• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 121 z 182
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 182

#578109  autor: chocostars
 28 sie 2012, 00:06
Marens pisze:
rtx pisze: Potem postanowiłem przemaglować w sprawie AIM65 za 45 to z wielką łaską udałoby się udostępnić taką ofertę.
Heeh, z wielką łaską, dobre :D

Ja do nich napisałam maila, że znajomy otrzymał taką ofertę i że jeżeli ja bym taką dostała, to wycofam swoje wypowiedzenie,
teraz czekam na kontakt z ich strony. :roll:

Bo kiedy chcesz to w sobie masz paletę najpiękniejszych barw...

#578110  autor: rtx
 28 sie 2012, 00:06
Marens pewnie trafiłeś na tą samą Panią co ja za pierwszym razem:) (ta sama gadka czyli, że nie ma i nie będzie już umów na czas nieokreślony itd...). Jeżeli możesz wziąć ofertę na firmę taką jak przedstawiłeś to się nie zastanawiaj, bo warunki są bardzo dobre, mimo że na 12 miesięcy, jakbym mógł to sam bym takie abo wziął.
A jeżeli chodzi o oferty na czas nieokreślony to oczywiście że są, Pani konsultantka ci kit wciskała albo nie mogła takiej oferty ci przedstawić. Wiem co mówię bo sam mam na czas nieokreślony (w liście, który dostałem mam podziękowania za przedłużenie umowy z siecią Play na kolejne null miesięcy) tyle, że jak pisałem wcześniej aktywowano mi ofertę ze 150 minutami, a nie jak ustaliłem podczas rozmowy z 210 minutami, i to właśnie chcę wyjaśnić. Podobnie z ofertą 210 minut/1GB/12 miesięcy - taką właśnie zaoferowano mi, ale to po moim zgłoszeniu na play24, gdzie napisałem jakie warunki mnie interesują.
Baca zajrzyj na str. 127 z moim zestawieniem. Wszystko zależy ile chcesz mieć minut do wszystkich, jaki pakiet internetowy i czy koniecznie nieograniczone do Play na zawsze (przy abo SD musisz ewentualnie dodatkowo wykupić pakiet internetowy, więc w ogólnym rozrachunku może być to średnio opłacalne)

#578113  autor: Marens
 28 sie 2012, 00:43
rtx pisze:Marens pewnie trafiłeś na tą samą Panią co ja za pierwszym razem:) (ta sama gadka czyli, że nie ma i nie będzie już umów na czas nieokreślony itd...).
Całkiem możliwe, to była ta sama Pani :wink:
rtx pisze:Jeżeli możesz wziąć ofertę na firmę taką jak przedstawiłeś to się nie zastanawiaj, bo warunki są bardzo dobre, mimo że na 12 miesięcy, jakbym mógł to sam bym takie abo wziął.
Najprawdopodobniej tak się skończy zabawa w przedłużenie (przez Fresha).
Problem w tym, że wymyśliłem sobie, że przedłużę aktualną umowę na czas nieokreślony, zrobię cesję na firmę, zapłacę 3 faktury i potem znowu wyślę wypowiedzenie tak aby uzyskać ofertę w stylu 12,50zł/350min+SD+stacjonarne/12mies :smt021 (Gra jest warta świeczki) Chociaż zależałby mi tu na pakiecie 1GB, ale pewnie udałoby się coś ugrać więcej w stosunku do standardowej oferty na www.
rtx pisze:Wiem co mówię bo sam mam na czas nieokreślony (w liście, który dostałem mam podziękowania za przedłużenie umowy z siecią Play na kolejne null miesięcy)
Powiem Ci, że sam zgłupiałem przeglądając forum.blogplay.pl i mojplay.pl
http://forum.blogplay.pl/showthread.php ... IM-w-eShop
Choć temat był wałkowany 2 miesiące temu więc pewnie jest jakiś progres w RePlay
rtx pisze:tyle, że jak pisałem wcześniej aktywowano mi ofertę ze 150 minutami, a nie jak ustaliłem podczas rozmowy z 210 minutami, i to właśnie chcę wyjaśnić
Mi by to nie robiło aż takiego znaczenia (na Twoim miejscu próbowałbym wyjaśnić tą kwestie, ponieważ Ci obiecali (choć sam bym nie pogardził) )
rtx pisze:Podobnie z ofertą 210 minut/1GB/12 miesięcy - taką właśnie zaoferowano mi, ale to po moim zgłoszeniu na play24, gdzie napisałem jakie warunki mnie interesują.
"Nie ma możliwości indywidualnej modyfikacji oferty GU" itp. etc. ...
Ja zgłoszenie napisałem na 210min/1GB/nieokreślony i zostało to niezbyt mile przyjęte :-D
rtx pisze:Baca zajrzyj na str. 127 z moim zestawieniem.
Ewentualnie tutaj dobra byłaby oferta 34,50zł za 550min + StanDarmowy jeśli nie korzysta z internetu.

#578116  autor: rtx
 28 sie 2012, 01:22
Marens oferta AI MAX Tylko Sim (150minut/czas nieokreślony) powinna być dostępna, bo to standardowa oferta dostępna dla każdego kto zmienia kartę na abonament przez internet: http://www.play.pl/pl/promocja/migracja ... -telefonu/, więc w sumie łaski nie robią oferując taką :), bo po przejściu do fresha można taką wziąć w każdej chwili.

#578123  autor: Ruben
 28 sie 2012, 08:26
Czy udało się komuś poznać oferty GU dla Firm w taryfach AIM tylko SIM? Taryfy Stan Darmowy są na stronie 128. Teraz dobrze byłoby powęszyć przy taryfach AIM dla Firm ;)

#578139  autor: chocostars
 28 sie 2012, 10:03
Ja już jestem po przedłużeniu umowy, chwilę temu zadzwoniła miła pani i z uśmiechem w głosie od razu powiedziała, że jak najbardziej może mi przyznać ofertę o którą pytałam w mailu,
czyli AIMax65 za 45zł na 24mce.
Do tego wzięłam Samsung Galaxy Ace 2 za 269zł.
Teraz pozostaje mi tylko czekać na kuriera.

Tak więc dzięki wszystkim za zamieszczane tu informacje na temat ofert i życzę powodzenia w przedłużaniu własnych umów :mrgreen:

#578174  autor: rtx
 28 sie 2012, 12:45
chocostars a jednak Samsung Ace 2 :) Sądzę że będziesz zadowolona z wyboru, siostra sobie chwali - jest naprawdę szybki. Jeszcze tylko jakieś etui i karta pamięci i zestaw full - jeśli chcesz to daj znać na priva to napiszę co brałem dla siostry.

#578187  autor: mulerek
 28 sie 2012, 13:15
Witajcie !
Zarejestrowałem się tutaj specjalnie, aby zadać jedno pytanie. Otóż kilka dni temu złożyłem rezygnację z umowy w salonie, po kilku dniach przysłali mi ofertę na maila jakiś tam SD czy co to było z rabatem 25% - sam nie wiem (nawet na to nie patrzyłem, bo nie było pakietu internetowego). Odpisałem więc poprzez zgłoszenie na Play24, że chętnie przedłużę umowę ze zniżką, lecz w abonamencie typu All Inclusive Max 75 lub 95. Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani konsultant i zaproponowała tamte oferty ze zniżką 10 zł przez całą umowę. Zgodziłem się - na maila przyszła mi zaraz informacja o złożeniu zamówienia. Taryfa to: LongPlay II 99 + RePlay Partner Backoffice All Inclusive MAX 30.03. I tu moje pytanie: czy zniżka w tej taryfie nie wynosi przypadkiem 20 zł? Tzn. nie powinienem płacić 75 zł jeżeli wybrałem AIM 95?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam !

#578197  autor: sogen
 28 sie 2012, 13:25
Witam, jak niekorzystniej będzie przedłożyć umowę w play. Umowa abonamentowa kończy mi się za 3 miesiące. Chodzi mi o abonament z telefonem w granicach 80zl/m. Wysłać wypowiedzianie umowy z terminem jej zakończenia, czekać na kontakt ze strony play lub jakaś inna opcja?

#578200  autor: chocostars
 28 sie 2012, 13:28
@ rtx Jednak zdecydowałam się na Galaxy Ace 2, bo koleżanka w pracy ma Galaxy Ace i bardzo sobie chwali.
Xperia Arc S jednak wydaje mi się nieco za duża, a Samsunga jeszcze nigdy w życiu nie miałam, to będę miała okazję poznać coś nowego.
Etui już zamówione :D .

#578209  autor: Marens
 28 sie 2012, 13:55
Kolejny telefon i nadal standard 150min/1GB/12m/29zł i 210min/1GB/18m/29zł :-D
Tylko teraz jużbył inny konsultant :wink:

#578210  autor: iperyt
 28 sie 2012, 14:04
Osobiście odnoszę wrażenie że w Play system utrzymania klienta działa bardzo niesprawnie.
Wypowiedziałem umowę Play Online (to była druga 18-to miesięczna) i nie widzę żadnego zaangażowania ze strony operatora w sprawie przedstawienia oferty która by miała mnie u operatora zatrzymać.Owszem był jeden telefon ale przedstawiona oferta była taka sama jak na stronie internetowej dla przedłużających umowę.
W takich samych przypadkach Plus czy platforma Cyfra + zasypywali coraz to lepszymi ofertami.
Zaznaczam że zawsze terminowo płaciłem zobowiązania bo w przeciwnym przypadku wytłumaczył bym sobie że wolą się mnie pozbyć.
Za kilka dni mija termin wypowiedzenia i przeniosę się gdzie indziej

#578211  autor: chocostars
 28 sie 2012, 14:11
@ iperyt Moim dwóm koleżankom ostatnio kończyła się umowa Play Online.
Jedna z nich miała 8GB za 49 i przedłużyła umowę na kolejny okres z takim samym transferem za 24,50 na cały okres umowy,
druga przedłużała nieco wcześniej i nie wiem ile płaci dokładnie,
ale wiem, że dostała 2 razy tyle transferu za mniejszą kwotę niż płaciła.
Osobiście uważam, że to bardzo dobra oferta.

#578216  autor: iperyt
 28 sie 2012, 14:24
@chocostars Ja miałem 10GB za 45,37 i wadą był mały transfer bo tylko 1 mb/s ... to było przedłużenie ze starej taryfy Play Online 5 Gb za 45 złotych z podwojeniem na 10 Gb.
Teraz nie wymagam nawet zwiększenia paczki danych ale chciałbym szybszy transfer tak ze 4 mb/s.

#578232  autor: Korzos
 28 sie 2012, 16:01
Siema,
Własnie otrzymałam telefon od Play celem przedluzenia umowy - proponuja to co kolega pisał na 127 stronie (umowa na 12 miechów 49zł - 450 minut + stan darmowy na zawsze + 100 minut na 6 miesięcy + 1gb neta) .. troche mnie to martwi, bo z GU nie probowalam sie nawet kontaktowac, nie mowiac o wypowiedzeniu umowy ;)
Może te warunki sie troche zmienily od tamtego czasu ? I lepsze oferty sa dostepne?
Jak myslicie, wypowiadac i czekac na lepsza oferte czy brac? :)

#578239  autor: rtx
 28 sie 2012, 16:34
Korzos na pewno wypowiadać (każdą umowę zresztą, nie tylko w Play). Takie warunki powinieneś dostać na czas nieokreślony, chociaż jeśli przeczytasz kilka ostatnich stron, zależy to od konsultanta na którego trafisz (najlepiej po wysłaniu wypowiedzenia napisać zgłoszenie na play24 opisując jaka oferta satysfakcjonowałaby cię żeby pozostać przy abonamencie).
chocostars jak dostaniesz telefon i będzie brandowany, to najlepiej, po założeniu folii ochronnej (dla bezpieczeństwa :)) oddać go do autoryzowanego serwisu Samsunga żeby wgrali ci niebrandowanego androida (jak pojawi się np. 4.0 to nie będziesz musiała czekać na aktualizację od Playa).

#578248  autor: chocostars
 28 sie 2012, 16:58
A na ile dni taki serwis zabrałby mi telefon żeby wgrać nowy system?

#578309  autor: Korzos
 28 sie 2012, 21:37
dzieki Rtx! nawet nie wiedziałam, że umowy na czas nieokreslony istnieja ;)
Piszę jutro wypowiedzenie.

A co zrobic, zeby mi nie przepadl numer (gdyby cos nie wyszlo ;) )? Wystarczy dopisac, ze po zakonczeniu okresu, jaki mi pozostal, chcialabym przejsc na Play Fresh?

#578318  autor: anobotak13
 28 sie 2012, 22:17
4 września kończą mi się dwa abonamenty LongPlay II 49 za 39 zł z internetem 250 mb i LongPlay II 49 za 29 zł bez neta i z mniejszą ilością minut , jak wygląda teraz kwestia wypowiedzenia, aby dostać lepsze warunki z GU? Przez kolejny miesiąc mam stare warunki, czy jeżeli zadzwonią do mnie za kilka dni to od razu zmienia mi się abonament. Jakie możliwości mam odnośnie abonamentu i minut z fajnym smartfonem. Czy dobrym posunięciem jest złożenie wypowiedzenia? Z góry dziękuje za odpowiedź!

#578325  autor: Marens
 28 sie 2012, 23:08
Korzos pisze:Wystarczy dopisac, ze po zakonczeniu okresu, jaki mi pozostal, chcialabym przejsc na Play Fresh?
Tak
Korzos pisze:(gdyby cos nie wyszlo ;)
Zawsze można telefonicznie wycofać wypowiedzenie
anobotak13 pisze:Czy dobrym posunięciem jest złożenie wypowiedzenia?
Moim zdaniem bez tego nie ma sesnu negocjowanie z nimi.
  • Strona 121 z 182
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 182
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121