• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 120 z 187
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 187
 #862415  autor: Szewczyk12
 19 kwie 2016, 13:29
Pantin, za 29zl masz no limit komórki stacjonarne smsy i 8gb internetu więc nie wiem czy jest tak źle w tym plusie:)

Piokuk, odezwij się na priv to pomogę Ci uzyskać ofertę :)
 #862417  autor: KC-KARLOS
 19 kwie 2016, 13:37
Szewczyk12 pisze:Pantin, za 29zl masz no limit komórki stacjonarne smsy i 8gb internetu więc nie wiem czy jest tak źle w tym plusie:)
A chciałbyś się wiązać w opcji BEZ TELEFONU aż 24 miesiące? Tanio ale kaganiec zbyt długi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #862419  autor: kowal2200
 19 kwie 2016, 13:50
piokuk pisze: Czytałem powyżej, że ktoś dostał przez pierwszych 12 miesięcy omawiany abonament za 29,90 (potem 69,90). Niestety na moje pytanie odpowiedziano mi, że nie ma takiej możliwości.
Ja dostałem taką ofertę, konsultanci DUK mają jako narzędzie "dopalacz" o którym nie mówią od razu, np. 3 miesiące gratis. Zamiast tego dogadałem się na obniżony abonament przez pierwsze 12 miesięcy. Pomęcz konsultanta, którego Ci przydzielili do obsługi rezygnacji. Honora sprzedałem, dołożyłem 150 zł i kupiłem S5 neo złoty. Żona szczęśliwa :D
 #862421  autor: pantin
 19 kwie 2016, 14:04
Szewczyk12 pisze:Pantin, za 29zl masz no limit komórki stacjonarne smsy i 8gb internetu więc nie wiem czy jest tak źle w tym plusie:)

Może i tak, ale i tak tego nie wykorzystam, więc sms bez limitu i te 3 gb mi wystarczy = 15 zł.
Jest jeszcze sprawa zasięgu w plus, jest problem z zasięgiem (tylko u mnie w mieście jest ok), czyli w domu jak w pracy jest tragedia, mam tylko EDGE (i jak włącze, to LTE = 0,40 mb). Nie mówiąc już o 3g i h+, bo tego nie łapie w ogóle (a wcześniej było ok). No i sprawa abonamentu, już trochę posiedziałem na nim i mam normalnie dość. Ja takiej oferty nie mam (za 29zł), na razie jak sprawdzam dla mojego numeru. Ba, nie ma żadnej.
 #862425  autor: Szewczyk12
 19 kwie 2016, 15:06
Karlos20 pisze:
A chciałbyś się wiązać w opcji BEZ TELEFONU aż 24 miesiące? Tanio ale kaganiec zbyt długi.
Bez przesady, oferta nie kosztuje 100zl miesięcznie tylko 30zl miesięcznie i mi 24 miesiące nie przeszkadzają, telefon i tak zawsze na wolnym rynku kupuje, a to że za pół roku w dajmy na to playu pojawi się oferta 5zl niższa czy dadzą 2 gb więcej szczególnej różnicy mi by nie robiło.
 #862437  autor: Lotter
 19 kwie 2016, 15:51
pantin pisze:

Może i tak, ale i tak tego nie wykorzystam, więc sms bez limitu i te 3 gb mi wystarczy = 15 zł.
Jest jeszcze sprawa zasięgu w plus, jest problem z zasięgiem (tylko u mnie w mieście jest ok), czyli w domu jak w pracy jest tragedia, mam tylko EDGE (i jak włącze, to LTE = 0,40 mb). Nie mówiąc już o 3g i h+, bo tego nie łapie w ogóle (a wcześniej było ok). No i sprawa abonamentu, już trochę posiedziałem na nim i mam normalnie dość. Ja takiej oferty nie mam (za 29zł), na razie jak sprawdzam dla mojego numeru. Ba, nie ma żadnej.
Oferta za 29zł jest z DUK po złożeniu wypowiedzenia.
Kwestia zasięgu jest priorytetowa i nic po super umowie czy no limit net gdy jest ledwie jedna kreska.
Ja wolę abo bez telefonu bo oprócz jednej opłaty w miesiącu nie trzeba o niczym innym pamiętać. Poza tym abonamentowców traktują lepiej - zazwyczaj :-D przynajmniej z mojego doświadczenia, łatwiej reklamować problemy i są pewne opcje dostępne tylko w abo.

Virgin ma fają ofertę lecz taryfa free oznacza zgodę na marketing i analizę danych więc przygotuj się na grilowanie przez telefon :x .
 #862438  autor: kowal2200
 19 kwie 2016, 15:55
Lotter pisze: Virgin ma fają ofertę lecz taryfa free oznacza zgodę na marketing i analizę danych więc przygotuj się na grilowanie przez telefon :x .
korzystam z freemium i żadnego grilowania nie ma, dostaję jedynie dosłownie parę smsów z własną ofertą pakietów VM.
 #862440  autor: Lotter
 19 kwie 2016, 16:03
kowal2200 pisze:
Lotter pisze: Virgin ma fają ofertę lecz taryfa free oznacza zgodę na marketing i analizę danych więc przygotuj się na grilowanie przez telefon :x .
korzystam z freemium i żadnego grilowania nie ma, dostaję jedynie dosłownie parę smsów z własną ofertą pakietów VM.
W taki razie ok. Jest zapis w regulaminie o grilowaniu a ostrożności nigdy za wiele w tej kwestii. Mnie wpienia strasznie fakt 5zł upustu za marketing w Play o którym sie nie mówi głośno :evil:

Czy są jakieś nowe oferty na internet w Plusie po wypowiedzeniu? Skoro w marcu weszły nowe głosowe to może i internetowe się zmieniły. Cisza kompletna w tej kwestii.
 #862443  autor: Szewczyk12
 19 kwie 2016, 16:32
Nie ma nic nowego jeśli chodzi o Internet, jest to samo co kilka stron wcześniej. No ale chyba 10zl za 20gb to dość atrakcyjna oferta? Albo 20zl 40gb i Lte bez limitu :)
 #862445  autor: piokuk
 19 kwie 2016, 16:41
Umowę na internet przedłużałem w zeszłym tygodniu. Za 24,99 zł miesięcznie (umowa na 26 miesięcy) dostałem 40 GB + LTE za 0 zł + jakąś ochronę Internetu i pakiet Ipla 1 z 3 (oba piakiety na próbę). Do tego wziąłem Huawei E5186 za 199 złotych. Router sprzedałem za 750 złotych (mogłem i za 800) i w ten sposób realna wartość abonamentu wynosi coś koło 5 złotych. Przy różnicy 5 złotych w opcji z i bez urządzenia (24,99 v 19,99 zł) ta druga nie ma wg mnie sensu.
 #862474  autor: SACZI
 19 kwie 2016, 18:56
Lotter pisze:... wpienia strasznie fakt 5zł upustu za marketing w Play o którym sie nie mówi głośno :evil:
Nie tylko w Play!
Praktycznie każdy operator to wprowadził.
 #862476  autor: pantin
 19 kwie 2016, 18:57
Lotter pisze:
pantin pisze:

Oferta za 29zł jest z DUK po złożeniu wypowiedzenia.
Kwestia zasięgu jest priorytetowa i nic po super umowie czy no limit net gdy jest ledwie jedna kreska.
Ja wolę abo bez telefonu bo oprócz jednej opłaty w miesiącu nie trzeba o niczym innym pamiętać. Poza tym abonamentowców traktują lepiej - zazwyczaj :-D przynajmniej z mojego doświadczenia, łatwiej reklamować problemy i są pewne opcje dostępne tylko w abo.

Virgin ma fają ofertę lecz taryfa free oznacza zgodę na marketing i analizę danych więc przygotuj się na grilowanie przez telefon :x .
Dlatego najpierw kupiłem starter, żeby zobaczyć jak to działa. W ciemno się nie przenoszę :) Tak jak wyżej wspominał, nie ma tego tak wiele.
 #862495  autor: Boski2
 19 kwie 2016, 19:48
Ja wziąłem za 29 zyla nielimitowane rozmowy, sms i 8 gb neta. przez telefon babka mówiła o mms nielimitowanych do plusa, ale jakoś tego na umowie nie widzę.
Umowa na 24 miechy mnie nie przeraża.
Dla żony mam mieć za 19 zyla nielimitowane rozmowy, sms, mms i 5 gb neta w ramach smartdomu. tez umowa na 24 miesiące bez telefonu.
Oferty bardzo dobre. telefonu nie potrzebuję.
 #862503  autor: Lotter
 19 kwie 2016, 20:14
Szewczyk12 pisze:Nie ma nic nowego jeśli chodzi o Internet, jest to samo co kilka stron wcześniej. No ale chyba 10zl za 20gb to dość atrakcyjna oferta? Albo 20zl 40gb i Lte bez limitu :)
25zł za 60GB i no limit LTE wygląda jeszcze lepiej. Tylko umowa 12 miesięcy by pasowała a nie 24.

@piokuk zrobiłeś niezły interes, net za 5zł :o

Ciekawe jak się maszyna Huawei E5186 sprawuje czy warta dopłaty, cena sklepowa powala...
 #862803  autor: piokuk
 21 kwie 2016, 13:51
Router Huawei E5186 polecam (mam w domu od ponad miesiąca). Dobry zasięg, stabilne połączenie, przyszłościowy (LTE-A).
 #862852  autor: gregmar
 21 kwie 2016, 20:35
Do mnie dziś zadzwonili sami.
Po pytaniu co mnie interesuje, powiedziałem że oferta no limit za 19 netto (firma).
Pani powiedziała, że jest takie coś, w tym 2,8 GB. Zgodziłem się i nawet nie negocjowałem wyższego pakiety GB bo na razie nie potrzebuję. Po zakończeniu umowy warunki ponoć pozostają bez zmian.
 #862934  autor: gregmar
 22 kwie 2016, 11:35
piokuk pisze:Umowę na internet przedłużałem w zeszłym tygodniu. Za 24,99 zł miesięcznie (umowa na 26 miesięcy) dostałem 40 GB + LTE za 0 zł + jakąś ochronę Internetu i pakiet Ipla 1 z 3 (oba piakiety na próbę). Do tego wziąłem Huawei E5186 za 199 złotych. Router sprzedałem za 750 złotych (mogłem i za 800) i w ten sposób realna wartość abonamentu wynosi coś koło 5 złotych. Przy różnicy 5 złotych w opcji z i bez urządzenia (24,99 v 19,99 zł) ta druga nie ma wg mnie sensu.
Składałeś wypowiedzenie? Umowa jest z prywatnych JA+?
Targowałeś się coś o cenę za router czy to standard był?
 #862937  autor: switek1987
 22 kwie 2016, 12:01
Wypowiedzenie napisane, w poniedziałek wysyłam i liczę na wspomniana ofertę za 29zł z 8gb. Stacjonarne i MMS najwązniejszę dla mnie nie są. Chyba że da rade mniejszy pakiet internetu za jeszcze taniej ? :)
 #863035  autor: piokuk
 22 kwie 2016, 22:13
gregmar pisze:
piokuk pisze:Umowę na internet przedłużałem w zeszłym tygodniu. Za 24,99 zł miesięcznie (umowa na 26 miesięcy) dostałem 40 GB + LTE za 0 zł + jakąś ochronę Internetu i pakiet Ipla 1 z 3 (oba piakiety na próbę). Do tego wziąłem Huawei E5186 za 199 złotych. Router sprzedałem za 750 złotych (mogłem i za 800) i w ten sposób realna wartość abonamentu wynosi coś koło 5 złotych. Przy różnicy 5 złotych w opcji z i bez urządzenia (24,99 v 19,99 zł) ta druga nie ma wg mnie sensu.
Składałeś wypowiedzenie? Umowa jest z prywatnych JA+?
Targowałeś się coś o cenę za router czy to standard był?
To jest standardowa oferta po kontakcie z DUK (na 2 numerach mam to samo).
  • Strona 120 z 187
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 187
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120