Hej,
na początku listopada kończy mi się obecna umowa, dlatego rozglądam się za najlepszą z opcji na przedłużenie.
Zastanawiałem się nad zmianą sieci, ale po przejrzeniu ofert konkurencji, nic ciekawszego nie znalazłem, więc prawdopodobnie zostanę w Play.
Aktualnie mam abonament ~550min na firmę, ale w związku z tymczasowym zawieszeniem działalności, będę przedłużał jako klient indywidualny - nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań?
Przejrzałem oferty, które są widoczne w play24 i najciekawsze z nich dla mnie są
AIMax 75 z telefonem (na 24mce) i
AIMax 49 bez telefonu (na 18mcy) - oferują to, czego potrzebuję ~600min + 1gb internetu.
Zamierzam kupić Galaxy Nexusa, dlatego opcja z telefonem nie jest konieczna, chyba że opcja z telefonem i jego sprzedaż będzie bardziej opłacalna niż opcja bez telefonu. Jednak z tego co zauważyłem ceny dostępnych telefonów są mało atrakcyjne i wychodzi mi, że różnica w abonamencie pomiędzy opcją z i bez telefonu jest porównywalna do kwoty, jaką mogę uzyskać za sprzedany telefon (na podstawie kilu telefonów, nie sprawdzałem wszystkich).
Moje pytanie dotyczy tego, co mogę zyskać składając wypowiedzenie? Zapoznałem się ze stroną 127 i wg niej dla
AIMax 75 z telefonem mogę zyskać obniżkę abonamentu o 10zł - czy cena telefonów i okres obowiązywania umowy pozostaje bez zmian (24mce)? I co mogę zyskać dla opcji
AIMax 49 bez telefonu? W sumie jeśli różnice są niewielkie, a ryzyko, że nie dostanę ani lepszej opcji, ani tej którą mam teraz (istnieje

) to może jednak nie warto ryzykować
Z góry dzięki za pomoc