• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 127 z 187
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 187
 #867515  autor: maciej29
 23 maja 2016, 22:45
Dostałem dzisiaj taką propozycję z DUK na przedłużenie abo ( po uwolnieniu nr ze smartdomu), 69,99 zł kom/stacjo/sms/mms no limit, 8,4 GB. negocjowałem ceny telefonów i tak: Z3Comp 250; Sony M5 300; Huawei P9 650; Lg G4s 50; A5 2016 300; P8 Lite 3zł; Czy opłaca się brać taki abo z któryms z tych tel ( ewentualnie który)? czy jest szansa aby uzyskać jakiś rabat na abo? Pani konsultantka niestety nie mogła zaproponować jakiejś zniżki?
 #867599  autor: Lotter
 24 maja 2016, 15:22
maciej29 pisze:Dostałem dzisiaj taką propozycję z DUK na przedłużenie abo ( po uwolnieniu nr ze smartdomu), 69,99 zł kom/stacjo/sms/mms no limit, 8,4 GB. negocjowałem ceny telefonów i tak: Z3Comp 250; Sony M5 300; Huawei P9 650; Lg G4s 50; A5 2016 300; P8 Lite 3zł; Czy opłaca się brać taki abo z któryms z tych tel ( ewentualnie który)? czy jest szansa aby uzyskać jakiś rabat na abo? Pani konsultantka niestety nie mogła zaproponować jakiejś zniżki?
Pytasz czy opłaca się brać taki abo z którymś z tel i którym.
To ja pytam w porównaniu z czym ma się opłacać?
Odpowiem Ci tylko w porównaniu z telefonem na wolnym rynku i ofertą Tylko Sim, mianowicie wygoogluj sobie ceny w sklepach każdego modelu później przelicz koszt jaki zapłacisz za cały okres umowy i porównaj to z ceną abo tylko sim. Wyjdzie Ci opłacalność zakupu telefonu u operatora i czy pasuje Ci taka opcja.
W kwestii rabatów i zniżek nie jestem zorientowany.
 #867607  autor: Freshmen
 24 maja 2016, 15:57
maciej29 pisze:Dostałem dzisiaj taką propozycję z DUK na przedłużenie abo ( po uwolnieniu nr ze smartdomu), 69,99 zł kom/stacjo/sms/mms no limit, 8,4 GB. negocjowałem ceny telefonów i tak: Z3Comp 250; Sony M5 300; Huawei P9 650; Lg G4s 50; A5 2016 300; P8 Lite 3zł; Czy opłaca się brać taki abo z któryms z tych tel ( ewentualnie który)? czy jest szansa aby uzyskać jakiś rabat na abo? Pani konsultantka niestety nie mogła zaproponować jakiejś zniżki?
Witam, ja mam w abo za 29 zł (sam sim) no limit na połączenia/sms/ + 8 giga internetu. W porównaniu do Ciebie (tego co Ci zaproponowali) po 2 latach umowy zostaje mi w kieszeni ok 1000 zł. Wydaje mi się że lepiej bym wyszedł jak bym do tego tysiaka dorzucił parę stów i kupił telefon taki jak chce a za 1500 np. jest już w czym wybierać.
Chyba że bierzesz telefon do sprzedaży, to wtedy żeby się opłacało musiałbyś opylić go za przynajmniej 1000 zł (zakładając że miałbyś go za max 30 zł) więc jak kto woli. Według mnie lepsza opcja sam sim + telefon ale to tak jak kolega wyżej napisał, musisz sobie przekalkulować pod siebie. Pozdro
 #867703  autor: damrom
 24 maja 2016, 23:49
Kilka stron wcześniej było pytanie, czy są jeszcze dostępne "stare" oferty 50% rabatu na taryfy OMG. Chciałem potwierdzić - są one dostępne dla "konserwatystów", który nie chcą płacić dodatkowo za MMS (oczywiście po wypowiedzeniu umowy).

Aktualnie kolejny raz przedłużam 2 umowy na abo bez telefonu. Jeżeli ktoś jeszcze posiada taryfy OMG, to można uzyskać:
1. umowa nr 1 - taryfa OMG 59,90 z rabatem 50% za 29,95 zł w pakiecie:
- wymienne 1/1/1: 1000min/1000sms/1000mms
- nielimitowane połączenia do Plusa przez całą umowę
- internet 500MB/msc przez całą umowę
- umowa tylko na 12 msc-y, po tym okresie powrót do 100% opłaty
2. umowa nr 2 - taryfa OMG 39,90 z rabatem 50% za 19,95 zł w pakiecie:
- wymienne 1/1/1: 550min/550sms/550mms
- nielimitowane połączenia do Plusa przez 6 msc-y (potem 10zł/msc)
Minuty oczywiście do wykorzystania na wszystkich operatorów i na stacjonarne.
Internet bez lejka, po przekroczeniu wg cennika taryfy - trzeba pilnować by nie przekroczyć, bo szybko może się pojawić duży rachunek.

W sumie to 49,90 zł brutto za 2 umowy. Zobowiązanie tylko na 12 miesięcy. Minut, aż nadto. Internetu może mało, ale mi wystarcza. Wg mnie, patrząc tylko na łączną sumę abonamentów, to nic tańszego nie da się uzyskać w żadnej konfiguracji (ze SmartDom i bez).

Pozdrawiam
 #867731  autor: Lotter
 25 maja 2016, 09:49
Aktualnie kolejny raz przedłużam 2 umowy na abo bez telefonu. Jeżeli ktoś jeszcze posiada taryfy OMG, to można uzyskać:
1. umowa nr 1 - taryfa OMG 59,90 z rabatem 50% za 29,95 zł w pakiecie:
- wymienne 1/1/1: 1000min/1000sms/1000mms
- nielimitowane połączenia do Plusa przez całą umowę
2. umowa nr 2 - taryfa OMG 39,90 z rabatem 50% za 19,95 zł w pakiecie:
- wymienne 1/1/1: 550min/550sms/550mms
- nielimitowane połączenia do Plusa przez 6 msc-y (potem 10zł/msc)
Minuty oczywiście do wykorzystania na wszystkich operatorów i na stacjonarne.
Internet bez lejka, po przekroczeniu wg cennika taryfy - trzeba pilnować by nie przekroczyć, bo szybko może się pojawić duży rachunek.
Cieszę się, że przedłużyłeś umowy na tak dobrych dla Ciebie warunkach.
Ja mam ofertę 29zł na 24mce i dla mnie jest ona bardziej odpowiednia ponieważ jest 8GB netu więc nie muszę się martwić korzystając z aplikacji które potrzebują więcej transferu, jak nie dzisiaj to w przyszłości :-D np dzwonić z aplikacji za granicę przez najblizszy rok bo minut do unii nie ma w ofertach do 30zł, później zniosą roaming. Do tego jest lejek nie trzeba się pilnować.
Po skończeniu umowy wysokość opłaty pozostaje bez zmian co jest solidnym plusem. Jedynie brak mms, jednak wysyłam ich tak mało że to nie ma znaczenia. Parcie na roczną umowę trochę mi przeszło bo jednak ilość netu ma znaczenie do tego za rok nie będzie drastycznej zmiany ofert na lepsze aby teraz kombinować z netem.
Co innego z ofertą na internet, tam się co roku zmienia dużo więc im krótsza umowa tym lepsza.
 #867752  autor: emitar
 25 maja 2016, 11:00
Cześć,
Przejrzałem kilka stron wstecz i nie znalazłem żadnych ofert dotyczących abonamentu dla firm. Otrzymałem nie dawno maila od doradcy z proponowaną ofertą z telefonem i bez, która niczym się nie różni od oferty na stronie dla przedłużających. Mógłby ktoś napisać czy można coś więcej 'ugrać'?
 #867782  autor: Ruben
 25 maja 2016, 11:55
@emitar,
str. 160
gregmar pisze:Do mnie dziś zadzwonili sami.
Po pytaniu co mnie interesuje, powiedziałem że oferta no limit za 19 netto (firma).
Pani powiedziała, że jest takie coś, w tym 2,8 GB. Zgodziłem się i nawet nie negocjowałem wyższego pakiety GB bo na razie nie potrzebuję. Po zakończeniu umowy warunki ponoć pozostają bez zmian.
 #867921  autor: krzychu.pl
 26 maja 2016, 11:05
Witam,
przeczytałem ostatnie 17 stron tego wątku ale mam oczywiście pytania :)
Chcąc uzyskać jak najlepszą ofertę mając program SmartDom pojawiają się pytania jakie podjąć kroki - umowa może być przedłużana w ramach telesprzedaży, w salonie lub przez internet - liczy się tylko to by oferta była jak najlepsza.
W przypadku oferty głosowej wchodzi opcja tylko SIM, natomiast na internet może być oferta z urządzeniem o ile udałoby się je kupić za 3 zł lub drożej ale w celu odsprzedaży, raty oczywiście odpadają.
Obecnie wszystko kosztuje ok. 76 zł mając 3 usługi - w Cyfowym Polsacie telewizję (usługa uprawniająca) oraz Plus Internet (drugi produkt za połówkę) oraz Plus Abonament (trzeci za złotówkę).

Umowy są na moją mamę ale chciałbym, żeby to do mnie był kontakt z Plusa - ja bym wszystko poprzedłużał o ile jest taka możliwość

Umowy z dnia 02.07.2014 r. (data wskazana na umowie) na Plus Abonament oraz Plus Internet zostały zawarte na 24 miesiące poprzez infolinie.
:arrow: 1. Jaka wersja Regulaminu Programu SmartDom mnie obowiązuje? - na stronie Cyfrowego Polsatu / Plusa jest wiele wersji regulaminu.
:arrow: 2. Czy po upłynięciu 24 miesięcznego terminu umów na Plus Abonament i Plus Internet trzeba będzie płacić pełną kwotę za te usługi czy nadal będzie to 50% ceny za jedną z tych usług a za drugą 1 zł?
:arrow: 3. Czy w/w umowy mogą przejść na czas nieoznaczony i nadal będą rabaty z tytułu SmartDom czy też muszę przedłużyć je na czas oznaczony?
:arrow: 4. Czy w mojej sytuacji z tym całym SmartDomem warto składać wypowiedzenie na abonament telefoniczny i abonament internetowy czy też lepiej udać się na PlusForum?
:arrow: 5. Czy w dalszym ciągu muszę pilnować by abonamenty nr 2 i 3 były z kwotą bazową co najmniej 49,90 zł?
:arrow: 6. Czy zdarzają się takie oferty przy przedłużeniu, że dostaje się w ramach umowy pierwsze x miesięcy za darmo? Z tego co pamiętam SmartDom tego nie wykluczał

Mile widziana pomoc użytkownika Szewczyk12 jak również innych Szanownych Forumowiczów ;)
Proszę o pomoc i pozdrawiam :)

http://podtelefonem.blogspot.com/
 #867937  autor: UpssErroR
 26 maja 2016, 13:10
Trzykrótkie pytania:
1. Czy da się przedłużyć umowę ze Smartdom (edycja 1) na krótszy okres niż 24 msc?
2. Jeżeli nie udało mi się złożyć wypowiedzenia i umowa kończy się 30 maja (cykl bilingowy na 8) to czy jak teraz złożę wypowiedzenie. To co się dzieje po 30 maja? Umowa przechodzi na czas nieokreślony dalej na takich warunkach, czy wchodzi na standardowe stawki i rabat SD się traci?
3. Czy da się wynegocjować z DUK obniżenie "progu minimalnego" który trzeba zachować w SD? W moim przypadku z tego co się orientuje to 84.99 zł muszę mieć minimum taki abonament...
 #869150  autor: cine
 03 cze 2016, 12:08
Potwierdzam słowa damrom'a. Właśnie przedłużyłem umowę na następne 12 m-cy na warunkach taryfa OMG 39,90 z rabatem 50% za 19,95 zł. Dla mnie to idealna oferta za baaardzo sympatyczne pieniądze. Szkoda tylko, że niezbędny jest cyrk z wypowiedzeniem, bo oferta tylko w duk.
 #869194  autor: Wiola_K
 03 cze 2016, 17:07
1. Nie
2. Umowa zostanie rozwiązana miesiąc później bo trzeba złożyć wypowiedzenie miesiąc przed końcem umowy 1 cykl rozliczeniowy
3. Nie wiem ale mąż ma telefon abo 59.90 Internet za 30 zł.i facet chcąc go przytrzymac stwierdził że może mu dać za 29 zł.telefon Internet za 10 zł.by mieć SD i telewizję za 1 zł. Nie wiem czy to.prawda bo i tak nie skorzystamy
 #869200  autor: WellDone
 03 cze 2016, 18:30
cine pisze:Potwierdzam słowa damrom'a. Właśnie przedłużyłem umowę na następne 12 m-cy na warunkach taryfa OMG 39,90 z rabatem 50% za 19,95 zł. Dla mnie to idealna oferta za baaardzo sympatyczne pieniądze. Szkoda tylko, że niezbędny jest cyrk z wypowiedzeniem, bo oferta tylko w duk.
Idealna oferta? 2gb i do tego nolomit bez stacjonarnych z cyrografem na 12 mcy jak w głupim prepaidzie za 20 pare złotych w każdej sieci masz nolomit bez umowy z co najmniej 3x taki pakiet danych.
 #869416  autor: damrom
 04 cze 2016, 20:46
@WellDone Nie ma się co licytować. Bo oferty się różne i każdy wybiera co mu odpowiada. Dla mnie nie ma tańszej oferty niż 19,95 zł z MMS-ami w pakiecie. Jest w niej wszystko wymienne 550 min/sms/mms i tylko 12 msc umowa.
Można sobie dołożyć kilka złotych, można 10zł, można i 20 zł, ale co mi po minutach i Gigabajtach, których nie wykorzystam? W skali roku (dwóch) to te kilka (kilkanaście) złotych więcej robi się od 100 do 300 i więcej złotych.
Owszem jest to abo "starej konstrukcji", ale jeżeli mi wystarczy 500MB netu/msc, i chcę sobie trochę pogadać, to co jest tańszego na rynku?
 #869485  autor: WellDone
 05 cze 2016, 10:25
Masz mms, ale nie masz stacjonarnych. Teraz Ci 2gb wystarcza, a za pół roku może być za mało, a tu dupka - umowa na 12 mcy :)
Zgadzam się z Tobą, ze oferta jak na postpaid jest dobra i nie ma co się licytować o kilka złotych, nawiązałem bardziej do "idealna oferta" ;)
 #869498  autor: cine
 05 cze 2016, 11:42
@WellDone Napisałem że to idealna oferta DLA MNIE. wbrew temu co piszesz, to są tam stacjonarne. a umowa tylko na 12 m-cy to DLA MNIE wada a nie zaleta. nigdy dotąd nie korzystałem z netu w telefonie. i sprawia mi radość, że mam wszystko czego potrzebuję za najniższą cenę na rynku.
 #870872  autor: kostykiewicz
 09 cze 2016, 23:29
Mozecie mi wytłumaczyć co to za pakiet ipla i jak z niego korzystac czy to tylko przez smartfona czy tez przez strone plusa tzn iple moge korzystac? jak tam sie zarejestrowac??

Obrazek
 #871142  autor: Freshmen
 11 cze 2016, 11:58
Ściągnij sobie aplikacje Ipla na telefon i w czasie oglądania na niej nie będzie Ci pobierało transferu. Na stronie plusa masz konfiguracje połączenia internetowego jaka musi być żeby wszystko bez transferowo śmigało. Szkoda, że nie dali premium na ipli bo by można było wszystkie mecze mistrzostw obejrzeć.

JA mam pytanie z innej beczki. Mam abo za 29 zł wszystko noł limit +8,4 giga neta. W aplikacji plus online jest opcja do włączenia "stacjonarne bez limitu za 10zeta miesięcznie" a ja przecież te stacjonarne mam w umowie jako noł limit na czas trwania umowy ? wieć o co kaman ? nie mam jak sprawdzić bo nawet nie mam gdzie zadzwonić na stacjonarke żeby zobaczyć czy hajs mi ciągnie.
 #871238  autor: kowal2200
 12 cze 2016, 11:41
Niestety są takie kwiatki w plus online sam mam możliwość włączenia niekorzystnych pakietów.
Na ile masz podpisaną tą umowę za 29 zł?
Zadzwoń na stacjonarny, np. tu i posłuchaj:
http://www.halonet.pl/promocje/audiobooki-przez-telefon
 #871574  autor: krzychu.pl
 14 cze 2016, 16:03
Witam,
oferta z DUK: JA+59,99 - abonament w cenie 49,99 zł i w tym:
pierwsze 3m-ce za 0 zł
no-limit komórki, stacjonarne, SMS/MMS
7 GB pakiet
120 jednostek UE
umowa na 25 miesięcy
będzie to druga umowa więc zrabatowana 50%, musi być min. 49,90 zł (SmartDOM)

Pytanie czy uda / udało się komuś wywalczyć większą ilość miesięcy gratis nawet kosztem transferu i pakietu UE ?

http://podtelefonem.blogspot.com/
  • Strona 127 z 187
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 187
  • 1
  • 125
  • 126