• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 123 z 131
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 131

#365087  autor: marcinb
 16 paź 2009, 11:05
Nigdzie nie widzę, żeby ten prezent nie działał w weekendy (Wybrany Numer)

[ Dodano: 2009-10-16, 11:16 ]
rustupl pisze:ps. zaznaczam że nie żalę się tutaj bez sensu jaki to kiepski jest orange (bo można w sumie takie wrażenie odnieść). chodzi mi tylko o to czy w ogóle dorównają z ofertą do konkurencji.
Dla mnie to konkurencja nie dorównuje ofercie Orange bez telefonu w moim profilu korzystania z komórki. Nie ma siły, żebym gdzie indziej miał taniej. Ale niestety z przyczyn infrastrukturalnych muszę po kilku latach pożegnać się z tą siecią.
rustupl pisze:pozostała by jeszcze kwestia pakietu danych ;-)
Kilka podstron wcześniej była mowa, że w ramach przedłużenia można miec 50% zniżki na usługę 39.5. Czyli za 20 zł można miec fajny pakiet danych.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#365094  autor: elkanguro
 16 paź 2009, 12:18
awa2001, ja będę mógł przedłużyć umowę za 14 dni. Na razie czysto teoretycznie, czy będę mógł dostać to samo co rok temu? Czyli:
- abo 25
- Wybrany Numer
- bezpłatnie na 12 miesięcy Wszyscy w Orange Extra 18
- bezpłatnie na 6 miesięcy Twój Numer

Czy niestety już się nieco pogorszyło na Propozycji?

Jeśli można spytać, pracujesz w Propozycji czy w salonie?

[ Dodano: 2009-10-16, 12:22 ]
rustupl, również, podobnie jak marcinb uważam, że oferta bez telefonu w Orange jest bardzo dobra, o ile nie najlepsza na rynku, oczywiście pod warunkiem, że ktoś wykorzystuje prezenty do Orange, tak jak ja. Dlatego na razie nie zamierzam nic zmieniać. Wszystko zależy od profilu użytkowania. No ale jeśli ktoś do Orange wykonuje tylko 20% połączeń no to nie ma sensu na siłę tu siedzieć.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#365105  autor: derekpl
 16 paź 2009, 14:24
Ja stwierdzam, ze z roku na rok propozycje otrzymuje coraz gorsza
W chwili obecnej propozycja roczna jest malo oplacalna bo drugie tyle przyznawane jest na 6 mies (rok temu dawane bylo na caly okres umowy)
Dopiero opcja dwuletnia wydaje sie byc sensowna, ale znowu tu strzalem w kolano jest cena minuty polazcenia poza abonamentem 0.59 gr (chyba) co w chwili obecnej nie jest najlepsza oferta a patrzac w przyszlosc napewno spadnie, juz teraz orange proponuje w abonamencie za 55 zl ale z telefonem 0.29 gr - wiec tylko kwestia czasu jest kiedy wprowadza 0.29 gr jako standardowa stawke dla nowych taryf, tak samo kiedys bylo z naliczaniem sekundowym
Ja jak narazie wstrzymuje sie z przedluzeniem umowy - na dwa lata przy obecnej ofercie nie mam zamiaru sie wiazac, a roczna oferta nie jest dla mnie szczegulnie atrakcyjna, jak narazie czekam na poprawe a jesli nic sie nie zmieni to bede rozpatrywal oferte "kto dawiecej" jedyny problem to to ze potrzebuje rozliczania roamingu z kwoty zobowiazania (czego nie ma nawet w firmowych taryfach)

#365137  autor: rustupl
 16 paź 2009, 17:25
hmmm co do tego prezentu Wybrany numer i sprawą z funkcjonowaniem jego w weekendy - nie wiem może źle coś zrozumialem, chodź nie wydaje mi się. W regulaminie również nie widzę żadnego dopisku o tym.

awa2001 jeśli chodzi o kwotę minuty w Play'u to 39gr wychodzi i jest bez wliczania dodatkowych minut za przejście. Jeśli już by się uprzeć i policzyć w ten sposób to wychodzi niecałe 28gr/min.

Pomijając ten fakt, jeśli chodzi o ceny telefonów to nie neguję to co piszesz bo pewnie masz racje. Natomiast chorą jest dla mnie sytuacja, gdy patrząc w cennik telefonów Orange (obowiązujący od 16.10.br) telefon o którym mówię czyli Nokia 5800 przy umowie na 12mc kosztowała 1449zł, przy umowie na 24mc w abo 25 - 1199zł. W salonie nokii zapłacę 1199zł bez żadnych zoobowiązań i dodatkowo dostanę gratis słuchawki bluetooth.
Nie bez znaczenia jest również fakt, że pudełko z telefonem od Orange nie będzie w pełni kompletne - brak będzie najprawdopodobniej futerału, dodatkowego rysika, kabla TV a kabelek do transmisji danych będzie miał 10cm (są to informacje potwierdzone).

Co prawda jak piszecie oferta w Orange bez telefonu jest atrakcyjna, ale tylko dla tych którzy dużo dzwonią do Orange. Ja niestety nie tak wiele.

Ehhh czuję że naprawdę będę musiał się dobrze zastanowić przed jaką kolwiek decyzją - najważniejsze że mam jeszcze czas. A i dobrze że tu zajrzałem, bo się przynajmniej kilku ciekawych rzeczy dowiedziałem.

--------------------------------------------------------
Alcatel OT301-> Nokia 3330-> Siemens C65-> SonyEricsson k700-> Nokia N70-> Nokia 6280-> Nokia N73-> Asus p552-> Nokia C6-00-> LG L7 ->LG 4XHD ->Nokia Lumia 920

#365164  autor: awa2001
 16 paź 2009, 21:00
elkanguro pisze:awa2001, ja będę mógł przedłużyć umowę za 14 dni. Na razie czysto teoretycznie, czy będę mógł dostać to samo co rok temu? Czyli:
- abo 25
- Wybrany Numer
- bezpłatnie na 12 miesięcy Wszyscy w Orange Extra 18
- bezpłatnie na 6 miesięcy Twój Numer

sądzę,że tak

Czy niestety już się nieco pogorszyło na Propozycji?

Jeśli można spytać, pracujesz w Propozycji czy w salonie?

w Propozycji

[ Dodano: 2009-10-16, 12:22 ]
rustupl, również, podobnie jak marcinb uważam, że oferta bez telefonu w Orange jest bardzo dobra, o ile nie najlepsza na rynku, oczywiście pod warunkiem, że ktoś wykorzystuje prezenty do Orange, tak jak ja. Dlatego na razie nie zamierzam nic zmieniać. Wszystko zależy od profilu użytkowania. No ale jeśli ktoś do Orange wykonuje tylko 20% połączeń no to nie ma sensu na siłę tu siedzieć.

[ Dodano: 2009-10-16, 21:03 ]
rustupl masz rację, ceny tel są masakryczne, a reszta to juz kwestia dobrania oferty pod swoje potrzeby:)

#365200  autor: pumba
 17 paź 2009, 01:09
rustupl, nie zauważyłem żeby ktoś ci proponował obecną promocję czyli nowy Orange abonament 55 gdzie płacąc 55zł miesięcznie dostajesz 150 minut do wszystkich prócz plyy czyli w ramach abonamentu jest to 37gr a po wykorzystaniu środków z abonamentu koszt minuty to już 29gr, a jakby tego było mało za swój staż dostajesz upust 2gr na minucie czyli stawki dla ciebie to odpowiednio 35gr i 27gr. Dodatkowo dostajesz 3 prezenty ale o tym już nie będę pisał bo inni już na ten temat się wypowiadali, a oprócz prezentów napewno jest szansa że dostaniesz jakieś minuty do wszystkich albo dodatkowy pakiet złotówek który będziesz mógł wykorzystać na co tylko zechcesz. I co ty teraz na to chyba jest to lepsza oferta niż u konkurencji?
Ponadto jest to oferta z telefonem ale niestety jak to już w orange ceny telefonów nie są niskie i w porównaniu do playa będzie to wyglądało mniej korzystnie ale zawsze jest szanasa na jakies rabaty obniżające cenę telefonów, a może masz jeszcze jakieś punkty Profit to mógłbyś je wykorzystać obniżając w ten sposób cenę telefonu?

[ Dodano: 2009-10-17, 01:42 ]
awa2001, więc jeśli pracujesz w ProPozycji to do jakiego najwyższego magicznego numerku masz dostęp, więcej niż 2?

Tak się składa że pod koniec listopada kończy mi się umowa i na chwilę obecną jestem zdecydowany na nowy Orange abonament 55 prawdopodobnie przy umowie na 24 miesiące ale jeszcze jestem niezdecydowany co do telefonu bo mam jeszcze 9500 punktów Profit więc patrzę za telefonem którego cena to minimum 380zł żebym mógł wykorzystać punkty i tak się zastanawiam nad Nokią E52 i tu mam do Ciebie pytanie czy te telefonu które są dostępne niby tylko w sklepie internetowym orange.pl to wy w ProPozycji też macie do nich dostęp? Pisałaś cienkiemu że nie macie jeszcze E52 ale jak to jest z innymi wcześniej wprowadzonymi modelami np. LG Watchphone czy Orange Vegas itp?

A co do E52 to czy coś Ci wiadomo na jej temat czy tylko będzie dostępna w tym jednym srebrnym kolorze?

I jeszcze jedno jak jest z dostępnością SE C702 z Navifonem i zestawem samochodowym?
I na jakiej zasadzie dostaje się navifona wraz z tym telefonem czy abonament na navifona jest za free czy tylko przez jakiś czas?
 #365289  autor: wezysko
 17 paź 2009, 18:00
"Tak się składa że pod koniec listopada kończy mi się umowa i na chwilę obecną jestem zdecydowany na nowy Orange abonament 55 prawdopodobnie przy umowie na 24 miesiące ale jeszcze jestem niezdecydowany co do telefonu bo mam jeszcze 9500 punktów Profit"
Panie specjalisto - musze Pana rozczarować - pkt profit od 15 wrzesnia są nieaktualne:))

#365294  autor: Prezesek
 17 paź 2009, 18:27
Panie wezysko specjalisto muszę pana poinformować, że Punkty Profit na zniżkę telefonu można wykorzystać bodajże do końca roku, coś do któregoś grudnia..... ;)

#365297  autor: wezysko
 17 paź 2009, 18:40
Tak?? jakoś nigdzie o tym nie wyczytałem....ale być może...
jesli tak jest naprawde to odszczekuje

#365301  autor: awa2001
 17 paź 2009, 19:11
:) nie roponuje nikomu wczesniej nowego ab55 jesli nie wiem czy bedzie bral z telefonem:)
oczywiscie, ze pkt Profit bedziesz mogl wykorzystac:)
czekamy nadal na E52, vegas i watchfone są tylko w ofercie internetowej, ale to nizsza półka.
SE C702 w tej chwili jest bez uslugi Navifon ( u nas) czasem pojawia się ze zwrotu druga i 3 wersja, co ciekawe są tansze od tej bez uslugi i akcesoriow ( trzeba przypilnowac). w Twoim przypadku chyba nwet bysmy nie ruszyli tych pkt Profit przy tym telefonie, wiec raczej bierz coś lepszego.Poczytaj o nowyhm LG GT 505, lub Samsungu Ultra Classic, ewentualnie Nokii 6700.
Ból jest taki, ze zeby skorzystac z tej nowej wersji ab55 trzeba wziąć umowe na 24 mies. minimum, a przy Twojej ilosci pkt moglbys miec dobry tel juz przy rocznej:)
Jak się pokazą nowe telefony dam znać, tak jak obiecałam.
Moj numerek najwyzszy to 2:)

#365311  autor: Pawlitko
 17 paź 2009, 19:57
Hejka :mrgreen: Nie uwierzycie ale ja chyba dostałem oferte propozycji taką z którą sie tu nie spotkałem.. chyba że słabo szukam otuż tak:

W chwili obecnej mam abonament 35pln+39,50+ Pakiet TV+ popołudnia i weekendy.....
Zaproponowano mi Umowe na 12 miesięcy i:

darmowa usługa Pakiet sms/mms (normalnie 10 pln) przez 12 miesięcy
darmowa usługa do wszystkich (normalnie 14,90) przez 12 miesięcy
i uwaga.............. dodatkowe 50pln do wykorzystania na wszystko!!!! Czyli pakiet złotówek!
i to przez cały okres obąwiązywania umowy. Czyli mam łącznie do wykorzystania 85pln + w/w usługi... Brać czy nie brać? :) Też mieliście takie coś?
Moje średnie rachunki to około 170pln.. Pozdrawiam :-) Hmmm zastanawiam sie czy nie przejść na karte czy to brać... hmm...

#365312  autor: awa2001
 17 paź 2009, 20:07
brać:) rzadko kiedy mozemy dać pakiet zlotowek wiekszy od abonamentu:)

#365314  autor: pumba
 17 paź 2009, 20:26
awa2001, co do SE C702 to akurat nie dla mnie tylko dla mojego brata bo mu też w podobnym czasie kończy się umowa i on już nie ma punktów profit więc dlatego o nim wspomniałem i właśnie chodziło mi o którąś z wersji z navifonem a najlepiej z zestawem akcesori samochodowych bo jest tańsza niż bez tych dodatków co jest trochę dziwne ale jeśli mówisz że jest problem z ich dostępnością to orange może specjalnie tak zrobiło bo przez to klienci napalą się na C702 z navifonem w atrakcyjnej cenie a w przypadku jego braku w ostateczności zgodzą się na wersję bez navifona niewiedząc że ona jest droższa. A mogła byś wyjaśnić o co chodzi z tą usługą navifon przy tym telefonie, podejrzewam że dostaje się abonament na te usługę za free ale na jak długo?

A wogóle wy tam w ProPozycji jakie macie ceny wyjściowe telefonów te z cenników co w salonach czy może te niższe co obowiązują przy zamawianiu przez internet?

Natomiast jeśli chodzi o telefon dla mnie to hmm... aktualnie od 3,5 roku mam Nokie 6280 kupioną w wolnej sprzedaży za przeszło 1,5k i z tego powodu ciężko mi się z nią rozstać, to co miało by mnie do tego skłonić to to czego mi w niej brakuje czyli wbudowanego GPSa, wielozadaniowości abym w trakcie używania nawigacji mógłbym przełączyć się jeśli np. przyjdzie mi sms albo musiałbym sam takiego wysłać czy musiałbym wpisać coś do kalendarza a tak to muszę całkowicie wyłącząć nawigację, i jeszce brak połączeń szyfrowanych przy korzystaniu z i internetu co uniemożliwia wejście na strone banku itp. przez to wszystko skupiam się na telefonach z symbianem i najlepiej żeby to była nokia. Z dostępnych w orange telefonów to moją uwagę zwróciła wspomniana już E52 i 6210 navigator. Jeśli chodzi o telefony które Ty wymieniłaś to 6700 odpada bo to jest tylko platforma s40 a poza tym miałem ten telefon w ręku i niezachwycił mnie choć zastanawiałem się czy by go nie wziąć ale tylko na sprzedaż bo przy nim szło by jeszcze zarobić a tak to bym został przy 6280. Do samsungów jakoś nie jestem przekonany to samo do ekranów dotykowych choć ten LG GT505 dał mi trochę do myślenia i musiał bym o nim więcej poczytać.

Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, wy w ProPozycji nie macie dostępnych telefonów z kategori "dostępne tylko w sklepie orange.pl"?
I Nokie E52 będziecie mieli dostępną tylko wtedy kiedy wejdzie do normalnego cennika obowiązującego też w salonach?

[ Dodano: 2009-10-17, 20:34 ]
A jeszcze jedno jeśli Ty w propozycji masz dostęp tylko do 2-ki to kto ma dostęp do 3-ki i wyżej?

#365316  autor: kamil1221
 17 paź 2009, 20:39
Telefonem który jest jeszcze wart uwagi jest Nokia E66 lub E75 - tańszy będzie E66.
Oczywiście wielozadaniowość dzięki Symbianowi, GPS, przyzwoity aparat.

Czy wiadomo coś na temat przedłużenia promocji na 55 "niższa stawka" ?

#365351  autor: pumba
 17 paź 2009, 23:50
kamil1221, niby tak ale nie chce zbytnio dopłacać do telefonu więc jego cena przy abo 55 nie powinna przekraczać 700zł jakby nie to to bym od razu brał E75 ;)

#365357  autor: awa2001
 18 paź 2009, 00:21
masz racje, ze 6700 to system producencki, a moze HTC Magic? jest na androidzie, tez ciekawy fon:)
pisalam juz poziomach negocjacji, przepraszam, ale raz wystarczy:)
E52 bedzie mialo niezłą cenę przy ab75, przy 55 dopiero przy 36 miesiącach.
nie mamy telefonow dostepnych tylko w ofercie netowej, cenniki są rozne, czasem taniej na necie, czasem u nas.

#365364  autor: pumba
 18 paź 2009, 00:37
HTC to by było coś ale tak jak już wcześniej pisałem dyskwalifikuje go cena :|

A co do poziomów negocjacji to wybacz ale nie śledzę tego tematu od początku a trochę on za długi żeby cały od początku go przejrzeć więc nie widziałem twojej wypowiedzi na ten temat ale postaram się jakoś tego odszukać ;)

#365387  autor: awa2001
 18 paź 2009, 10:12
jesli nie zobaczyłeś to juz nie zobaczysz;))) wybacz, ale są to już sprawy dot. firmy, a o tym nie wolno mi mówić, co moglam to i tak zasugerowałam:))
HTC jest za 1 zl przy ab 100 zl, nie wiem jakie macie abonamenty, mnie się nie zdarza zapłacić nizszego rachunku, a nie mam zamiaru się ograniczać;))) jestem za dużą gadułą, kiedyś miałam ab 50 zl, a i tak placilam przewaznie pow.120 zl, odkąd mam ab 100zl, przekraczam go tylko wtedy kiedy wysyłam sms wspomagające.
Powiem wam, ze zauwazyłam dziwne zjawisko ( absolutnie nie piję do nikogo), szczególnie przy tych dawnych alarmowych ab10 zl, mają sredni rachunek nawet pow.50zl. ale kiedy proponuję zwiększenie na 25 zl, to zabij a nie wezmą, bo im wystarcza tylko troche tak ostatnio przekroczyli, to jest nagminne:) Lepiej zwiekszyc ab o te 10-20zl zamiast placic rachunki o 40 zl wyzsze.
Zmierzam do tego, ze warto zrobic analizę 3 ostatnich miesiąców, jesli przekraczacie a na dodatek musicie sie ograniczac, zwiekszcie ab chociaz o 10-20 zl, naprawdę warto, zmniejszycie wtedy wydatki wbrew pozorom. ( no i ceny tel są tańsze:))))

#365403  autor: kubajestdebest
 18 paź 2009, 11:57
witam.
Chciałbym zapytać czy ktoś sie orientuje kiedy bedzie można kupić iPhona 3gs??

#365411  autor: pumba
 18 paź 2009, 12:08
awa2001 pisze:jesli nie zobaczyłeś to juz nie zobaczysz;))) wybacz, ale są to już sprawy dot. firmy, a o tym nie wolno mi mówić, co moglam to i tak zasugerowałam:))
całkowicie cię rozumiem i wolę nie nalegać bo wiem jakie możesz ponieść konsekwencje dlatego też nie pisałem oficjalnie o poziomach tylko o magicznych numerkach a i tak się dziwię że odważnie wypowiadasz się na forum ;)
awa2001 pisze:Zmierzam do tego, ze warto zrobic analizę 3 ostatnich miesiąców, jesli przekraczacie a na dodatek musicie sie ograniczac, zwiekszcie ab chociaz o 10-20 zl, naprawdę warto, zmniejszycie wtedy wydatki wbrew pozorom. ( no i ceny tel są tańsze:))))
W zupełności się z tobą zgadzam ale nie do końca. Podstawa to dobrze dobrany abonament/usługi pod profil dzwonienia. Tak jak wspominałem interesuje mnie abonament maksymalnie 55zł, ale tu nie rozchodzi się o kwotę abonamentu a o usługi jakie do niego dobierzemy i dlatego orange wiedziało co robi wprowadzając obecne taryfy orange abonament bo większość klientów jest nieświadoma ile tracą przechodząc na te plany taryfowe, czemu? A przez to że w planach taryfowych począwszy od Jednej Idei przez Twój Plan kończąc na Nowym Twoim Planie klient miał ogromne korzyści bo usługi dodatkowe które tak naprawdę pomagały obniżyć rachunki zwiększając nieznacznie wysokość abonamentu czyli kwoty zobowiązania automatycznie zmniejszała cenę zakupu telefonu! A jak jest teraz? Przykładowo chciałbym abonament 55zł + większy pakiet internetowy np. Orange Free 39,5 czyli abonament w sumie wychodzi 94,50zł a za telefon płacimy jak przy abonamencie 55zł w w poprzednich taryfach telefon tańszy o dwa progi.
Osobiście uważam że mam odpowiednio dobrany abonament bo wcześniej miałem abonament w erze i moje rachunki rzadko schodziły poniżej 100zł i nic nie dawały usługi obniżające koszty połączenia itp. po analizie rachunków szczególowych okazało się że poprostu byłem w złej sieci bo najwięcej połączeń miałem do idei/orange a więc obniżyć swoje rachunki mogłem tylko w jeden sposób przechodząc do orange, ale to jeszcze nie koniec bo po analizie rachunków szczegółowych jeśli nie miałbym odpowiednio dobranych usług to moje miesięczne rachunki oscylowały by koło 1000zł (bo taka informacja widnieje na rachunku szczególowym) a płacę 45-55zł w zależności czy w danym miesiącu mam włączony pakiet internetowy. W ramach abonamentu w sumie mam około 3500 minut z czego większość w sieci i stacjoanrne i miliony smsów, więc widać jak ważny jest odpowiedni dobór usług a nie samej kwoty podstawowego abonamentu.
Ale nie wszyscy potrzebują dodatkowych usług i tu awa2001 mam do Ciebie pytanie co będzie najkorzystniejsze dla osoby mającej abonament 25zł w taryfie Nowy Twój Plan która przekracza abonament o 10-15zł przy czym miała by być to oferta z telefonem i żadne usługi typu prezenty raczej są tu niepotrzebne bo ta osoba prowadzi krótkie rozmowy do wszystkich sieci w tym do play i wysyła średnio 2 smsy dziennie do różnych sieci?
  • Strona 123 z 131
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 131
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123