• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 96
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 96

#366022  autor: abes99
 21 paź 2009, 22:33
BTW, muszę przyznać, że Era ostatnio coś bardzo słabo stara się o utrzymanie klienta. Wcześniej w okresie końca aneksu nie można się było opędzić od telefonów z BOA z propozycjami przedłużenia umowy, w tym roku praktycznie nikt się nie pofatygował. Miałem dwa numery w abo na firmę, miesięcznie faktury na ok. 150pln. Jeden już się przeniósł do TakTak'a, drugi za niedługo też tam trafi - potem pomyślimy co dalej. Na tym pierwszym numerze nie było żadnego kontaktu ze strony BOA z ofertą, a na drugim jeden telefon na bodajże 4 miesiące przed końcem - czy nie chcę przedłużyć bez telefonu. Odpowiedziałem, żeby skontaktowali się w ostatnim miesiącu trwania umowy z ofertą z telefonem - zero odzewu. Na zapytanie przez iBOA najpierw dostałem standardową ofertę, potem trochę lepszą, ale brakuje paczki internetowej - gdyby był BC 500MB za 15pln jak w sierpniu, pewnie bym się zdecydował. A tymczasem nie mam parcia na nowy telefon, dzwonie nieregularnie - raz ponad abo, a nieraz wykorzystuję ledwo 30% minut, więc zdecydowałem się na prepaid. Ale i tak pozostaje niesmak, że jakoś w tym roku Era trochę "olewa" klienta. A szkoda, bo byłem dość przywiązany do sieci (w sumie to na razie posiedzę na TakTak'u, ale mBank mobile kusi paczkami 100MB za 5pln - boją się tylko jakości usług, słyszałem o różnych problemach np. z roamingiem)...

Narka i pozdruffka - abes99 ;)

#366029  autor: maniek
 21 paź 2009, 22:55
abes99 pisze:Miałem dwa numery w abo na firmę, miesięcznie faktury na ok. 150pln.
Nie jestes dla ery kluczowym klientem wiec nie wymagaj zeby skupiali na tobie nie wiadomo jaka uwage. Ja mam umowe na indywidualnego i place po 120 zl miesiecznie. Myslisz ze ktos dzwoni z ekstra propozycjami. Nie mialem zadnej oferty ani telefonu ani @. Moj tata ktory ma abo za 30 zl mial z 4 telefony ws. przedluzenia wiec moim zdaniem to na chybil trafil dzwonią.

#366031  autor: abes99
 21 paź 2009, 23:04
Sęk w tym, że jestem w Erze już jakieś 8 lat jak nie dłużej, więc nie raz przedłużałem umowę. I praktycznie co dwa lata (na jednym jak i na drugim numerze) nie można się było opędzić od telefonów z BOA. Nigdy wcześniej nie zdarzyła mi się taka sytuacja jak w tym roku, żeby praktycznie nie było żadnej próby utrzymania klienta. Nawet po złożeniu rezygnacji w salonie - żadnej próby namówienia na podpisanie aneksu. Nawet na numerze, z którego wysyłałem przez iBOA zapytanie o ofertę przedłużeniową, więc teoretycznie wyraziłem jakieś zainteresowanie podpisaniem aneksu. Po zgłoszeniu wypowiedzenia umowy z przeniesiem do TakTak'a po prostu zniknęła w iBOA opcja przedłużenia umowy, po kilku dniach zniknęła możliwość wykorzystania punktów EraPremia (akurat po ostatniej fakturze uzupełniło się do 500pkt, bo wcześniejsze wykorzystałem, miałbym przynajmniej kubeczek :)). Szczerze mówiąc trochę z żalem się rozstaję z abo w Erze, chętnie bym został, ale logika i brak zaangażowania Ery w utrzymanie klienta podpowiada, że prepaid wychodzi korzystniej w mojej sytuacji. Poczekam na rozwój sytuacji na rynku i pomyślę, co dalej... ;)

Narka i pozdruffka - abes99 ;)

#366038  autor: ancur85
 22 paź 2009, 01:07
czylli co,olać ich raz na zawsze? robią jaja, naprawdę, aż przykro ehh ... ale chyba nie mam wyjścia, mają mnie w d... to ja ich chyba też :(

#366042  autor: wozo
 22 paź 2009, 01:52
thonka pisze:Danio02, a pytales czy w ogole jest szansa na dostanie iphone'a? bo z tego co wczoraj napisali na glownej telepolis z dostepnoscia tego telefonu jest baaardzo ciezko...
Ja się cieszę, że dostałem ten telefon jeszcze 3 tygodnie temu w promocji "Internetowa Okazja". Wtedy były praktycznie wszystkie wersje 3G oraz 3 GS. Myślałem, że będzie problem z kolorem białym ale dostałem go od ręki. Teraz nie ma go praktycznie w żadnym salonie a z zamówieniem problem bo magazyny puste...a mówią, że mamy kryzys :)

#366043  autor: PWK
 22 paź 2009, 01:56
abes99 ma rację, zdecydowanie rzadziej dzwonią z BOA z ofertami przedłużenia umowy. Jestem w Erze od 10 lat, mam trzy numery, i kiedyś przed końcem umowy dzwonili znacznie częściej. Teraz głównie skupiają się na wciskaniu ofert bez telefonu.
limakcki pisze:O matko, ale ty jesteś domyślny :mrgreen: ona chciała usłyszeć, że rezygnujesz wtedy mogłaby Cię przełączyć do działu rezygnacji, takie są procedury dopóki tego nie usłyszą, to nie mogą Cię przełączyć :-D
Bzdury piszesz, mogą Cię przełączyć w każdym momencie, wystarczy poprosić i trafić na osobę, która chce pomóc.

#366069  autor: anonim69
 22 paź 2009, 14:17
ancur85 pisze:czylli co,olać ich raz na zawsze? robią jaja, naprawdę, aż przykro ehh ... ale chyba nie mam wyjścia, mają mnie w d... to ja ich chyba też :(
Jeżeli uważasz, ze oferta jest mało zadowalająca oczywiście możesz rozwiązać umowę i przejść z numerem do innej sieci czy do Tak-Taka , choć nie sadze ze to rozwiązanie będzie najlepszym wyborem , jeżeli jednak Era Ci odpowiada, a chcesz mieć lepsze warunki zadzwoń do BOA wysłuchaj co Ci chcą zaproponować , oferta będzie standardowa , poproś konsultantki aby Ci wyjaśniła ewentualne rozwiązanie umowy np. przy przeniesieniu nr do prepaida Tak-Tak, zostaniesz przełączona i dostaniesz spokojnie ofertę o jakiej thonka na poprzedniej stronie .

#366105  autor: thonka
 22 paź 2009, 17:40
ancur85, a gdzie tam ;) dzwonisz i pytasz sie jeszcze raz grzecznie co maja dla Ciebie do zaoferowania. powinni Ci jeszcze raz przedstawic cala oferte. mozesz powiedziec, ze takie warunki sa Ciebie dla Ciebie malo atrakcyjne (nie interesujace) i jest troche za drogo (oraz ew. ze porownywalas oferty i gdzie indziej jest taniej), albo/potem obrac strategie na rozwiazanie i zapytac sie co musisz zrobic by przeniesc numer. te dwie metody naczesciej dzialaja.
nie warto byc madrzejszym od konsultanta. oni tego nie lubia. inna sprawa, ze od przedluzenia jest prowizja i dlatego niechetnie przelaczaja.
po prostu oferta Cie nie zadowala i tyle on musi wiedziec. jak Cie przelaczy do sekcji utrzymania klienta to dopiero tam przedstawiaja oferty znizkowe. z szeregowym konsultantem w BOKu nie wynegocjujesz za duzo. on musi uslyszec, ze nie ma mozliwosci przedluzenia z Toba umowy na takich warunkach jakie on Ci proponuje i chcesz rozmawiac z kims innym.
Ew. sama mozesz poprosic o przelaczenie do sekcji utrzymania klienta. zazwyczaj dociekaja po co i skad sie takie rzeczy wie, ale w wiekszosci przypadkow nie ma z tym problemu.

jak to nie da rady to niestety, ale rzeczywiscie chyba nadszedl czas zeby pozegnac sie z era.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#366119  autor: ancur85
 22 paź 2009, 20:02
dziękuję uprzejmie, z rad skorzystam na pewno. a jeszcze jedno pytanie zadzwonić czy czekać aż oni się odezwą ?

#366149  autor: Prometo
 22 paź 2009, 21:51
ancur85 pisze:a jeszcze jedno pytanie zadzwonić czy czekać aż oni się odezwą ?
Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do BOA , posłuchał jaką przedstawią mi ofertę a później powiedziałbym że oferta mnie nie satysfakcjonuje i zapytałbym się jakie muszę spełnić warunki żeby rozwiązać umowę. Wtedy na pewno przełączą Ciebie do działu utrzymania klienta czy jak się tam zwie. Ja tak praktykowałem i skutkowało.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#366177  autor: DiAbOlO
 23 paź 2009, 07:41
ancur85 pisze:dziękuję uprzejmie, z rad skorzystam na pewno. a jeszcze jedno pytanie zadzwonić czy czekać aż oni się odezwą ?
Chyba masz problemy z czytaniem bo już dwa razy było napisane byś sam zadzwonił... Ale chyba nie dotarło...
Pierwszy raz:
anonim69 pisze: (...) a chcesz mieć lepsze warunki zadzwoń do BOA wysłuchaj co Ci chcą zaproponować , oferta będzie standardowa , poproś konsultantki aby Ci wyjaśniła ewentualne rozwiązanie umowy np. przy przeniesieniu nr do prepaida Tak-Tak, zostaniesz przełączona i dostaniesz spokojnie ofertę o jakiej thonka na poprzedniej stronie .
i drugi raz:
thonka pisze:ancur85, a gdzie tam ;) dzwonisz i pytasz sie jeszcze raz grzecznie co maja dla Ciebie do zaoferowania. (...)
ancur85 Wysłany: 23.10.2009, 7:47 pisze: co Ty taki szyderczy? czy bycie uprzejmym boli? nawet poprzez sieć? zapytałam,odpowiedź otrzymałam, to po co komentujesz z tym przekąsem? mimo wszystko pozdrawiam i trochę więcej życzliwości życzę.
Nie rób śmietnika pytając się kilka razy o to samo, a temat będzie wolny od powtarzających się ciągle tych samych pytań.
A takich userów jak Ty wchodzących i bezmyślnie pytających się po raz n-ty o to samo zamiast chociaż trochę poczytać trzeba monitować, choć widać, że to nic nie daje. Jak grochem o ścianę.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 11:53 przez DiAbOlO, łącznie zmieniany 3 razy.

...:::DiAbOlO:::...

#366178  autor: ancur85
 23 paź 2009, 07:47
DiAbOlO pisze:
ancur85 pisze:dziękuję uprzejmie, z rad skorzystam na pewno. a jeszcze jedno pytanie zadzwonić czy czekać aż oni się odezwą ?
Chyba masz problemy z czytaniem bo już dwa razy było napisane byś sam zadzwonił... Ale chyba nie dotarło...
Pierwszy raz:
anonim69 pisze: (...)
co Ty taki szyderczy? czy bycie uprzejmym boli? nawet poprzez sieć? zapytałam,odpowiedź otrzymałam, to po co komentujesz z tym przekąsem? mimo wszystko pozdrawiam i trochę więcej życzliwości życzę.

#366197  autor: Milon
 23 paź 2009, 12:51
Danio02 pisze:Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Co do dostępności tego Iphone to prawda, czekam już długo, ale obiecują, że nie potrwa to więcej niż miesiąc. Paczkę internetową mam włączoną. To co mam powiedzieć babce w dziale rezygnacji na temat jeszcze większe obniżki abonamentu?

Bo szczerze wątpię, żeby zjechała z ceny aparatu.
Dzisiaj uzgadniałem warunki przedłużenia NE 80 za 60zł na 24 m-c.
Niestety Iphone 3GS nie ma na stanie w magazynie - podobno rzucili małą partię na początku tygodnia i już się rozeszły. ( są tylko 3G 8GB)
W salonach gdzie dzwoniłem w Poznaniu nawet nie pamiętają kiedy mieli...
Na pocieszenie Konsultant zapewnił że ok 2 tygodni i może będzie
więc pozostaje tylko czekać :!:

#366291  autor: Danio02
 23 paź 2009, 20:57
Fakt, dzisiaj rzucili 50 Iphone'ów 3GS i już zostały wysłane do klientów (w tym do mnie) :P

#366557  autor: WebSter
 25 paź 2009, 14:09
A ja mam takie pytanie: przedłużyłem umowę. Za 40 zł mam NE 60 190 minut + 5 zł pakiet 500 SMS + 5 zł wybrany numer + Corby za 49 zł. Chciałem aktywować dodatkowo Numer specjalny ale Pani powiedziała, że można mieć tylko jeden pakiet na niby darmowe połączenia / moje 200 minut za 5 zł /. Moje pytanie: czy mogę mieć więcej niż jeden pakiet Wybrany numer 200 za 5 zł czy w grę wchodzi tylko jeden? Pozdrawiam

#366560  autor: maniek
 25 paź 2009, 14:35
Mam podobnie. Tylko jeden pakiet mozna miec wlaczony.

#366586  autor: WebSter
 25 paź 2009, 18:02
Czyli lepiej: 40 zł 190 min + 5 zł paczka 500 SMS + 15 zł 5x200 minut z wybranymi numerami.
Kwota abonamentu 60 zł x 24 = 1440 - 450 za sprzedany telefon = 990 / 24 czyli miesięczny abonament 41,25 zł.

Czyli jak się chce to jednak w Erze można? :)

#366589  autor: thonka
 25 paź 2009, 18:38
WebSter, te 200 minut to nie jest 5x200 tylko 200 minut do 5 numerow czyli srednio 40 minut na numer.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#366636  autor: WebSter
 25 paź 2009, 21:49
thonka pisze:WebSter, te 200 minut to nie jest 5x200 tylko 200 minut do 5 numerow czyli srednio 40 minut na numer.
No to ladnie Era wali w bambuko. Jest jakis sposob azeby miec z wiecej niz z jedna osoba duzo minut do rozmow? Numer specjalny nie wchodzi w gre, Siec rodzinna takze.

Udaloby sie wyszarpac NE 80 za 60 zl x24?

#366648  autor: thonka
 25 paź 2009, 22:26
WebSter pisze:No to ladnie Era wali w bambuko.
czy ja wiem... w cenniku jest wyraznie napisane 200 na polaczenia z 5 numerami, a ze cena jest jaka jest... taryfy te byly zaprezentowane niewiele ponad 2 lata temu, kiedy nikt sie nie spodziewal az tak duzej ofensywy konkurencji. inna sprawa, ze mogli obnizyc cene cennikowa, ale jak widac tak im wygodnie.
WebSter pisze:Jest jakis sposob azeby miec z wiecej niz z jedna osoba duzo minut do rozmow?
tylko i wylacznie 2000 minut do 5 osob platne 30zl/miesiac.
WebSter pisze:Udaloby sie wyszarpac NE 80 za 60 zl x24?
wczesniej juz wiele razy pisalismy co mozna dostac.
max. to 40zl przez pierwszy rok, drugi 70zl czyli srednio 55zl miesiecznie. uprzedzajac pytanie - mozesz placic 55zl przez caly czas trwania umowy, pieniadze beda odkladane na twoim indywidualnym koncie abonenckim w postaci dodatniego salda.
gorzej jak zbierasz punkty z polecenia zaplaty - wtedy niestety nie da sie tego obejsc.

• Strona 14 z 96
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 96
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14