• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 117 z 692
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 692

#695304  autor: lazaj007
 01 lut 2014, 20:51
PannaCotta pisze:Ponawiam pytanie bo ostatnio nikt nie miał informacji. Wiecie może coś o ofertach GU z Play Online?
dolaczam sie do pytania. ktos cos wie co i jak z gu Play Online?

#695305  autor: kasia8966
 01 lut 2014, 21:11
I ja również dołączam się do pytania o aktualne oferty przedłużeniowe GU dla Play Online? :)

Czy słynna już oferta 36,33zł/ 18GB/ 12m-cy jest nadal osiągalna?

Jak wyglądają opłaty miesięczne za 6GB/ 12m-cy bez modemu? Nadal 19,90zł? :( Powinna być przynajmniej połowa z tego ;)

#695310  autor: andrewzc
 01 lut 2014, 21:37
Mam pytanie, orientuje się ktoś ile można ugrać w Play w taryfie na firmę, bez telefonu w tej formule za 29,90 netto? tam jest wszystko nielimitowane, ale nie chcę internetu.

#695322  autor: magott
 01 lut 2014, 22:20
24,99 netto za no limit.. tyle da się ugrać dla firm bez słuchawy….

#695330  autor: Ruben
 01 lut 2014, 22:52
andrewzc pisze:Mam pytanie, orientuje się ktoś ile można ugrać w Play w taryfie na firmę, bez telefonu w tej formule za 29,90 netto?
na stronie 153
mateush` pisze:A jest nowa oferta GU dla firmowych za 20,99 netto na 15 mc, no limit wszystkie komórki/sms-mms/stacjonarne.
Jeżeli ktoś ma możliwość, to niech to potwierdzi.

#695348  autor: magott
 02 lut 2014, 08:14
Ja polowałem na 20,99 ale nie udało się wyszarpać tego - więc nie wiem czy w ogóle taka oferta jest. Bo nikt nie potwierdził, że dostał - tylko że podobno jest.

Ja z GU dostałem 2 oferty za 24,99 zł netto całkowity nolimit rozmowy i sms/mms w PL komórki i rozmowy no limit stacjonarne
i druga oferta 14,99 zł netto no limit sms/mms i pakiet kwotowy na 168 min do innych sieci - play i stacjonarne rozmowy za free.

Ale suma summarum zostałem na umowie na czas nieokreslony z biznes 30 - za 16,50 netto mam pakiet kwotowy 300 min - wymienność sms/mms/min do innych sieci - play i stacjonarne rozmowy za free.

Ten abonament za 14,99 miał trochę za mało minut do innych sieci - a ten nolimit był w sumie 10 zł droższy od tego abonamentu co mam teraz. A ponieważ biznes 30 za 20,30zł brutto styka mi w zupełności - wolę mieć umowę na czas nieokreślony i płacić mniej - niż mieć umowę na 12 miesięcy i płacić więcej - skoro dzwonię mniej więcej co miesiąc tyle samo minut i na siłę nolimit mi nie potrzebny.

#695366  autor: pakierhakierxd
 02 lut 2014, 10:46
Fajna ta oferta za 14,99 :) ,takie coś dla mnie by było idealne :D,nie potrzebuję no limit i większość pisze i dzwonię i tak w sieci :),ciekawe czy z taką ofertą można wziąć pakiet netu 750 mb za 10 :D.
No dziwne to że nikt od dawna nie pisze o jakiś ofertach z telefonem.
Ja to i tak telefon od dawno mam z wolnego rynku (Allegro) więc jak będzie się kończyć umowa to zobaczę sobie billing i wtedy zobaczę co wyjdzie najtaniej (abonament,prepaid)Jaka sieć itp.
Nie ma co się przywiązywać,myślę że z powodu dużo osób w sieci i tak najlepiej wyjdzie Play.

Pozdrawiam :)

#695423  autor: saleen
 02 lut 2014, 14:35
magott pisze: i druga oferta 14,99 zł netto no limit sms/mms i pakiet kwotowy na 168 min do innych sieci - play i stacjonarne rozmowy za free.
Dobrze rozumiem rozmowy do Play no limit + SMS no limit + 168 minut do innych sieci za 14,99netto?

Orientuje się ktoś czy da się to dostać na osobę fizyczyną? (+23vat = 18,45zł brutto)

internet nie używany na tych numerach

#695431  autor: magott
 02 lut 2014, 15:16
Oferta na firmę przy wysłanym wypowiedzeniu. Plus stacjonarne no limit. Na osobę fizyczną nie dostaniesz.

#695453  autor: saleen
 02 lut 2014, 16:19
No tak, przeczytałem że na firmę. Zastanawiam się czy można to dostać od GU na osobę fizyczną przy przedłużeniu dwóch numerów (tzn złożeniu wypowiedzeń - umowy się już pokończyły w 2013, klienci Play od 4 lat), czy jest to faktycznie zarezerowane tylko dla ofert dla firm

#695565  autor: andrewzc
 02 lut 2014, 23:08
Za ile najtaniej mogę wynegocjować w Play ofertę przedłużeniową bez limitu dla firm, bez stacjonarnych, tylko nielimitowane rozmowy do wszystkich, na stacjonarne, nielimitowane smsy i mmsy? Opcja z internetem 1 GB i bez internetu, proszę zorientowanych o poradę.

#695652  autor: Damian67
 03 lut 2014, 15:01
saleen pisze:No tak, przeczytałem że na firmę. Zastanawiam się czy można to dostać od GU na osobę fizyczną przy przedłużeniu dwóch numerów (tzn złożeniu wypowiedzeń - umowy się już pokończyły w 2013, klienci Play od 4 lat), czy jest to faktycznie zarezerowane tylko dla ofert dla firm
tylko dla firm, a to, że są dwa numery i 4 lata to nikogo nie interesuje ;)

#695659  autor: saleen
 03 lut 2014, 15:27
Damian67 pisze:
saleen pisze:No tak, przeczytałem że na firmę. Zastanawiam się czy można to dostać od GU na osobę fizyczną przy przedłużeniu dwóch numerów (tzn złożeniu wypowiedzeń - umowy się już pokończyły w 2013, klienci Play od 4 lat), czy jest to faktycznie zarezerowane tylko dla ofert dla firm
tylko dla firm, a to, że są dwa numery i 4 lata to nikogo nie interesuje ;)
Mhm.
Zatem orientuje się ktoś, czy jest sens składać wypowiedzenie dla tych dwóch numerów z taryfami Taryfa LongPlay II 29 Promocja RePlay Ekstra Stan Darmowy 30.03 (12), gdzie płacone jest 19,99zł za każdy z nich i pakiet kwotowy wystarcza? Chyba ciężko coś będzie jeszcze urwać z rachunku? (wykorzystanie: miesięcznie około 70 minut do różnych sieci + 15-20SMSów)

#695674  autor: pavello
 03 lut 2014, 16:42
Możesz mieć:
LongPlay II 49 Promocja FORMUŁA Tylko SIM na 12 miesięcy
18,49 za 168min do wszystkich sieci razem ze stacjonarnymi i smsy/mmsy za free

#695783  autor: Spioszek
 04 lut 2014, 00:14
magott pisze:z GU dostałem 2 oferty za 24,99 zł netto całkowity nolimit rozmowy i sms/mms w PL komórki i rozmowy no limit stacjonarne
Czy jeśli bym zrezygnował z opcji SMS i MMS, a zostawił tylko Nolimit do All + stacjonarki to urwałi by jeszcze coś z ceny czy 25netto to ostateczna oferta ;)?

Można z czasem (po paru miesiącach od podpisania tej umowy) dobrać pakiet na Internet?
Jakaś mała paczka do Symbiana ;).

Wypowiedziałem tacie umowę na Firmę i właśnie taką ofertę od razu w piśmie zaproponowali ;)

#695807  autor: PiotrP.s-c
 04 lut 2014, 04:59
mnie za miesiac konczy sie umowa z play on line ,wyslalem wypowiedzenie ,oferty jakie dostalem sa smieszne ,pan zadzwonil z pytaniem czy przyjmuje oferte ,powiedzialem ze nie ,on odpowiedzial ,ze dziekuje za to ze bylem 3 lata w play i do widzenia.
powiem szczerze ,ze takiego traktowania sie nie spodziewalem ,za pare dni ide podpisac umoze z orange ,oferta fajna (35gb za 34zl bez sprzetu).pozostaje mi tylko kupic jakis ruter w sklepie.

#695896  autor: Sowolog
 04 lut 2014, 17:12
pavello pisze:Możesz mieć:
LongPlay II 49 Promocja FORMUŁA Tylko SIM na 12 miesięcy
18,49 za 168min do wszystkich sieci razem ze stacjonarnymi i smsy/mmsy za free
Czy jest do tego jakiś pakiet internetowy? Czy można dokupić?

Moje obecna taryfa to: RePlay Partner Backoffice All Inclusive MAX 30.03
W tym jest ok 450 minut wymienianych na sms/mms oraz 1GB danych. Całość za 45zł miesięcznie. Nigdy nie przekroczyłem tego abonamentu. Dodam, że dostałem do niego telefon (jakaś Xperia, teraz już nie pamiętam), którą gdybym sprzedał to zarobiłbym na tym ok 350-400zł.
Obecne oferty są z mojej perspektywy tragiczne. Wszędzie jakieś nolimit, bez telefonu w cenach po ok 50zł… Ja dzwonię i na komórki i na stacjonarne więc to co teraz jest oferowane jest zupełnie nie dla mnie. Do końca umowy jest jeszcze kilka miesięcy (ok 5) ale tak naprawdę to nie mam na co przedłużyć i dotyczy to właściwie wszystkich sieci (wyjątek oferta grupon w Orange ale trudno przewidzieć czy akurat uda mi się w nią utrafić).

#695949  autor: mani3q
 04 lut 2014, 19:47
kasia8966 pisze:I ja również dołączam się do pytania o aktualne oferty przedłużeniowe GU dla Play Online? :)

Czy słynna już oferta 36,33zł/ 18GB/ 12m-cy jest nadal osiągalna?

Jak wyglądają opłaty miesięczne za 6GB/ 12m-cy bez modemu? Nadal 19,90zł? :( Powinna być przynajmniej połowa z tego ;)
Droga Katarzyno :)

Dziś na 2 tygodnie przed końcem umowy (wypowiedzenie wysłane) mam do wyboru w sumie 3 rozwiązania, a negocjowałem długo i zaciekle :) :

- mogę zostać przy ofercie 36,33zł/ 18GB z darmowym nocnym transferem + modemem za 1 zł ;) korzystając z usługi wspólny internet za 5 zł (mam dwa modemy i dwie osoby korzystają na maksa z neta mobilnego w różnych miejscach za 40 zł !)

-druga oferta:
- taryfa Nowy Play Online 4G LTE 12 GB GU
- abonament na 18 miesięcy
- koszt abonamentu 39,99 zł
- predkość do 10 Mbit/s
- 14 GB limitu danych
- nocny transfer za 0 zł
- modem do wyboru

-oferta 3 z dnia dzisiejszego:
abonament 29,99
abonament na 18 miesięcy
2 msc bez opłat
prędkość do 10 Mbit/s
14 GB limitu danych
nocny transfer
brak modemu
+ podobno nie ma możliwości aktywowania usługi wspólny internet choć napisałem zgłoszenie i dostałem odpowiedź od jednej z konsultantek na play 24, że mogę aktywować tę usługę za 10 zł ! (czy to się da jakoś wykorzystać :P ?)

-oferta 4 z dzisiejszego wieczora
-abonament 49.99
limit 18+4 GB
prędkość do 7 Mbit/s
nocny transfer
brak modemu
wspólny internet za 10 zł

Średnio wykorzystuję 8 GB - nie wiem co robić, ale chyba wykorzystam możliwość cofnięcia wypowiedzenia. Jakieś rady :) ?

#696015  autor: PiotrP.s-c
 05 lut 2014, 05:05
to dostales oferte nawet ok ,ja po 3 latach (wypowiedzenie wyslane)dostalem tylko oferte druga w twoim poscie ,w dodatku noce tylko 3 miesiace za darmo i bez rutera.nie wiem dlaczego tak sie stalo ale coz zrobic.....

#696050  autor: facet_
 05 lut 2014, 10:52
facet_ pisze:
facet_ pisze:witam wszystkich
w skrócie piszecie, że aby ugrać fajne warunki należy złożyć rezygnację. Zastanawia mnie jednak co się stanie z numerem kiedy złoże rezygnację ale nikt do mnie nie zadzwoni? Po rozwiązaniu umowy numer przepadnie? A może jeśli nikt nie zadzwoni z Play mogę w ostatnim momencie cofnąć rezygnację no i kiedy ten ostateczny termin cofnięcia rezygnacji następuje? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pytałem w salonie Play, można cofnąć rezygnację w każdej chwili. Wczoraj o 18tej złożyłem wypowiedzenie w salonie PLAY (potrzebny tylko dowód osobisty), dziś o 15tej dostałem ofertę utrzymaniową (SMS i w PLAY24/Zgłoszenia):

Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu Formuła 4.0 UNLIMITED oferujemy nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komórkowych za jedyne 24,99 złotych. Umowa, którą polecamy trwałaby 18 miesięcy.
Dodatkowo jeden z dwóch pakietów do wyboru:
-nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci lub
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne.

Po rozmowie z przed chwili z *500 dowiedziałem się że do tego 24,99 brutto można wybrać pakiet 750MB za 10 zł ale nie można dokupić już drugiego pakietu (sms/mms lub stacjonarne w zależności kto co wybrał jako dodatkowo do wyboru do tych 24,99).
Natomiast można dokupić drugi nielimitowany pakiet za 10zł (sms/mms lub stacjonarne) ale już nie moża dokupić pakietu internetowego 750MB.
Obie wersje zmniejszają z automatu umowę z 18 na 12 miesięcy
UWAGA, okazuję się, że drugi pakiet można dokupić za 10 zł po wejściu w życie nowych warunków. W moim przypadku dziś wyraziłem zgodę więc w ciągu 48h nowe warunki zaczną obowiązywać. Jak będzie czas pokaże

dziękuję za pomoc bo pewnie bym bez tego forum takiej oferty nie dostał i bazowałbym na tym co jest na stronie PLAY
Do swoich wypocin dodam tylko, że jeszcze dwa numery bliskich w ten sposób zmieniłem na lepsze. Nie ma znaczenia ile kto jest abonentem czy w terminie płacił rachunki czy też wysokość rachunków. Zawsze mechanizm jest taki sam: na koniec dnia składam wypowiedzenie w salonie a na drugi dzień roboczy dostaję SMS o możliwości przedłużenia umowny na specjalnych warunkach (patrz wyżej), warunki po akceptacji wchodzą w życie zwykle w przeciągu 24-48h nawet jeśli jeszcze trwa stara umowa. Natomiast czas trwania umowy zaczyna się następnego dnia zakończenia bieżącej. Bez dodatkowo płatnego pakietu umowa na 18 miesięcy, natomiast możemy ją skrócić ale wtedy jeden z darmowych pakietów zamiast darmowego kosztuje 5zł.
  • Strona 117 z 692
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 692
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117