• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 35
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 35

#166629  autor: hubertd
 26 mar 2007, 13:37
witam
mam telefon w erze na moja mame. chcialbym z niego zrezygnowac, ale mama ma podpisane 4 umowy(moja, rodzenstwo i jej). z tych 4 tylko ja chce zrezygnowac powolujac sie na nieakceptowanie regulaminu. i teraz pytanie czy era nie bedzie robic problemow?? tzn czy nie przyczepi sie do tego ze 1 umowy nie akceptuje a reszte tak ?? jak to jest ??
i jeszcze mam jedno pytanko. oprocz tego abo mam heyah, po ewentualnej rezygnacji chcialbym przeniesc heyah do ktoregos z opow. z tego co wyczytalem musze miec 50zl na koncie i zarejestrowana karte sim. czy przenoszac nr dostane nowy telefon ?? na jakiej to jest zasadzie ?? w sumie chodzi mi o nowy telefon. umowe z tym nr ktory mam moge podpisac na dlugo.
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam

#166630  autor: sequlatin
 26 mar 2007, 13:39
babeo pisze:Ja radziłbym czekać. Wiadomo, że Era dała ciała, ale w zaparte będzie twierdzić, że nie. Znając zycie sprawa trafi do sądu ... no i troche się poczeka.
Nie widzę najmniejszego sensu, aby czekać z odejściem, jeśli ktoś podjął taką decyzję. Pamiętajcie, iż wypowiedzenie umowy to jednostronna czynność prawna i nie jest potrzebna zgoda operatora, w tym przypadku PTC. Ja złożyłem pismo w salonie, gdzie obyło się bez żadnych uwag, gróźb, czy bezzasadnych próśb o wskazanie powodów dla jakich wypowiadam umowę.

Pamiętajcie jednak, iż po wypowiedzeniu nie można korzystać ze swojego numeru telefonu, gdyż wypowiadając umowę, zobowiązujecie się do odstąpienia od oferty, ale pewnie już o tym wiecie :wink:

Co do "upierania się" - stanowisko Ery jest nieistotne ze względu na to, iż są stroną w sprawie. Oczywiście mogą nałożyć karę umowną (900 zł), jednak wystarczy powołać się na prawo telekomunikacyjne i niech już się sami martwią, jeśli mają takie środki aby z każdym klientem walczyć w sądzie to proszę bardzo. Nie wiem tylko, czy koszty postępowania sądowego nie przekroczą kilkukrotnie kwoty o którą się starają - 900 zł. :)

Oczywiście część osób wystraszy się kary, czy sprawy sądowej, oni o tym dobrze wiedzą i na pewno będą straszyć :lol: czas jednak ukrócić ten proceder.

#166636  autor: lukasz128
 26 mar 2007, 13:59
własinie byłem w erze i dałem im wypowiedzenie ile oni maja czasu na odpowiedzi

#166642  autor: Dideq
 26 mar 2007, 14:17
lukasz128 pisze:własinie byłem w erze i dałem im wypowiedzenie ile oni maja czasu na odpowiedzi
Jaka odpowiedź? Nic Ci nie napiszą. Wyłączą telefony i po bólu. Tylko kiedy? Od razy czy jakiś okres wypowiedzenia jest?

#166643  autor: kamowpl
 26 mar 2007, 14:18
Dzwoniłem przed chwilą do UKE i do Ery. Od konsultanta Ery dowiedzialem sie tylko, ze jakies spotkanie przedstawicieli Ery z UKE mialo sie dzisiaj odbyc. Konsultant oczywiscie poslugiwal sie pojeciem "uzupelnienia". Z UKE dowiedzialem sie ze ktos chyba dzisiaj przychodzil z PTC :). Do Pani Prezes nie moglem sie dodzwonic, dowiedzialem sie rowniez (o czym kazdy zapewne juz wie) ze zmiana w regulaminie ERY dotyczaca procesu reklamacyjnego jest niekorzystna dla klienta chocby z tego wzgledu ze od decyzji nie mozna sie juz odwolac, wczesniej bylo to mozliwe. Dowiedziałe się także ze trudno okreslic czas kiedy mozna wypowiedziec umowe poniewaz regulamin byl rozsylany listem zwyklym, a wiec nie musial wcale dotrzec do abonenta. UKE bedzie bronic praw abonenta i sluzyc pomoca.

A co do rozyslania regulaminow to konsultant stwierdzil ze otrzymam go z nowa faktura :) wiec nie ma co sie spieszyc z wypowiadaniem umowy.

#166645  autor: Dideq
 26 mar 2007, 14:28
kamowpl pisze:Dzwoniłem przed chwilą do UKE i do Ery. Od konsultanta Ery dowiedzialem sie tylko, ze jakies spotkanie przedstawicieli Ery z UKE mialo sie dzisiaj odbyc. Konsultant oczywiscie poslugiwal sie pojeciem "uzupelnienia". Z UKE dowiedzialem sie ze ktos chyba dzisiaj przychodzil z PTC :). Do Pani Prezes nie moglem sie dodzwonic, dowiedzialem sie rowniez (o czym kazdy zapewne juz wie) ze zmiana w regulaminie ERY dotyczaca procesu reklamacyjnego jest niekorzystna dla klienta chocby z tego wzgledu ze od decyzji nie mozna sie juz odwolac, wczesniej bylo to mozliwe. Dowiedziałe się także ze trudno okreslic czas kiedy mozna wypowiedziec umowe poniewaz regulamin byl rozsylany listem zwyklym, a wiec nie musial wcale dotrzec do abonenta. UKE bedzie bronic praw abonenta i sluzyc pomoca.

A co do rozyslania regulaminow to konsultant stwierdzil ze otrzymam go z nowa faktura :) wiec nie ma co sie spieszyc z wypowiadaniem umowy.
Tak więc drodzy Państwo czekamy. Ja dzisiaj tez rozmawiałem z przedstawicielem Ery i też stwierdził że to sa tylko Uzupełnienia a nie zmiany. :P A może zwrócimy sie do jakiegoś Polonisty w sprawie wyjaśnienia słowa "Uzupełnienie"?? Co ono oznacza bo może nie wiemy? :P Czy to jest zmiana? A może TYLKO korekta?? :P
 #166648  autor: LOBOsss
 26 mar 2007, 14:39
Witam o to odpowiedz jaką otrzymałem z UKE od naszej kochanej Pani Prezes. "Szanowny Panie, PTC boi się konkurencji ze strony P4 i tak sobie wymysliło obronę. O 12tej mam spotkanie z nimi żeby zażadać ponownego rozeslania regulaminu wówczas termin będzie od jego otrzymania - jeśli uda się to uzyskać będzie komunikat na stronie, jeśli nie będzie kara. Pozdrawiam AS" JAk to dobrze ze są w tym rządzie ludzie na ktorych mozna polegać niezależnie od frakcji i wiatrów politycznych.

to tak w woli potwierdzenia ze warto czekać

Nie usłyszą mnie jak przyjde, nie kiedy powyrywam im uszy.:)

#166649  autor: hubertd
 26 mar 2007, 14:45
a moze mi ktos odpowiedziec na pytanie ktore zadalem wczesniej ? ;)
prosba :)

SE T230=>Nokia 3510i=>Siemens S55=>Motorola E365=>Samsung X220=>Nokia 6600=>Motorola V3=>Nokia3510i=>Benq-Siemens S68=>Siemens S65=>Motorola E365=>Nokia 6230=>Samsung L760=>SE W810i=>SE k800i=>Nokia N73=>Nokia 1600=>Nokia 6230, LG KU990 Viewty

#166650  autor: Dideq
 26 mar 2007, 14:47
hubertd pisze:witam
mam telefon w erze na moja mame. chcialbym z niego zrezygnowac, ale mama ma podpisane 4 umowy(moja, rodzenstwo i jej). z tych 4 tylko ja chce zrezygnowac powolujac sie na nieakceptowanie regulaminu. i teraz pytanie czy era nie bedzie robic problemow?? tzn czy nie przyczepi sie do tego ze 1 umowy nie akceptuje a reszte tak ?? jak to jest ??
i jeszcze mam jedno pytanko. oprocz tego abo mam heyah, po ewentualnej rezygnacji chcialbym przeniesc heyah do ktoregos z opow. z tego co wyczytalem musze miec 50zl na koncie i zarejestrowana karte sim. czy przenoszac nr dostane nowy telefon ?? na jakiej to jest zasadzie ?? w sumie chodzi mi o nowy telefon. umowe z tym nr ktory mam moge podpisac na dlugo.
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam
Z tego co nam wiadomo można zrezygnowac z jednego ale nie mam pewności na 100% Czekaj na odpowiedź z UKE dzisiaj.

Z Heyah nie przeniesiesz sie do abonamentu. Pierw go przenieś do innego OPa (nie możesz do TT) do prepaid a póżniej podpisz umowę.

Pozdr.

[ Dodano: 2007-03-26, 14:49 ]
LOBOsss pisze:jeśli uda się to uzyskać będzie komunikat na stronie, jeśli nie będzie kara. Pozdrawiam AS" JAk to dobrze ze są w tym rządzie ludzie na ktorych mozna polegać niezależnie od frakcji i wiatrów politycznych
Tylko żeby ta kara była większa niż straca na odejściu tych "paru" klientów. :D

#166661  autor: hubertd
 26 mar 2007, 15:05
a dlaczego nie mozna z heyah do abo bezposrednio ?? nie bedzie mi sie chyba oplacalo

SE T230=>Nokia 3510i=>Siemens S55=>Motorola E365=>Samsung X220=>Nokia 6600=>Motorola V3=>Nokia3510i=>Benq-Siemens S68=>Siemens S65=>Motorola E365=>Nokia 6230=>Samsung L760=>SE W810i=>SE k800i=>Nokia N73=>Nokia 1600=>Nokia 6230, LG KU990 Viewty

#166670  autor: Dideq
 26 mar 2007, 15:16
Operatorzy twierdzą że uwarunkowania techniczne. Mnie nie pytaj. Tak jest w regulaminie. Z abo do abo i z pre do pre. :/

#166696  autor: GND
 26 mar 2007, 15:56
babeo pisze:GND, jak możesz to złóż raport jak było. Bez odbioru.
Konsultantka pzyjęła wniosek, podbiła mi każdą kartkę i powidziała że oni tylko przyjmuja takie pisma, a dalej zajmuje się tym "Warszawa". Nie komentowała , ani nie mówila jak to będzie wyglądać dalej. Zanim jednak przyjęła pismo to coś tam w komputerze sprawdzała ok. minuty.
Dodam tylko że w Erze mam dwa abonamenty , ale w ubieglym tygodniu rozdzieliłem je i każdy jest na osobnym koncie abonenckim.

#166734  autor: hubertd
 26 mar 2007, 17:49
GND pisze: Dodam tylko że w Erze mam dwa abonamenty , ale w ubieglym tygodniu rozdzieliłem je i każdy jest na osobnym koncie abonenckim.
mozna prosic jasniej dla kogos zielonego ?? :] jak moja mama ma 4 to jak to sprawdzic ?
pzdr

#166757  autor: przemek910
 26 mar 2007, 18:54
hubertd pisze:mozna prosic jasniej dla kogos zielonego ?? :] jak moja mama ma 4 to jak to sprawdzic ?
pzdr
Tzn ma dwie aktywacje, ale przychodzą teraz dwie faktury - wcześniej przychodziła jedna.
Twoja mama ma pewnie 4 aktywacje na jednym koncie i dostaje jedną fakturę na wszystkie numery.

#166860  autor: czyzykus
 26 mar 2007, 21:52
Dideq***

sorki ale klepiesz glupoty :)
Mozna przejsc miedzy prepaid a abonamentem i odwrotnie i na wszystkie sposoby
sam przechodzilem z prepaid orange do abonamentu Ery

a tak wogole to ciekaw jestem czy nie bedzie problemoow z wypowiedzeniem umowy erze i przeniesieniu numeru do Tak Taka - czy trza bedzie uciekac do innych sieci ?
wolalbym taktaka z wielu względów ale za duzo by ich wymieniac - najleprzy prepaid :)

zdrówko

#166881  autor: Dideq
 26 mar 2007, 22:38
czyzykus pisze:Dideq***

sorki ale klepiesz glupoty :)
Mozna przejsc miedzy prepaid a abonamentem i odwrotnie i na wszystkie sposoby
sam przechodzilem z prepaid orange do abonamentu Ery
Mogłem, nie zaprzeczam. :) Jak nie będzie można przenieśc to wyłacze w cholerę i kupie starter TT. :P

[ Dodano: 2007-03-27, 08:00 ]
LOBOsss pisze:Witam o to odpowiedz jaką otrzymałem z UKE od naszej kochanej Pani Prezes. "Szanowny Panie, PTC boi się konkurencji ze strony P4 i tak sobie wymysliło obronę. O 12tej mam spotkanie z nimi żeby zażadać ponownego rozeslania regulaminu wówczas termin będzie od jego otrzymania - jeśli uda się to uzyskać będzie komunikat na stronie, jeśli nie będzie kara. Pozdrawiam AS" JAk to dobrze ze są w tym rządzie ludzie na ktorych mozna polegać niezależnie od frakcji i wiatrów politycznych.

to tak w woli potwierdzenia ze warto czekać
I nic wczoraj nie ustalili?? Czy Ty aby nie działasz z ramienia Ery żeby na czas zyskać? :P

#166963  autor: geralt
 27 mar 2007, 10:27
jest juz oficjalna odpowiedz w tej sprawie prezesa UKE i UOKIK :twisted: -> mozna rozwiazac umowe bez poniesienia oplat dodatkowych : dokladne info na stronkach : http://media2.pl/rss/telekomunikacja/21 ... z-era.html i http://media2.pl/telekomunikacja/21748- ... s-ery.html oraz na stronce UKE najnowszy komunikathttp://www.urtip.gov.pl/uke/index.jsp?place=Le ... &page=text

a wiec do dziela :twisted: -> papa ERA :twisted:

#166966  autor: Mordzio
 27 mar 2007, 10:42
geralt pisze:jest juz oficjalna odpowiedz w tej sprawie prezesa UKE i UOKIK :twisted: -
Mozesz podac link do orginalnej wiadomosci przedstawiciela UOKIK, bo na stronie http://www.uokik.gov.pl/ nie ma informacji na temat ery. Bo to ze ktos pisze ze dostal oficjalne stanowisko UKOIK o niczym nie swiadczy- zrodlo poprosze :roll:

#166974  autor: JacekG
 27 mar 2007, 10:56
no dobra ale to oficjalne stanowisko UKE mowi tylko ze ERA i tak i tak moze sobie dowolnie interpretowac prawo, dalej jest napisane ze uzytkownik moze rozwiazac umowe ale albo zaplaci kare i sie bedzie procesowal o jej zwrot albo nie bedzie placil i tez bedzie sie procesowal

ktos przytaczal list gdzie Pani Ania pisze ze jesli nie porozsylaja ponownie regulaminu z poprawkami to nalozy kare, wiadomo cos o tym?
  • Strona 13 z 35
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 35
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13