• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 134 z 182
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 182

#585878  autor: zygikuleczka
 01 paź 2012, 21:04
milusia23 pisze:Miałam dostać AIM 65 z rabatem 20 zł na cały okres umowy
No ale rozumiem, że taka oferta istnieje. Jeśli tak to nie odpuszczaj i nalegaj na jej uruchomienie.
milusia23 pisze:Napisałam już drugą reklamacje i czekam na odpowiedz już czwarty dzień.
Bez przesady-są firmy gdzie bite 30 dni się czeka:)

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#585920  autor: piotr.zales
 02 paź 2012, 00:32
Witam,

Planuję przedłużenie AIM95 lub AI89 z rabatem 20zl na cały okres trwania umowy. Jest to ciągle aktualne? Jak wygląda dostępność SGS+, SGS ADV, HTC 3D, HTC TITAN, MOT RAZR - są jakieś szanse czy już pozamiatane i tylko Samsung Advanced został. A może cos innego o podobnych parametrach można dostać do tej oferty?

Przy okazji pozdrawiam wszystkich, i witam serdecznie z okazji pierwszego mojego posta na tym forum :)

Piotr

#585941  autor: PalonyLolek
 02 paź 2012, 09:26
piotr.zales, wysłałem Ci już PW w tej sprawie.
TormenT pisze:Czy za telefon płacę przy odbiorze przesyłki od kuriera, czy też jego cena będzie wliczona w pierwszy rachunek?
Za telefon płacisz zawsze przy odbiorze.
TormenT pisze:Nowa umową obowiązywać będzie od którego momentu?
Jeśli chodzi o datę zakończenia to liczysz dwa lata od daty zakończenia dotychczasowej umowy.
TormenT pisze:To standardowa procedura, czy też powinienem zacząć się martwić?
Oferta czy ze zniżką czy bez to i tak AIMAX65, przeczytaj dokładnie co masz w aneksie i nie panikuj, najwyżej nie przyjmiesz przesyłki.

strud, nie siej niezdrowej paniki, takie rzeczy się zdarzają, wybierając ofertę dla "kombinatorów" przyjmujesz zawsze pewne ryzyko tego, że coś się nie powiedzie, tak jak wybierając opcje przez centrale, jest to wpisane w specyfikę sprzedaży tego miejsca. Zawsze możesz wybrać zwykłą opcję w salonie.

#586018  autor: myslak12
 02 paź 2012, 16:57
Ranking operatorów telefonii komórkowej w Polsce

Pierwszy w historii ranking usług operatorów telefonów komórkowych „Gazety Finansowej” wygrał Play zdobywając 59 pkt. Drugie miejsce zajął Orange – 46 pkt., Plus 40,5 pkt. Najmniej konkurencyjną ofertą ma lider rynku T-Mobile (dawniej ERA) 28,5 pkt.

Kryteriami rankingu były ceny abonamentów i połączeń, ale także przejrzystość oferty, traktowanie stałych klientów i jakość obsługi.

Play miał najlepszą ofertę we wszystkich kategoriach: dla firm, dla klientów indywidualnych, a także na kartę.

Telefon komórkowy to obok pralki automatycznej (92 proc.) najpopularniejsze dobro w gospodarstwach domowych. Ma go aż 9 na 10 (94 proc.) polskich gospodarstw domowych. Na dodatek wielu Polaków korzysta z więcej niż jednego telefonu, bo aktywnych jest ponad 50 mln kart SIM.

Ranking przygotowany przez „Gazetę Finansową” pokazuje, że prawidłowe wybranie odpowiedniego operatora oznacza nawet tysiąc złotych oszczędności rocznie. W wypadku firm te kwoty mogą być kilkukrotnie wyższe.

źródło www.strefabiznesu.gp24.pl

#586059  autor: ymek
 02 paź 2012, 20:33
Kilka dni temu złożyłem wypowiedzenie, dzisiaj dostałem oferte telefoniczną

39 zł miesięczny abonament
250 MB pakiet danych
400 minuty do wszystkich sieci LUB
644 SMSy/MMSy do wszystkich sieci
24 m-ce czas trwania umowy

Poza abonamentem
29 gr minuta połaczenia do wszystkich sieci
18 gr SMS/MMS do wszystkich

Stan darmowy przez 6 m-cy, później 10 zł/m-c
Free Zone za 0 zł

Telefon Xperia Mini Pro - 129zł.
Do końca umowy ponad miesiąc. Czy jest szansa że cena telefonu się zmieni? Jakis czas temu czytałem, że przy tych warunkach ten telefon będzie za 1zł.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2012, 21:45 przez ymek, łącznie zmieniany 1 raz.

#586074  autor: rtx
 02 paź 2012, 21:34
@ymek to są standardowe warunki w abonamencie AI 59. Jeśli wysłałeś wypowiedzenie to ten sam abonament powinieneś dostać z rabatem 20 zł na cały czas trwania umowy (czyli płaciłbyś 39zł; możesz też zdecydować się na abonament AI MAX 65 w którym jest tylko większy pakiet internetowy - 1GB i na niego też jest rabat 20zł po wysłaniu wypowiedzenia). Warto więc poczekać na kolejne telefony z Play (lub samemu zadzwonić) i w trakcie rozmowy wspomnieć o 20 złotowym rabacie na cały okres umowy (że wiesz o jego istnieniu bo kolega dostał taki ostatnio - taryfa Partner Backoffice). Tylko gdy przyjdzie kurier z aneksem i telefonem, przed odbiorem, warto sprawdzić czy aby dostaje się właściwy abonament (ostatnie posty świadczą że czasami aktywowane są inne warunki niż te, o których mowa była podczas rozmowy telefonicznej z konsultantem). Co do cen telefonów to nie wiadomo jakie będą za jakiś czas, ale warto wziąć coś z większym ekranem (co najmniej 3,5", dla komfortu korzystania przede wszystkim).

#586080  autor: ymek
 02 paź 2012, 21:44
Ehh skopiowałem ze strony warunki, zapomniałęm zmienić ceny abonamentu. Oczywiście 39zł a nie 59. Tylko ta cena telefonu... Jeżeli będe miał mniej niż 30 dni cena może się zmienić? Czy raczej nie ma na co liczyć: Rabat jest - więcej się nie wywalczy?

#586138  autor: rtx
 03 paź 2012, 00:55
ymek cena już niższa nie będzie, ewentualnie mogą być jakieś zmiany w cennikach ale z tym to nigdy nie wiadomo. Możesz ewentualnie wziąć AI MAX 65 za 45zł, wtedy ceny telefonów będą trochę niższe, albo jeśli ci się nie spieszy to zaczekaj do świąt, może będą jakieś promocje na telefony. Jeżeli jednak telefon ma służyć co najmniej przez kolejne 2 lata to warto odłożyć do końca roku parę złotych i wtedy wziąć coś szybszego ale przede wszystkim większego (fizyczna klawiatura nie zrekompensuje małego wyświetlacza), warto się zastanowić.

#586156  autor: mesior
 03 paź 2012, 09:40
PalonyLolku, mam pytanie. Umowa kończy mi się 13 stycznia 2013, chciałbym ją przedłużyć. Na dzień dzisiejszy mam abonament 85zł w jakiejś dziwnej taryfie. Mam napisane Longplay II 69, Longplay Internet. Jestem zdecydowany, ze nowy abonament to będzie: All Inclusive Max:
a) 65zł + sony xperia s w cenie max 400zł (czy jest to możliwe?)
b) 75zł + sony xperia s w cenie max 400zł (czy jest to możliwe?)
c) 95zł + 20zł upust na abonamencie przez cały okres trwania umowy (wtedy telefon jest w cenie 400zł)

Czy jest szansa na uzyskanie jednej z tych opcji już teraz?
Czy na świeta mogę spodziewać się promocji związanych z tych smartfonem?

#586157  autor: PalonyLolek
 03 paź 2012, 09:56
mesior pisze:a) 65zł + sony xperia s w cenie max 400zł (czy jest to możliwe?)
c) 95zł + 20zł upust na abonamencie przez cały okres trwania umowy (wtedy telefon jest w cenie 400zł)
Żaden z tych scenariuszy nie jest możliwy, gdyż:

AIMAX65 + Xperia S = 1339zł za telefon

AIMAX75 + Xperia S = 1299zł za telefon

AIMAX95 + Xperia S = 959zł za telefon

Nie wiem skąd wziąłeś ceny, o których tutaj piszesz.

Tak czy inaczej ja bym na Twoim miejscu poczekał z przedłużaniem bo masz jeszcze dużo czasu, ale wątpie żeby cena tego telefonu uległa jakiejś diametralnej zmianie.

#586159  autor: patrix-83
 03 paź 2012, 10:01
PalonyLolek

Czy są już dostępne Oferty Nowy RePlay Online Ekstra (12 miesięcy) bez modemu GU ???
Jeśli tak to napisz jakie są wysokości tych abonamentów po rabacie w GU.

#586162  autor: mesior
 03 paź 2012, 10:08
PalonyLolek pisze:
mesior pisze:a) 65zł + sony xperia s w cenie max 400zł (czy jest to możliwe?)
Żaden z tych scenariuszy nie jest możliwy, gdyż:

AIMAX65 + Xperia S = 1339zł za telefon

AIMAX75 + Xperia S = 1299zł za telefon

AIMAX95 + Xperia S = 959zł za telefon

Nie wiem skąd wziąłeś ceny, o których tutaj piszesz.

Tak czy inaczej ja bym na Twoim miejscu poczekał z przedłużaniem bo masz jeszcze dużo czasu, ale wątpie żeby cena tego telefonu uległa jakiejś diametralnej zmianie.
Obrazek

screen z dzisiaj

EDIT: jak probuje dodac do koszyka, to wyskakuje, ze oferta nie jest dla mnie dostepna...

#586163  autor: PalonyLolek
 03 paź 2012, 10:21
Patryk83żółwik, dobrze, że mie przypomniałeś bo już tyle osób pytało, a ja się zamuliłem z tymi ofertami internetowymi :mrgreen:

W takim razie <fanfary> przedstawiam Wam ofertę GU bez modemu na 12 msc. w każdym przypadku podaję kwoty abonamentów z aktywną e-fakturą, jeśli rozpatrujecie propozycję bez e-faktury dodajcie sobie do abo 10zł.

9,95zł - 2Gb - 1mbit/s - zupełnie nieopłacalne, ponieważ:

4,95zł - 5Gb - 2mbit/s

9,95zł - 12Gb - 2mbit/s

14,95zł - 18Gb - 4mbit/s + transfer nocny

24,95zł - 24Gb - 6mbit/s + transfer nocny

Do każdej opcji pakiet społecznościowy gratis.

#586165  autor: patrix-83
 03 paź 2012, 10:42
PalonyLolek

Oferta GU na Play Online jest zajefajna :D

Po ilu miesiącach (opłaconych fakturach) można skorzystać z oferty GU na internet kiedy ma się umowę na czas nieokreślony???

#586168  autor: numer1
 03 paź 2012, 10:49
PalonyLolku, a jak wygląda na dzisiaj oferta GU dla firm (abonament bez telefonu i bez internetu)?
Czy oferta ze strony 127:
-firma 25 po rabacie 12,30 brutto 350 minut /700 sms lub mms + Stan darmowy do PLAY i na stacjonarne,
-firma 55 po rabacie 27,06 brutto 800 minut /1600 sms lub mms + Stan darmowy do PLAY i na stacjonarne,
-firma 75 po rabacie 36,9 brutto 1100 minut /2200 sms lub mms + Stan darmowy do PLAY i na stacjonarne.
jest nadal aktualna?

#586169  autor: Marens
 03 paź 2012, 10:50
Patryk83żółwik pisze:Po ilu miesiącach (opłaconych fakturach) można skorzystać z oferty GU na internet kiedy ma się umowę na czas nieokreślony???
Po 3 fakturach
PalonyLolek pisze: przedstawiam Wam ofertę GU bez modemu na 12 msc
Warunki pozostają również po przekształceniu się umowy na czas nieokreślony?

#586174  autor: PalonyLolek
 03 paź 2012, 11:13
Marens pisze:Warunki pozostają również po przekształceniu się umowy na czas nieokreślony?
Tak, identycznie jak po wygaśnięciu umowy na usługi związane z telefonem. Informacja taka jest zawarta w macierzystej umowie zawieranej przy pierwszym kontakcie z Play.

mesior, będę w domu to zerknę na tego screena bo tutaj nie mam za bardzo możliwości przeglądania tego typu obrazków :wink: Nie sugeruj się prosze przy ofertach GU stawkami, cenami pokazywanymi w internecie.

numer1, tak nadal te taryfy są w sprzedaży.

#586175  autor: WeBeR
 03 paź 2012, 11:32
PalonyLolek, oferta GU Nowy play Online rzeczywiście wygląda tak jak przedstawiasz ? Nie chce mi się aż tak wierzyć. Standardowo to dają przez BOK play czy trzeba jeszcze to wynegocjować ? Przepraszam, że tak pytam, ale oferta jest za bardzo ekstra by to było prawdą :D

A tak z ciekawości, a oferta z modemem to jak się przedstawia ?
Ostatnio zmieniony 03 paź 2012, 12:45 przez WeBeR, łącznie zmieniany 1 raz.

#586186  autor: if22
 03 paź 2012, 12:43
Jaką ofertę na firmę można dostac na przedłużenie trzech nr. Dwa nr skierowane na dzwonienie. Jeden na dzwonienie i INT. Interesują mnie umowy na 12 miesięcy.
Najlepiej, żeby było około 400 min do wszystkich wymienne na smsy, za darmo do P4 i stacjonarne.
Dzieki

;}

#586194  autor: PalonyLolek
 03 paź 2012, 13:12
WeBeR, to jest oferta z GU, więc musisz złożyć wypowiedzenie żeby ją dostać, zazwyczaj odbywa się to telefonicznie.
WeBeR pisze:A tak z ciekawości, a oferta z modemem to jak się przedstawia ?
Już podsyłam: (Podaje wszystkie umowy na 12msc. z e-fakturą)

14,90zł - 5Gb - 2mbit/s

24,90zł - 12Gb - 2mbit/s

44,90zł - 18Gb - 4mbit/s - nocny transfer gratis

64,90zł - 24Gb - 6mbit/s - nocny transfer gratis

Do każdej opcji pakiet społecznościowy gratis.

if22, spójrz kilka postów wyżej, czytanie nie boli.
  • Strona 134 z 182
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 182
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134