kojot78 pisze:trudno o jednoznaczna pdpowiedz.Plus twierdzi ze nie mozna.Telepolis dawalo niusa ze wypowiedzoiane umowy przejda automatycznie na simplus zamiast sie wylaczyc. Z kolei gdy kiedys konczyla mi sie umowa i pytalem o to WSZEDZIE to ostatecznie dowiedzialem sie po wielkich bojach ze mozna sprobowac zaladowac simplusem w dniu gdy numer m sie wylaczyc...ale bez gwarancji ze sie uda;)...podobno "system niektore numery odrzuca" taka informacje mialem z salonu gdy moja umowa miala sie ku koncowi.
W momencie rezygnacji z numeru i chęci przeniesienia go na simplusa, nalezy w salonie w dniu rezygnacji zgłosić, że chcemy zrezygnować i jednoczesnie zachować numer. Pracownik powinien wiedzieć w jaki sposób to uczynić, ponieważ w systemi pojawia się taka opcja: rezygnacja: Powód- lepsza oferta Plus/simplus/prepaid czy coś w tym stylu. pozdrawiam
[ Dodano: 2009-05-25, 12:30 ]
pixel70 pisze:Nie znalazłem do tej pory konkretnej odpowiedzi - podobno Plus twierdzi, że nie można zerwać umów MixPlus. A właściwie dlaczego? Czy regulamin tych ofert nie został zmieniony?
Są to de facto umowy abonamentowe, tylko o nieco innej konstrukcji. Jednak obowiązuje tu pewien regulamin...
Nie ma mozliwości zrezygnowania z MixPlusa z powodu zmiany regulaminów, ponieważ zmiany regulaminu dotyczą tylko oferty pospaid, czyli abonamentów. w przypadku mixa, mimo iz podpisujemy umowę, to regulamin nie uległ zmianie.