• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 54
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 54

#337198  autor: sonicpb
 25 maja 2009, 00:29
a moze ktos w ostatnim czasie przenosil nr z play do innej sieci i sie podzieli informacja.

#337213  autor: grzybekxl
 25 maja 2009, 10:02
Witam! Gdzieś tu wyczytałem że nie ma możliwości zrywając umowę z Plusem przejść do simplusa z zachowaniem numeru. Czy ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć? Interesuje mnie zachować sobie ten numer co mam w abonamencie - ale wyłącznie w Simplusie - i czy jest za to jakaś opłata?

#337218  autor: kojot78
 25 maja 2009, 10:22
trudno o jednoznaczna pdpowiedz.Plus twierdzi ze nie mozna.Telepolis dawalo niusa ze wypowiedzoiane umowy przejda automatycznie na simplus zamiast sie wylaczyc. Z kolei gdy kiedys konczyla mi sie umowa i pytalem o to WSZEDZIE to ostatecznie dowiedzialem sie po wielkich bojach ze mozna sprobowac zaladowac simplusem w dniu gdy numer m sie wylaczyc...ale bez gwarancji ze sie uda;)...podobno "system niektore numery odrzuca" taka informacje mialem z salonu gdy moja umowa miala sie ku koncowi.

#337227  autor: gojka02
 25 maja 2009, 12:25
kojot78 pisze:trudno o jednoznaczna pdpowiedz.Plus twierdzi ze nie mozna.Telepolis dawalo niusa ze wypowiedzoiane umowy przejda automatycznie na simplus zamiast sie wylaczyc. Z kolei gdy kiedys konczyla mi sie umowa i pytalem o to WSZEDZIE to ostatecznie dowiedzialem sie po wielkich bojach ze mozna sprobowac zaladowac simplusem w dniu gdy numer m sie wylaczyc...ale bez gwarancji ze sie uda;)...podobno "system niektore numery odrzuca" taka informacje mialem z salonu gdy moja umowa miala sie ku koncowi.
W momencie rezygnacji z numeru i chęci przeniesienia go na simplusa, nalezy w salonie w dniu rezygnacji zgłosić, że chcemy zrezygnować i jednoczesnie zachować numer. Pracownik powinien wiedzieć w jaki sposób to uczynić, ponieważ w systemi pojawia się taka opcja: rezygnacja: Powód- lepsza oferta Plus/simplus/prepaid czy coś w tym stylu. pozdrawiam

[ Dodano: 2009-05-25, 12:30 ]
pixel70 pisze:Nie znalazłem do tej pory konkretnej odpowiedzi - podobno Plus twierdzi, że nie można zerwać umów MixPlus. A właściwie dlaczego? Czy regulamin tych ofert nie został zmieniony?
Są to de facto umowy abonamentowe, tylko o nieco innej konstrukcji. Jednak obowiązuje tu pewien regulamin...
Nie ma mozliwości zrezygnowania z MixPlusa z powodu zmiany regulaminów, ponieważ zmiany regulaminu dotyczą tylko oferty pospaid, czyli abonamentów. w przypadku mixa, mimo iz podpisujemy umowę, to regulamin nie uległ zmianie.

paula

#337241  autor: ywis
 25 maja 2009, 14:10
Ja już po wypowiedzeniu umowy, pozostanie mi jeszcze jeden rachunek do zapłaty za czerwiec i 5-go lipca zostanie wyłączony nr :)

#337246  autor: kowcio
 25 maja 2009, 14:29
czy mogę przenieść numer na Play Fresh i po kilku dniach wrócić do simplusa?
Możesz. Tylko czy warto zostawiać 50 PLN Plusowi za dosłownie "nic"? Odpowiedz sobie na te pytanie sam ;)

#337254  autor: sonicpb
 25 maja 2009, 15:57
przed chwilą wróciłem z salonu plusa i powiedziano mi że przeniesienie numeru kosztuje 61 zł, nie jak wszyscy mówią 50zł. gojka i skąd masz takie informacje, że mogę zostawić numer np. w simplusie?

#337262  autor: kubik
 25 maja 2009, 16:35
odnośnie przenosin do Simplusa.

dostałem dzisiaj pocztą ofertę na iPlusa, nie będę się wgłębiał co i jak, zaciekawiło mnie jedno zdanie:
NOWOŚĆ! Wystarczy, że w okresie wypowiedzenia wymienisz kartę SIM na nową, a zachowasz swój numer jako Simplus! (możliwość wymiany karty SIM w najbliższym punkcie sprzedaży Plusa)
Aby nie płacić abonamentu i dzwonić bez zobowiązań po wymianie karty SIM:
1) następnego dnia po rozwiązaniu umowy włącz telefon;
2) w ciągu 30 dni zasil kartę z Twoim numerem dowolną kwotą (10 zł na 7 dni, 30 zł na 30 dni, 50 zł na 90 dni).
W ten prosty sposób zachowasz dotychczasowy numer, ale już jako telefon na kartę bez abonamentu, bez umowy i bez żadnych zobowiązań.
Obrazek

#337275  autor: sonicpb
 25 maja 2009, 17:40
dzisiaj odwiedziłem dwa rożne salony plus w moim mieście (Tychy) i w obydwóch zaprzeczyli jakoby można zostawić numer z abonamentu w Simplusie bez płacenia kary umownej, ale jak widać na zdjęciu kolegi powyżej, coś takiego istnieje... mam nadzieje ze to wkrótce będzie dotyczyć wszystkich klientów.

#337284  autor: sochaczew
 25 maja 2009, 18:52
W zasadzie to ja bym sie nie przejmował tym, że darmowe minuty nie przechodzą teraz mam 60 w PLUSie i jakoś jest a w PLAY bede miał 130 wiec i tak na moje mozliwosci tego nie przegadam :-). Martwi mnie jedynie jakość połączeń głosowych. Jest AŻ TAK ŹLE??? Ludzie a jaką sieć polecacie? Interesuje mnie niski abonament :-)

#337287  autor: shashwyq
 25 maja 2009, 19:21
Witam,
mam pytanie od strony formalnej bardziej. Umowe z plusem mam od 2002 roku, ktora podpisywala mi jeszcze moja babcia. Niestety ostatnio jest stan zdrowia ulegl znacznemu pogorszeniu i nie ma mozliwosci odwiedzic osobiscie punktu plusa. Czy wystarczy ze babcia podpisze wypowiedzenie, ktore ja za nia napisze ? Czy te pijawy z plusa moga z tego tytulu robic jakies problemy ? I czy ktos ma jakis sensowny wzor jak takowe wypowiedzenie napisac prawidlowo ? Z gory dzieki za wszeka pomoc

#337290  autor: kowcio
 25 maja 2009, 19:27
shashwyq pisze:Witam,
mam pytanie od strony formalnej bardziej. Umowe z plusem mam od 2002 roku, ktora podpisywala mi jeszcze moja babcia. Niestety ostatnio jest stan zdrowia ulegl znacznemu pogorszeniu i nie ma mozliwosci odwiedzic osobiscie punktu plusa. Czy wystarczy ze babcia podpisze wypowiedzenie, ktore ja za nia napisze ? Czy te pijawy z plusa moga z tego tytulu robic jakies problemy ? I czy ktos ma jakis sensowny wzor jak takowe wypowiedzenie napisac prawidlowo ? Z gory dzieki za wszeka pomoc
Nie będzie problemu- możesz napisać to najlepiej na komputerze, wydrukować, a babcia tylko podpisze czytelnym podpisem...
Wypowiedzenie piszesz normalnie- chyba umiesz pisac pisma urzędowe? Tutaj nasza Userka zamieściła taki wzór, który może Ci pomóc. Ważne, żeby były wszystkie elementy i wszystko dobrze zawarte ;)

#337292  autor: gojka02
 25 maja 2009, 19:30
sonicpb pisze:przed chwilą wróciłem z salonu plusa i powiedziano mi że przeniesienie numeru kosztuje 61 zł, nie jak wszyscy mówią 50zł. gojka i skąd masz takie informacje, że mogę zostawić numer np. w simplusie?
jeżeli chodzi o opłatę za przeniesienie numeru to jest ona różna w każdej sieci (w Plusie wynisi 61 zł brutto). Jeżeli chodzi o pozostawienie numeru w simplusie to wiem, ponieważ mam dużo wspólnego z siecią Plus :)

paula

#337294  autor: kubik
 25 maja 2009, 19:35
gojka02 pisze:jeżeli chodzi o opłatę za przeniesienie numeru to jest ona różna w każdej sieci (w Plusie wynisi 61 zł brutto). [..]
jak to ma się do tego:
http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... eratorami/ :?:

ostatni pogrubiony akapit.

a także:
* http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... operatora/
* http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... ulamin.pdf
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 19:40 przez kubik, łącznie zmieniany 1 raz.

#337295  autor: gojka02
 25 maja 2009, 19:40
kubik pisze:
gojka02 pisze:jeżeli chodzi o opłatę za przeniesienie numeru to jest ona różna w każdej sieci (w Plusie wynisi 61 zł brutto). [..]
jak to ma się do tego:
http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... eratorami/ :?:

ostatni pogrubiony akapit.
najprawdopodobniej kwota podana została jako netto. skoro informacja w salonie brzmi, ze 61 zł to w salonie są aktualne informacje i do nich należy się stosować.

paula

#337298  autor: sonicpb
 25 maja 2009, 19:41
myślę, że nie powinno być problemu, ja dzisiaj dostałem gotowe, wydrukowane oświadczenie z plusa, wystarczył tylko mój podpis, zamieszczam link, do tego oświadczenia:
http://img41.imageshack.us/img41/6549/img0026fps.jpg

#337300  autor: lukasz
 25 maja 2009, 19:45
Co do opłaty za przeniesienie numeru. Ja już otrzymałem z Plusa pismo z informacją o dacie wyłączenia numeru i o możliwości przeniesienia numeru do Orange. W jednym z akapitów jest napisane, i tu cytat:

"Za usługę przeniesienia przydzielonego numeru Polkomtel SA nalicza opłatę w wysokości 50 zł (brutto)."

#337304  autor: gojka02
 25 maja 2009, 19:55
kubik pisze:zedytowałęm post, czytaj dalej:
http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... ulamin.pdf - punkt 2.

Dlatego radziłabym wybrać się do salonu i tam uzyskacie wszelkie informacje...albo lepszym rozwiązaneim będzie kontakt z biurem obsługi klienta pod numerem 2601
koszt połączeni wynosi0.95 zł nie zaleznie od długości rozmowy.

[ Dodano: 2009-05-25, 19:59 ]
lukasz pisze:Co do opłaty za przeniesienie numeru. Ja już otrzymałem z Plusa pismo z informacją o dacie wyłączenia numeru i o możliwości przeniesienia numeru do Orange. W jednym z akapitów jest napisane, i tu cytat:

"Za usługę przeniesienia przydzielonego numeru Polkomtel SA nalicza opłatę w wysokości 50 zł (brutto)."

więc wcześniejsze informacje uzyskane w salonie były błędne ;) no cóż tak też się dzieję... ciekawe jakie kwoty ściągnie z nas Play gdy już upadnie ;)

paula
  • Strona 13 z 54
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 54
  • 1
  • 11
  • 12