• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 121 z 208
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 208

#453996  autor: dzi0bas
 18 sty 2011, 21:57
Jestem przed końcem umowy.
Obecnie mam abonament 35zl i gratis 2000minut do wybranego numeru + prezenty.

Obecna oferta prezentowana przez konsultantów nie różni się niczym od oferty internetowej.

Dlaczego rok temu można było dawać gratisy a teraz nie? taka dygresja.

Chyba zdecyduje się przejść na kartę...

ps. Ile trwałoby przeniesienie numeru na abonament firmowy?

#453997  autor: ubuntulnx
 18 sty 2011, 21:59
dzi0bas pisze:Jestem przed końcem umowy.

Obecna oferta prezentowana przez konsultantów nie różni się niczym od oferty internetowej.

Ponieważ kiedyś panowało rozdawnictwo i sieć nie zarabiała tyle, ile powinna.
dzi0bas pisze:Obecna oferta prezentowana przez konsultantów nie różni się niczym od oferty internetowej.
Trafiasz na złycj konsultantów :wink:

Obrazek

#454000  autor: dzi0bas
 18 sty 2011, 22:04
Być może tak trafiam :) jakby jakiś miły konsultant chciałby mi pomóc to zapraszam :D

#454023  autor: ProPozycja
 18 sty 2011, 22:46
ubuntulnx pisze:

dzi0bas pisze:Obecna oferta prezentowana przez konsultantów nie różni się niczym od oferty internetowej.
Raczej w obecnej sytuacji konsultanci nie mają zbytnio pola do negocjacji i do wykazania się..

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#454026  autor: dzi0bas
 18 sty 2011, 22:53
ProPozycja pisze:
ubuntulnx pisze:

Raczej w obecnej sytuacji konsultanci nie mają zbytnio pola do negocjacji i do wykazania się..

W innej sytuacji (mojego taty- numer od wielu wielu lat w sieci kiedy jeszcze był zasięg bardzo ograniczony,) abonament ówczesny 320minut za około 240zl lub wiecej, rachunki około 300zl co miesiąc i też nie było żadnej propozycji bonusów czy dodatkowych usług.
A cena za minutę około 50gr z VAT (a było to około rok temu)

x

#454088  autor: xaero18
 19 sty 2011, 12:04
jak ktos chce, moge sprawdzic max oferte. prv me :smt007

#454094  autor: kamil1221
 19 sty 2011, 12:55
Dla zainteresowanych na dniach mają pojawić się nowe aparaty min.
Nokia C1-01.
Samsung B2710, C3530.
Orange SAN FRANCISC.

#454129  autor: hammurabi
 19 sty 2011, 14:19
San francisco i motorola defy już są, tylko tylko jeszcze niespisane w magazynach.

Swoją drogą, orientujecie się może czy P500 ma szanse wejść do ofert poza sklepem internetowym? Bo pod *400 niestety nie sprzedają tego modelu.

#454190  autor: stg
 19 sty 2011, 18:08
Może ktoś poinformować w tym temacie bądź na priv, jak już Motorla DEFY będzie na stanie magazynowym w Orange?

#454268  autor: ubuntulnx
 19 sty 2011, 21:27
ProPozycja pisze:Raczej w obecnej sytuacji konsultanci nie mają zbytnio pola do negocjacji i do wykazania się..
Konsultant to ma przedstawić ofertę i ew. przekonać do niej klienta. Nic z filozofii. Ta sama oferta, przekazana przez dwóch różnych konsultantów może brzmieć różnie.

Obrazek

#454363  autor: ProPozycja
 20 sty 2011, 11:02
ubuntulnx pisze:
ProPozycja pisze:Raczej w obecnej sytuacji konsultanci nie mają zbytnio pola do negocjacji i do wykazania się..
Konsultant to ma przedstawić ofertę i ew. przekonać do niej klienta. Nic z filozofii. Ta sama oferta, przekazana przez dwóch różnych konsultantów może brzmieć różnie.
Ale nadal to będzie ta sama oferta. Oczywiście można tak zakręcić klienta, że nie będzie wiedział już o co chodzi o weźmie ofertę ale moim zdaniem to jest złe podejście.

Oferta w niskich abo jest na tyle słaba, że nieważne w jaki sposób byś ją przedstawił to po prostu jej nie sprzedaż.

Oczywiście są klienci, którzy nie wiedzą co mają i wtedy można wykorzystać.

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#454365  autor: Mixiorek
 20 sty 2011, 11:12
Witam,

Mam kilka pytań do fachowców w kwestii przedłużenia umowy z Orange.
- obecnie posiadam delfina 225 min/ 79 zł
- umowa do kwietnia
- chciałbym przedłużyć umowę w panterze 59 zł abo lub mix
- umowa bez telefonu
- najchętniej na 12 miesięcy, da radę? Czy przy dłuższej umowie będą ciekawsze profity, jeżeli tak to jakie?
- czy taryfę na niższą mogę zmienić dopiero w kwietniu?
- czy są inne różnice między panterą abo a panterą mix niż to, że w przypadku mixa po wykorzystaniu kwoty trzeba doładować konto?
- czy w panterze mix kwota 59 zł to pakiet kwotowy, który można wykorzystać na wszystkie usługi (roaming, mms itp.)?

Poproszę o info.

#454372  autor: ubuntulnx
 20 sty 2011, 11:45
Ale nadal to będzie ta sama oferta. Oczywiście można tak zakręcić klienta, że nie będzie wiedział już o co chodzi o weźmie ofertę ale moim zdaniem to jest złe podejście.

Oferta w niskich abo jest na tyle słaba, że nieważne w jaki sposób byś ją przedstawił to po prostu jej nie sprzedaż.

Oczywiście są klienci, którzy nie wiedzą co mają i wtedy można wykorzystać.
Z całym szacunkiem, ale jak dla mnie to typowe jęczenie. Przecież nikt Ci nie każe sprzedawać dla Orange, tym bardziej jeżeli uważasz, że oferta jest zła. To Twoja praca... Chociaż narzekanie na pracę mamy w genach.
Mixiorek pisze:najchętniej na 12 miesięcy, da radę? Czy przy dłuższej umowie będą ciekawsze profity, jeżeli tak to jakie?
Da radę. Dodatkowe pakiety minut/SMS są dodatkowo płatne co najmniej 2,5zł. Nie znając Twojego konta nikt Ci nie powie, co możesz dostać. Na pewno otrzymasz minuty gratis zależne od stażu (+30 dla stażu <4 lata; +60 dla stażu powyżej 4 lat; oczywiście piszę o abo 59zł).
czy taryfę na niższą mogę zmienić dopiero w kwietniu?
Jeżeli teraz możesz przedłużać, to już teraz, chyba, że jest to uprawnienie warunkowe.
Mixiorek pisze:- czy są inne różnice między panterą abo a panterą mix niż to, że w przypadku mixa po wykorzystaniu kwoty trzeba doładować konto?
W Panterze mix nie ma POgaduch w Orange, czyli nielimitowanych rozmó do Orange 18-8 rano na tygodniu i w weekendy wykorzystywanych po abonamencie przez 6 m-y.
Mixiorek pisze: czy w panterze mix kwota 59 zł to pakiet kwotowy, który można wykorzystać na wszystkie usługi (roaming, mms itp.)?
Tak.

Obrazek

#454377  autor: jacek84
 20 sty 2011, 12:33
Na stronie orange.pl zauwazylem, że w ofercie jest telefon SE Xperia x10 mini pro, to prawda czy błąd?? Bo do niedawna nie było go w ofercie...

#454381  autor: Mixiorek
 20 sty 2011, 13:14
ubuntulnx pisze:Da radę. Dodatkowe pakiety minut/SMS są dodatkowo płatne co najmniej 2,5zł. Nie znając Twojego konta nikt Ci nie powie, co możesz dostać. Na pewno otrzymasz minuty gratis zależne od stażu (+30 dla stażu <4 lata; +60 dla stażu powyżej 4 lat; oczywiście piszę o abo 59zł).
Dzięki za info. Dzwoniłem do propozycji. Nie będzie łatwo. Mogę przejść na mix dopiero po zakończeniu umowy abo czyli w kwietniu. Do tego będzie to kosztować 100 zł...
Szczerze mówiąc widzę schody.

#454388  autor: sosen
 20 sty 2011, 13:39
to nie będzie nic kosztować. Po zakończeniu bieżącej możesz wybrać każdą ofertę. Teraz też możesz przejść na panterę tyle że wiąże się to przynajmniej taką samą kwotą zobowiązania czyli jeśli pantera to przynajmniej 99

#454467  autor: pomaranczowy
 20 sty 2011, 17:44
To nie błąd.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#454479  autor: jaiz
 20 sty 2011, 18:50
Witam wszystkich,
Dostałem oto wczoraj sms o następującej treści: "Twój numer został uprawniony do otrzymania nowego telefonu za 1 zl bez umowy [...] Salon Orange [...]"

To jakaś nowa promocja Orange czy tradycyjna marketingowa ściema? Ewentualnie radosna kreatywność pracowników salonu?

Abonament mam firmowy, obecnie na umowie bezterminowej. Jak orange daje nowe telefony bez umowy za złotówkę to pędzę tam czym prędzej i biorę ile dają.

#454493  autor: VincentMontana
 20 sty 2011, 19:52
A ja mam pytanie, czy są w Orange dostępne jakieś starze telefony. Na przykład n95 8 giga albo HTC Touch Pro ?

#454541  autor: pomaranczowy
 20 sty 2011, 21:43
Jaiz, Myślę, że jest to ściema. Drugi telefon przy przedłużeniu za 1 zł bez umowy można dostać ale tylko przez orange.pl i od ab. 79 w taryfach indywidualnych.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)
  • Strona 121 z 208
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 208
  • 1
  • 119
  • 120