Nie no, w tygodniu będzie jeszcze podejście przez naszego opiekuna, zobaczymy, co on zaproponuje:) Pod to *400 to sobie dzisiaj w sumie z ciekawości dzwoniłem, ale jeśli mam być szczery to się mocno zawiodłem:/. Niemniej jeśli oferta nadal będzie "taka jak na stronie", to ja swój numer zabieram na pewno (mam w firmie taką możliwość), a nie wykluczone, że przejdziemy do innej sieci całą firmą...
I naprawdę, nie wydaje mi się, że wymagam nie wiadomo co. Zwyczajnie jako stały klient chciałbym warunki porównywalne z innymi sieciami:) I oczywiście nie liczę na to, że dostanę ofertę jak w Playu, bo ich niższe stawki wynikają również z innych faktów których orange nie przeskoczy, ale miło by było dostać ofertę choćby porównywalną z erą lub nieznacznie lepszą. Niemniej jeśli przedstawiane oferty to kicha i w grę miałaby już wchodzić zmiana sieci, to wtedy biorę pod uwagę również Playa.
SOCZI ->
Oferta dla 1 numeru w erze - "Nowa Firma":
- abo 55zł (przy przeniesieniu numeru rabat 10% na cały okres zobowiązania), czyli 49,50zł
- tym jest 300 minut "do wszystkich", nie chce mi się wczytywać w tym momencie w cennik, ale zdaję sobie sprawę, że dt. to zapewne Orange, Ery, Plusa. Ale identycznie jest przecież w Orange. Tam te 250 minut to też minuty do tych 3 sieci i na stacjonarne. Ilość minut do Playa jest mniejsza.
- pakiety MB do wyboru: 100MB - 7zł, 300 MB 10zł
- pakiet 100SMS - 5zł
- możliwość wybrania do 10 numerów (1 zł miesięcznie za numer) z którymi rozmawia się za 1 gr/min
I to jest oferta "ze strony", dla jednego numeru. Obstawiam, że dałoby się jeszcze leciutko zejść niżej:)
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowa ... irma?tab=2
Aha, wszystkie ceny, którymi operuję to ceny NETTO. Zarówno w stosunku do Ery, Playa, jak również do Orange.
W Orange masz dla porównania:
- abo 60zł (drożej)
- w tym 250 minut "do wszystkich" (mniej minut)
- pakiety MB do wyboru: 100MB - 8zł, 250 MB - 16zł (drożej)
- pakiet 100SMS - 10zł (cena z epoki dinozaurów...)
- możliwość wybrania do 5 numerów w rozmowach obrotnych po 6zł za numer
W korzyściach optymalnych abo jest za 64zł i w tym 2 bezpłatne numery. Ale minuty i reszta pozostaje bez zmian.
"Oferta dopasowanej" - jak na razie "nie da się".
W Orange byłaby nas w stanie zatrzymać oferta nowe pakiety dla firm, gdzie za ~45zł miesięcznie (przy powyżej 10 aktywacjach) ma się rozmowy w ramach abo za 10 gr do Orange i na st, 15gr do Ery i Plusa oraz 35 gr do Playa i PC.
Czyli de facto 400 min OR lub st, ~267 min inni, ~114 min Play. Do tego pakiet 250MB w promocji za 10zł jak w w ofercie dopasowanej i byłaby to stosunkowo mocno konkurencyjna oferta.
Tyle, że przy takim podejściu firmy raczej nie uda nam się na to przejść...:/