nenneke pisze:Tak, oferta indywidualna, nie firmowa
A w Play jestem od początku ich istnienia i nie narzekam na zasięg itp. Play korzysta przecież z roamingu innych sieci kiedy nie ma własnego zasięgu - powinien więc mieć teoretycznie najlepszy zasięg. Halset - dlaczego uważasz, że pozostałe 3 sieci są lepsze? Tzn. w czym się ich lepszość przejawia?

Nie chcę tworzyć OT więc krótko.
Play zdobył klientów ceną. Sam widzę po znajomych, którzy przy obecnych stawkach operatorów (bardzo podobnych) wracają do swoich byłym sieci. Obecnie ceny są bardzo porównywalne a infrastruktura Play jest najsłabsza. Co do zasięgu wszystkich sieci.... tak w teorii to działa. A w praktyce nie. Tu sobie poczytaj razem z komentarzami
http://www.telepolis.pl/artykuly/obalam ... 3,654.html
Ludzie muszą dzwonić do BOK aby nr Play przypisał do nadajnika. Liczne wywalanie z roamingu bo nie trzyma na stałe. Muszą korzystać ze "specjalnych" telefonów - bo jedne w sieci Play dobrze działają a inne nie. Do dzisiaj się Play boi testów sieci w ruchu. Itd itp etc
Zasięg 4 sieci jest tylko chwytem marketingowym, który przecież został nawet zakazany w TV. Co lepiej brzmi dla klienta "Nasz infrastruktura jest słaba, więc wspomagamy się roamingiem" czy "Mamy zasięg 4 sieci"?
Kup sobie starter innej sieci i sprawdź. Sama zobaczysz różnicę. Fioletowi zyskali klientów ceną a obecnie mają najgorszą jakość z wszystkich operatorów bo leżą infrastrukturą. Dzisiaj oferty są w każdej sieci teoretycznie takie same, więc lepiej podpisać z operatorem z lepszą jakością. A przy przedłużaniu razem z wypowiedzeniem umowy - każda sieć daje to samo, tylko w zależności na jaką promocję się załapiesz. Koniec OT.
Nie moja w sumie sprawa gdzie podpiszesz, ale masz szansę przed cyrografem sobie sprawdzić inne sieci

, bo cena w Play to już nie atut.
Powodzenia w negocjacjach

Pozdrawiam.