babeo pisze:Ja radziłbym czekać. Wiadomo, że Era dała ciała, ale w zaparte będzie twierdzić, że nie. Znając zycie sprawa trafi do sądu ... no i troche się poczeka.
Nie widzę najmniejszego sensu, aby czekać z odejściem, jeśli ktoś podjął taką decyzję. Pamiętajcie, iż wypowiedzenie umowy to jednostronna czynność prawna i nie jest potrzebna zgoda operatora, w tym przypadku PTC. Ja złożyłem pismo w salonie, gdzie obyło się bez żadnych uwag, gróźb, czy bezzasadnych próśb o wskazanie powodów dla jakich wypowiadam umowę.
Pamiętajcie jednak, iż po wypowiedzeniu nie można korzystać ze swojego numeru telefonu, gdyż wypowiadając umowę, zobowiązujecie się do odstąpienia od oferty, ale pewnie już o tym wiecie
Co do "upierania się" - stanowisko Ery jest nieistotne ze względu na to, iż są stroną w sprawie. Oczywiście mogą nałożyć karę umowną (900 zł), jednak wystarczy powołać się na prawo telekomunikacyjne i niech już się sami martwią, jeśli mają takie środki aby z każdym klientem walczyć w sądzie to proszę bardzo. Nie wiem tylko, czy koszty postępowania sądowego nie przekroczą kilkukrotnie kwoty o którą się starają - 900 zł.
Oczywiście część osób wystraszy się kary, czy sprawy sądowej, oni o tym dobrze wiedzą i na pewno będą straszyć

czas jednak ukrócić ten proceder.