sam sobie po cześci odpowiedziałeś. możesz czuć się jak chcesz ale jeśli nie odpowiada Ci praca w tej firmie to zmień tą firmę na lepszą.
I nie marudź.
Nie sraj w swoje gniazdo.

Alcatel OT301 ==> Nokia 3310 ==> Nokia 3510i ==> SE K550i ==> SE Elm ==> Nokia X2-00

#464780  autor: KKI_
 12 mar 2011, 13:48
emei pisze:
oczywiscie ze nie,nic takiego przeciez nie napisalem,jednak zarobili na mnie troche kasy i jakos to powinno sie uwzgledniac i dawac cos od siebie zamiast szablonow.Czy nie uwazasz ze stalych klientow sie najnormalniej w swiecie w bambuko robi??mialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange ale ceny telefonow sa z w play mniejsze ,najczesciej o pareset zl a i oferty bardziej wg mnie wszechstronne.Nie reklamuje tutaj bynajmniej playa,poprostu o play pomyslalem w momencie kiedy orange mnie zawiodl(salon jest zaraz obok orange),musze sprawdzic jeszcze w erze ale narazie czasu nie mam
Ludzie Wy jesteście zupełnie niepoważni. Ludziom w Polsce się wydaję że z tytułu świadczenia usług telekomunikacyjnych powinny wynikać same przywileje. W ten okres 8 lat gość w piekarni na Tobie zarobił 10 razy więcej niż Centertel i co, jak idziesz do piekarni po raz 400 to dostajesz w tej samej cenie 40 % większy chleb niż klient który jest pierwszy raz ? Na pewno nie, więc nie wiem skąd w Polakach to przekonanie że operator powinien o niego walczyć. Tak naprawdę to operator robi Wam przysługę że nie żyjecie w latach 80 i nie musicie do budek łazić dzwonić.

KKI

#464785  autor: wezysko
 12 mar 2011, 14:14
KKI_ pisze:
emei pisze:
Ludzie Wy jesteście zupełnie niepoważni. Ludziom w Polsce się wydaję że z tytułu świadczenia usług telekomunikacyjnych powinny wynikać same przywileje. W ten okres 8 lat gość w piekarni na Tobie zarobił 10 razy więcej niż Centertel i co, jak idziesz do piekarni po raz 400 to dostajesz w tej samej cenie 40 % większy chleb niż klient który jest pierwszy raz ? Na pewno nie, więc nie wiem skąd w Polakach to przekonanie że operator powinien o niego walczyć. Tak naprawdę to operator robi Wam przysługę że nie żyjecie w latach 80 i nie musicie do budek łazić dzwonić.

Ta wypowiedź KKI ociera się o debilizm wtórny. Powiadasz operator robi nam przysługę bo dzięki operatorom nie żyjemy w latach osiemdziesiątych??? Wywód godny sześciolatka - przepraszam wszystkich sześciolatków:) Dziękujemy Wam operatorzy bo gdyby nie wy , ciągle byśmy chodzili do budek telefonicznych, a rządził by nami Gen Jaruzelski..... Idź na zajęcia z ekonomii, poczytaj kilka książek i wtedy pisz na forum. Poznasz, co to jest podaż, popyt, konkurencja...Pozostałe wywody pozostawiam bez komentarza. Sprawdź ofertę play bez telefon na 12 miesięcy za 39 zł , porównaj z oferta Twojego Centertelu i wtedy pisz. Ale mamy wolny rynek i jesli komuś zależy na prestiżu:))) niech płaci i płacze:) i nie marudzi że za 39 zł ma 90!!!!! szok!!! minut:))

#464818  autor: emei
 12 mar 2011, 16:51
ludzie czemu wy porownujecie operatora telekomunkacyjnego do sklepow czy to spozywczych czy piekarni??czy z piekarni korzystacie praktycznie parenascie paredziesiat razy dziennie przez grube lata i chleb nosicie przy dupie zaprzeproszeniem caly dzien??naprawde nie widzicie roznicy miedzy chlebem a telefonem??chleb jest rzecza powszechna i nie roznia sie zbytnio od siebie ani cena ani jakos szczegolnie smakiem.Moja dziewczyna specjalnie zmienila siec na orange pare lat temu zeby miec ze mna latwiejszy i tanszy kontakt, dlatego wydaje mi sie ze nie powinieniem zbyt latwo sie tego wyrzec,tym bardziej wyrzec sie czegos za co dalem kupe kasy.Poza tym rozwiazac umowe z operatorem wcale nie jest tak latwo,trzeba miec duzo wewnetrznego spokoju zeby przez 3 miesiace, jak nie chcesz przedluzyc umowy ,nie rozj... telefonu o sciane przy tysiecznym telefonie i 10 danego dnia,z gwarancja ze to jest najlepsza oferta jaka moze wogole powstac kiedykolwiek.Mozesz odmowic i milion razy a i tak do ciebie znowu zadzwonia..wiec mowicie ze ja laski nie robie operatorowi nie przedluzajac umowy??ze to ja jestem dla operatora a nie operator dla mnie..ze oni laskawie pozwalaja mi korzystac ze swoich ulsug?to niech dadza swiety spokoj ludzia skoro maja nas w dupie a nie wciskaja jakies farmazony,albo pozwola na wczesniejsze rozwiazanie umowy bez jakis kosmicznych kosztow.wiekszosc z was jest takimi barankami ktore ida na rzez,nie sprzeciwimy sie nie bedziemy domagac sie zadnych praw konsumenckich a cogorsza BOZE BRON NIE KRYTYKOWAC.Dla mnie stwierdzenie, nie podoba sie to wyjdz, jest dopiero brakiem jakiegos przyzwoitego IQ,albo odpowiedniej ilosci lat w walce o swoje interesy...Radze zapoznac sie z z prawem konsumenta jak rowniez z rozporzadzeniami UOKiK i to do czego mamy prawo i czego wrecz MUSIMY wymagac od operatora

ps.ostatnio kochany orange dostal zdaje sie 5 mln zl kary za nie przestrzeganie praw konsumenta,jak rowniez za wprowadzenie niezgdnych z prawem zapisow w umowach(dodatkowo tp dostalo 5,7 mln)
Idź na zajęcia z ekonomii, poczytaj kilka książek i wtedy pisz na forum. Poznasz, co to jest podaż, popyt, konkurencja
dokladnie

#464829  autor: Kaczy
 12 mar 2011, 18:36
Koledzy kończcie tą dyskusję nie na temat, bo będę musiał pokasować te wasze wypowiedzi.

...::: Made for loneliness :::...

#464830  autor: piechucki
 12 mar 2011, 18:41
Panom z Orange gratulujemy samopoczucia, a w szczególności podejścia do klienta. Pomijam już konkurencyjność ofert (uwzględniając też jakość usług), ale gdybym ja usłyszał w salonie choćby to "wypad", a tutaj słyszę (vide temat tego wątku), to ten "wypad" bym uskutecznił. Co więcej w ramach tzw. "marketingu szeptanego" nie omieszkałbym sprawy "podać dalej". Róbcie Panowie tak dalej, szanujcie dalej, tak jak do tej pory, potencjalnych klientów Waszego pracodawcy i później w pierwszym kwartale kolejnego roku poczytajcie sobie choćby na Telepolis ilu to klientów przeszło do tego wstrętnego Play i o ile spadły przychody Waszej firmy. Żeby nie być gołosłownym 6 numerów (cała rodzina) przeniosłem z Orange do "wstrętnego" Play. Wydajemy o połowę mniej, korzystamy z telefonu na dużo większym luzie niż dotychczas, doładowujemy (prepaid) wtedy kiedy potrzeba, a nie kiedy musimy. Na szczęście w salonie, przy przedłużaniu trafiłem na sprzedawcę, który zachowywał się diametralnie różnie od niektórych (zadufanych w sobie) uczestników tego wątku. I dlatego zmieniłem sieć nie ze względu na obsługę (co zrobiłbym, gdyby mnie TAK jak tu traktowano). Mam taką zasadę w stosunku do sprzedawców "Nie chcesz sprzedać, ja nie muszę kupić". Na szczęście czasy JEDYNIE SŁUSZNEJ IDEI (nie mam na myśli sieci telekomunikacyjnej) skończyły się, oby bezpowrotnie, 21 lat temu i mamy WOLNY RYNEK. Szanuj klienta swego, bo możesz nie mieć lepszego ;) . Pozdrawiam
 #464882  autor: maciek010maciek
 13 mar 2011, 09:27
Witam.
Moja mama jest w Orange od 9 lat ma tam 4 telefony na abonamencie.
Czy przy przedłużaniu mojej umowy mogli by mi zaproponować jakiś ciekawy telefon ??
Mam abonament 25 zł, telefon bym chciał do 50zł dopłaty. Czy dało by się np. dostać przy przedłużaniu umowy na okres 2 lata np. Samsung Monte, Nokia C3-01,
Samsung Chat 335, Samsung Galaxy Mini (ale Galaxy mini pewnie już nie da rady) ? Ewentualnie proszę (jeżeli ktoś się zna) jakie telefony bym mógł dostać, bo ulgi jakieś, chyba obowiązują :o (co do dodatków do abonamentu za wiele nie potrzebuje. Darmowe SMS-y mi wystarczają :)).
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

#464896  autor: Kamel
 13 mar 2011, 11:33
Pani z Orange zaproponowała mi:

Nokię E52 za 49 zł, 150 min wynikające z abonamentu + 60 min dodatkowo miesięcznie przez cały okres trwania umowy + 6000 min do 5 numerów + 100 min na 6 miesięcy oraz od 30 do 40 minut miesięcznie przez okres 12 miesięcy. To wszystko w Delfinie za 59 zł.

Czy to maksymalne warunki z którymi można aktualnie przedłużyć umowę ?

#464909  autor: RRRR
 13 mar 2011, 12:49
Czy klient indywidualny może otrzymać zniżkę na abonament? ( w ofercie bez telefonu)

#464937  autor: KKI_
 13 mar 2011, 15:19
Kamel pisze:Pani z Orange zaproponowała mi:

Nokię E52 za 49 zł, 150 min wynikające z abonamentu + 60 min dodatkowo miesięcznie przez cały okres trwania umowy + 6000 min do 5 numerów + 100 min na 6 miesięcy oraz od 30 do 40 minut miesięcznie przez okres 12 miesięcy. To wszystko w Delfinie za 59 zł.

Czy to maksymalne warunki z którymi można aktualnie przedłużyć umowę ?
nikt nie widzi Twojego konta, więc Ci nie powie czy to max czy nie max. W każdym razie oferta jest dużo lepsza od standardowej.

RRRR pisze:Czy klient indywidualny może otrzymać zniżkę na abonament? ( w ofercie bez telefonu)

tak, na 6 miesięcy w 3 wybranych abonamentach : Delfin 79 do 59 zł, Pelikan 59 zł do 39 zł i Pantera 99 zł do 59 zł. Więcej opcji obniżki abo nie ma.

maciek010maciek pisze:Witam.
Moja mama jest w Orange od 9 lat ma tam 4 telefony na abonamencie.
Czy przy przedłużaniu mojej umowy mogli by mi zaproponować jakiś ciekawy telefon ??
Mam abonament 25 zł, telefon bym chciał do 50zł dopłaty. Czy dało by się np. dostać przy przedłużaniu umowy na okres 2 lata np. Samsung Monte, Nokia C3-01,
Samsung Chat 335, Samsung Galaxy Mini (ale Galaxy mini pewnie już nie da rady) ? Ewentualnie proszę (jeżeli ktoś się zna) jakie telefony bym mógł dostać, bo ulgi jakieś, chyba obowiązują :o (co do dodatków do abonamentu za wiele nie potrzebuje. Darmowe SMS-y mi wystarczają :) ).
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Miałem napisać z większą ironią, ale napisze na spokojnie. Oczywiście że jest taka możliwość, przy abonamentach od 59 zł wzwyż. W Twoim 25 takiej możliwości nie ma, i staż, ani ilość telefonów na osobę nie ma tu żadnego znaczenia. Już Ci tłumaczę dlaczego. Wartość Twojego kontaktu przez 2 lata przy 25 zł wynosi dokładnie 600 zł. Te telefony dla operatora są droższe więc nie ma to dla operatora finansowego sensu, dodając to że te 600 zł będziesz miał na wydzownienie + darmowe smsy. Tak jak już wspomniałem wcześniej, nikt nie widzi Twojego konta, ale te telefony przy tym abo po rabatach to minimum 300 zł trzeba liczyć.

KKI
  • Strona 134 z 208
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 208
  • 1
  • 132
  • 133