• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 124 z 182
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 182

#579794  autor: SławekS
 03 wrz 2012, 18:28
pakierhakierxd pisze:A to co to http://www.play.pl/pl/promocja/migracja/play-abonament/
Konsultant cię wprowadził w błąd :(
Podobno, dlatego że mam również abonament, to nie mogę z tego skorzystać. Dzisiaj przechodziłem koło salonu w Leclerc Ursynów w Warszawie, ul. Ciszewskiego 15,między stacjami metra Stokłosy i Imielin, to zaszedłem zapytać. Jeszcze dla pewności zajrzę do 2 salonów, ale jeżeli wprowadzono mnie tam w błąd to omijajcie ten salon. Jak coś innego ktoś mi powie, to dam znać.

#579802  autor: Wiola_K
 03 wrz 2012, 18:45
A ktoś może podać linka do umów na 12 miesięcy bez telefonu przy przedłużeniu i z netem w pakiecie, bo ja za Chiny nie mogę znaleźć

#579804  autor: PalonyLolek
 03 wrz 2012, 18:56
Wiola_K, bo promowaną ofertą w internecie jest taka na 18msc.
Podałem Ci warunki jakie możesz otrzymać w umowie na rok na poprzedniej stronie tego tematu.

#579807  autor: SławekS
 03 wrz 2012, 19:04
Próbowałem złożyć zamówienie przez e-sklep i udało mi się tego dokonać, więc chyba można, ale widzę kilka błędów. Wyskoczyło okienko na numer i wpisałem. Poszło. Wybrałem Stan Darmowy tylko Sim, wpisąłem adres z dowodu, adres do przesyłki (bo jest inny). Zamówienie poszło. I Co widzę na skrzynce pocztowej? Taryfa LongPlay II 29 + Stan Darmowy Tylko SIM i pomylony adres, bo adres do wysyłki system wstawił taki sam jak zameldowania. Nie zdziwiłbym się również, jakby taryfa na którą system złożył zamówienie była na okres 12 bądź 18 m-cy, czyli terminowa. Może mi ktoś odpowie, jakim cudem zamówiona została inna taryfa niż ta którą zamawiałem? W jaki sposób można anulować zamówienie, bo szkoda wysyłać kuriera, bo i tam mnie nie znajdzie, a tylko zamieszania może narobić.

#579810  autor: rtx
 03 wrz 2012, 19:16
@Wiola_K str. 127, możliwe że przy 12 miesiącach dostaniesz więcej minut, czyli to: http://www.play.pl/pl/promocja/dla-prze ... x-bez-tel/ (wszystko po wysłaniu wypowiedzenia)
@SławekS dziwne bo w regulaminie ( http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... 230712.pdf ) nie ma nic o tym że mając już jeden abo nie możesz wziąć drugiego na czas nieokreślony. Chyba że ma to jakiś związek z tą zakładką "Dokupuję ofertę", ale tam jest więcej minut ale na 12 miesięcy właśnie. Spróbuj wejść przez "Do koszyka", jeśli tam cię wyrzuci tzn. że nie da rady (a jeśli aktywują ci warunki na tym numerze to bezwzględnie wstrzymaj się z aktywnością, czyli nie wykonuj połączeń, smsów aż do otrzymania umowy i regulaminu kurierem bądź pocztą - ewentualnie zrezygnujesz w ciągu 10 dni z umowy).
Możesz też podpisać umowę na kogoś z rodziny kto nie ma jeszcze abo w Play a po 3 miesiącach zrobić cesję na siebie, jak już zrezygnujesz z aktualnego numeru (ale o to trzeba zapytać czy jest taka operacja możliwa i jak dokładnie by wyglądała, np. PalonegoLolka).

#579817  autor: SławekS
 03 wrz 2012, 19:48
rtx zamówiłem przez e-shop. Taryfa zamówiona przeze mnie to LongPlay II 29 + Stan Darmowy Tylko SIM, trochę się zdziwiłem że nie nazywa się Stan Darmowy Tylko SIM 19, ale konsultant na czacie napisać, że to jest pełna nazwa tej taryfy i to jest ta sama taryfa, i płacę 19 zł bo 10 zeta to rabat za to że nie biorę telefonu. MÓWIŁ PRAWDĘ? Bo dziwne, że tutaj nazwa jest 19 a tutaj 29. I nigdzie w koszyku było napisane, że umowa będzie bezterminowa. Dodatkowo system pomylił adres, do przesyłki podałem inny, ale w zamówieniu widnieje mój adres zameldowania. Napisałem na [email protected] ale nie wiem czy mogą zmienić adres.

A w salonie może panience się nie chciało, albo nie zna tematu. W razie czego omijajcie salon w Leclerc Ursynów w Warszawie, ul. Ciszewskiego 15,między stacjami metra Stokłosy i Imielin. Lepiej pójść, gdzieś, gdzie można polegać na słowie pracownika w 100%

#579824  autor: Gothix
 03 wrz 2012, 20:43
PalonyLolek pisze:Gothix, l7 jest, desire s jest, xperiii u nie ma i póki co w centrali nie było. Nie rozumiem też zupełnie Twojego roszczeniowego tonu wobec mnie, ale to zapewne ja chowam po magazynach telefony, które Cię interesują, ot tak z czystej złośliwości :mrgreen:
nie chcialem tak zabrzmiec, po prostu jestem wkurzony, bo ile razy nie gadalem z GU mowili ze tych modelow nie ma. najbardziej mnie interesuje ta xperia u

#579838  autor: rtx
 03 wrz 2012, 21:42
@SławekS co do nazwy tej taryfy to pewnie jest ok, bo w regulaminie ( http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... 230712.pdf ) widnieje nazwa osferty jak "tan Darmowy Tylko SIM" a w tabelce jest LongPlay II 29. Co do czasu nieokreślonego to jeśli wchodziłeś przez tego linka http://www.play.pl/pl/promocja/migracja ... -telefonu/ i "Do koszyka" to też powinno być dobrze. Ja bym jednak zaczekał na umowę i regulaminy co do czasu trwania tej taryfy. Jeśli aktywują ci ofertę wcześniej do do ich otrzymania wstrzymaj się z jakąkolwiek aktywnością na tym numerze żeby można było w razie czego wypowiedzieć w ciągu 10 dni umowę (na forum Playa Play4You pisał że nie można wykonywać żadnych połączeń żeby ewentualna rezygnacja była uwzględniona).
Co do pomylonego adresu wysyłki to ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ale jeśli w porę napisałeś to powinni poprawić.
@Gothix nie przeszkadza ci tylko 4GB pamięci dla użytkownika i 2GB na aplikacje i brak slotu na karty microSD w tym Sony?

#579844  autor: PalonyLolek
 03 wrz 2012, 22:10
rtx pisze:@SławekS co do nazwy tej taryfy to pewnie jest ok, bo w regulaminie ( http://www.play.pl/resour...shop_230712.pdf ) widnieje nazwa osferty jak "tan Darmowy Tylko SIM" a w tabelce jest LongPlay II 29
Tak ten abonament, który jest za 19zł nazywa się LongPlay II 29 oficjalnie.

Jeśli chodzi o zrezygnowanie z warunków, które zamówiłeś to zawsze masz taką możliwość w przeciągu 10 dni od dostarczenia oferty do Ciebie.

#579936  autor: impreza
 04 wrz 2012, 10:32
U mnie sytuacja wygląda następująco - w maju podpisałem umowę przez kuriera na czas nieokreślony bez telefonu - taryfa LongPlay II 69, za którą płacę abonament w wysokości 39 zł plus dokupuję pakiet sms do wszystkich za 7 zł, więc miesięcznie płacę około 46 zł.
Czy jest możliwość aby złożyć wypowiedzenie i obniżyć ten abonament o 10 czy 20 złotych lub przejść na inny w tej samej cenie abym miał na przykład pakiet internetu w cenie? Obecnie mam około 350 minut z pakietu złotówek+30 min efaktura(które skończą się za 2 lub 3 miesiące)+30 min za zawarcie umowy przez internet (które skończą się za 2 lub 3 miesiące). Chciałbym aby umowa w dalszym ciągu pozostała na czas nieokreślony oraz mieć do dyspozycji tak jak teraz około 350-450 minut i pakiet sms do wszystkich.
Z góry dziękuję za rady, pozdrawiam

#579944  autor: Gothix
 04 wrz 2012, 12:00
rtx pisze:@Gothix nie przeszkadza ci tylko 4GB pamięci dla użytkownika i 2GB na aplikacje i brak slotu na karty microSD w tym Sony?
nie przeszkadza, w ogole. do tej pory mam galaxy spice z 1gb pamieci (karta sd) i nawet starcza mi na wszystko. 4gb to nawet bedzie za duzo. na telefon wrzucam tylko troche muzyki i sciagam ze 4 aplikacje (mpk, bateria, apn i angry birds)

edit:

palonylolek - wlasnie dzwonili do mnie z GU i niestety jest inaczej niz wspominales - nie ma xperii u, nie ma lg l7 nie ma htc desire s. wiec serio, nic z tej polki middle endow nie ma

#579947  autor: PalonyLolek
 04 wrz 2012, 12:37
Gothix pisze:palonylolek - wlasnie dzwonili do mnie z GU i niestety jest inaczej niz wspominales - nie ma xperii u, nie ma lg l7 nie ma htc desire s. wiec serio, nic z tej polki middle endow nie ma
Wysyłają konsultanci cały dzień te telefony, nie wiem z jakiego GU do Ciebie dzwonili, u nas w centrali są te modele dostępne.

#579955  autor: marcin993tt
 04 wrz 2012, 13:04
Wiadomo czy zbliża się jakaś przecena telefonów?
Bo póki co wybór jest raczej słaby...
Umowa skończyła mi się kilka dni temu, rozumiem że teraz jest bezterminowo przedłużona na dotychczasowych warunkach i mogę wysłać wymówienie kiedy chcę?

#579957  autor: PalonyLolek
 04 wrz 2012, 13:10
marcin993tt pisze:Umowa skończyła mi się kilka dni temu, rozumiem że teraz jest bezterminowo przedłużona na dotychczasowych warunkach i mogę wysłać wymówienie kiedy chcę?
Umowa jest teraz na czas nieokreślony. Możesz w dowolnym momencie wysłać wypowiedzenie.

Nic mi nie wiadomo o zmianie cen telefonów, czy nowościach, aktualny cennik obowiązuje od 31.08.2012 do ewentualnej zmiany.

#579970  autor: Gothix
 04 wrz 2012, 14:47
PalonyLolek pisze:
Gothix pisze:palonylolek - wlasnie dzwonili do mnie z GU i niestety jest inaczej niz wspominales - nie ma xperii u, nie ma lg l7 nie ma htc desire s. wiec serio, nic z tej polki middle endow nie ma
Wysyłają konsultanci cały dzień te telefony, nie wiem z jakiego GU do Ciebie dzwonili, u nas w centrali są te modele dostępne.
nawet xperia U? kurde.. ktos moglby z centrali dzwonic, bo serio to juz ktorys raz ktos dzwoni (choc z akazdym razem inny konsultant) i nigdy telefonow nie ma.

edit:

dobra juz nei ogarniam, znowu inna konsultantka zadzwonila (ok godzine pozniej) i twierdzi ze lg l7 jest, htc desire s nie ma, a xperii u tez nie ma i najprawdopodobniej w ogole nie bedzie - pytala sie przy mnie kierownika i tak jej powiedzial. ah... juz sam nie wiem co teraz brac.

#580110  autor: bo8ek
 04 wrz 2012, 23:44
Hej,
na początku listopada kończy mi się obecna umowa, dlatego rozglądam się za najlepszą z opcji na przedłużenie.

Zastanawiałem się nad zmianą sieci, ale po przejrzeniu ofert konkurencji, nic ciekawszego nie znalazłem, więc prawdopodobnie zostanę w Play.

Aktualnie mam abonament ~550min na firmę, ale w związku z tymczasowym zawieszeniem działalności, będę przedłużał jako klient indywidualny - nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań?

Przejrzałem oferty, które są widoczne w play24 i najciekawsze z nich dla mnie są AIMax 75 z telefonem (na 24mce) i AIMax 49 bez telefonu (na 18mcy) - oferują to, czego potrzebuję ~600min + 1gb internetu.

Zamierzam kupić Galaxy Nexusa, dlatego opcja z telefonem nie jest konieczna, chyba że opcja z telefonem i jego sprzedaż będzie bardziej opłacalna niż opcja bez telefonu. Jednak z tego co zauważyłem ceny dostępnych telefonów są mało atrakcyjne i wychodzi mi, że różnica w abonamencie pomiędzy opcją z i bez telefonu jest porównywalna do kwoty, jaką mogę uzyskać za sprzedany telefon (na podstawie kilu telefonów, nie sprawdzałem wszystkich).

Moje pytanie dotyczy tego, co mogę zyskać składając wypowiedzenie? Zapoznałem się ze stroną 127 i wg niej dla AIMax 75 z telefonem mogę zyskać obniżkę abonamentu o 10zł - czy cena telefonów i okres obowiązywania umowy pozostaje bez zmian (24mce)? I co mogę zyskać dla opcji AIMax 49 bez telefonu? W sumie jeśli różnice są niewielkie, a ryzyko, że nie dostanę ani lepszej opcji, ani tej którą mam teraz (istnieje :?: ) to może jednak nie warto ryzykować :D

Z góry dzięki za pomoc :)

#580146  autor: PalonyLolek
 05 wrz 2012, 09:57
bo8ek pisze:dla AIMax 75 z telefonem mogę zyskać obniżkę abonamentu o 10zł - czy cena telefonów i okres obowiązywania umowy pozostaje bez zmian (24mce)?
Tak.
bo8ek pisze:I co mogę zyskać dla opcji AIMax 49 bez telefonu?
Np. umowę na czas nieokreślony zamiast na 12 czy 18 msc.

#580149  autor: bo8ek
 05 wrz 2012, 10:35
Dzięki za odpowiedź.

Czy wybierając AIMax 65 z telefonem, mogę liczyć na rachunek w wysokości 45zł, tak jak jest napisane na 127 stronie? Jeśli tak, to wydaje się to dla mnie najciekawsza opcja z telefonem, bo rabat wynosi 20zł, a nie 10 jak w przypadku AIMax 75, a 400minut powinno mi spokojnie wystarczyć - stand darmowy raczej też nie będzie mi potrzebny (w razie czego zawsze mogę dokupić).

Ceny niektórych telefonów dla tego abonamentu (z myślą o sprzedaży) nie są najgorszę:
LG Swift L5 - 1zł (allegro ~600zł)
HTC Wildfire S - 1zł (allegro ~550-600zł)
RBM LG P970 - 69zł (allegro 900-1100zł)
Samsung Galaxy Ace - 69zł (allegro 650zł)

Największym minusem jest tutaj umowa na 24mce, ale jak zawsze coś za coś.

Ile czasu przed końcem umowy powinienem złożyć wypowiedzenie?

#580155  autor: PalonyLolek
 05 wrz 2012, 11:39
bo8ek pisze:Czy wybierając AIMax 65 z telefonem, mogę liczyć na rachunek w wysokości 45zł, tak jak jest napisane na 127 stronie?
Tak.
bo8ek pisze:Ile czasu przed końcem umowy powinienem złożyć wypowiedzenie?
A to różnie klienci składają, najlepiej z miesięcznym wyprzedzenien, ale jeśli trochę szybciej też nic się nie stanie.
  • Strona 124 z 182
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 182
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124