• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 126 z 147
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 147

#304417  autor: mlodociany
 17 gru 2008, 15:57
Witam!
Kiedys zeby sprawdzic za ile dosatne dany model telefonu przy przedluzaniu umowy wystarczylo wejsc na stronie plusa w szczegolowy regulamin w PDF i byla lista. teraz tego nie mam. Interesuje mnie LG KU990 Abonament 75. Jakiej ceny moge sie spodziewac za niego? pozdrawiam!

#304435  autor: Drac
 17 gru 2008, 17:45
mlodociany pisze:Witam!
Kiedys zeby sprawdzic za ile dosatne dany model telefonu przy przedluzaniu umowy wystarczylo wejsc na stronie plusa w szczegolowy regulamin w PDF i byla lista. teraz tego nie mam. Interesuje mnie LG KU990 Abonament 75. Jakiej ceny moge sie spodziewac za niego? pozdrawiam!
Ja go dostałem przy przedłużeniu w Syberyjskiej 55 za 1 zł (po złożeniu wniosku o obniżenie ceny bo początkowo chcieli 199) więc powinni Ci go także dać za złotówkę w taryfie wyższej

#304519  autor: greggis
 17 gru 2008, 20:47
mlodociany pisze:Interesuje mnie LG KU990 Abonament 75. Jakiej ceny moge sie spodziewac za niego? pozdrawiam!
Przy abo 75 dostaniesz za 1 PLN

A cennik telefonów w syberyjskiej dostępny tutaj

#304592  autor: biricchina
 18 gru 2008, 08:39
hotrod pisze:Dzięki za odpowiedź.

biricchina według mnie udzielenie informacji czy firma walczy o klienta czy nie to nie jest żadne przestępstwo ;) Nie pytałem się o to jak wygląda u nich procedura negocjanci z klientem tylko czy w ogóle po złożeniu wypowiedzenia podejmują jeszcze próbę rozmowy z klientem o innych warunkach czy go olewają.
Każdy operator walczy o klienta w czasach gdzie mnóstwo osób ma komórki, coraz trudniej pozyskać klienta, więc stawia na utrzymanie go.
 #305520  autor: furman
 22 gru 2008, 19:50
Mam możliwość pomocy przy przedłużaniu umowy w plusie. Chodzi z grubsza o zakwalifikowanie klienta na najwyższy poziom obsługi. Wiąże się to ze znacznie lepszymi warunkami niż standardowe. Szczegóły w prywatnej wiadomości bo za dużo pisania tutaj.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 10:38 przez furman, łącznie zmieniany 1 raz.

#305599  autor: Tajemniczy28
 23 gru 2008, 07:40
Teraz to wiesz,wielkie dzięki:)Jak ja przedłużałem umowę to o byle co trzeba było błagać nakolanach.:)

:)

#305609  autor: furman
 23 gru 2008, 09:44
Heh, no sorki, ale dopiero od listopada mam taką możliwość ;)
 #305614  autor: DKB Plus
 23 gru 2008, 10:16
furman pisze:Mam możliwość pomocy przy przedłużaniu umowy w plusie. Chodzi z grubsza o zakwalifikowanie klienta na najwyższy poziom obsługi. Wiąże się to ze znacznie lepszymi warunkami niż standardowe. Szczegóły w prywatnej wiadomości lub na maile bo za dużo pisania tutaj. [email protected]
Zalecam ostrożność w korzystaniu z tego typu 'ofert' szczególnie w zakresie przekazywania danych osobowych.

pzdr.

#305755  autor: Messey
 23 gru 2008, 23:20
ale żeby aż PW słać i namawiać do skorzystania z pomocy tak jak tyczy się to mojego przypadku...? Również radzę ostrożnie...

#305784  autor: DKB Plus
 24 gru 2008, 10:03
mPunkt nie ma lepszych ofert od innych APH więc te całe tło o jakiś magicznych sposobach to zwykły marketing. Otrzymujesz prowizję od mPunktu za taką 'sprzedaż' i nie byłoby to nic złego gdyby nie wprowadzanie ludzi w błąd. Pomijam już to czy forum to właściwe miejsce na takie 'autopromocje'

#305819  autor: DKB Plus
 24 gru 2008, 13:57
furman pisze:Oczywiście, że nie ma, jedyna różnica polega na tym, że w ten sposób nie ma targów przez 2 miesiące żeby jak najmniej dać klientowi. A ja nie mam prowizji od tego ile najmniej dam klientowi jak to jest w przypadku przedstawicieli. Standardowo jest prowizja od głowy i uzależniona od tego co klient dostanie. Im mniej dostanie tym większa prowizja, prawda ?
Mylisz Plus z Orange. Im więcej piszesz tym bardziej się pogrążasz. Nie dbam o to czy jesteś 8 czy 9 pośrednikiem - skrót ACN mi wystarczy. Prostuję tylko twoją reklamę że jakobyś miał lepsze oferty.

#306733  autor: dechomenon
 29 gru 2008, 19:18
jeżeli sprzedaż pójdzie przez agenta tak jak tutaj przez mpunkt, to oferta musi byc standard...a w ten sposob ze sie klient wpisze do ich systemu, oni pozyskuja kolejnych ludzi do bazy swojej i potem beda juz tacy klienci bombardowani jeszcze przez kolejnego agenta jakim jest mpunkt. Ja bym chciał poznac konkretne propozycje i jakie padaja oferty przez tego agenta...ale zasada jest tak oferta dla wszystkich jest jednakowa...sztuka jest ja dobrze zaprezentowac. a lepsza oferte mozna tylko z działem lojalnościowy, bo inaczej to wszędzie walą to samo....

#307148  autor: Messey
 31 gru 2008, 12:03
greggis pisze:
mlodociany pisze:Interesuje mnie LG KU990 Abonament 75. Jakiej ceny moge sie spodziewac za niego? pozdrawiam!
Przy abo 75 dostaniesz za 1 PLN

A cennik telefonów w syberyjskiej dostępny tutaj
Już nie 1 zł a 99 zł... pierwszy raz się spotykam aby ceny telefonów w abonamencie szły w górę a nie w dół...

Mam jeszcze jedno pytanie - przedłużam umowę, biorę Syberyjskie 75 z telefonem za podaną cenę (nie otrzymuję żadnych rabatów) i interesuje mnie czy jest realne utargowanie coś na abonamencie, np. obniżenie go co miesiąc o 10 czy ileś tam zł tak abym płacił 65 miesięcznie a nie 75...

#307222  autor: greggis
 31 gru 2008, 21:01
przy Syberyjskiej 75 nadal 1zł. Tak było w cenniku swiątecznym i tak też jest w "telefonopromocji".

#307604  autor: malika
 02 sty 2009, 21:12
o mamo 25 zł abonament i rozsadny telefon w zestawie
przykre ale nie w plusie :wink:

Ja widze to tak ze faktycznie teraz nie oplaca sie podpisywac umowy na dwa lata a jezeli juz to przede wszystkim porownywac oferte w kazdych z sieci i przenosic numer poniewaz
poki co play ma najwiecej promocji wzgledem telefonów a dlaczego a dlatego ze jakby nie było poki co nastawieni sa na pozyskanie klienta bo oferty zatrzymaniowe dopiero sie u nich zacznja
era wiecznie obchodzi urodziny :wink: i non stop minuty dodatkowe za nic ale i drobnym druczkiem sporo pisza
orange wogole czarna magia jak nie przypilnujesz stawki za polaczenie to masz 0,70 ( niestety nie przypilnowałam i umieram jak sobie o tym przypomne ) a plus no cóz ponoc w 2009 maja sie nastawic nie na pozyskanie a na zatrzymanie klienta ale...... czy aby tak bedzie

wydaje mi sie ze sentyment do sieci trzeba schowac w kieszen jezeli chce sie miec fajny telefon małe rachunki a duzo minut :D

#307711  autor: greggis
 03 sty 2009, 13:46
malika pisze:o mamo 25 zł abonament i rozsadny telefon w zestawie
No niestety żaden operator nie jest organizacją charytatywną... nawet z abonamentu za 25 zł. jakiś zysk musi mieć. 25 zł. x 24 miesiace = 600 zł. Odliczając mtr,y i wszystkie inne koszty niewiele zostaje na zafundowanie klientowi dobrego telefonu w niskiej cenie. A co do Play to sam sie zastanawiam jakie będą ich promocje zatrzymaniowe skoro już teraz dają co mogą żeby zbudować baze klientów.

#309126  autor: Messey
 08 sty 2009, 14:19
Aboz danym numerem jest w Plusie 4 lata (+ 2 inne numery zdecydowanie dłużej). Podpisuje teraz Syberyjska 75 z telefonem (telefon za normalna cene z cennika). W abo mam standardowo 120 min + 50 min do wszystkich i dodatkowo 25 minut do Plusa na 24 miesiace (caly okres trwania umowy) - czyli praktycznie wychodzi na to ze ponad standard zyskalem jedynie te 25 min. Sadzicie ze to calkiem cekaewa oferta czy mozliwe jest wytargowac cos wiecej? Bo nie wiem czy juz sie zgadzac czy dalej targowac.

#309136  autor: Tajemniczy28
 08 sty 2009, 15:02
walcz dalej staż 4 lata to coś,pamietaj tez ze terazjest wielka wyprz. i dają wiecej (otym na stronie plusa)

#309435  autor: Timor
 09 sty 2009, 20:17
walcz dalej staż 4 lata to coś,pamietaj tez ze terazjest wielka wyprz. i dają wiecej (otym na stronie plusa)

yykkhhmm, jeśli w ofercie jest równolegla oferta z tańszymi telefonami [ a tak jest teraz, czyli WYPRZ i TELEFONOPROMOCJA] to raczej na telefonie nic nie utarguje --> bo dział obsługi odeśle właśnie do tej promocji gdy klient składa zapotrzebowanie na niższa słuchawki w ramach przedłużenie umowy.

słuchawka, jak dla mnie, jest warta uwagi jedynie w abonamentach powyżej 75zł [ z rzadka w ABO 55zł]. Przy niższych to tylko umowy na rok z dodatkowymi pakietami gratis [np. 5 darmowych numerów w PLUSIE /Stac.(500min) ]
Messey pisze:Aboz danym numerem jest w Plusie 4 lata (+ 2 inne numery zdecydowanie dłużej). Podpisuje teraz Syberyjska 75 z telefonem (telefon za normalna cene z cennika). W abo mam standardowo 120 min + 50 min do wszystkich i dodatkowo 25 minut do Plusa na 24 miesiace (caly okres trwania umowy) - czyli praktycznie wychodzi na to ze ponad standard zyskalem jedynie te 25 min. Sadzicie ze to calkiem cekaewa oferta czy mozliwe jest wytargowac cos wiecej? Bo nie wiem czy juz sie zgadzac czy dalej targowac.
ja proponuje telefon wziąć w Telefonopromocji ,dla ABIO 55zł [ cena powinna byc podobno do tej jaką uzyskasz przy ABO 75zł, WYPRZ] a do tego dokupić dwa apkiety: WSZYSCY + WSZYSCY W PLUSIE, co daje łącznie:

140min do wszystkich
100 minut do PLUSA

o 30min mniej do wszystkich ale o 75min więcej do PLUSA, cena słuchawki podobno, i w razie gdy zaczniesz mniej dzwonić, możesz sobie pakiety wyłączyć.
 #309786  autor: lady_nodoby
 11 sty 2009, 16:43
Witam, w piątek koło godziny 15 wykonałam ostatnie doładowanie w mixie. Umowa była podpisana na 24 miesiące, kwota zobowiązująca wynosiła 30 zł.

Po ilu dniach plus przygotowuje indywidualną ofertę przedłużenia umowy? Orientuje się ktoś? Bo słyszałam, że dla każdego jest ona tworzona osobno. Zależy mi na czasie, bo później nie będę miała okazji wyciągnąć mamy (na nią jest zapisany telefon, bo ja nie pracuję) do salonu, ponieważ ma ograniczony czas dla córki, niestety.

Zastanawiam się nad pójściem do salonu plusa i spytaniem o to czy oferta została dla mnie już przygotowana. Tylko czy dowiem się czegoś konkretnego. Czy konsultant w salonie będzie mi w stanie coś powiedzieć?

Proszę o konkretne odpowiedzi.
  • Strona 126 z 147
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 147
  • 1
  • 124
  • 125