• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 123 z 187
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 187
 #863690  autor: mil214
 27 kwie 2016, 22:53
Podobno za np słuchanie radia internetowego plus każe sobie dodatkowo płacić a dane nie są pobierane z tego "super pakietu" internetowego 8GB... ktoś może potwierdzić???

jeśli tak to w zasadzie mogli dać i nawet pakiet 100GB bo i tak go nikt nie wykorzysta na www.
 #863774  autor: Lotter
 28 kwie 2016, 11:52
mil214 pisze:Podobno za np słuchanie radia internetowego plus każe sobie dodatkowo płacić a dane nie są pobierane z tego "super pakietu" internetowego 8GB... ktoś może potwierdzić???

jeśli tak to w zasadzie mogli dać i nawet pakiet 100GB bo i tak go nikt nie wykorzysta na www.
Jeżeli by tak było że transfer danych ze stron typu YouTube, skype, rozmowy głosowe z whatsapp, aplikacje do stremingu muzyki typu tidal, spotify, aplikacje do słuchania zwykłego radia z internetu nie byłyby w ramach pakietu to po kiego pakiet danych w 2016 roku?
Z regulaminu pakietów Non Stop wynika, że transfer idący przez apn plus wlicza się w pakiet. A praktycznie wszystko idzie przez apn plus lub internet. Jeśli klient chce dodatkową usługę typu np video streaming (np monitoring z kamer) idących na specjalnych warunkach itp to płaci dodatkowo za taką opcję. Videorozmowy na numer telefonu a nie przez aplikację tez płaci się dodatkowo.
Zresztą w razie wątpliwości można sprawdzić na wykazie swoich połączeń w plus online czy transfer leci i czy ewentualnie kasa poszła.
 #863775  autor: mil214
 28 kwie 2016, 12:14
Znalazłem w poniższym wątku, że czasem są takie problemy z naliczaniem opłat pomimo pakietu:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 4&start=60

myślałem że pakiet danych- w tym przypadku 8Gb daje komfort korzystania z internetu bez dodatkowych opłat, a tu jednak się okazuje, że w plusie można naciąć się na dodatkowe opłaty... :/
 #863781  autor: Lotter
 28 kwie 2016, 12:39
Po prostu trzeba być ostrożnym przy korzystaniu z egzotycznych lub niesprawdzonych aplikacji i stonek. Czy operator coś kombinuje przy transferach by nabić nieświadomych klientów? Hmnn... Przy dużym zapotrzebowaniu na transfer lepiej mieć taryfę typowo z netem i no limit :smt024 i smartfon dual sim :smt020
 #863790  autor: mil214
 28 kwie 2016, 13:34
Takie rozwiązania operatora trochę uwsteczniają rozwój oferty- będziemy Ci zwiększać pakiet danych do kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu GB danych ale jednocześnie nie możesz wykorzystywać go do tego czy tamtego.
Widać Plus ma cały czas problem ze skonstruowaniem kompleksowej pełnej oferty i musi szukać wszelkich kruczków aby wyciągnąć jeszcze ile się da od klientów...

Przypominają się ponure czasy gdy operatorzy stacjonarnego internetu limitowali transfer danych do kilkudziesięciu GB.
 #863806  autor: gordon555
 28 kwie 2016, 15:17
Szewczyk12 pisze:Gordon, połączyli Cię z innym działem który tej oferty nie ma, jutro się ktoś odezwie z działu rezygnacji.
Właśnie zadzwonili. Taryfa za 29,99 aktywna od maja :) Dziękuję za pomoc!
 #863807  autor: Lotter
 28 kwie 2016, 15:19
Widać Plus ma cały czas problem ze skonstruowaniem kompleksowej pełnej oferty i musi szukać wszelkich kruczków aby wyciągnąć jeszcze ile się da od klientów...
To problem bardziej złożony. Klienci chcą coraz więcej, lepiej, taniej. Operator daje to ale spowalnia jak tylko może i praktycznie tylko konkurencja wymusza korekty oferty na korzyść klientów. Operator chce zarobić jak najwięcej. Popatrz na ceny z przed 1,5 roku 2 lat 3 lat - obecnie to co się dostaje za określona kwotę naprawdę jest niezłą propozycją. Ceny mamy nawet niższe niż o wiele bogatsze kraje.
Ja już się przyzwyczaiłem do ofert i pozytywnie patrzę bo z każdym rokiem jest lepiej. A kruczki były są i będą, trzeba uwagi i skrupulatność by nie dać się naciąć patrząc tylko na reklamy. Drobny druczek jest ważniejszy. Konkurencja jest duża i każdy znajdzie coś dla siebie. A oferty przedłużeniowe obecnie są naprawdę atrakcyjne szczególnie dla osób dobrze doinformowanych na tym forum :-D
 #863894  autor: mil214
 28 kwie 2016, 20:42
gordon555 pisze:
Szewczyk12 pisze:Gordon, połączyli Cię z innym działem który tej oferty nie ma, jutro się ktoś odezwie z działu rezygnacji.

29,99zł za jaką ofertę???
 #863940  autor: kostykiewicz
 29 kwie 2016, 08:01
Witam,
Chcę złożyć wypowiedzenie do umowy mam 4-5 miesięcy.
Interesuje mnie:

- no limit komórki
- no limit stacjonarne
- no limit smsy/mmsy (bądź ograniczenia nie musi byc az tak no limit)
- internet w komórce 5-6-7GB coś koło tego nawet i więcej

ILE NA TĄ CHWILĘ TO MOŻE KOSZTOWAĆ

===

Obecnie mam za 36 zł

- no limit komorki
- no limit stacjonarne
- no limit sms/mms
 #863944  autor: gordon555
 29 kwie 2016, 08:29
mil214 pisze:
gordon555 pisze:

Za tą, o której wspominałem kilka postów wcześniej.
Tylko SIM, bez limitu komórki, stacjonarne i sms-y, 8 GB internetu.
 #863961  autor: mil214
 29 kwie 2016, 09:16
gordon555 pisze: Za tą, o której wspominałem kilka postów wcześniej.

To uściślając chyba równe 29zł a nie 29,99zł
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2016, 09:38 przez mil214, łącznie zmieniany 2 razy.
 #863962  autor: mil214
 29 kwie 2016, 09:18
kostykiewicz pisze:Witam,
Chcę złożyć wypowiedzenie do umowy mam 4-5 miesięcy.
Interesuje mnie:

- no limit komórki
- no limit stacjonarne
- no limit smsy/mmsy (bądź ograniczenia nie musi byc az tak no limit)
- internet w komórce 5-6-7GB coś koło tego nawet i więcej

ILE NA TĄ CHWILĘ TO MOŻE KOSZTOWAĆ

===

Obecnie mam za 36 zł

- no limit komorki
- no limit stacjonarne
- no limit sms/mms
za równe 29zł można
Tylko SIM, bez limitu komórki, stacjonarne, sms-y oraz 8 GB internetu.

Niestety bez mms bo podobno "niedasie" choć w to nie wierzę...
oraz z wykluczeniem Video Streaming z pakietu internetowego co jest kolejnym negatywnym wyróżnikiem plusa na tle konkurencji.

Jeśli wystarczy Ci do 4GB internetu to lepsza jest oferta Premium Mobile za 24,48zł:
https://www.premiummobile.pl/abonament-bez-telefonu/
Sieć ta działa na zasięgu Plusa.
24,48zł za ofertę bez limitu rozmowy stacjonarne, komórkowe, sms, mms oraz 4GB internetu.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2016, 10:37 przez mil214, łącznie zmieniany 3 razy.
 #863968  autor: gordon555
 29 kwie 2016, 10:02
mil214 pisze:29,99zł za jaką ofertę???
gordon555 pisze: Za tą, o której wspominałem kilka postów wcześniej.

To uściślając chyba równe 29zł a nie 29,99zł
Poczekam na pismo, ale przez telefon babeczka mówiła o kwocie 29,99.
 #864020  autor: marvin
 29 kwie 2016, 13:13
Pytanie dzwonili z plusa na przedłużenie umowy firmowej i po rozmowach zaproponował mi konsultant 29zł netto no limit w Polsce rozmowy komórkowe i stacjonarne, smsy, mms, 2,4gb netu i niby 100 jednostek w unii wymiennych na minuty/smsy/mms 1:1. Na stronie dla przedłużających jest ta oferta ale za jednostki trzeba dopłacić 8zł netto. Nie wiem czy się gościu nie walnął. Umowa na 24 miesiące. Mogłoby być więcej netu ale mam teraz w abo 2gb i mi wystarcza. Z rozmów w unii okazjonalnie korzystam. Umowę mam do października i jeszcze nie wypowiadałem jej. Nie wiem czy poczekać i przyjąć tą ofertę.
 #864125  autor: obek
 30 kwie 2016, 00:57
Powiem szczerze, że strasznie mnie irytuje jak traktują stałych klientów. Kończy mi się druga umowa z LTE plus i to co oferują to jest porażka. 30 zł 40 Gb + LTE bez limitu + pakiet nocny za 2,9zł + ochorna internetu za 9 zł + sprzęt za 40 zł ten gorszy router domowy - łącznie wychodzi ponad 40 zł. Totalna masakra. Nowy klient ma na tą chwilę Happy Hours gdzie ma 100 GB za 30 zł. Gdzie tu logika?
 #864403  autor: mil214
 02 maja 2016, 11:06
marvin pisze:Pytanie dzwonili z plusa na przedłużenie umowy firmowej i po rozmowach zaproponował mi konsultant 29zł netto no limit w Polsce rozmowy komórkowe i stacjonarne, smsy, mms, 2,4gb netu i niby 100 jednostek w unii wymiennych na minuty/smsy/mms 1:1. Na stronie dla przedłużających jest ta oferta ale za jednostki trzeba dopłacić 8zł netto. Nie wiem czy się gościu nie walnął. Umowa na 24 miesiące. Mogłoby być więcej netu ale mam teraz w abo 2gb i mi wystarcza. Z rozmów w unii okazjonalnie korzystam. Umowę mam do października i jeszcze nie wypowiadałem jej. Nie wiem czy poczekać i przyjąć tą ofertę.

W ostatnich kilkunastu dniach ktoś wspominał o ofercie w podobnym zakresie dla firm za kwotę poniżej 25zł....
 #864435  autor: borek73
 02 maja 2016, 17:20
Witam .Potrzebuje złożyć wymówienie by w ten sposób spróbować otrzymać lepszą ofertę i mam kilka pytań 1)wymówienie z przejściem na kartę czy z likwidacją numeru 2)wniosek wysłać czy złożyć w salonie 3)po złożeniu wniosku tu czy tu można go będzie wycofać---ostatecznie wolałbym go nie stracić tylko przenieść 4)czy oferty DUK bez wypowiedzenia i po wypowiedzeniu bardzo się różnią .Pozdrawiam
 #864439  autor: Ruben
 02 maja 2016, 18:12
@borek73,
Ad. 1 - nie ma znaczenia dla oferty ale dla Ciebie bezpieczniej będzie z przejściem na kartę. W przypadku niepowodzenia zawsze można wówczas skorzystać z tej oferty: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=85050
Ad. 2 - nie ma znaczenia ale szybciej zostanie zarejestrowane w salonie,
Ad. 3 - można wycofać,
Ad. 4 - w przypadku oferty bez telefonu różnią się przeważnie o min. 10 pln jednak różnie bywa,

Na ostatnich stronach są przedstawione oferty z DUK, nic lepszego nie dostaniesz więc jeżeli odpowiada Tobie oferta i chcesz ją otrzymać, to składaj wypowiedzenie lub poproś o kontakt z DUK na Plus Forum ale z tego co pamiętam, to tam też jesteś aktywny. Jeżeli oczekujesz czegoś innego, więcej bądź taniej, to szukaj u konkurencji.
 #864802  autor: Freshmen
 06 maja 2016, 14:19
Witam,
Panowie kończy mi się umowa 7.06. W tej chwili płacę 85 zeta (w ramach smartdom mam drugi numer za 35) Pytanie, co dałoby się wytargować teraz ? podobno żeby utrzymać drugi numer na SD musze płacić minimum 50 zeta abonamentu.
- chciałbym no limit połączenia(kom/stacjonrane)/sms i jak największy pakiet internet (teraz mam 2,2 to brakuje). 7-11 giga było by idealnie, żeby za rok 1,5 nie brakowało ;)

Abonament max 50 (bo niby minimum 50 musze płacić) , jak by dorzucili jeszcze tel to byłoby ok. Pisać wypowiedzenie ? jak coś to jutro zaniose żeby był miesiąc zachowany. Proszę o porady

Dzięki i pozdrawiam
 #864810  autor: Osmoza
 06 maja 2016, 15:27
żeby utrzymać zniżkę na p2 w programie smartdom należy na p1 utrzymać swoje zoobowiązanie przynajmniej na tym samym poziomie, czyli w Pana przypadku będzie to abo 89.99 w ramach tego będzie miał Pan 11 neta w pakiecie i bez limitu lte,no limit komi stacjonarne, sms/mmsy, 120 jednostek w UE oraz jakiś fajny tel polecam Honor 5x, ipla i hbo go na 2 m-ce
  • Strona 123 z 187
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 187
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123