• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 119 z 217
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 217

#505114  autor: st.konsultant
 24 wrz 2011, 17:51
adass pisze:Dokładnie tak ja, ostatnio pisałem co ciekawego mogą mi zaproponować i niestety tylko to co na stronie, a "negocjowalną" ofertę będę mieć na 4,5 miesiąca. Ale ostatniomi czasy (tj kilka dni temu) odwiedziłem salon T poprosiłem o telefony i ich ceny oraz oferte. To co dostałem odrazu zostało gdzieś głęboko ukryte w czeluściach torby. Ponieważ mi sie nie spieszyło z przeglądaniem tego gdyż już wiem co jak i za ile a same papiery wziołem od tak to dopiero coś mnie teraz tkneło aby to obejżeć i jest coś takiego a mianowicie strona jakby zrzut z ekranu czy jakoś tak dzie sa taryfy i ich ceny co zawirają i mianowicie jest coś takiego dość dziwna pozycja "Promocyjna Opłata Abonamentowa za Zestaw obowiązująca przez pierwsze 12 pełnych Cykli rozliczeniowych" i tam takie oto ceny: R20-14zł, R40-24, R60-34, R80-44, R110-54, R140-74, R170-94, R330-159
oraz podspodem Promocyjna Opłata abonamentowa za zestaw obowiązująca PO pierwszych 12 pełnych cyklach rozliczeniowych no i ceny odpowiednio tak się układały: 39, 59, 79, 99, 129, 159, 199 oraz 299.
Czy ktoś wie co to może być? Bo nigdzie na stronie T ego nie zauważyłem, choć może jek się uda to dziś podjade jeszze do salonu i jakieś info wyciągnę.

To jest tak zwana opcja ratalna. Jak np wybierzesz R40 to owszem, przez pierwsze 12 miesięcy zapłacisz za abonament tylko 24 zł. Tyle, że 29 zł zapłacisz ratę za aparat. Także wychodzi w sumie na to samo.

#505122  autor: Bruno
 24 wrz 2011, 18:47
Może zadam głupie pytanie, ale może ktoś wie (pewnie najszybciej st.konsultant). Czy w najbliższym czasie na początku października planowana jest zmiana cennika telefonu dla przedłużających? Bo nie wiem co zrobić czy przedłużać już teraz czy może poczekać do początku października. Chcę wziąć SGS II, wiec troche kaski wydam i nie chce sie zdziwić, że nagle od października bedzie tańszy o 100/200 zł. W zasadzie to i tak już we wrześniu doczekaliśmy sie aktualizacji cennika na gorsze, wiec już nie wiem... z tego wniosek, że nie opłaca się czekać na zmiany, bo pewnie będą w przeciwną stronę.

Dzieki!

#505133  autor: adass
 24 wrz 2011, 19:51
Spoko już właśnie dowiedziałem się że to się tyczy opcji ratalnej. Tylko szkoda że nie ma już opcji wymienialności minut ta połączenia na tel kom w UE. No ale będzie trzeba ponegocjować aby dołożyli 550 punktów do zniżki o 100zł i pozostaje kwestia telefonu moimi faworytami są motorola defy oraz blackberry 9300 (niestety nie ma go w cenniku ale jeszcze na stronie pokazuję że jest). A co do samej taryfy to będę brał rodzina 80 oczywiście z negocjacjami z Suk za 85zł miesięcznie.

#505136  autor: st.konsultant
 24 wrz 2011, 20:09
adass pisze:Spoko już właśnie dowiedziałem się że to się tyczy opcji ratalnej. Tylko szkoda że nie ma już opcji wymienialności minut ta połączenia na tel kom w UE. No ale będzie trzeba ponegocjować aby dołożyli 550 punktów do zniżki o 100zł i pozostaje kwestia telefonu moimi faworytami są motorola defy oraz blackberry 9300 (niestety nie ma go w cenniku ale jeszcze na stronie pokazuję że jest). A co do samej taryfy to będę brał rodzina 80 oczywiście z negocjacjami z Suk za 85zł miesięcznie.
Defy nie jest już zamawiana, także ciężko będzie ją dostać.

[ Dodano: 2011-09-24, 20:09 ]
Bruno pisze:Może zadam głupie pytanie, ale może ktoś wie (pewnie najszybciej st.konsultant). Czy w najbliższym czasie na początku października planowana jest zmiana cennika telefonu dla przedłużających? Bo nie wiem co zrobić czy przedłużać już teraz czy może poczekać do początku października. Chcę wziąć SGS II, wiec troche kaski wydam i nie chce sie zdziwić, że nagle od października bedzie tańszy o 100/200 zł. W zasadzie to i tak już we wrześniu doczekaliśmy sie aktualizacji cennika na gorsze, wiec już nie wiem... z tego wniosek, że nie opłaca się czekać na zmiany, bo pewnie będą w przeciwną stronę.

Dzieki!
Nie mam takiej wiedzy.

#505316  autor: Bruno
 26 wrz 2011, 09:33
st.konsultant pisze: [ Dodano: 2011-09-24, 20:09 ]
Bruno pisze:Może zadam głupie pytanie, ale może ktoś wie (pewnie najszybciej st.konsultant). Czy w najbliższym czasie na początku października planowana jest zmiana cennika telefonu dla przedłużających? Bo nie wiem co zrobić czy przedłużać już teraz czy może poczekać do początku października. Chcę wziąć SGS II, wiec troche kaski wydam i nie chce sie zdziwić, że nagle od października bedzie tańszy o 100/200 zł. W zasadzie to i tak już we wrześniu doczekaliśmy sie aktualizacji cennika na gorsze, wiec już nie wiem... z tego wniosek, że nie opłaca się czekać na zmiany, bo pewnie będą w przeciwną stronę.

Dzieki!
Nie mam takiej wiedzy.
st.konsultant dzięki za informację :)

#505371  autor: adass
 26 wrz 2011, 15:13
W sobote wieczorem pisałem e-mail z pytaniem czy mi dorzucą około 550 punktów do zniżki w wysokości 100zł. Oraz pytaniem o dostępność motki defy i bb 9300. i taką oto odpowiedz dostałem dziś rano.
"Witam

Uprzejmie informuję, że w ramach jednostkowej decyzji dodałam do Pana konta 534 punkty, które umożliwią Panu skorzystanie ze zniżki za 3500 punktów.
Jednocześnie wyjaśniam, że wskazane przez Pana telefony dostępne są w ofercie z przedłużeniem Umowy. Ceny telefonów uzależnione są natomiast od wysokości abonamentu, na który się Pan zdecyduje. Szczegóły oferty może Pan uzyskać pod numerem 602900 lub w punktach sprzedaży sieci T-Mobile.

Mam nadzieję, że przekazane informacje będą dla Pana satysfakcjonujące."

Tak więc jak komuś brakuje trochę punktów to pisać do T powinni coś dołożyć.

#505389  autor: gaskabalbinka
 26 wrz 2011, 16:47
Dokładają tylko do zniżki na telefon.
Mojemu klientowi brakuje 6 (!) pkt do doładowania za 100zł (3500pkt) i za cholerę nie chcą mu dołożyć..

#505391  autor: wojtek1234
 26 wrz 2011, 16:49
Ja właśnie prawie po 10 latach przygody z Erą zakończę swoją współpracę z nimi.
Oferta jaka proponuja po konsultacjach na infolinii to bodajze rodzina 60 za 59zl (360min) i Samsung galaxy ACE za 49zł plus wykorzystanie 4500PP bo inaczej by kosztował 199zł. Plus pakiet Danych 100MB za 10zl/m-c. ŚMIECH NA SALI :)

Umowa mi się kończy niedługo i z Ciekawości na stronie playa-a podalem swoj numer i koleś z infolinii oddzwonil z oferta:

1. 650min do wszystkich
2. Pakiet danych 250MB
koszt 69zl/m-c
i ten sam telefon za 99zl.

Z ciekawosci sprawdze jeszcze plusa i na 99% kopa daje erze tak jak oni mnie kopneli swoja oferta. Nie wiem z czego to wynika ze jedni moga a inni nie.

Najpozniej na koniec tygodnia wysylam rezygnacje z ich uslug i przenosze numer do innej sieci bo wszedzie dostane wiecej niz w erze. Z tego co pisza na forach coraz wiecej osob ucieka z ery.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2011, 16:58 przez wojtek1234, łącznie zmieniany 2 razy.

#505393  autor: gaskabalbinka
 26 wrz 2011, 16:52
Nigdy nie widziałem taryfy, w której jest 320 minut. :>

#505394  autor: wojtek1234
 26 wrz 2011, 16:57
Przepraszam pomyliłem faktycznie to była rodzina 60 - 360min do wszystkich sieci. Sprawdziłem email od konsultanta. Poprawiłem bład w poprzednim poście.

#505415  autor: woody
 26 wrz 2011, 19:28
arasel pisze:
SACZI pisze:
woody pisze:... poproszę o połączenie z SUK, choć wątpię abym już teraz zyskał zniżkę.
A niby dlaczego nie?
JA przedłużałem umowę 4 miesiące przed datą zakończenia (2 tygodnie po pojawieiu sie oferty) i nie dość, że zniżkę dostałem bezproblemowo to jeszcze dorzucili mi prawie 550 pkt premii.
No własnie, 4 miesiące przed. Na poprzedniej stronie piszę przecież o tym, ze na razie jest 5,5 miesiąca do końca (oferta tylko na iBoa bez negocjacji), a negocjacje można zacząć dopiero na 4,5 miesiąca wcześniej. Jeśli woody jest w tej samej lub podobnej sytuacji to dlatego wątpi, zresztą słusznie. Dlatego nie. :wink:
@arasel dzwoń do SUK.
Dzwoniłem dziś do SUK i dostałem R60 za 59zł, telefon w cenie z multimedialnej. Dodatkowo dodali brakujące 300 pkt-ów do obniżki ceny aparatu :)

Iphone 6 Plus 16 GB

#505471  autor: arasel
 26 wrz 2011, 23:10
woody pisze:
@arasel dzwoń do SUK.
Dzwoniłem dziś do SUK i dostałem R60 za 59zł, telefon w cenie z multimedialnej. Dodatkowo dodali brakujące 300 pkt-ów do obniżki ceny aparatu :)
Świetnie, dzięki za info! Chociaż nie wiem czy nie poczekać jeszcze chwili na ewentualną obniżkę cennika, choć ostatnie półrocze uczy, że są raczej same podwyżki.. ;)

[ Dodano: 2011-09-27, 11:47 ]
Potwierdzam: 5,5 miesiąca przed końcem umowy kontakt z SUK i bez żadnego problemu R60/59 PLN, telefon z cennika multimedialnej, dorzucone 320 pkt premia do obniżki 100 PLN, brak opłaty za kuriera oraz aneks na cały czas trwania umowy czyli blisko 30 miesięcy :)

#505541  autor: jarowit
 27 wrz 2011, 13:31
Witam wszystkich :)

Za 2 miesiące kończy mi się umowa [ nowa era] i pod wpływem tego co tu przeczytałem zadzwoniłem przed chwilą do BOA i jakiś pan zdawkowo odpowiedział na moje pytania - mianowicie że te oferty, które widzę po zalogowaniu się do serwisu to wszystko na co mogę liczyć. To jak to w końcu jest z tymi negocjacjami o których tu piszecie?:) Celuję w rodzina 40 i htc wildfire s na 24 miesiące. Najciekawsze jest to że dla nowych abonentów jest oferta, gdzie telefon kosztuje 249 zł, abonament wynosi przez pierwsze 6 miesięcy 22,5zl , a potem 45 zł. Mi BOA na stronie dla "stałych klientów" oferuje to samo za odpowiednio 299 zł i stały abonament 49 zł, gdzie tu sprawiedliwość?:)

Pozdrawiam

#505549  autor: DiAbOlO
 27 wrz 2011, 13:55
jarowit pisze:Witam wszystkich :)

Za 2 miesiące kończy mi się umowa [ nowa era] i pod wpływem tego co tu przeczytałem zadzwoniłem przed chwilą do BOA i jakiś pan zdawkowo odpowiedział na moje pytania - mianowicie że te oferty, które widzę po zalogowaniu się do serwisu to wszystko na co mogę liczyć. To jak to w końcu jest z tymi negocjacjami o których tu piszecie?:) Celuję w rodzina 40 i htc wildfire s na 24 miesiące. Najciekawsze jest to że dla nowych abonentów jest oferta, gdzie telefon kosztuje 249 zł, abonament wynosi przez pierwsze 6 miesięcy 22,5zl , a potem 45 zł. Mi BOA na stronie dla "stałych klientów" oferuje to samo za odpowiednio 299 zł i stały abonament 49 zł, gdzie tu sprawiedliwość?:)

Pozdrawiam
Tak jak stanowi to forum (aktualne info na ostatnich stronach plus pierwsza z "kompedium").

...:::DiAbOlO:::...

#505648  autor: arasel
 28 wrz 2011, 11:54
Aneks z telefonem zamówiony wczoraj ok. 12. Dziś o 8:30 dzwonek do drzwi - kurier :) Błyskawiczna przesyłka :)

#505828  autor: bora1410
 29 wrz 2011, 00:45
Witam. Zostało mi niecałe dwa miesiące do końca umowy na jednym z numerów. Zaczynają wydzwaniać, więc pytam co mogę ugrać. Chodzi mi o abonament na firmę, na 2 lata umowa. Średnie rachunki ok 120zł. W firmie 8 abonamentów w TM. Telefon chciałbym Galaxy S jedynka lub dwójka, bądź coś z HTC. Iphone poza zasięgiem cenowym więc odpada. Potrzeba mi ok 300-400 minut do wszystkich sieci (wraz z Playem), darmowe T-mobile, i jakiś 1G pakiet internetowy.Czy znajdę jakiś abonament w granicach 100zł brutto spełniający te warunki i jakąś przyzwoitą cenę słuchawki?

#505992  autor: pivovar
 30 wrz 2011, 11:06
jednak można :mrgreen:
właśnie przedłużyłem umowę w punkcie partnerskim T-mobile,
taryfa Rodzina 80 - 550 minut
za 75 zł z kodem promocji H1R1SUK (czy jakoś tak)
telefon xperia neo z rączki do rączki, a z tego co widziałem na Iboa - to był niedostępny :cry:
oczywiście forum jak zwykle pomogło, więc wiedziałem co i za ile mogę dostać - dzięki

Myślę, że jest to alternatywa, dla tych którzy wolą kontakt osobisty i nie chcą czekać na kuriera.
Minusem jest tylko to, że brakujące ewentualnie punkty trzeba sobie załatwić przez telefon,
oraz to, że nie mamy 10 dni na rezygnację jakby co :D

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#505995  autor: gaskabalbinka
 30 wrz 2011, 11:29
pivovar, oferty suk są dostępne w każdym punkcie sprzedaży, nieważne czy aps czy firmówka..

wiadomo, mało który konsultant Ci to zaproponuje albo się na taką ofertę zgodzi, bo to nie jest korzystne dla sprzedających ;]

#505999  autor: pivovar
 30 wrz 2011, 12:08
gaskabalbinka pisze:..mało który konsultant Ci to zaproponuje albo się na taką ofertę zgodzi, bo to nie jest korzystne dla sprzedających ;]
Oczywiście rozumiem, ale chyba nie jest tak, że dopłacają do abonenta :D , trzeba spokojnie wytłumaczyć,
że albo zostanę klientem na takich warunkach, albo załatwię to inaczej :mrgreen:
w innym punkcie też się pytałem o takie warunki i powiedziano mi - ok
- niestety oferta ta z telefonem jest u nich o miesiąc później niż przez Iboa/SUK

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#506008  autor: gaskabalbinka
 30 wrz 2011, 12:51
prowizje drogi kolego ;)
  • Strona 119 z 217
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 217