- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
satanek, negocjacje prowadził właściciel numeru. Póki co czekam na kuriera. Oferta - nie jest zła, ale jak się uprę to skorzysta się z 10 dniowego prawa do odstąpienia umowy
- ah ten gigabajt
Cena telefonu jest akceptowalna, zakładano wydać nie więcej niż 100 zł. Zweryfikuje wszystko jeszcze po przywiezieniu aparatu i aneksu 

satanek, hehe spoko
Zrezygnowałem z analiz ofert, ponieważ po 1sze i tak je dobrze znałem, a po drugie i tak nikt nie dostał więcej minut, ani innych benefitów poza znanymi, więc stwierdziłem, że wezmę to co jest, bo konkurenci i tak nie oferują mi kokosów. Btw. wypróbuje sobie Andka :]

Wiem, że to standardowa - ale pytałeś się o długość umowy (aneksu) - ani mniej ani więcej niż 18 miesięcy nie uda ci się utargować. Reszta tak jak piszesz jest do negocajcji.arayas pisze:Dzięki mostom, ale to jest standardowa oferta ze strony - mnie interesuje po negocjacjach z SUK.
[ Dodano: 2013-04-25, 08:15 ]
A skąd te informacje? Z tego co wcześniej było mówione ofertę z SUK można tylko telefonicznie uzyskać - w punktach nie zjadą aż tyle. Nawet jak się chce w punkcie odebrać telefon (po ustaleniach z SUK) to nie da rady - przynajmniej tak było w moim przypadku.barti92xx pisze:nawet nie wiedzialem ze z oferty SUK mozna skorzystac z punktach autoryzowanych hehehe, nie trzeba sie starac, przeciez oferta SUK jest sztywna i wystarczy powiedziec ze chce oferte SUK a nie standardowa,
@UP
mnie się w grudniu udało załatwić telefon w punkcie t-mobile.
Procedura wyglądała tak:
1) podszedłem do punktu - Pani z obsługi stwierdziła że nie może mi zaoferować oferty z SUK ponieważ "nie ma takiej możliwości"
2) wyszedłem z punktu, zadzwoniłem do SUK i poprosiłem o "podpięcie" oferty pod numer telefonu (dopytałem czy mogę odebrać telefon w punkcie - tu odpowiedź twierdząca
3) wróciłem do punktu, poinformowałem Panią żeby sprawdziła jeszcze raz moje konto i podpiętą ofertę do realizacji w punkcie (jej mina bezcenna)
4) oczywiście zaczęła marudzić że telefon i tak wyślą kurierem a tylko umowę mogę podpisać etc.....
5) powiedziałem że zgodnie z informacją jaką uzyskałem z SUK jest możliwość odbioru telefonu w salonie i jeśli nie jest pewna to niech zapyta kierownika - po krótkiej naradzie ustalono że jednak jest możliwość
6) aneks podpisałem i wyszedłem z telefonem.
PS
to co napisałem powyżej tyczy się tylko salonów firmowych, nie dotyczy punktów franczyzowych.
mnie się w grudniu udało załatwić telefon w punkcie t-mobile.
Procedura wyglądała tak:
1) podszedłem do punktu - Pani z obsługi stwierdziła że nie może mi zaoferować oferty z SUK ponieważ "nie ma takiej możliwości"

2) wyszedłem z punktu, zadzwoniłem do SUK i poprosiłem o "podpięcie" oferty pod numer telefonu (dopytałem czy mogę odebrać telefon w punkcie - tu odpowiedź twierdząca

3) wróciłem do punktu, poinformowałem Panią żeby sprawdziła jeszcze raz moje konto i podpiętą ofertę do realizacji w punkcie (jej mina bezcenna)
4) oczywiście zaczęła marudzić że telefon i tak wyślą kurierem a tylko umowę mogę podpisać etc.....
5) powiedziałem że zgodnie z informacją jaką uzyskałem z SUK jest możliwość odbioru telefonu w salonie i jeśli nie jest pewna to niech zapyta kierownika - po krótkiej naradzie ustalono że jednak jest możliwość

6) aneks podpisałem i wyszedłem z telefonem.
PS
to co napisałem powyżej tyczy się tylko salonów firmowych, nie dotyczy punktów franczyzowych.
Nowy cennik http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf
Są nowe dwa telefony Sony Xperia SP i Samsung Galaxy S4
Czyli jednym słowem w salonach wciskają kit - trzeba cisnąć - mi w SUK powiedział, że nie ma możliwości podpisania tej oferty w salonie nie mówiąc już o odbiorze telefonu. Swoją drogą czemu się tak wzbraniają - rozumiem, że niby czas w salonie zabieram, ale za to oszczędzają na kurierze.lars79 pisze: 5) powiedziałem że zgodnie z informacją jaką uzyskałem z SUK jest możliwość odbioru telefonu w salonie i jeśli nie jest pewna to niech zapyta kierownika - po krótkiej naradzie ustalono że jednak jest możliwość![]()
Sprawa może sprowadzać się po prostu do tego, komu się sprzedaż zaliczy do planu. W wielu sprawach w handlu możliwości techniczne są, tylko woli brak - negocjacje odbywają się w suk, a cyferka wpada w salonie, widzisz brak spójności interesów?mostom pisze: Czyli jednym słowem w salonach wciskają kit - trzeba cisnąć - mi w SUK powiedział, że nie ma możliwości podpisania tej oferty w salonie nie mówiąc już o odbiorze telefonu. Swoją drogą czemu się tak wzbraniają - rozumiem, że niby czas w salonie zabieram, ale za to oszczędzają na kurierze.

Kwestia oszczędności na kurierze ma drugorzędne znaczenie, ten koszt i tak jest w którymś budżecie założony. Innymi słowy, w pewnym sensie te pieniądze już zostały wydane, a plan sprzedaży i tak zakłada jakiś tam poziom rentowności. 10 pln nikomu tam różnicy nie zrobi.
myslalam ze galaxy s 4 bedzie drozszy ... zaczynam sie zastanawiac czy nei wziac go zamiast s3 

Gumis_81 pisze:Nowy cennik http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf
Daje, na przyklad za s3 1 pln versus 399 przy R140.barti92xx pisze:czy przy umowach na 3 lata SUK daje jakis wiekszy upust na sluchawke lub na abonament niz przy umowie na 24 mies ?
Byłem dzisiaj w zwykłym punkcie TMobile i miła Pani sama zaproponowała mi R40 w ofercie SUK za 40PLN/500MB/250min.
Wcześniej, tj w okolicy marca kontaktowałem się z SUK telefonicznie i takowa oferta została przypisana mi do konta. Umowy nie przedłużyłem, bo oferta mi nie odpowiada.
Nie wiem również na ile to jest prawdziwe, ale ponoć 2 miesiące przed końcem umowy będą możliwe dalsze rabaty na ofercie R40.
Takie postępowanie jest nowością lub po prostu ludzie nie podpisywali umów na oferowanych warunkach.
Wcześniej, tj w okolicy marca kontaktowałem się z SUK telefonicznie i takowa oferta została przypisana mi do konta. Umowy nie przedłużyłem, bo oferta mi nie odpowiada.
Nie wiem również na ile to jest prawdziwe, ale ponoć 2 miesiące przed końcem umowy będą możliwe dalsze rabaty na ofercie R40.
Takie postępowanie jest nowością lub po prostu ludzie nie podpisywali umów na oferowanych warunkach.
Tak Ci powiedziała? Zawsze mnie dziwiło, że w tmobile to nie działa-oferta tym lepsza im blizej do konca umowy.Nie wiem również na ile to jest prawdziwe, ale ponoć 2 miesiące przed końcem umowy będą możliwe dalsze rabaty na ofercie R40.
5XX XXX XXX: Plus
Orange
Play
T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile
Nju mobile
Play

6XX XXX XXX: T-mobile

Zgadza się. Mnie też to dziwi, bo oferta SUK była zawsze ostateczna dla niskich abonamentów (lub tak wmówili nam pracownicy TM
)
Nie jestem również pewien, czy Panienka się nie zagalopowała i nie oferowała mi oferty minutowej, bo tutaj 250 min jest właśnie za 40 PLN.
Gdy zwróciłem jej uwagę, że chcę multimedialną trochę się zawiesiła, ale w końcu wyraźnie mi potwierdziła, że chodzi o R40/250min/500MB/40PLN. Powiedziała również, że po 18.V, czyli 2 m-ce przed końcem umowy będą możliwe dalsze rabaty na tej taryfie.
W poniedziałek podejdę do sklepu TM i zapytam o to samo.
Przedłużenie i tak (o ile w ogóle), będzie po owym 18 maja.

Nie jestem również pewien, czy Panienka się nie zagalopowała i nie oferowała mi oferty minutowej, bo tutaj 250 min jest właśnie za 40 PLN.
Gdy zwróciłem jej uwagę, że chcę multimedialną trochę się zawiesiła, ale w końcu wyraźnie mi potwierdziła, że chodzi o R40/250min/500MB/40PLN. Powiedziała również, że po 18.V, czyli 2 m-ce przed końcem umowy będą możliwe dalsze rabaty na tej taryfie.
W poniedziałek podejdę do sklepu TM i zapytam o to samo.
Przedłużenie i tak (o ile w ogóle), będzie po owym 18 maja.
zygikuleczka pisze:Tak Ci powiedziała? Zawsze mnie dziwiło, że w tmobile to nie działa-oferta tym lepsza im blizej do konca umowy.Nie wiem również na ile to jest prawdziwe, ale ponoć 2 miesiące przed końcem umowy będą możliwe dalsze rabaty na ofercie R40.
Nadal nie ma czegoś takiego. Oferta nie robi się lepsza bliżej końca umowy. Konsultantce się coś pomieszało.