Witam, proszę o pomoc w wyborze oferty na 2 numery, dotychczas byłem w play.
Mogą być to umowy dla firm
1 umowa będzie tylko do dzwonienia, najlepiej sporo minut, smsy są wysyłane bardzo bardzo rzadko, bez Internetu. Teraz był tu pakiet 1400 minut nigdy nie było przekroczone, był na pewno spory zapas. Z tym że jeśli było by warto to pokusiłbym się w tym abonamencie o umowę z telefonem.
teraz za przedłużenie w play bez telefonu jest oferta za 37 zł z vat bez limitu rozmowy i smsy, jednak oferta jest na 15 miesięcy. Umowa z telefonem z takim samym pakietem to koszt 61,49 zł z vat. Poprzednia umowa to był koszt około 60 zł, nie jestem pewien.
oraz
2 umowa bez telefonu, do tej pory 1gb Internet, 200 minut i play za darmo, limit minut był bodajże raz przekroczony, więc 200 minut starczy spokojnie, Internet w sumie nie był tak wykorzystywany, ale przy zmianie telefonu będzie na pewno
problemem jest ze najtańsza oferta z internetem 1gb to koszt 37 zł, co przy moich poprzednich 24 stanowi jednak sporą różnicę.
Proszę, doradźcie mi co zrobić, czy zostawić 1 numer w play a 2 gdzieś przenieść? Czy możliwe jest zostanie przy dotychczasowej umowie z 2 numerem? Słyszałem o takiej możliwości a to by mnie naprawdę satysfakcjonowało.
Tudzież co sądzicie o ewentualnym przejściu do orange, gdzie w sumie oferty są podobne a można wychaczyć fajną promocję na telefon oraz grupon na abonament -30%.
Czy można gdzieś ew. negocjować umowę z play aby dostać lepsze warunki?
Pozdrawiam i z góry dziękuję.