• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 120 z 692
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 692

#697842  autor: Morvius
 12 lut 2014, 19:46
Halset pisze:(podczas wysyłki kurierskiej masz 10 dni ewentualne na odstąpienie od nowej umowy)
tak ale tylko w ofercie dla priv, nie czytałem wcześniej czy to priv czy firma ale warto to powtórzyć dla jasności ;)

Klasyczny obserwator wątku.
 #697869  autor: nenneke
 12 lut 2014, 22:23
Tak, oferta indywidualna, nie firmowa :)
Dzięki, w takim razie pewnie spróbuję z wypowiedzeniem. Mam nadzieję, że przy okazji uda mi się nie pozbyć obecnego numeru :D

A w Play jestem od początku ich istnienia i nie narzekam na zasięg itp. Play korzysta przecież z roamingu innych sieci kiedy nie ma własnego zasięgu - powinien więc mieć teoretycznie najlepszy zasięg. Halset - dlaczego uważasz, że pozostałe 3 sieci są lepsze? Tzn. w czym się ich lepszość przejawia? :)

#697871  autor: saleen
 12 lut 2014, 22:36
Potwierdzam po zlozeniu wypowiedzenia i otrzymaniu oferty utrzymaniowej udalo sie przedluzyc abonament za 34,99 brutto (osoba prywatna)

-nolimit na wszystkie telefony komorkowe
-nolimit sms/mms
-750mb internet

umowa na 12 miesiecy
 #697882  autor: facet_
 12 lut 2014, 23:34
nenneke pisze:Tak, oferta indywidualna, nie firmowa :)
Dzięki, w takim razie pewnie spróbuję z wypowiedzeniem. Mam nadzieję, że przy okazji uda mi się nie pozbyć obecnego numeru :D

A w Play jestem od początku ich istnienia i nie narzekam na zasięg itp. Play korzysta przecież z roamingu innych sieci kiedy nie ma własnego zasięgu - powinien więc mieć teoretycznie najlepszy zasięg. Halset - dlaczego uważasz, że pozostałe 3 sieci są lepsze? Tzn. w czym się ich lepszość przejawia? :)
przy wypowiedzeniu zaznacz na wszelki wypadek, że chcesz zmigrować do PLAY NA KARTĘ, nie stracisz numeru. Ja też nie narzekam na zasięg, roaming krajowy jest ale pamiętaj, że istnieją priorytety dla obcych w pozostałych sieciach.
 #697883  autor: Halset
 12 lut 2014, 23:37
nenneke pisze:Tak, oferta indywidualna, nie firmowa :)
Nie chcę tworzyć OT więc krótko.
Play zdobył klientów ceną. Sam widzę po znajomych, którzy przy obecnych stawkach operatorów (bardzo podobnych) wracają do swoich byłym sieci. Obecnie ceny są bardzo porównywalne a infrastruktura Play jest najsłabsza. Co do zasięgu wszystkich sieci.... tak w teorii to działa. A w praktyce nie. Tu sobie poczytaj razem z komentarzami http://www.telepolis.pl/artykuly/obalam ... 3,654.html
Ludzie muszą dzwonić do BOK aby nr Play przypisał do nadajnika. Liczne wywalanie z roamingu bo nie trzyma na stałe. Muszą korzystać ze "specjalnych" telefonów - bo jedne w sieci Play dobrze działają a inne nie. Do dzisiaj się Play boi testów sieci w ruchu. Itd itp etc
Zasięg 4 sieci jest tylko chwytem marketingowym, który przecież został nawet zakazany w TV. Co lepiej brzmi dla klienta "Nasz infrastruktura jest słaba, więc wspomagamy się roamingiem" czy "Mamy zasięg 4 sieci"?
Kup sobie starter innej sieci i sprawdź. Sama zobaczysz różnicę. Fioletowi zyskali klientów ceną a obecnie mają najgorszą jakość z wszystkich operatorów bo leżą infrastrukturą. Dzisiaj oferty są w każdej sieci teoretycznie takie same, więc lepiej podpisać z operatorem z lepszą jakością. A przy przedłużaniu razem z wypowiedzeniem umowy - każda sieć daje to samo, tylko w zależności na jaką promocję się załapiesz. Koniec OT.
Nie moja w sumie sprawa gdzie podpiszesz, ale masz szansę przed cyrografem sobie sprawdzić inne sieci ;), bo cena w Play to już nie atut.

Powodzenia w negocjacjach ;) Pozdrawiam.

#697887  autor: facet_
 12 lut 2014, 23:55
Nie dostaniesz takiej ceny w żadnej innej sieci i też nie bronie PLAY. Z tym zasięgiem w innych sieciach też nie jest tak różowo, przynajmniej w ORANGE. Dlatego wybrałem dla bliskich PLAY bo w dwóch ważnych dla nich miejscach wewnątrz budynku nie było zasięgu ORANGE.

#697889  autor: nenneke
 13 lut 2014, 00:31
Dziękuję za Wasze komentarze i sugestie. Mój sentyment do Play przeszedł do historii po tym, co mi zaoferowali na przedłużenie, więc teraz pójdę po prostu, tam, gdzie oferta będzie dla mnie najkorzystniejsza. Na pewno wezmę też pod uwagę sugestie dot. kwestii technicznych. Dzięki raz jeszcze.

#697892  autor: squizzi
 13 lut 2014, 00:46
Ja mam pytanie czy da sie wyrwać Opcje za 49,99PLN z rozmowami na stacjonarki?? Oczywiście opcja z telefonem.

#697916  autor: seybr2k1
 13 lut 2014, 09:39
squizzi pisze:Ja mam pytanie czy da sie wyrwać Opcje za 49,99PLN z rozmowami na stacjonarki?? Oczywiście opcja z telefonem.
W tym planie, zakładam chodzi ci o multi. Do Orange i na stacjonarne masz nie limitowany czas. Jedynie do innych sieci masz ileś tam minut. Przynajmniej miła pani tak mi przedstawiła ofertę + dodatkowe minuty że przedłużam umowę. Póki co jeszcze mam dwa miesiące umowy. Jak inni chce wyrwać coś od nich.
Raz jedna pani zadzwoniła i proponowała ceny telefonów jak w salonie, nie jak byś przez neta zamawiał. Próbowała mi dać, czego ja nie chciał. Na koniec stała się arogancka. Powiedziałem do widzenia.
Kolega przedłużył umowę, był około 2 tygodnie po skończonej. Przeszła na czas nieokreślony. Wyrwał telefon za złotówkę jaki chciał. Na stronie kosztował 79 zł.

#697920  autor: piokuk
 13 lut 2014, 10:29
To jest wątek o przedłużaniu umów w Play czy w Orange? Bo już się gubię.

#697933  autor: squizzi
 13 lut 2014, 11:32
Boze... chodzi o taryfy play-a a nie orażnąć:) wiec prosze o wypowiedzi zgodne z tematem:)

#697936  autor: Mane
 13 lut 2014, 11:50
Halset pisze: Szczerze, przenieś się do normalnej sieci. TM i O jako N! czy Plus zjadają infrastrukturalnie Play na śniadanie. Oferty są do siebie podobne i to bardzo. U każdego operatora przy przedłużaniu można uzyskać prawie to samo. Więc przy porównywalnych stawkach lepiej być w sieci silniejszej i lepszej jakości.
Chętnie poznam ofertę innej sieci, która zaproponuje mi zbliżone warunki, o których pisałem wcześniej, czyli:

umowa na firmę, bez telefonu
- darmowe połączenia do wszystkich sieci komórkowych
- darmowe połączenia na telefony stacjonarne
- darmowe smsy/mmsy
- internet 1GB
- umowa na 12 m-cy
- cena 34,99zł netto

Mam już ostatnie chwile na podjęcie decyzji, bo biuro obsługi klienta nie daje mi spokoju :D

#697938  autor: tomulus
 13 lut 2014, 12:03
Mane to jest temat związany z przedłużeniem umów w Play , jak chcesz poznawać warunki u pozostałych operatorów to napisz konkretne info w odpowiednim dziale.

#697939  autor: dj1
 13 lut 2014, 12:08
śmiało czekaj, za 3 tygodnie sądzę że oferta zmieni się na lepsze... :-D

#697961  autor: anita8503
 13 lut 2014, 15:06
Po czym wnosisz?

#697987  autor: Halset
 13 lut 2014, 18:09
facet_ pisze:Nie dostaniesz takiej ceny w żadnej innej sieci i też nie bronie PLAY. Z tym zasięgiem w innych sieciach też nie jest tak różowo, przynajmniej w ORANGE. Dlatego wybrałem dla bliskich PLAY bo w dwóch ważnych dla nich miejscach wewnątrz budynku nie było zasięgu ORANGE.
W Orange jest już zdecydowanie lepiej i jakością jak w TM. Play obecnie jest najsłabszy.
Mane pisze: Chętnie poznam ofertę innej sieci, która zaproponuje mi zbliżone warunki, o których pisałem wcześniej, czyli:
Przecież napisałem, że przy przedłużaniu umowy dają wszyscy podobnie. Jak masz problem z czytaniem to chyba nie ma sensu dalsza dyskusja. Przy przeniesieniu nr też podobnie. Np w Plusie przy przedłużaniu można uzyskać podobne warunki jak nie lepsze na rok bez telefonu.
Już od kilku lat jestem w Plusie i nigdy Play nie dał mi lepszej oferty i lepszych cen na telefon (bo czasami lepiej się opłaca kupić z abo) aby mnie do siebie przyciągnąć. Ba....nawet nie wyrównał.
Przy przedłużaniu umowy jest ściąganie majtek przez głowę i każda sieć jak chce to potrafi.
Dzisiaj dostaniesz może atrakcyjniej w Play bo przedłużasz umowę. Pójdzie do innej sieci - lepsze sieci i przy przedłużaniu dostaniesz również dobre warunki a nawet bardzo dobre.

KONIEC OT!! Bo to temat o przedłużaniu umów.

#698048  autor: overbeyond
 13 lut 2014, 22:01
Potrzebuje porady czy da się wynegocjować coś sensownego:

Otóż chciałbym dostać: abonament ~80zł a w nim:
- nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci
- niemilitowane sms do wszystkich sieci
- niemilitowane rozmowy na stacjonarny
- 1-2 GB internetu.

Dodatkowo telefon w zakresie 200-300zł jakiś smartphone lepszy.

Mam umowę w PLAY już 4 rok i się kończy, zostałem raz wyrolowany i w przeprosinach przez pół roku obniżono mi abonament do 35zł. Obecnie mam 79zł UNLIMITED play, mam to wszystko tylko brakuje mi stacjonarnych w gratisie. Rachunki obecnie płacę i tak powyżej 100zł przez stacjonarne z LUX-Medu ;)

Czy jest to do osiągnięcia?

#698101  autor: certino
 14 lut 2014, 08:10
Witam

Udało mi się otrzymać warunki opisane w tym temacie (no limit z netem 750 mb za 34,99) ale pan powiedział, że net nie jest z lejkiem tylko po przekroczeniu włącza się bezpieczny internet. ktoś kilka tematów wcześniej pisał o lejku. Jak to jest w końcu ?

#698109  autor: RopsikL
 14 lut 2014, 09:23
certino pisze:Witam

Udało mi się otrzymać warunki opisane w tym temacie (no limit z netem 750 mb za 34,99) ale pan powiedział, że net nie jest z lejkiem tylko po przekroczeniu włącza się bezpieczny internet. ktoś kilka tematów wcześniej pisał o lejku. Jak to jest w końcu ?
Możesz powiedzieć jak to zrobiłeś, bo ja juz walcze kawałek czasu i nie moge, nawet rezygnacje złożyłem, ale ona nic nie pomogła? :( Pozdro.

Ps: Po złożeniu rezygnacji jaki status musiała mieć rezygnacja jak dostaliście nową lepszą oferte?
Ostatnio zmieniony 14 lut 2014, 09:25 przez RopsikL, łącznie zmieniany 1 raz.

#698110  autor: facet_
 14 lut 2014, 09:24
certino pisze:Witam

Jest lejek do 8kbit, przeczytaj regulamin, który Ci wysłali pocztą tradycyjną.

Halset
przy przedłużaniu może tak ale żadna sieć nie zejdzie Ci tak z ceny prze złożeniu wypowiedzenia jak PLAY. Co do zasięgu nie spotkałem miejsca gdzie nie mam sieci w PLAY, codziennie jestem i na typowej wsi i w dużym mieście.
  • Strona 120 z 692
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 692
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120