Zimmar dobre rady, ale trzeba wziąć pod uwagę też to, że warunki na umowie często są zapisane w formie kodu i nie da się z nich rozczytać bezpośrednio na co się godzimy. Ja zawsze proszę konsultanta na koniec negocjacji o podanie kodu warunków i przesłanie umowy na maila. Potem przy Kurierze porównuje tylko umowy.zimmar pisze: Teraz moje pytanie ją dobiło - czy odstąpienie od umowy zawartej w dniu (kliknięcia) tj. 07.01 liczy się od tego dnia czy od dnia dostarczenia przez operatora umowy wraz z słuchawką? Oczywiście względem prawa mamy 14 dni na zakup przez odległość.
wiecie ? nie usłyszałem odpowiedzi ! - dla mnie karygodne.
Chyba Tmob za mało kar płaci albo ma tylu frajerów w sieci?
Nic na gorąco - zawsze zapiszcie sobie na kartce co chcecie zapytać ( ja tak robię ) - później to umyka i sami nie wiemy czy net to 0,5 gb czy 1 gb. cena to 199 czy 99 zł.
I najważniejsze kurier to tylko dostawca - a jego czas jest naszym dysponentem, więc mamy możliwość przeczytania umowy sprawdzenia towaru ( to jest jego obowiązek ) i bajki o dużej ilości przesyłek do rozdania niech wsadzi sobie w buty - później to już tylko wasz problem.
Amen
T-m nagrywa też rozmowy i kiedyś miałem okazję z tego skorzystać. Konsultant z DUK przy przedłużaniu umowy nie wyłączył mi kilku usług z poprzednich umów. Napisałem reklamację przez stronę powołując się na ich nagranie. Po 2 tygodniach otrzymałem maila z inf. że reklamacja została uznana.
przedłużenie na firmę
Z tego co wyczytałem na forum najbardziej opłaca się przedłużanie na ofercie firmowej. I tu mam kilka pytań:
1) czy udało się komuś wynegocjowć jump pro firma M z tel. za 70 brutto? No limit telefony i smsy + 2gb internetu. Dodatkowo 150 zł zniżki na tel.
2) czy orientujecie się jak z dostępnością tel. Sony z2?
W salonie dostałem standardowe warunki na taryfę pro firma M, czyli to co powyżej tylko z 1gb internetu za 69,99 netto. Telefony bez dodatkowego rabatu. I Sony Z2 nie było, nie ma i nie będzie wg. Konsultanta.