• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 126 z 675
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 675

#754733  autor: pp31
 08 paź 2014, 19:29
kupię kod 20% lub 30%
 #754752  autor: andrew_77
 08 paź 2014, 20:55
Popłoch pisze:bądź mily dla konsultanta, nie miej roszczeniowej postawy. Mow rzeczowo, poweidz czego oczekujesz - ale mow o rzeczach REALNYCH.
tak zawsze robię !!! W odpowiedzi słyszę różne rzeczy - wiadomo każdy ciągnie w swoją stronę....
Popłoch pisze:uprzedzając ewentualne pytania czy pogadamy na priv: możemy ale zadnych szczegolow nie zdradzę, nie zadzwonię w celu dania rabatu (chociaż mogę bo mam szerokie kompetencje).
nie trzeba - tyle mi wystarczy
mrkarolk pisze:Aby zyskać rabat 20% wystarczy, że zadzwonisz pod *100 i poprosisz o przełączenie do Działu Utrzymania Klienta..... Rabat -30% na abonament możesz otrzymać po złożeniu wypowiedzenia. Gdy je złożysz czekasz na telefon od konsultanta i mówisz wprost czego oczekujesz. Na tej linii możesz zyskać -30% na abonament oraz zniżkę na telefon 400 zł.
wyczerpująca odpowiedz, dzięki temu wiadomo że bez wypowiedzenia nierealne jest -30%
(a potem bez sensu żalić się na forum że rabatu nie dają :)

Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję że innym też się przydadzą.

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to.

#754756  autor: zyms
 08 paź 2014, 21:26
Kupie, przyjme 30% rabat na abonamet przy przedłużeniu umowy(kod musi dzialas w smart plan multi II na maxa)

#754775  autor: Adam__72
 08 paź 2014, 22:55
Witam serdecznie. Jestem zainteresowany dwoma kodami rabatowymi -30% dla przedluzajacych umowe. Jezeli ktos posiada, chetnie przyjme lub odkupie.Pozdrawiam.
 #754779  autor: kim_lare
 08 paź 2014, 23:09
Witam,
Również odkupie albo przyjmę kod rabatowy na abonament 20% albo 30%.

Pozdrawiam

#754785  autor: Arcik
 09 paź 2014, 00:01
mrkarolk pisze:Rabat -30% na abonament możesz otrzymać po złożeniu wypowiedzenia. Gdy je złożysz czekasz na telefon od konsultanta i mówisz wprost czego oczekujesz. Na tej linii możesz zyskać -30% na abonament oraz zniżkę na telefon 400 zł. Sam z tego ostatnio korzystałem. Jeśli nie będziesz mógł się doczekać na telefon, sam się kontaktujesz poprzez stronę Orange lub facebooka w treści wiadomości wpisując, że chcesz przedłużyć umowę tylko z rabatem 30%. Wkrótce po tym ktoś się z Tobą skontaktuje.
Według mnie nie powinno tak być że trzeba składać wypowiedzenia aby można było otrzymać owy rabat -30% bo przy obecnych realiach rynku telekomunikacji klient już nie musi się sam fatygować i składać wypowiedzenia itp. ponieważ może to zrobić za niego przyszły operator więc jeśli chce poznać ofertę utrzymaniową od DUK to powinien mieć możliwość otrzymania rabatu który jak to da się zauważyć można kupić. Dlatego mówiąc rzeczowo o ofercie konkurencji nawet takiej która wydaje się mało realna powinna być możliwość zapoznania wszystkich możliwych warunków, bo teraz wszystkie pakiety można łączyć i rabaty można różne dostawać, a nie sposób jest aby każdy konsultant mógł znać warunki ofert konkurencji oraz oczywiście swojej oferty. Kaprys konsultanta nie powinien tutaj mieć żadnego wpływu jak to wcześniej było zaznaczone. Wiadomo że z reguły klienci którzy chcą takie rabaty nie obniżają kwoty 40 czy 60 zł na miesiąc tylko wyższe. Wymaganie cudów też nie jest dobrym rozwiązaniem, ale postaranie się przez DUK aby klient pozostał w ich sieci powinno być w ich gestii.
 #754841  autor: kostrev
 09 paź 2014, 11:29
Witam
Po wysłaniu pisma o wypowiedzeniu umowy świadczeń usług telekomunikacyjnych z orange otrzymałem ofertę abonamentu za 40,50zł bez telefonu z nielimitowanymi rozmowami oraz nielimitowanymi sms do wszystkich sieci i 2gb internetu
oraz ofertę z telefonem za 120 zł w tym telefon sony Z3 za złotówkę na 30 miesięcy
jak sądzicie czy mogę jeszcze zejść z ceną abonamentu przy bez telefonu lub zmniejszyć abonament z telefonem podczas następnej rozmowy z konsultantem?

#754843  autor: mrkarolk
 09 paź 2014, 11:46
Arcik pisze:Według mnie nie powinno tak być że trzeba składać wypowiedzenia aby można było otrzymać owy rabat -30%
Z punktu widzenia klienta może nie do końca jest to fair ale proszę postawić się na miejscu firmy. Można przyjąć, że są 3 linie negocjacji:
1) Biuro Obsługi Klienta - tutaj zwykły Kowalski dzwoni i bierze z marszu to co mu dają - oferta standardowa
2) Dział Utrzymania Klienta (infolinia przychodząca) - jeśli klient jest roszczeniowy wtedy zostaje przełączany do tego działu i otrzymuje -20% na abonament.
3) Dział Utrzymania Klienta (infolinia wychodząca) - po złożeniu wypowiedzenia, oferta ostateczna dla klienta. Dają praktycznie maxa co mogą, by utrzymać klienta, wcale nie stawiając na maksymalizację swojego zysku.

Proszę sobie przekalkulować niektóre oferty. Np. były Szalone Dni gdzie można było otrzymać Sony Xperia Z1 za 99 zł w abonamencie 89,98 zł. Osobiście sam z niej skorzystałem z tym, że jeszcze otrzymałem rabat -30% na abonament. Takim oto sposobem uzyskałem bardzo atrakcyjną ofertę w postaci nielimitowanych rozmów, 2 GB Internetu z możliwością zwiększenia do 7 GB oraz 400 min w roamingu za kwotę uwaga... 61,50 miesięcznie. Do tego w mojej ocenie bardzo solidny telefon.
Wychodzi: 24*61,50+99=1575 zł. Przyjmując, że telefon jest wart 1200 zł za same usługi telekomunikacyjne płacę nieco ponad 15 zł. Zła oferta? Myślę, że przez kolejne 24 msc konkurencja będzie miała ciężko ją przebić.

#754905  autor: okti51
 09 paź 2014, 15:50
Jeżeli złożę wypowiedzenie, ale nagle pojawią się kody -30% to mogę bez przeszkód przedłużyć umowę i wypowiedzenie automatycznie się anuluje?

#755204  autor: happer
 10 paź 2014, 21:51
Czytam to forum od jakiegoś miesiąca i widzę, że wypowiadają się też tutaj ludzie z branży lub/i z doświadczeniem przy przedłużaniu i chciałbym się dowiedzieć czy jak posiadam 5 usług w Orange (jakby połączonych ze sobą jak się zaloguje):
- internet (ok. 9.5 roku - czasy jeszcze TP)
- nr stacjonarny (nawet już nie wiem ile, ale kilkanaście lat)
- tv (ok. 6 lat)
- 2 nr komórkowe (1 ok. 9.5 roku wtedy jeszcze Idea, 2gi - jeśli chodzi o abonament to mało, ale wcześniej był na kartę i miał z 6 lat, abonamentu nie ma rok)

+
- nr komórkowy na kartę (od 10 lat - też jeszcze czasy Idei)

Oczywiście wiem, że staż ma marginalne znaczenie, ale napisałem w ramach ciekawostki. Abonamenty są jedne z najniższych tak więc tu też szału nie ma (zwłaszcza, że jeden numer komórkowy był przedłużany z działu rezygnacji). Ale chodzi mi o to czy np. jakbym chciał aktywować nowy nr (bo zamierzam to zrobić w niedługim czasie) to czy mogę, ze względu na posiadanie kilku już usług w Orange i niektórych już dość długo, liczyć na jakąś ciekawą propozycję czy to będzie tylko masówka?

Na jednym numerze komórkowym niedługo kończy mi się umowa? Czy mogę liczyć na coś fajnego czy też nie bardzo? Zależy mi na nowym telefonie (oczywiście jestem w stanie za niego dopłacić, bo w takim abonamencie jaki mam to za 1 zł. ciekawego modelu nie dostanę :D ale jak to ma być taka sama cena jak w jakimś sklepie to mnie coś takiego w ogóle nie urządza, oczywiście wliczając w cenę większe koszty abonamentu), jednak z tego co tutaj czytam to oferta z telefonami się nie kalkuluje.

Czy ten nr co mam na karcie również opłacałoby mi się przerzucić na abonament/mix?

Jestem klientem indywidualnym.

#755206  autor: okti51
 10 paź 2014, 21:55
Na nic specjalnego liczyć nie możesz.
Oferty z telefonem opłacają się, gdy oferta jest z kodem 30% oraz telefon bierzemy w niskiej cenie (jak np. ostatnio Xperia Z1 za 100 zł)

#755207  autor: happer
 10 paź 2014, 21:57
okti51 pisze:Na nic specjalnego liczyć nie możesz.
No to będę musiał pomyśleć nad ew. zmianą sieci, oczywiście o ile zaproponuje mi lepsze warunki. Na dzień dzisiejszy z usług Orange jestem bardzo zadowolony.

Jeszcze chciałbym Was zapytać czy np. jakbym do abonamentu dorzucił jakiś pakiet np. nielimitowanych SMSów to -30% obowiązuje na abonament z tym pakietem czy tylko na sam abonament?

#755302  autor: dost1968
 11 paź 2014, 12:13
To mój przypadek jest taki.
Napisałem email do Orange, że chciałbym poznać ofertę przedłużenia abonamentu.
Otrzymałem zwrotnie odpowiedź, że w najbliższych dniach ktoś się ze mną skontaktuje.
I faktycznie po 3 dniach zadzwoniła miła Pani.
Jej oferta była gorsza niż w internecie, więc Pani przełączyła mnie do DUK.
Tu rozmowa z Panem, który zaoferował mi rabat 20% na abonament, a telefony w cenach jak w internecie. Czyli bez szału.
Grzecznie sobie rozmawialiśmy, liczyłem, że uda mi się jednak coś więcej wytargować (staż ponad 10 lat, 2 nr komórkowe, telefon stacjonarny, internet stacjonarny).
Dodatkowo w tym dniu miałem urodziny !
Niestety nic więcej nie dostałem.

A teraz najlepsze.

Mówię Panu, że czytam fora i wiem, że mogą dać 30% bo dają tym co składają "specjalnie" rezygnacje, ale przecież nie o to tu chodzi. że nie będę się bawił w takie zagrywki itd.
Pan podsumował, że jeśli czytam forma to powinienem wiedzieć co trzeba zrobić.
Po czy miło zakończyliśmy rozmowę.

Prawda jest taka, że żeby dać najlepszy rabat muszą mieć konkretny powód w dokumentacji.
Że skoro klient rezygnował, to musieli dać lepsze warunki, żeby go zatrzymać - to tzw podkładka.

I tak to właśnie działa.

Rozumiem, że wiecie co zrobiłem

#755309  autor: Harpaganinho
 11 paź 2014, 12:40
Witam. Czy jest możliwość otrzymania kodu -30 % przy przenoszeniu nr do orange? Chodzi mi o abo 89,99. Pozdrawiam

#755441  autor: mrkarolk
 12 paź 2014, 00:35
okti51 pisze:Jeżeli złożę wypowiedzenie, ale nagle pojawią się kody -30% to mogę bez przeszkód przedłużyć umowę i wypowiedzenie automatycznie się anuluje?
Tutaj trzeba się dopytać jak to wygląda dokładnie bo sam do końca nie wiem.
happer pisze:Jeszcze chciałbym Was zapytać czy np. jakbym do abonamentu dorzucił jakiś pakiet np. nielimitowanych SMSów to -30% obowiązuje na abonament z tym pakietem czy tylko na sam abonament?
Rabat dostajesz na abonament podstawowy. Jeśli zażyczysz sobie jakiś pakiet dodatkowy to płacisz pełną kwotę.

#755470  autor: Lukaszsz
 12 paź 2014, 11:43
Witajcie,

czy któryś z obecnych tutaj konsultantów biznesowych potwierdzi fakt, że niedługo pojawi się nowa promocja dla firm? Przydzielono mi ostatnio nowego opiekuna firmowego i podczas rozmowy o przedłużeniu, gdy zauważył, że obecna oferta średnio mi odpowiada stwierdził, że zadzwoni za tydzień lub dwa jak już wejdzie w życie. Szkolenia dla pracowników miały być na dniach :P

a przecieków na telepolis czy innych portalach brak, więc pytam, może ktoś coś... :D

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#755691  autor: dolario
 13 paź 2014, 13:12
Witam. Poszukuję kod -30 % na przedłużenie abonamentu. Pozdrawiam

#755701  autor: g3sz
 13 paź 2014, 14:26
Witam,
Odkupie albo przyjmę kod rabatowy na abonament 20% albo 30%.

Pozdrawiam

#755713  autor: Arcik
 13 paź 2014, 15:08
Ludzie nauczcie się że jak kody się pojawiają to jest informacja na forum obecna edycja się skończyła i nie ma żadnych informacji co do pojawienia się ich w najbliższym czasie, ale nie musicie niepotrzebnie spamować w tym temacie.

#755802  autor: zyms
 13 paź 2014, 21:43
Czy składając wypowiedzenie muszę czekać aż zadzwoni do mnie ktoś z DUK czy mogę to jakoś przyspieszyć i czy może ktoś się orientuje ile zazwyczaj się czeka żeby zadzwonili ??
  • Strona 126 z 675
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 675
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126