BTW, muszę przyznać, że Era ostatnio coś bardzo słabo stara się o utrzymanie klienta. Wcześniej w okresie końca aneksu nie można się było opędzić od telefonów z BOA z propozycjami przedłużenia umowy, w tym roku praktycznie nikt się nie pofatygował. Miałem dwa numery w abo na firmę, miesięcznie faktury na ok. 150pln. Jeden już się przeniósł do TakTak'a, drugi za niedługo też tam trafi - potem pomyślimy co dalej. Na tym pierwszym numerze nie było żadnego kontaktu ze strony BOA z ofertą, a na drugim jeden telefon na bodajże 4 miesiące przed końcem - czy nie chcę przedłużyć bez telefonu. Odpowiedziałem, żeby skontaktowali się w ostatnim miesiącu trwania umowy z ofertą z telefonem - zero odzewu. Na zapytanie przez iBOA najpierw dostałem standardową ofertę, potem trochę lepszą, ale brakuje paczki internetowej - gdyby był BC 500MB za 15pln jak w sierpniu, pewnie bym się zdecydował. A tymczasem nie mam parcia na nowy telefon, dzwonie nieregularnie - raz ponad abo, a nieraz wykorzystuję ledwo 30% minut, więc zdecydowałem się na prepaid. Ale i tak pozostaje niesmak, że jakoś w tym roku Era trochę "olewa" klienta. A szkoda, bo byłem dość przywiązany do sieci (w sumie to na razie posiedzę na TakTak'u, ale mBank mobile kusi paczkami 100MB za 5pln - boją się tylko jakości usług, słyszałem o różnych problemach np. z roamingiem)...
Narka i pozdruffka - abes99