• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 125 z 208
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 208

#456743  autor: parasite
 31 sty 2011, 12:52
Czy staż liczy się od momentu aktywacji numeru czy od momentu przejścia na abonament? Przez pierwsze kilka lat, kiedy jeszcze była idea miałem nr w POPie. 2 lata temu numer został zarejestrowany i przeszedłem na abonament. W takim wypadku należy mi się 40% czy tylko 20% bonusu?

#456746  autor: ubuntulnx
 31 sty 2011, 13:03
parasite pisze:2 lata temu numer został zarejestrowany i przeszedłem na abonament. W takim wypadku należy mi się 40% czy tylko 20% bonusu?
20%

Obrazek

#456793  autor: t_madej
 31 sty 2011, 16:05
Po dzisiejszym kontakcie z *400 powiem tylko tyle, że ta firma to jest jakaś totalna padaka. Za pierwszym podejściem odbiera jakaś zblazowana panienka, która na pytanie, czy jest w stanie zaoferować coś więcej niż na stronie, bo tamta oferta jest naszym zdaniem mało atrakcyjna odpowiada:
- "Jeśli Pan sprawdzał już na stronie, to ja Panu nic lepszego na 100% nie zaoferuję"

Drugie podejście, inna panna. Znalazła Milestone w super atrakcyjnej cenie 100zł drożej niż przez internet i może dorzucić pakiet SMS, ale oczywiście nie na cały okres trwania umowy, a jak nam się nie podoba, to bardzo dziękuje, ale nic lepszego nie będzie :lol:

Więc może małe porównanie:
ORANGE
abo 60zł - 24 miesiące
- 250 minut - pakiet 100sms przez 1/2 okresu trwania umowy, później 10zł - tel. 499zł

PLAY
abo 30zł - 6 miesięcy, 60 zł kolejne 18 miesięcy
- 540 minut + nielimitowane rozmowy w PLAY i na st - pakiet 200 sms za 5zł - tel. ~599zł

lub
abo 25zł - 12 miesięcy, 50 zł kolejne 12 miesięcy
- 340 minut + nielimitowane rozmowy w PLAY i na st - pakiet 200 sms za 5zł - tel. ~599zł

ERA
abo 49,50zł - 24 miesiące
- 300 minut - pakiet 100SMS za 5zł - tel. ???zł

Konkluzja jest jedna: jak najdalej od Orange:/ Tym bardziej, że w żadnej z pozostałych sieci nie spotkałem się, aż z tak wielkim zlewaniem klienta/

#456805  autor: SACZI
 31 sty 2011, 17:29
t_madej pisze:Więc może małe porównanie:
ORANGE
abo 60zł - 24 miesiące
- 250 minut - pakiet 100sms przez 1/2 okresu trwania umowy, później 10zł - tel. 499zł

PLAY
abo 30zł - 6 miesięcy, 60 zł kolejne 18 miesięcy
- 540 minut + nielimitowane rozmowy w PLAY i na st - pakiet 200 sms za 5zł - tel. ~599zł

lub
abo 25zł - 12 miesięcy, 50 zł kolejne 12 miesięcy
- 340 minut + nielimitowane rozmowy w PLAY i na st - pakiet 200 sms za 5zł - tel. ~599zł

ERA
abo 49,50zł - 24 miesiące
- 300 minut - pakiet 100SMS za 5zł - tel. ???zł

Konkluzja jest jedna: jak najdalej od Orange:/ Tym bardziej, że w żadnej z pozostałych sieci nie spotkałem się, aż z tak wielkim zlewaniem klienta/
Jeżeli chodzi o erę, to:
1. 300 minut jest w abonamencie za 69,57 dla nowych klientów. Minuty nie obowiązuja do Play i "innych centertelów".
2. jeżeli podasz ofertę przedłużeniową ery, to po "konsultacjach" z sekcją utrzymania klienta, dostaniesz ofertę: 57,5PLN, 325 minut do wszystkich sieci krajowych i na stacjonarne do unii europejskiej 2 numery w sieci za darmo przez całą umowę.

Jeżeli chodzi o Play, to po co Ci takie minuty, skoro z siecią bardzo często są problemy (poza duzymi aglomeracjami).

#456808  autor: pomaranczowy
 31 sty 2011, 17:41
t_madej pisze:"Jeśli Pan sprawdzał już na stronie, to ja Panu nic lepszego na 100% nie zaoferuję"
To mnie rozwaliło. Przepraszam, za koleżankę z *400. Ja nawet wiedząc, że mam gorszą lub taką samą ofertę jak na necie to przedstawił bym ją w jak najlepszym świetle to co mam do zaproponowania i zapytał bym czy takie warunki klientowi odpowiadają. Nie wiem na kogo natrafiłeś ale na *400 na prawdę można niezłe warunki wynegocjować.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#456828  autor: Robaas
 31 sty 2011, 18:52
Witam,
mam pytanie do specjalistów od oferty: mam umowę do 14 lutego (opcja bez telefonu +100% kwoty abonamentu), z powodu braku ciekawej oferty do przedłużenia umowy oraz niechęci do płacenia za coś bez dotychczasowych bonusów, dzisiaj byłem w salonie Orange i podpisałem dyspozycję zmiany na Orange POP - i tu pojawia się moje pytanie, w salonie partnerskim zostałem poinformowany że POP będzie działał od końca umowy czyli od połowy lutego, a na umowie jest paragraf 7 który mówi, że po 1 okresie rozliczeniowym po zakończeniu umowy (ten wariant mi się zgadza z tym co słyszałem wcześniej). Czy ktoś mógłby mi potwierdzić od kiedy będę miał popa? zależy mi na tej dacie bo nie wiem do kiedy muszę wydać posiadany pakiet złotówek.
Pozdrawiam

#456829  autor: t_madej
 31 sty 2011, 19:03
Nie no, w tygodniu będzie jeszcze podejście przez naszego opiekuna, zobaczymy, co on zaproponuje:) Pod to *400 to sobie dzisiaj w sumie z ciekawości dzwoniłem, ale jeśli mam być szczery to się mocno zawiodłem:/. Niemniej jeśli oferta nadal będzie "taka jak na stronie", to ja swój numer zabieram na pewno (mam w firmie taką możliwość), a nie wykluczone, że przejdziemy do innej sieci całą firmą...

I naprawdę, nie wydaje mi się, że wymagam nie wiadomo co. Zwyczajnie jako stały klient chciałbym warunki porównywalne z innymi sieciami:) I oczywiście nie liczę na to, że dostanę ofertę jak w Playu, bo ich niższe stawki wynikają również z innych faktów których orange nie przeskoczy, ale miło by było dostać ofertę choćby porównywalną z erą lub nieznacznie lepszą. Niemniej jeśli przedstawiane oferty to kicha i w grę miałaby już wchodzić zmiana sieci, to wtedy biorę pod uwagę również Playa.

SOCZI ->
Oferta dla 1 numeru w erze - "Nowa Firma":

- abo 55zł (przy przeniesieniu numeru rabat 10% na cały okres zobowiązania), czyli 49,50zł
- tym jest 300 minut "do wszystkich", nie chce mi się wczytywać w tym momencie w cennik, ale zdaję sobie sprawę, że dt. to zapewne Orange, Ery, Plusa. Ale identycznie jest przecież w Orange. Tam te 250 minut to też minuty do tych 3 sieci i na stacjonarne. Ilość minut do Playa jest mniejsza.
- pakiety MB do wyboru: 100MB - 7zł, 300 MB 10zł
- pakiet 100SMS - 5zł
- możliwość wybrania do 10 numerów (1 zł miesięcznie za numer) z którymi rozmawia się za 1 gr/min

I to jest oferta "ze strony", dla jednego numeru. Obstawiam, że dałoby się jeszcze leciutko zejść niżej:)
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowa ... irma?tab=2

Aha, wszystkie ceny, którymi operuję to ceny NETTO. Zarówno w stosunku do Ery, Playa, jak również do Orange.

W Orange masz dla porównania:

- abo 60zł (drożej)
- w tym 250 minut "do wszystkich" (mniej minut)
- pakiety MB do wyboru: 100MB - 8zł, 250 MB - 16zł (drożej)
- pakiet 100SMS - 10zł (cena z epoki dinozaurów...)
- możliwość wybrania do 5 numerów w rozmowach obrotnych po 6zł za numer

W korzyściach optymalnych abo jest za 64zł i w tym 2 bezpłatne numery. Ale minuty i reszta pozostaje bez zmian.

"Oferta dopasowanej" - jak na razie "nie da się".

W Orange byłaby nas w stanie zatrzymać oferta nowe pakiety dla firm, gdzie za ~45zł miesięcznie (przy powyżej 10 aktywacjach) ma się rozmowy w ramach abo za 10 gr do Orange i na st, 15gr do Ery i Plusa oraz 35 gr do Playa i PC.
Czyli de facto 400 min OR lub st, ~267 min inni, ~114 min Play. Do tego pakiet 250MB w promocji za 10zł jak w w ofercie dopasowanej i byłaby to stosunkowo mocno konkurencyjna oferta.

Tyle, że przy takim podejściu firmy raczej nie uda nam się na to przejść...:/

#456861  autor: pomaranczowy
 31 sty 2011, 21:18
Robaas pisze:(...) w salonie partnerskim zostałem poinformowany że POP będzie działał od końca umowy czyli od połowy lutego, a na umowie jest paragraf 7 który mówi, że po 1 okresie rozliczeniowym po zakończeniu umowy
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Napisz dokładnie jak brzmi ten paragraf.

#456886  autor: Robaas
 31 sty 2011, 22:27
paragraf 7:
Z zastrzeżeniem ust. 3 (dotyczy uregulowania zaległych faktur), zmiana planu taryfowego na ofertę Orange POP nastąpi ostatniego dnia kolejnego miesiąca okresu rozliczeniowego następującego po zakończeniu umowy na czas określony, po okresie, w którym dyspozycja Abonenta została złożona. (dalej o poinformowaniu smsem i kwocie 5 zł na start).
ja to rozumiem tak, że umowa mi się skończy 14 lutego, a na orange pop przejdę miesiąc po zakończeniu czyli 14 marca?

Pozdrawiam

#456898  autor: pomaranczowy
 31 sty 2011, 23:11
"ostatniego dnia kolejnego miesiąca okresu rozliczeniowego następującego po zakończeniu umowy na czas określony", a więc jak umowa Ci się kończy 14 lutego, a Twój cykl bilingowy to np. 21 to skończy się 21 marca.

#456943  autor: OrangeDlaFirm
 01 lut 2011, 11:25
haniorr pisze:Nokia N8 posiada Symbiana ^3, ktory nie zachwyca jak poprzednie wersje. wedlug mnie lepiej wziac Samsunga Galaxy S. Przy tym abo napewno nie bedzie drogi, wydaje mi sie ze kosztuje 1zł.
Dlaczego wychodzisz z założenia, że "S^3 nie zachwyca" ?
miałeś okazję korzystać z tego telefonu?

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#456946  autor: jarekch
 01 lut 2011, 12:03
Witam,

Mam pytanie od kiedy będzie można (może już) przedłużyć umowę w ofercie dopasowanej nie przez orange.pl?
Na orange.pl jest już taka możliwość (co prawda stronka nie działa sprawnie szczególnie jeśli chodzi o suwaki i odświeżanie) natomiast dzisiaj rozmawiałem z panią z BOKu i ona powiedziała, że dopasowana jest na razie tylko dla nowych aktywacji.
Ja jestem już ponad rok po skończeniu cyrografu i mam obecnie Optymalny 100 i w sumie nie sprawdzałem, czy mogę sam zmienić plan na dopasowany ale pewnie nie jest to możliwe.

Jedna informacja odnośnie przedłużenia z dopasowaną na orange.pl - ceny telefonów (tego co mnie interesuje) mam dużo wyższe w dopasowanym z 60zł niż w Optymalnym 250 (to samo abo).

Dzięki,
Jarek

#456974  autor: OrangeDlaFirm
 01 lut 2011, 14:26
jarekch pisze:Witam,

Mam pytanie od kiedy będzie można (może już) przedłużyć umowę w ofercie dopasowanej nie przez orange.pl?
Na orange.pl jest już taka możliwość (co prawda stronka nie działa sprawnie szczególnie jeśli chodzi o suwaki i odświeżanie) natomiast dzisiaj rozmawiałem z panią z BOKu i ona powiedziała, że dopasowana jest na razie tylko dla nowych aktywacji.
Ja jestem już ponad rok po skończeniu cyrografu i mam obecnie Optymalny 100 i w sumie nie sprawdzałem, czy mogę sam zmienić plan na dopasowany ale pewnie nie jest to możliwe.

Jedna informacja odnośnie przedłużenia z dopasowaną na orange.pl - ceny telefonów (tego co mnie interesuje) mam dużo wyższe w dopasowanym z 60zł niż w Optymalnym 250 (to samo abo).

Dzięki,
Jarek
Jarku, oferta dopasowana jest również dostępna dla klientów przedłużających umowę.

Odnosząc się jeszcze do cen telefonów, te pozostają bez zmian niezależnie od tego czy wybierzesz Optymalny 250 za 60zl czy 98zl netto.

Pamiętaj, że na słuchawce dają Ci więcej jeśli chodzi o przedłużenie (jak dobrze trafisz).

Pozdrawiam,

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#457012  autor: porkshire
 01 lut 2011, 18:19
pomaranczowy pisze:
t_madej pisze:"Jeśli Pan sprawdzał już na stronie, to ja Panu nic lepszego na 100% nie zaoferuję"
To mnie rozwaliło. Przepraszam, za koleżankę z *400. Ja nawet wiedząc, że mam gorszą lub taką samą ofertę jak na necie to przedstawił bym ją w jak najlepszym świetle to co mam do zaproponowania i zapytał bym czy takie warunki klientowi odpowiadają. Nie wiem na kogo natrafiłeś ale na *400 na prawdę można niezłe warunki wynegocjować.
Dzwoniąc do nich parę dni temu, nie wiem czy trafiłem na tą samą konsultantkę, ale dostałem taką samą odpowiedz. Zresztą w salonie tak samo.

Jeszcze 2 lata temu przedłużając umowę dostałem o 100-200zł lepszą cenę na telefon (wtedy Nokia E66) niż była w cennikach dla mojego abonamentu. Teraz zarówno na infolinii jak i w salonie takie same ceny jak w cennikach (gorsze od tych na internecie ale to wiadomo).

Kolejna rzecz, chce zmienić taryfę na Panterę 300, głównie ze względu na pakiety internetowe. Chciałem się dowiedzieć czy w ramach stażu ( będzie jakieś 8 lat, może więcej) idzie zamiast tych dodatkowych minut (które mnie nie interesują, te co są w samym abonamencie mnie w zupełności wystarczą) dostać jakiś większy pakiet (chociażby te 200MB). "Nie da rady."

Do tej pory nie miałem nic przeciwko Orange, ale oferty dla stałych klientów mogłyby być odrobinę lepsze. Nie chcę zmieniać sieci (większość rodziny i znajomych w Orange), ale patrząc po zaproponowanych ofertach nie wiem czy nie warto się nad tym zastanowić.

Spróbuję jeszcze zadzwonić parę razy na *400, mam nadzieję że udałoby się coś zrobić chociaż w kwestii dodatkowych megabajtów zamiast minut.

#457070  autor: Atlan
 01 lut 2011, 21:15
@porkshire - a może spróbuj innej kombinacji. Weź Delfina (lub Pelikana jak chcesz Smsy), za 59zł dostaniesz 210 minut i do tego 5 numerów do tej rodziny (to chyba lepsze rozwiązanie niż mieć 300 minut do wszystkich), a do tego targuj się o zniżkę na pakiet netowy, z tego co tu piszą można wytargować 75% zniżki, czyli miałbyś za 7,5zł 2Gb ;) Razem wyjdzie Ci 66,50zł i masz chyba dużo lepszą ofertę niż ta Pantera 300 ;)

Inna sprawa, że bez sensu jest zachowanie Orange, które nie potrafi dać dla klienta tego czego oczekiwał, a wciska się mu minuty których nie chce ;)

#457078  autor: porkshire
 01 lut 2011, 21:49
Atlan pisze:@porkshire - a może spróbuj innej kombinacji. Weź Delfina (lub Pelikana jak chcesz Smsy), za 59zł dostaniesz 210 minut i do tego 5 numerów do tej rodziny (to chyba lepsze rozwiązanie niż mieć 300 minut do wszystkich), a do tego targuj się o zniżkę na pakiet netowy, z tego co tu piszą można wytargować 75% zniżki, czyli miałbyś za 7,5zł 2Gb Razem wyjdzie Ci 66,50zł i masz chyba dużo lepszą ofertę niż ta Pantera 300
Ciekawa opcja, tyle tylko że przy abo 99zł są lepsze ceny telefonów na których mi zależy.
Atlan pisze:Inna sprawa, że bez sensu jest zachowanie Orange, które nie potrafi dać dla klienta tego czego oczekiwał, a wciska się mu minuty których nie chce
Jeśli rzeczywiście da się mieć aż taką zniżkę i 7,5zł za 2GB to jaki jest sens Pantery :P ? Jak to jest, że w abo na rozmowy można mieć lepszy pakiet niż w taryfie na internet i to taniej? Nie potrafię zrozumieć takiego podejścia :smt021

#457092  autor: Atlan
 01 lut 2011, 22:20
Nie wiem czy dostaniesz taki rabat, ale z tego co śledzę ten temat od czasu do czasu, to wiem że najlepsi dostają takie zniżki ;)
Jaki jest sens Pantery? Prawdę mówiąc to ta Pantera i tak lepsza jest od np. Pelikana no i pamiętaj że nominalna cena tego pakietu to 30zł, a to już sporo. Poza tym ten pakiet możesz dokupić do każdej taryfy, do Pantery także.

Moim zdaniem nie powinieneś brać tej Pantery 300 tylko dlatego, że dany telefon jest tańszy, bo przepłacisz z tego co Ci tu wyliczyłem ponad 30zł miesięcznie ;)

Pamiętaj, że w grę wchodzą jeszcze jakieś promocje typu darmowe wieczory i weekendy, więc jak to wszystko ugrasz, to myślę że nie będzie Ci potrzebne aż 420 minut z Pantery300 ;)

A jaki telefon Cię interesuje i jaka to różnica w cenie telefonu jest na dzień dzisiejszy?

#457104  autor: ubuntulnx
 01 lut 2011, 23:05
porkshire, Atlan, ciekawa dyskusia się wywiązała.
porkshire pisze:Jeszcze 2 lata temu przedłużając umowę dostałem o 100-200zł lepszą cenę na telefon (wtedy Nokia E66) niż była w cennikach dla mojego abonamentu. Teraz zarówno na infolinii jak i w salonie takie same ceny jak w cennikach (gorsze od tych na internecie ale to wiadomo).
Zasada jest prosta: nie przekraczasz abonamentu znacznie i trafiasz na nie takiego konsultanta, co trzeba = oferta standardowa.
Atlan pisze:@porkshire - a może spróbuj innej kombinacji.
Bardzo dobra podpowiedź, ten pakiet nawet za 30 zł z Delfinem 59 jest opłacalniejszy, a brać wyższe abo dla słuchawki nie jest dobrym rozwiązaniem.
Atlan pisze:Inna sprawa, że bez sensu jest zachowanie Orange, które nie potrafi dać dla klienta tego czego oczekiwał, a wciska się mu minuty których nie chce
Inna sprawa, że przedłużenie to nie koncert życzeń :wink:

Obrazek

#457107  autor: Atlan
 01 lut 2011, 23:22
Ja zdaję sobie z tego sprawę, że to nie jest koncert życzeń, ale czy @porkshire tak naprawdę dużo wymagał? Ja powiem nawet więcej - wymaga mniej niż inni klienci, którzy chcą wszystko za darmo. Tutaj kolega jest w stanie zrezygnować nawet z 40% minut, jest w stanie płacić 99zł, a chciał tylko jakieś 0,5Gb więcej... Śmieszne jest to przedłużanie umowy w Orange, nie ma co się oszukiwać. I nie chodzi tu o to, że gdzieś jest taniej, chodzi o to, że Orange ma jakąś totalnie niekompletną ofertę dla swoich klientów.

Zresztą jestem w stanie podać jeszcze większe absurdy w abonamencie...

@porkshire - pamiętaj, że w kombinacji 59+2gb (myślę, że spokojnie ugrasz go za 7,5zł, najwyżej darmowych weekendów nie dostaniesz) masz większy pakiet niż w Panterze300 za 99zł ;) Jak widać marketingowcy Orange dokładnie nie analizują ofert, ale zawsze według rzecznika osiągają sukces i są najlepsi, najbardziej kompetentni i w ogóle naj naj oferty tworzą ;)

#457111  autor: porkshire
 01 lut 2011, 23:50
Atlan pisze:A jaki telefon Cię interesuje i jaka to różnica w cenie telefonu jest na dzień dzisiejszy?
Interesują mnie wyższe modele jak np. HTC HD2 lub Samsung Galaxy S a różnica w ich cenie w abo 59 a 99zł to od 900 do 1000zł więc zamiast płacić ten 1000zł na telefon chciałem zamienić na usługi. Wiem, że taniej by wyszło prawdopodobnie je kupić poza siecią, ale chciałem wykorzystać fakt, że kończy się umowa i nie mam ochoty na szukanie i kupowanie w wolnej sprzedaży. A dla abo 59zł nie ma nic ciekawego w jakiejś znośnej cenie co by spełniało moje wymagania ;) No i w stronę Pantery 300 też kierował mnie większy pakiet, choć nie pomyślałem, że biorąc np. 59 + pakiet za 30zł mam 2,2GB zamiast 1GB w abo za 99zł i to 10zł taniej.

No cóż, do końca umowy jeszcze trochę czasu (kwiecień), więc może trochę się wstrzymam, przeanalizuję oferty jeszcze raz i może jednak uda się ułożyć jakąś pasującą mi opcję, najpewniej kosztem ceny telefonu.
ubuntulnx pisze:Zasada jest prosta: nie przekraczasz abonamentu znacznie i trafiasz na nie takiego konsultanta, co trzeba = oferta standardowa.
To prawda, że nie przekraczam. Co do konsultantów, kiedyś w salonie był konsultant u którego wszystko załatwialiśmy i łatwiej było o lepsze oferty, ale niestety już tam nie pracuje.
ubuntulnx pisze:Inna sprawa, że przedłużenie to nie koncert życzeń
Rozumiem i nie zamierzam wymagać nie wiadomo czego ;) Uważam tylko, że fajnie byłoby mieć możliwość otrzymania w formie bonusu tego na czym nam zależy, a nie tylko minut. A podczas rozmowy czy to przez telefon, czy to salonie nie padła nawet propozycją dodatkowych pakietów choć może i ja za mało dałem do zrozumienia, że interesuje mnie więcej megabajtów.
Atlan pisze:Ja zdaję sobie z tego sprawę, że to nie jest koncert życzeń, ale czy @porkshire tak naprawdę dużo wymagał? Ja powiem nawet więcej - wymaga mniej niż inni klienci, którzy chcą wszystko za darmo. Tutaj kolega jest w stanie zrezygnować nawet z 40% minut, jest w stanie płacić 99zł, a chciał tylko jakieś 0,5Gb więcej... Śmieszne jest to przedłużanie umowy w Orange, nie ma co się oszukiwać. I nie chodzi tu o to, że gdzieś jest taniej, chodzi o to, że Orange ma jakąś totalnie niekompletną ofertę dla swoich klientów.
Myśle, że tutaj kolega @Atlan dobrze podsumował to, co chciałem przekazać rozpoczynając dyskusję ;)
Atlan pisze:@porkshire - pamiętaj, że w kombinacji 59+2gb (myślę, że spokojnie ugrasz go za 7,5zł, najwyżej darmowych weekendów nie dostaniesz) masz większy pakiet niż w Panterze300 za 99zł
Tak jak napisałem wcześniej, o tym rzeczywiście nie pomyślałem a jest to ciekawa opcja i na pewno rozważę jednak zrezygnowanie z lepszego telefonu i wzięcie lepszej oferty.
Atlan pisze:Jak widać marketingowcy Orange dokładnie nie analizują ofert, ale zawsze według rzecznika osiągają sukces i są najlepsi, najbardziej kompetentni i w ogóle naj naj oferty tworzą
Właśnie o to też chodzi, że to klient sam musi znaleźć takie kombinację, zamiast dostać po prostu gotową ofertę ;) Gdyby Pantera 300 posiadała te 2GB na dane i nawet ciut mniej minut (nawet bez tych 40%) to bym się nie zastanawiał tylko brał ;)
  • Strona 125 z 208
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 208
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125