• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 119 z 692
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 692

#697095  autor: Halset
 09 lut 2014, 23:27
perdos1 pisze:
Halset pisze:Kombinowanie? Nie dostajesz takiej propozycji od razu, tylko trzeba się namęczyć w negocjowaniu.
Namęczyć? Wystarczy złożyć wypowiedzenie (5 min roboty) i z automatu dostajesz taką ofertę. I tak jest w każdej sieci.
Wypowiedziałem się za zwykłego Kowalskiego. Ilu tu procentowo Polaków się udziela? 1% na na te nasze ok 40mln ludzi? Kowalki dostaje ofertę od Play czy innej sieci i albo podpisze albo zawija kroki z przeniesieniem numeru do innej sieci.

#697098  autor: facet_
 09 lut 2014, 23:44
perdos1 pisze: Namęczyć? Wystarczy złożyć wypowiedzenie (5 min roboty) i z automatu dostajesz taką ofertę. I tak jest w każdej sieci.
Dokładnie... potwierdzam na 3 różnych numerach.
Halset pisze:Wypowiedziałem się za zwykłego Kowalskiego. Ilu tu procentowo Polaków się udziela? 1% na na te nasze ok 40mln ludzi? Kowalki dostaje ofertę od Play czy innej sieci i albo podpisze albo zawija kroki z przeniesieniem numeru do innej sieci.
Co fakt to fakt, sam bym pewnie nie wiedział, na jednym numerze proponowali np za 39 no limit do play i stacjonarne, po wypowiedzeniu to samo za 24,99 tyle że umowa zamiast 12tu 18m
Co do zasięgu, hmm... ja przeszedłem bo nie miałem zasięgu w ORANGE. Mam już kilka lat PLAY i kompletnie nie mogę narzekać. Wiele wynika z modelu telefonu, ot choćby SE xperia arc zero problemu, natomiast Samsung S3 czasem gubi zasięg. Wszystko w tym samym miejscu co do metra. No chyba że to wina kabur, bo w SGS3 mam inną.

#697125  autor: perdos1
 10 lut 2014, 09:35
Halset pisze:Wypowiedziałem się za zwykłego Kowalskiego. Ilu tu procentowo Polaków się udziela? 1% na na te nasze ok 40mln ludzi? Kowalki dostaje ofertę od Play czy innej sieci i albo podpisze albo zawija kroki z przeniesieniem numeru do innej sieci.
No to zwykły Kowalski nie będzie się w ogóle "męczył", bo nie wie o tym, że operatorzy dają lepsze oferty gdy się złoży wypowiedzenie. A osoba która wie również się nie "męczy" bo złoży wypowiedzenie w 5 min, nic nie musi kombinować.

#697426  autor: certino
 11 lut 2014, 09:46
Witam

Temacik super, wiem, że mogę otrzymać za 35 zł no limit na komórki, no limit sms i 750 mb z lejkiem. Nie znalazłem jeszcze informacji odnośnie tego pakietu no limit stacjonarne. Piszecie, że można go dokupić za 10 zł po wejściu nowych warunków w życie. A jest jakiś określony czas jakim można wziąć ten pakiet (np. tylko prze 2 tygodnie od podpisania aneksu) czy można w dowolnym czasie dokupić (np w 5 miesiącu umowy)? Jak najlepiej złożyć wypowiedzenie ?
W punkcie czy jakoś mailowo można ?

#697430  autor: facet_
 11 lut 2014, 10:01
Możesz włączyć w PLAY24/Pakiety i usługi. Nie wygląda na to żeby były ograniczenia czasowe
 #697460  autor: olafo
 11 lut 2014, 12:36
Witam,

Mam 3 telefony w play, w taryfie firma 25. Warunki są bardzo dobre, 300 minut do wszystkich sieci komórkowych, do play i na stacjonarne za friko. Abonament - 21,52 zł a w przypadku jednego telefonu 15,37 zł. Myślę powoli nad przedłużeniem umów bo w tym roku będą mi się kończyć ale ze zdziwieniem stwierdzam, że play już w ogóle nie oferuje takich dobrych warunków. Nie ma żadnego niskiego abonamentu z taką liczbą minut! Pozostaje mi przejść na umowy na czas nieokreślony? Dlaczego tak pogorszyła się oferta abonamentowa? Dodam, że żadne "no limit" mnie nie interesuje. To co mam wystarcza aż nadto.

#697466  autor: Morvius
 11 lut 2014, 12:49
nie każdego no limit nie interesuje, większość osób płaci średnio po 30zł mies. możesz pozostać w ofercie na czas nieokreślony na tych samych warunkach.

Klasyczny obserwator wątku.

#697473  autor: olafo
 11 lut 2014, 12:58
Chyba nic innego mi nie pozostaje :|

#697476  autor: Morvius
 11 lut 2014, 13:04
skoro no limit ci nie odpowiada to poczekaj trochę, może się coś zmieni ;)

Klasyczny obserwator wątku.

#697480  autor: lodyga
 11 lut 2014, 13:11
CHyba teraz każda sieć podupadła z tanimi abo....Ja szukam do 40 zł max z 200 minut i w miarę średnim telefonem i co ....kicha...wszedzie internet na siłe za 10 zł...[/quote]

#697483  autor: mikkel
 11 lut 2014, 13:21
W TM możesz wziąć abo z bezpiecznym internetem i wyłączyć go tak że nawet jak będziesz chciał to się nie połączysz. Ja tak zrobiłem i mmsy działają.

#697527  autor: Halset
 11 lut 2014, 15:58
Poczekaj jeszcze chwilę. Gruszka zapowiadał dwie konferencje Play w lutym. Może szykują coś lepszego albo gorszego ;)

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#697604  autor: WeBeR
 11 lut 2014, 22:18
Ja bym nie liczył na polepszenie ofert w sensie obniżenia cen, co najwyżej dadzą więcej za tą samą cenę. Czyli dalej będą uszczęśliwiać no-limitami "w lepszym" wydaniu.

#697681  autor: dj1
 12 lut 2014, 11:12
Czekamy na urodziny PLAY, coś muszą w ofercie zmienić :)

#697697  autor: Mane
 12 lut 2014, 12:16
Otrzymałem taką ofertę przy przedłużaniu umowy w PLAY na firmę:

- darmowe połączenia do wszystkich sieci komórkowych
- darmowe połączenia na telefony stacjonarne
- darmowe smsy/mmsy
- internet 1GB
- umowa na 12 m-cy
- cena 34,99zł netto

czy da się coś więcej wynegocjować?
czy jest do najlepsza z możliwych oferta i szkoda czasu i zdrowia na "negocjacje"?

#697700  autor: Ruben
 12 lut 2014, 12:27
Mane, w ofercie z internetem nic taniej nie wyrwiesz. W ofertach z nielimitowanymi połączeniami i SMSami dzisiaj max co można wyrwać to:
- bez internetu 30,74pln brutto
- z pakietem 1GB 43,04pln brutto.
Oczywiście próbować możesz wyrwać coś więcej ale szanse niewielkie.

#697769  autor: RopsikL
 12 lut 2014, 15:16
Mane pisze:Otrzymałem taką ofertę przy przedłużaniu umowy w PLAY na firmę:

- darmowe połączenia do wszystkich sieci komórkowych
- darmowe połączenia na telefony stacjonarne
- darmowe smsy/mmsy
- internet 1GB
- umowa na 12 m-cy
- cena 34,99zł netto
Witam Wszystkich, gdzie taką propozyję oferty moge znaleźć, bo nie mam pojęcia. Pozdrawiam.

#697801  autor: facet_
 12 lut 2014, 17:11
A zadałeś sobie trochę trudu i przeczytałeś parę postów wcześniej? Po złożeniu wypowiedzenia
 #697809  autor: nenneke
 12 lut 2014, 18:23
Umowa z Play kończy mi się za około miesiąc. Play się do tej pory do mnie nie odezwał, natomiast wydzwania do mnie Orange ze swoją propozycją przeniesienia numeru. Dziś po moim telefonie do Play dostałam ofertę "ze strony", dla mnie nieakceptowalną cenowo (teraz mam dobry abonament, wszystko schodzi z pakietu złotówek, którego nie przekraczam; płacę 69zł za ofertę z telefonem, oczekiwałabym więc, że przedłużenie bez telefonu byłoby sporo tańsze, ale nic z tego - płaciłabym 59,90 z pakietami...). Byłam więc już skłonna przenieść się do Orange, jednak z tego co piszecie, jest szansa na niezłą ofertę od Play po złożeniu wypowiedzenia. I tu moje pytanie: czy powinnam tylko złożyć wypowiedzenie, czy ten sam skutek przyniesie dyspozycja przeniesienia numeru do innego operatora? W takiej sytuacji, jeśli po wysłaniu prośby o przeniesienie otrzymam dobrą ofertę z Play (rozumiem, że to nie jest pewne), to czy mogę cofnąć przeniesienie i pozostać w Play?

Z góry dzięki za rozjaśnienie sytuacji. Pozdrawiam!

#697838  autor: Halset
 12 lut 2014, 19:40
nenneke,
Szczerze, przenieś się do normalnej sieci. TM i O jako N! czy Plus zjadają infrastrukturalnie Play na śniadanie. Oferty są do siebie podobne i to bardzo. U każdego operatora przy przedłużaniu można uzyskać prawie to samo. Więc przy porównywalnych stawkach lepiej być w sieci silniejszej i lepszej jakości.

Co do pytania:
I tu moje pytanie: czy powinnam tylko złożyć wypowiedzenie, czy ten sam skutek przyniesie dyspozycja przeniesienia numeru do innego operatora? W takiej sytuacji, jeśli po wysłaniu prośby o przeniesienie otrzymam dobrą ofertę z Play (rozumiem, że to nie jest pewne), to czy mogę cofnąć przeniesienie i pozostać w Play?
Z tego co można wyczytać, więcej uzyskasz wypowiadając umowę ;)
Podczas przenosin zawsze możesz zrezygnować, jeśli nie podpiszesz nowej umowy z nowym opem (podczas wysyłki kurierskiej masz 10 dni ewentualne na odstąpienie od nowej umowy)

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"
  • Strona 119 z 692
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 692
  • 1
  • 117
  • 118