• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 116 z 182
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 182

#574807  autor: pakierhakierxd
 13 sie 2012, 23:17
Możesz złożyć nawet 3 miesiące wcześniej wtedy już normalnie można przedłożyć umowę :),nadal jest rabat 20zł przy wypowiedzeniu na ai max,rabatu raczej żadnego na telefon nie dostaniesz bo już 1 masz zresztą na telefon nie chętnie dają,czasem niektórym zaoferują.

Pozdrawiam :)

#574819  autor: ciekawy
 13 sie 2012, 23:59
kropcio pisze:Ile wcześniej można złożyć wypowiedzenie. I czy jest jeszcze oferta na AIM 95 -20 zl. Można tu jeszcze zyskać jakiś rabacik na motorole razr. Wiem że we wrześniu już moge przedłużać umowę.
Wcześniej pytałem o to i można mieć tylko jedną zniżkę na abonament albo na telefon, wybierasz to co wolisz.

Jak przedłużysz umowę to się pochwal na jakich warunkach przedłużyłeś.

#574838  autor: enforte
 14 sie 2012, 01:12
PalonyLolek pisze:W następnym tygodniu ma być zmiana cenników, ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie powiedzieć, czy będą to zmiany kosmetyczne czy jakaś większa wyprzedaż.
Zgodnie z zapowiedzią, chociaż bez anonsu rzecznika, pojawiło się kilka korekt w cenniku.
Dla AI MAX 65 - Ace2 299 -> 279, Advance 499 -> 479, nawet Arc S 369 -> 349 ;) Innych taryf i telefonów nie śledziłem akurat, więc nie mam porównania.

Przy okazji takie pytanie - czy dostępność telefonów w sklepie internetowym pokrywa się z ofertą dostępną u dzwoniącego ?

#574858  autor: Tiesto
 14 sie 2012, 08:51
Z moich obserwacji wynika, że to jest ta sama pula telefonów.

#574866  autor: PalonyLolek
 14 sie 2012, 09:20
pakierhakierxd pisze:umowy na czas nie określony są tylko przez e-shop
Przez centralę też są.
enforte pisze:Przy okazji takie pytanie - czy dostępność telefonów w sklepie internetowym pokrywa się z ofertą dostępną u dzwoniącego ?
Bardzo często tak, ale zdarza się, że oni czegoś nie mają, a my mamy no i na odwrót u nas czegoś nie ma, a u nich jest, ale to zazwyczaj pojedyncze modele.
kropcio pisze:I czy jest jeszcze oferta na AIM 95 -20 zl.
Pisałem wyżej, że teraz jest opcja z AIMAX95 zejść 10zł z abonamentu na stałe tylko.

Wybaczcie jeśli na jakieś pytania nie odpowiadałem, ale miałem wolny weekend. Także w kwestii ofert itd. możecie już śmiało pisać i tu i na PW.

#574882  autor: magister_Buka
 14 sie 2012, 11:39
enforte pisze:
PalonyLolek pisze:W następnym tygodniu ma być zmiana cenników, ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie powiedzieć, czy będą to zmiany kosmetyczne czy jakaś większa wyprzedaż.
Zgodnie z zapowiedzią, chociaż bez anonsu rzecznika, pojawiło się kilka korekt w cenniku.
Dla AI MAX 65 - Ace2 299 -> 279, Advance 499 -> 479, nawet Arc S 369 -> 349 ;) Innych taryf i telefonów nie śledziłem akurat, więc nie mam porównania.

Przy okazji takie pytanie - czy dostępność telefonów w sklepie internetowym pokrywa się z ofertą dostępną u dzwoniącego ?
Przecież takie były.

#574886  autor: enforte
 14 sie 2012, 12:22
magister_Buka pisze:Przecież takie były.
ok, przyznaję się - mój błąd. To tylko różnca między zwykłym Replayem a eshopowym.

Cennik

#574889  autor: PalonyLolek
 14 sie 2012, 12:32
enforte, magister_Buka, zmieniła się cena Motoroli Gleam +, poza tym potaniała Omnia M no i dodali do oferty telefonów dostępnych od ręki Samsunga Galaxy Mini II... Tyle zauwazyłem do tej pory.

Piszę oczywiście z perspektywy tego, że od czwartku właściwie nie zajmowałem się sprawami związanymi z Play, więc jeśli zmiany ujawniły się już wcześniej to wybaczcie, mój błąd.

#574891  autor: magister_Buka
 14 sie 2012, 12:41
Ano to ok. Zbawienia dla mnie nie ma, a na nie czekałem.

Pozostaje mi wybrać coś pomiędzy: SE arc S, Wave 3, Aes 2, SGS Advance, LG L7, SE neo V.
Do neta każdy da rade, bardziej mi chodzi o muzykę (na słuchawkach). Macie jakieś przemyślenia/propozycje?

#574898  autor: eel_mot
 14 sie 2012, 13:02
rtx pisze:oraz z internetem (to samo na 12 miesięcy i na czas nieokreślony):
29 - 150 minut + stan darmowy na 3 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy + 1gb neta
39 - 300 minut + stan darmowy na 6 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy + 1gb neta
49 - 450 minut + stan darmowy na zawsze + 100 minut na 6 miesięcy + 1gb neta
59 - 650 minut + stan darmowy na zawsze + 100 minut na 6 miesięcy + 1gb neta
czyli taryfy GU bez tel z netem nie różnią się niczym od ofert w salonie?!
Da się jeszcze jakąś zniżkę wynegocjować jak przy SD bez tel?

#574900  autor: enforte
 14 sie 2012, 13:10
magister_Buka pisze:Pozostaje mi wybrać coś pomiędzy: SE arc S, Wave 3, Aes 2, SGS Advance, LG L7, SE neo V.
Do neta każdy da rade, bardziej mi chodzi o muzykę (na słuchawkach). Macie jakieś przemyślenia/propozycje?
Jestem dokładnie przed tym samym dylematem. Najlepsze multimedia ma Arc S, trzeba przeboleć trochę plastikową obudowę, w nagrodę ma androida 4 i spore wsparcie nieoficjalne. Arc s i Advance mają dołączone słuchawki dokanałowe, co zawsze jest jakimś plusem. Ace 2 i Advance nie dostają prawie na pewno aktualizacji, ALE jako konstrukcje dwurdzeniowe powinne lepiej radzić sobie z równoległym odtwarzaniem i np przeglądaniem sieci. LG L7 był moim początkowym faworytem, ale wiele recenzji mówi o silnej przeciętności dźwięku. Do tego dochodzą wątpliwości, czy producent nie zapomni o wsparciu dla tego modelu (co dotyka obecnie właścicieli mocniejszych LG z poprzedniego roku). Brałem pod uwagę też HTC One V, ale pomimo znaczka BeatsAudio dostał przeciętne słuchawki. Do tego bateria jest "na stałe". Finalnie wygląda to tak, że przy braku w eshopie Arc s w podobnej cenie nie ma telefonów bez tzw. kompromisów.

O Wave 3 się nie wypowiem, bo zwyczajnie potrzebuję telefonu z androidem ;)

#574902  autor: PalonyLolek
 14 sie 2012, 13:13
enforte pisze:Finalnie wygląda to tak, że przy braku w eshopie Arc s
Ale jest w centrali, więc możesz go sobie spokojnie wybrać.
W tamtym tygodniu wysyłałem jedną sztukę użytkownicce żonamęża i otrzymałem od niej wiadomość w weekend, że telefon i umowa są już u niej.

#574903  autor: enforte
 14 sie 2012, 13:18
PalonyLolek pisze:Ale jest w centrali, więc możesz go sobie spokojnie wybrać.
Na to właśnie liczę i temu pytałem o różnice w dostępności. W sumie czekam na telefon od GU ;), bo rezygnacja wysłana, pierwsza mailowa oferta przedłużeniowa już za mną.

#574905  autor: PalonyLolek
 14 sie 2012, 13:27
enforte, sam do nich zadzwoń to przyspieszysz sprawę, a nawet jak Ci nie dadzą odrazu tego czego chcesz to zawsze można spróbować drugi raz, kwestia tego na jakiego konsultanta trafisz.

#574906  autor: rtx
 14 sie 2012, 13:29
Jako że już jesteś PalonyLolku, to zapytam ponownie o możliwość zerwania umowy na czas określony (np. 12 miesięcy) bez telefonu przed końcem i wzięcia innej jako osoba przedłużająca (wiem że trzeba zapłacić karę umowną, chyba 120zł jest przy umowie za 29) czy wtedy jesteśmy traktowani jako nowi abonenci? I moje kolejne pytanie odnośnie umowy na czas nieokreślony i wypowiedzenia jej np. po 3 miesiącach i podpisania ponownie żeby móc korzystać znowu z gratisów? PalonyLolek, pytam, bo po wysłaniu wypowiedzenia napisałem w zgłoszeniu na play24, że interesowałby mnie abonament jak dla osób przenoszących numer z abonamentu z innej sieci (czyli więcej minut i na czas nieokreślony, a nie na 18 miesięcy przy zwykłym RePlay, czyli takie warunki: http://www.play.pl/pl/promocja/przejdz- ... -tylkosim/ ). Wczoraj zadzwoniła do mnie konsultantka i powiedziała, że umów na czas nieokreślony bez telefonu już nie ma, bo zostały wycofane, nawet dla nowych klientów, i że może po konsultacji ze swoim przełożonym zaproponować mi umowę na 12 miesięcy. Ogólnie warunki nie są złe ale właśnie czy są jeszcze dostępne umowy na czas nieokreślony, czy to tylko ściema, żebym wziął na czas określony? Wiadomo, lepiej żeby to samo mieć bez konkretnego okresu zobowiązania, zawsze można w każdej chwili wziąć nową ofertę (no chyba że po zerwaniu umowy da radę jako osoba przedłużająca, jak w moim pierwszym pytaniu). Ale pewnie tych lepszych warunków na czas nieokreślony nie dostanę...

#574908  autor: PalonyLolek
 14 sie 2012, 13:40
rtx pisze:czy wtedy jesteśmy traktowani jako nowi abonenci?
Skoro umowę byś zerwał i nie masz zarejestrowanej u nas wtedy żadnej usługi, więc automatycznie możesz wybrać opcję dla całkiem nowego klienta.
rtx pisze:Wczoraj zadzwoniła do mnie konsultantka i powiedziała, że umów na czas nieokreślony bez telefonu już nie ma
Są. Dzisiaj na GU sprzedawali, więc pewnie po prostu nie mogła Ci zaproponować. A na 12msc. to i bez konsultacji można przedłużenia przecież proponować.

Nie wiem czy odpowiedziałem na wszystkie pytania, więc jeśli o czymś zapomniałem to pytaj dalej.

#574917  autor: magister_Buka
 14 sie 2012, 14:39
Jak ostatnio rozmawiałem z konsultantką z GU to zgodziła się na AIM65 - 20 zł, ale ja jeszcze tego telefonu nie ogarnąłem i jak się zastanowię to mam wysłać zgłoszenie na 24.play.pl (tak sie z nią umówiłem) - próbować jeszcze jakąś zniżkę na telefon ogarnąć? ze 100 chociaż? ma to sens?

#574924  autor: PalonyLolek
 14 sie 2012, 15:32
magister_Buka, albo zniżka na abo albo zniżka na tel.

#574927  autor: janass
 14 sie 2012, 16:02
Witam mam pytanie jak dzwonie na *500 i prosze o połaczenie z GU konsultanci twierdza ze nie moga mnie połaczyć tylko przyjąć zgłoszenie i przekażą je dalej
Miałęm tak juz ze trzy razy . Więc poprosiłem o zniżkę na abonamencie z All Inclusive MAX 95 na 75 zł konsultant twierdzi ze zastanowi sie i przekażę moją prośbę do GU .mija miesiac od pierwszewgo telefonu do play i nikt do mnie nie dzwonił a umowa kończy mi sie 22 sierpnia co robić (wypowiedzenie złożyłem trzy miesiące temu)czy mam szansę dostać taką obniżkę na abonamencie przez cały okres umowy

janass

#574936  autor: rtx
 14 sie 2012, 16:11
Dzięki PalonyLolek. Ta umowa na 12 miesięcy to była z tą większą liczbą minut na cały okres trwania umowy (np. w AI MAX Tylko Sim 29 210minut vs 150minut, czyli z tych tabelek: http://www.play.pl/pl/promocja/przejdz- ... -tylkosim/), więc z tego co piszesz, rozumiem że te lepsze warunki minutowe na 12 miesięcy to każdy może otrzymać po wysłaniu wypowiedzenia? Bo z tego co pisałeś wcześniej, to na czas nieokreślony tej większej liczby minut (czyli 210) w tym samym abo nie uda się wynegocjować?
I moje kolejne pytanie odnośnie umowy na czas nieokreślony i wypowiedzenia jej np. po 3 miesiącach i podpisania ponownie żeby móc korzystać znowu z gratisów przyznawanych na kilka pierwszych miesięcy - jest coś takiego możliwe, czy Play jakoś to blokuje w takim wypadku?
  • Strona 116 z 182
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 182
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116