Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
pomaranczowy pisze:Możesz zostać przy starym abonamencie. W starym planie taryfowym nie dostaniesz pakietu internetowego. Przedłużyć będziesz mógł w tym dniu, o którym powiedział Ci konsultant telefoniczny i szybciej się nie da.
pokaz mi gdzie nowi klienci maja lepsze warunki umowy? i czego oczekujesz skoro mozesz miec po prostu niskie zyski.oile mozna to nazwac oferta bo juz chyba nowi klienci maja lepsze a mnie po jakos 9 latach olali
no to przenos sie do play, przeciez masz wybor.a jak oferta ma wygladac tak jak w internecie to juz smialo moge sie do np play przenosic przynajmniej za podobne pieniadze bede mial wiecej minut,tellefon ktory mnie interesuje chyba o 200 czy 300 zl
mysle intensywnie o tym aby sie przeniesc..ale niestety moja dziewczyna jest w orange,moja mama,i paru znajomych z ktorymi najczesciej rozmawiam.Cytat:
a jak oferta ma wygladac tak jak w internecie to juz smialo moge sie do np play przenosic przynajmniej za podobne pieniadze bede mial wiecej minut,tellefon ktory mnie interesuje chyba o 200 czy 300 zl
no to przenos sie do play, przeciez masz wybor.
emei pisze:oile mozna to nazwac oferta bo juz chyba nowi klienci maja lepsze
To zdecyduj się, nowi mają lepiej czy nie Twoim zdaniem. Bo w drugim poście sam sobie przeczysz.emei pisze:i pokaz mi ZNACZACA roznice w obu przypadkach??
Rozumiem, że w przeciągu tych lat płaciłeś kasę dla Orange bezinteresownie i charytatywnie, operator nie świadczył Ci usług telekomunikacyjnych?emei pisze:wychodzi ze zarobili na mnie przez te 8 lat 6250zl
Zmykaj do PLAY. Tam oferta utrzymaniowa jest sztywna i choćbyś był XXXlat ich użytkownikiem, nie dostaniesz nic ponad standard dla przedłużających.emei pisze:po 9 latach wiernego placenia orange to bardzo nisko cenisz lojalnosc:)
czytaj prosze ze zrozumieniem,nie bylem pewien,nastepnie sprawdzilem i podalem czym sie rozni...tylko hmm naprawde nie rozumiesz TEGO absurdu,za kazdym razem kiedy przedluzam umowe to warunki sa coraz gorsze a abonament o te 4-5 zl drozsze??no i jeszcze pytanie,dlaczego odnosisz sie do 2 cytatow ogolnie rzecz biorac malo waznych anizeli do npubuntulnx pisze: emei napisał/a:
oile mozna to nazwac oferta bo juz chyba nowi klienci maja lepsze
emei napisał/a:
i pokaz mi ZNACZACA roznice w obu przypadkach??
To zdecyduj się, nowi mają lepiej czy nie Twoim zdaniem. Bo w drugim poście sam sobie przeczysz.
(tutaj raczej powinno byc "np cen telefonow nizszych niz 150-200zl)chyba mam prawo oczekiwac np cen telefonow nizszych jak 150-200 zl w stosunku do tego jaki maja nowi klienci??i wcale nie jakies super uslugi w "prezencie"??
rozumiem ze pracujesz w orange i w twoim interesie jest bronienie tego operatora,tylko dlaczego bez zadnych konkretow i kompletnie bezkrytycznie??tylko cos w rodzaju ,orange jest dobry i koniec i nie mozna mu nic zarzucic a jak sie nie podoba to wypad..??a wiec jeszcze male porownanie "oferty" dla nowego klienta i dla przedluzajacego po 8-9 latach...
interesuje mnie ten tel.Motorola Milestone dla nowych klientow-559 zł
prezent:
dodatkowe 6000 minutdo wykorzystania z 5 wybranymi numerami w Orange lub stacjonarnymi co miesiąc przez całą umowę
karta bonusowa PAYBACK
to samo ale dla mnie przedluzajacego..cena ta sama a prezenty:
dodatkowe 6000 minutdo wykorzystania z 5 wybranymi numerami w Orange lub stacjonarnymi co miesiąc przez całą umowę
prezent dla Ciebie
40% więcej minut do wszystkich przez 24 miesiące
i dla obu przez 6 miesiecy 20 zl mniejszy abonament..czyli zamiast 79-59zl
oczywiscie ze nie,nic takiego przeciez nie napisalem,jednak zarobili na mnie troche kasy i jakos to powinno sie uwzgledniac i dawac cos od siebie zamiast szablonow.Czy nie uwazasz ze stalych klientow sie najnormalniej w swiecie w bambuko robi??mialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange ale ceny telefonow sa z w play mniejsze ,najczesciej o pareset zl a i oferty bardziej wg mnie wszechstronne.Nie reklamuje tutaj bynajmniej playa,poprostu o play pomyslalem w momencie kiedy orange mnie zawiodl(salon jest zaraz obok orange),musze sprawdzic jeszcze w erze ale narazie czasu nie mamubuntulnx pisze:Rozumiem, że w przeciągu tych lat płaciłeś kasę dla Orange bezinteresownie i charytatywnie, operator nie świadczył Ci usług telekomunikacyjnych?
To nie przedłużaj, nikt nie pcha się w coś dla siebie niekorzystnego.emei pisze:tylko hmm naprawde nie rozumiesz TEGO absurdu,za kazdym razem kiedy przedluzam umowe to warunki sa coraz gorsze a abonament o te 4-5 zl drozsze??
Oczekiwać możesz zawsze, natomiast przedłużanie to nie koncert życzeń.emei pisze:(tutaj raczej powinno byc "np cen telefonow nizszych niz 150-200zl)
Jeszcze do niedawna pracowałem na przedłużaniu indywidualnym i z podobnym marudzeniem miałem przyjemność obcować non stop. Bardzo mi się podoba specyficzna dziecięca postawa, tzn. Orange nie daje mi tego, co chce, więc wyjdę na środek klasy i opowiem gorzkie żale. Gdy mi ktoś nie daje tego, co chcę, to szukam gdzie indziej, bo jestem obrotny i umiem dbać o własne interesy.emei pisze:rozumiem ze pracujesz w orange i w twoim interesie jest bronienie tego operatora,tylko dlaczego bez zadnych konkretow i kompletnie bezkrytycznie??tylko cos w rodzaju ,orange jest dobry i koniec i nie mozna mu nic zarzucic a jak sie nie podoba to wypad..??
Nie masz pojęcia co piszesz. W Play przedłużanie opiera się o szablon, tzn. każdy przedłużający otrzymuje to samo, natomiast w Orange opiera się o kilka czynników (zysk, staż, umiejętność negocjacji).emei pisze:mialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange
orange jest dobry i koniec i nie mozna mu nic zarzucic a jak sie nie podoba to wypad
emei napisał/a:
tylko hmm naprawde nie rozumiesz TEGO absurdu,za kazdym razem kiedy przedluzam umowe to warunki sa coraz gorsze a abonament o te 4-5 zl drozsze??
To nie przedłużaj, nikt nie pcha się w coś dla siebie niekorzystnego.
czytaj prosze ze zrozumieniem
czy to aby nie jest przypadkiem konsumenckie prawo zeby wymagac odpowiedniej jakosci uslug i powaznego traktowania stalego klienta przez operatora? ja nie wymagam cudow,nie zycze sobie zeby mi dano zlote gory,rozwijano przedemna dywany idp.(tutaj raczej powinno byc "np cen telefonow nizszych niz 150-200zl)
Oczekiwać możesz zawsze, natomiast przedłużanie to nie koncert życzeń.
Powiedz mi jakbys sie czul pracujac w firmie powiedzmy 9 lat...wypracowales sobie rozne premie,jako taka pozycje,wynegocjowales odpowiednie dla ciebie warunki pracy i przekonales ze jestes stabilny(placisz w terminie faktury).Po czym przychodzi czas przedluzenia umowy o prace,nie dosc ze proponuja ci gorsze warunki pracy,mniejsze pieniadze,nie daja ci praktycznie zadnych bonusow za staz to do tego przychodzi jakis niepewny szczyl,kompletnie nowa osoba ktora nie wiadomo czy firme okradnie czy nie,i dostaje praktycznie takie same warunki pracy??i co bys zrobil??powiedzial"nie no, tak to ja pracowac nie bede",mimo ze przyzwyczailes sie do otoczenia,masz w firmie wielu znajomych i wladowales wkoncu kase w firme,pewnie spuscil bys glowe i sobie poszedl??nie czul bys oszukany,pogodzilbys sie ze strata, naprawde to jest bardzo dojrzale i odpowiedzialne .Mam prawo do wyrazania swojego zdania jak rowniez do ktytykowania i powiedzmy swoistej walki o wlasne interesy(a moze ktos to przeczyta i stwierdzi ze jednak jest tu cos nie tak),tym bardziej ze mam racje,nie widze tutaj zadnego dzieciecego zachowania ani tym bardziej wychodzenia na srodek klasy i wylewania zali,bo z tego co wiem nie jestem na forum jakiegos gimnazjum,i zdaje sie nie dyskutuje z gimnazjalista tylko z kims kto pracje lub pracowal w orange i moze konstruktywnie sie wypowiedziec i ustosunkowac(chyba ze sie myle i na zle forum trafilem)Jeszcze do niedawna pracowałem na przedłużaniu indywidualnym i z podobnym marudzeniem miałem przyjemność obcować non stop. Bardzo mi się podoba specyficzna dziecięca postawa, tzn. Orange nie daje mi tego, co chce, więc wyjdę na środek klasy i opowiem gorzkie żale. Gdy mi ktoś nie daje tego, co chcę, to szukam gdzie indziej, bo jestem obrotny i umiem dbać o własne interesy.
umm no chyba jednak staz sie nie liczy jakos szczegolnie jak widacmialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange
Nie masz pojęcia co piszesz. W Play przedłużanie opiera się o szablon, tzn. każdy przedłużający otrzymuje to samo, natomiast w Orange opiera się o kilka czynników (zysk, staż, umiejętność negocjacji).
Takim porównaniem strzelasz sobie w kolano.emei pisze:Powiedz mi jakbys sie czul pracujac w firmie powiedzmy 9 lat...wypracowales sobie rozne premie,jako taka pozycje,wynegocjowales odpowiednie dla ciebie warunki pracy i przekonales ze jestes stabilny(placisz w terminie faktury).Po czym przychodzi czas przedluzenia umowy o prace,nie dosc ze proponuja ci gorsze warunki pracy,mniejsze pieniadze,nie daja ci praktycznie zadnych bonusow za staz to do tego przychodzi jakis niepewny szczyl,kompletnie nowa osoba ktora nie wiadomo czy firme okradnie czy nie,i dostaje praktycznie takie same warunki pracy??i
Ludzie Wy jesteście zupełnie niepoważni. Ludziom w Polsce się wydaję że z tytułu świadczenia usług telekomunikacyjnych powinny wynikać same przywileje. W ten okres 8 lat gość w piekarni na Tobie zarobił 10 razy więcej niż Centertel i co, jak idziesz do piekarni po raz 400 to dostajesz w tej samej cenie 40 % większy chleb niż klient który jest pierwszy raz ? Na pewno nie, więc nie wiem skąd w Polakach to przekonanie że operator powinien o niego walczyć. Tak naprawdę to operator robi Wam przysługę że nie żyjecie w latach 80 i nie musicie do budek łazić dzwonić.emei pisze:
oczywiscie ze nie,nic takiego przeciez nie napisalem,jednak zarobili na mnie troche kasy i jakos to powinno sie uwzgledniac i dawac cos od siebie zamiast szablonow.Czy nie uwazasz ze stalych klientow sie najnormalniej w swiecie w bambuko robi??mialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange ale ceny telefonow sa z w play mniejsze ,najczesciej o pareset zl a i oferty bardziej wg mnie wszechstronne.Nie reklamuje tutaj bynajmniej playa,poprostu o play pomyslalem w momencie kiedy orange mnie zawiodl(salon jest zaraz obok orange),musze sprawdzic jeszcze w erze ale narazie czasu nie mam
KKI_ pisze:Ludzie Wy jesteście zupełnie niepoważni. Ludziom w Polsce się wydaję że z tytułu świadczenia usług telekomunikacyjnych powinny wynikać same przywileje. W ten okres 8 lat gość w piekarni na Tobie zarobił 10 razy więcej niż Centertel i co, jak idziesz do piekarni po raz 400 to dostajesz w tej samej cenie 40 % większy chleb niż klient który jest pierwszy raz ? Na pewno nie, więc nie wiem skąd w Polakach to przekonanie że operator powinien o niego walczyć. Tak naprawdę to operator robi Wam przysługę że nie żyjecie w latach 80 i nie musicie do budek łazić dzwonić.emei pisze:
oczywiscie ze nie,nic takiego przeciez nie napisalem,jednak zarobili na mnie troche kasy i jakos to powinno sie uwzgledniac i dawac cos od siebie zamiast szablonow.Czy nie uwazasz ze stalych klientow sie najnormalniej w swiecie w bambuko robi??mialem kumpla ktory w play pracowal,ogolnie przedluzanie jest bardzo podobnego standardu jak w orange ale ceny telefonow sa z w play mniejsze ,najczesciej o pareset zl a i oferty bardziej wg mnie wszechstronne.Nie reklamuje tutaj bynajmniej playa,poprostu o play pomyslalem w momencie kiedy orange mnie zawiodl(salon jest zaraz obok orange),musze sprawdzic jeszcze w erze ale narazie czasu nie mam
dokladnieIdź na zajęcia z ekonomii, poczytaj kilka książek i wtedy pisz na forum. Poznasz, co to jest podaż, popyt, konkurencja
nikt nie widzi Twojego konta, więc Ci nie powie czy to max czy nie max. W każdym razie oferta jest dużo lepsza od standardowej.Kamel pisze:Pani z Orange zaproponowała mi:
Nokię E52 za 49 zł, 150 min wynikające z abonamentu + 60 min dodatkowo miesięcznie przez cały okres trwania umowy + 6000 min do 5 numerów + 100 min na 6 miesięcy oraz od 30 do 40 minut miesięcznie przez okres 12 miesięcy. To wszystko w Delfinie za 59 zł.
Czy to maksymalne warunki z którymi można aktualnie przedłużyć umowę ?
RRRR pisze:Czy klient indywidualny może otrzymać zniżkę na abonament? ( w ofercie bez telefonu)
Miałem napisać z większą ironią, ale napisze na spokojnie. Oczywiście że jest taka możliwość, przy abonamentach od 59 zł wzwyż. W Twoim 25 takiej możliwości nie ma, i staż, ani ilość telefonów na osobę nie ma tu żadnego znaczenia. Już Ci tłumaczę dlaczego. Wartość Twojego kontaktu przez 2 lata przy 25 zł wynosi dokładnie 600 zł. Te telefony dla operatora są droższe więc nie ma to dla operatora finansowego sensu, dodając to że te 600 zł będziesz miał na wydzownienie + darmowe smsy. Tak jak już wspomniałem wcześniej, nikt nie widzi Twojego konta, ale te telefony przy tym abo po rabatach to minimum 300 zł trzeba liczyć.maciek010maciek pisze:Witam.
Moja mama jest w Orange od 9 lat ma tam 4 telefony na abonamencie.
Czy przy przedłużaniu mojej umowy mogli by mi zaproponować jakiś ciekawy telefon ??
Mam abonament 25 zł, telefon bym chciał do 50zł dopłaty. Czy dało by się np. dostać przy przedłużaniu umowy na okres 2 lata np. Samsung Monte, Nokia C3-01,
Samsung Chat 335, Samsung Galaxy Mini (ale Galaxy mini pewnie już nie da rady) ? Ewentualnie proszę (jeżeli ktoś się zna) jakie telefony bym mógł dostać, bo ulgi jakieś, chyba obowiązują(co do dodatków do abonamentu za wiele nie potrzebuje. Darmowe SMS-y mi wystarczają
).
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.