• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 124 z 131
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 131

#365412  autor: Pazuzu
 18 paź 2009, 12:10
Pod jakim nr mogę zadzwonić do propozycji, bo dzwonili jakiś czas temu ale odrzuciłem ich ofertę, a teraz mi zależy na czasie bo raczej zdecyduje sie na ten nowy abo 55, a on chyba do 27 października jest.

#365413  autor: www.fazafm.com
 18 paź 2009, 12:11
awa2001 - ja tylko sie przypominam odnosnie propozycji o ktorej pisalem na PW. Jak bedzie cos wiadomo to prosilbym o telefon. Pozdrawiam.

#365415  autor: pumba
 18 paź 2009, 12:14
Pazuzu, *400

#365423  autor: theWitcher
 18 paź 2009, 12:55
pumba pisze:Co będzie najkorzystniejsze dla osoby mającej abonament 25zł w taryfie Nowy Twój Plan która przekracza abonament o 10-15zł przy czym miała by być to oferta z telefonem i żadne usługi typu prezenty raczej są tu niepotrzebne bo ta osoba prowadzi krótkie rozmowy do wszystkich sieci w tym do play i wysyła średnio 2 smsy dziennie do różnych sieci?
35zł, prezenty tak czy siak warto wziąć, Dłuższy Kapitał Złotówek, do tego jeśli ma jakąś osobę w Orange to wybrany numer, jeśli nie, to weekendy, czy co tam innego. Długość umowy w zależności od telefonu jaki wybierze. W miarę przystępnie powinny wyjść Nokia 5130 albo SE F305.

#365430  autor: awa2001
 18 paź 2009, 13:21
jesli chcecie, zebym ja zadzwonila muscie podać mi numer na pryw:)
faza-obiecalam, ze zadzwonie w poniedzialek do Ciebie i zadzwonie:)
z telefonem warto wziąć abonament 35 zl, bedzie tanszy, ale jelsi wystarczy samsung c3050 to mozna wziąć 25 zl, ( bedzie za 1 zl na 24 mies.), prezent bedzie tak czy siak i tylko do O lub do stacj.
mozna zadzwonic na *100 albo na *400.
wypowiadam sie na tematy, ktorych nie mozna znaleźć na stronie orange.pl, a czy odwaznie? chyba niekoniecznie, zawsze bede dawac klientom najwiecej ile mogę, tak juz mam i tyle:)

#365437  autor: Pazuzu
 18 paź 2009, 14:11
Z tego co widzę, to jeśli przedłuża się przez Orange.online to ma się 100 min do wszystkich przez jakiś tam okres. Czy rozmowa z konsultantem tez mi to zapewnia.

Na 99% wezmę nowy abonament za 55 zł + jakiś telefon (chyba se c510, największy zysk będę z niego miał). Pojawiają się pytania:
- telefon jest niby za 49 zl, czy jest jakaś szansa na obniżenie ceny? Nie mam pkt profit.
- Czy muszę dać do zrozumienia konsultantowi ze chce ta nowa ofertę z minuta za 39 gr? Żeby nie było ze się zgodzę na 55 zł a mi wcisną na starych warunkach.
- Czy jest szansa na te 100 min przez 4 miesiące? Albo na jakieś inne bonusy, najbardziej interesowałby mnie jakiś pakiet danych ale Orange pod tym względem kuleje.

#365439  autor: derekpl
 18 paź 2009, 14:29
"zawsze bede dawac klientom najwiecej ile mogę, tak juz mam "

:)

#365441  autor: awa2001
 18 paź 2009, 14:35
Derek:) to juz klasyka:) zawsze sie zastanawiam kto pierwszy podchwyci, trafił swój na swojego co? :)))
nie, na propozycji nie mozemy dać 100 min dodatkowych, to oferta tylko dla neta, wynagrodzenie, za to, że musicie sami skonfigurować umowę;) ( uwierzcie mi 7 na 10 robi to nie tak jak chcieli:))))) )
Nie musisz mowic, ze chcesz tę nową, ona obligatoryjnie wskoczy przy umowie 55+ tel.
nie wiem czy mozesz dostac cos wiecej, bo nie znam twojego zysku, ceny nie obnizysz bo najnizszy rabat wynosi 50 zł ( wiec jak odejmiesz od 49?), mozesz wziąć na 30 mies. wtedy bedzie 1 zł, albo mozesz dostać zamiast rabatu jakąś uslugę, jaką i na ile nie wiem, bo jak wspomnialam nie znam Twojego zysku.

#365444  autor: flus
 18 paź 2009, 14:43
Witam wszystkich!
Mi przy przedłużeniu Orange Mix 35 bez telefonu na 12 miesięcy proponują:
2 prezenty
+
Specjalny Pakiet złotówek 80zł (12 m-cy)
+
Wszyscy w Orange Ekstra 18 (12 m-cy)
+
Twój Numer (12 m-cy) lub 30 minut do wszystkich (12 m-cy)

i nie wiem co robić czy przedłużać czy migrować na kartę... Bo najgorsze jest ze po wykorzystaniu minut płace 0,57zł za każda minute gdyby było 0,29zł to bym się nie wachał ani sekundy... heh pomóżcie :)

mam jeszcze możliwość przejść na Orange Abonament 35zł i ogólnie dostaje to samo tylko zamiast usługi Twój numer miałbym Zatrzymaj Czas heh... trudny wybór :)

#365449  autor: awa2001
 18 paź 2009, 15:30
zatrzymaj czas mozesz miec tez przy mixie, zmienią sie prezenty na zawsze, mogą dojsc 2 numery, jakim cudem Ty sie jeszcze zastanawiasz? bedziesz miec 115 zl do wykorzystania i myslisz o przekroczeniu??? to jaki miales teraz abonament ??? 100 zl?

#365452  autor: kondis30
 18 paź 2009, 16:10
Witam wszystkich :lol:

Do zakończenia przygody z Orange pozostało mi jeszcze trochę tj do 01.2010.
W sieci Idea-Orange jestem już 9 rok :roll:

Obecnie mam abonament 55 zł. często go przekraczam głównie z powodu transmisji danych - internet. Dostałem już propozycję Orange na pozostanie w sieci ale oferta jest naprawdę poniżej moich oczekiwań i daleko z tyłu za konkurencją! Najbardziej to zależy mi na nowym telefonie z funkcją wi-fi. W salonach i punktach Orange nie dostaję żadnego upustu na telefon co mnie bardzo zdziwiło!!! Pracownicy obliczyli średnie rachunki z 3 m-cyna 140 zł. Teraz średnia będzie jeszcze większa bo zapłaciłem znowu więcej przez internet dlatego chcę wi-fi bo mam dostęp! Na stronie internetowej Orange ceny telefonów to naprawdę kosmos!!! I nawet nic nie pomaga mój staż oraz średnia płaconych rachunków! Ostatnio upatrzyłem sobie dwa telefony Nokia e71 oraz e52! Propozycja cenowa na stronie Orange jest naprawdę kiepska! Miałem też dwa telefony z propozycją i została mi opuszczona cena Noki e71 do 395 zł. Szkoda tylko że w ofercie nie było Noki e52! Zrezygnowałem z takich propozycji zresztą sam pracownik punktu Orange powiedział żebym sobie poszukał telefonu w sklepie na raty to taniej mnie wyjdzie :-D
Ale fajnie bo obok był punkt Play i tam konkretnie powiedzieli co do minut oraz przeniesienia nr telefonu :) A ceny nowych telefonów są naprawdę na poziomie :D
Więc czekam jeszcze do grudnia zobaczę czy coś się zmieni w ofercie Orange a jak nie to zabieram swój nr tel i uciekam tam gdzie dadzą coś lepszego!
A Orange zrobię :smt006 po 9 latach

#365454  autor: flus
 18 paź 2009, 16:24
awa2001 pisze:zatrzymaj czas mozesz miec tez przy mixie, zmienią sie prezenty na zawsze, mogą dojsc 2 numery, jakim cudem Ty sie jeszcze zastanawiasz? bedziesz miec 115 zl do wykorzystania i myslisz o przekroczeniu??? to jaki miales teraz abonament ??? 100 zl?

No szczerze mówiąc to miałem własnie Orange MIX 35 i z ProPozycji w 2008 dostałem
2 prezenty
+ Pakiet 80zł
+ Wszyscy w Orange 18
+ taniej w abonamencie za 5zł

płaciłem 40zł miałem 115zł do wykorzystania w sumie bym może i nie przekraczał gdyby nie parszywe audiotele i głos pani "na pewno znasz odpowiedz dzwon... teraz..." hehe :D
heh no ale zdarza się... :p

więc teraz dostaje dodatkowo Twój Numer lub 30 min do wszystkich...

P.S w Orange MIX nie ma usługi Zatrzymaj Czas tak jest bynajmniej w regulaminie usług "Mogą byc twoje" :-)

#365465  autor: elkanguro
 18 paź 2009, 17:43
flus pisze:Witam wszystkich!
Mi przy przedłużeniu Orange Mix 35 bez telefonu na 12 miesięcy proponują:
2 prezenty
+
Specjalny Pakiet złotówek 80zł (12 m-cy)
+
Wszyscy w Orange Ekstra 18 (12 m-cy)
+
Twój Numer (12 m-cy) lub 30 minut do wszystkich (12 m-cy)

i nie wiem co robić czy przedłużać czy migrować na kartę... Bo najgorsze jest ze po wykorzystaniu minut płace 0,57zł za każda minute gdyby było 0,29zł to bym się nie wachał ani sekundy... heh pomóżcie :)

mam jeszcze możliwość przejść na Orange Abonament 35zł i ogólnie dostaje to samo tylko zamiast usługi Twój numer miałbym Zatrzymaj Czas heh... trudny wybór :)
No to jest bardzo dobra oferta i chyba nie ma się co zastanawiać.
PS: Pakiet złotówek do wszystkich czy Orange i stacjonarne?

awa2001 możesz napisać coś więcej o zysku klienta? Jak jest liczony i od jakiego zysku można liczyć na dodatkowe bonusy?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#365468  autor: kamil1221
 18 paź 2009, 17:53
Specjalny pakiet zł jest na wszystkie usługi do wszystkich sieci.

#365474  autor: theWitcher
 18 paź 2009, 18:14
'Zysk' jest wałkowany po raz ochnasty, wystarczy poprzeglądać sobie poprzednie strony, co najmniej 3 razy odpowiedziano, w tym raz całkiem wylewnie.

flus pisze:P.S w Orange MIX nie ma usługi Zatrzymaj Czas tak jest bynajmniej w regulaminie usług "Mogą byc twoje" :-)
Bynajmniej to nie przynajmniej :-)
Ale co racja to racja, jak sobie sprawdzisz Awa, to nie można wrzucić 'czasowstrzymywacza' do mixa.

Co do ludzi, którym zaproponowano pakiety złotówek, szczególnie 80 - bierzcie póki można, bo potem może być smutek jak nie będzie można ponownie zaproponować.

#365477  autor: awa2001
 18 paź 2009, 18:36
elkanguro wybacz, pisalismy juz o zysku, nie jestem w s tanie co kilka postow odpowiadac na te same pytania:)
nie znam odpowiedzi od jakiego zysku mozesz liczyc na bonusy:) nikt nie robi u nas takiej statystyki:)

dawalam usuluge zatrzymaj czas przy mixie rowniez ,ale moze mi sie tylko wydaje;)
nie doliczaj uslugi " taniej w abonamencie", skoro za nią placiłęś, w ten sposob mozna kupic wiele uslug ;))))))))))

#365492  autor: elkanguro
 18 paź 2009, 19:53
theWitcher pisze:'Zysk' jest wałkowany po raz ochnasty, wystarczy poprzeglądać sobie poprzednie strony, co najmniej 3 razy odpowiedziano, w tym raz całkiem wylewnie.
Rozumiem Was. Tyle tylko, że ten wątek ma już ponad 160 stron...

No ale co nieco znalazłem. Z tego co udało mi się odszukać i wyczytać wnioskuję, iż "zysk" jest to ilość minut jaką dany abonament wydzwania na numery w Orange, tak? No i w zasadzie jest to logiczne. Pytanie teraz tylko takie, czy to się liczą tylko połączenia poza abonamentem, czy także w ramach abonamentu lub w ramach dodatkowych usług (typu Twój Numer, Wybrany Numer, Wszyscy w Orange itp. itd.)? Z jakiego okresu brany jest ten "zysk" pod uwagę, trzy ostatnie faktury?

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#365495  autor: Pazuzu
 18 paź 2009, 20:05
awa2001 pisze: nie, na propozycji nie mozemy dać 100 min dodatkowych, to oferta tylko dla neta, wynagrodzenie, za to, że musicie sami skonfigurować umowę;) ( uwierzcie mi 7 na 10 robi to nie tak jak chcieli:))))) )
Nie musisz mowic, ze chcesz tę nową, ona obligatoryjnie wskoczy przy umowie 55+ tel.
nie wiem czy mozesz dostac cos wiecej, bo nie znam twojego zysku, ceny nie obnizysz bo najnizszy rabat wynosi 50 zł ( wiec jak odejmiesz od 49?), mozesz wziąć na 30 mies. wtedy bedzie 1 zł, albo mozesz dostać zamiast rabatu jakąś uslugę, jaką i na ile nie wiem, bo jak wspomnialam nie znam Twojego zysku.
Czyli wychodzi na to ze lepiej jest mi przedłużyć ofertę online, niz poprzez konsultanta. W online dostane te 100 min na 4 miesiące, i tel za 49 zl

A konsultant nie może dać 100 min, nie obniży ceny telefonu:/ Chyba ze by dal 30 min do wszystkich na cały okres umowy. Jest taka mozliwosc?

awa2001 można na priv wysłać do Ciebie nr telefonu i sprawdziłabyś jak to by wyglądało w moim przypadku, a w najlepszym nawet zadzwoniła jako konsultant?

#365498  autor: awa2001
 18 paź 2009, 20:35
juz napisalam wczesniej, ze kto chce moze dac swoj numer, to moja praca przeciez:)
nie wiem czy dla Ciebie jest lepsza na necie, bo nie wiem co zamiast rabatu mogę Ci dać:) dowiemy się w poniedzialek
z tym zyskiem to nikt nie moze udzielic odpowiedzi, bo jak sie pytalam od kiedy jest liczony to mi powiedzieli, ze od początku umowy, ale w niektorych przypadkach wydaje mi się to niemozliwe. To już są chyba sprawy biznesowe firmy i raczej na ten temat dokladnie sie nie bede wypowiadala, wybaczcie:)

#365501  autor: theWitcher
 18 paź 2009, 21:09
elkanguro pisze:
theWitcher pisze:'Zysk' jest wałkowany po raz ochnasty, wystarczy poprzeglądać sobie poprzednie strony, co najmniej 3 razy odpowiedziano, w tym raz całkiem wylewnie.
Rozumiem Was. Tyle tylko, że ten wątek ma już ponad 160 stron...

No ale co nieco znalazłem. Z tego co udało mi się odszukać i wyczytać wnioskuję, iż "zysk" jest to ilość minut jaką dany abonament wydzwania na numery w Orange, tak? No i w zasadzie jest to logiczne. Pytanie teraz tylko takie, czy to się liczą tylko połączenia poza abonamentem, czy także w ramach abonamentu lub w ramach dodatkowych usług (typu Twój Numer, Wybrany Numer, Wszyscy w Orange itp. itd.)? Z jakiego okresu brany jest ten "zysk" pod uwagę, trzy ostatnie faktury?
Tego nie jesteśmy w stanie stwierdzić na bank. Na ile moje obserwacje pozwalają powiedzieć, tak - wydzwanianie tego co się ma w abonamencie [wszelkiego rodzaju usługi, numery, itd] ma wpływ na zysk - niezbyt wielki ale ma. Liczony z trzech ostatnich rachunków.

Pazuzu - c510 jest jednym z kilku telefonów przy których nasze możliwości są ograniczone. Musiałbyś mieć jakiś poważny zysk żeby dało radę cokolwiek dorzucić, o +30 minutach na cały okres trwania umowy możesz raczej zapomnieć, dobrze będzie jak możliwe będzie na rok czasu.
  • Strona 124 z 131
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 131
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124