• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 115 z 692
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 692

#693274  autor: KA
 25 sty 2014, 08:35
W każdej sieci należy zawsze składać wypowiedzenie, aby dostać lepsze/dużo lepsze warunki. Numer nie przepadnie, bo i tak albo przedłużysz, albo przeniesiesz do innej sieci, albo przejdzie na kartę - tu nie ma obaw. W Play proponują wtedy lepsze warunki, w Plusie dużo lepsze warunki (50% off / 12 mies), a w T-m można było skrócić umowę z 24mies (tylko sim - skandal!) na 15mies.

#693368  autor: owszem
 25 sty 2014, 17:05
Witam, proszę o pomoc w wyborze oferty na 2 numery, dotychczas byłem w play.
Mogą być to umowy dla firm
1 umowa będzie tylko do dzwonienia, najlepiej sporo minut, smsy są wysyłane bardzo bardzo rzadko, bez Internetu. Teraz był tu pakiet 1400 minut nigdy nie było przekroczone, był na pewno spory zapas. Z tym że jeśli było by warto to pokusiłbym się w tym abonamencie o umowę z telefonem.
teraz za przedłużenie w play bez telefonu jest oferta za 37 zł z vat bez limitu rozmowy i smsy, jednak oferta jest na 15 miesięcy. Umowa z telefonem z takim samym pakietem to koszt 61,49 zł z vat. Poprzednia umowa to był koszt około 60 zł, nie jestem pewien.

oraz

2 umowa bez telefonu, do tej pory 1gb Internet, 200 minut i play za darmo, limit minut był bodajże raz przekroczony, więc 200 minut starczy spokojnie, Internet w sumie nie był tak wykorzystywany, ale przy zmianie telefonu będzie na pewno :D
problemem jest ze najtańsza oferta z internetem 1gb to koszt 37 zł, co przy moich poprzednich 24 stanowi jednak sporą różnicę.

Proszę, doradźcie mi co zrobić, czy zostawić 1 numer w play a 2 gdzieś przenieść? Czy możliwe jest zostanie przy dotychczasowej umowie z 2 numerem? Słyszałem o takiej możliwości a to by mnie naprawdę satysfakcjonowało.
Tudzież co sądzicie o ewentualnym przejściu do orange, gdzie w sumie oferty są podobne a można wychaczyć fajną promocję na telefon oraz grupon na abonament -30%.
Czy można gdzieś ew. negocjować umowę z play aby dostać lepsze warunki?

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

#693380  autor: Dziedzic Pruski
 25 sty 2014, 17:56
owszem pisze: teraz za przedłużenie w play bez telefonu jest oferta za 37 zł z vat bez limitu rozmowy i smsy, jednak oferta jest na 15 miesięcy. Umowa z telefonem z takim samym pakietem to
Umowa na czas nieokreślony z wypowiedzeniem miesięcznym w NJU i za powyższe będziesz płacił 29. Z tą różnicą, że masz nieograniczone minuty. Czyli 8 zł taniej i 14 miesięcy krócej. :)
Wada: w NJU oferta nie jest skierowana dla firm, ale jakimś cudem faktury na firmę wystawiają, a w regulaminie nie ma zastrzeżenia że nie mogą z niej korzystać firmy, a jedynie zakaz telemarketingu itp. Telefon sobie kup osobno.
owszem pisze: 2 umowa bez telefonu, do tej pory 1gb Internet, 200 minut i play za darmo, limit minut był bodajże raz przekroczony, więc 200 minut starczy spokojnie, Internet w sumie nie był tak wykorzystywany, ale przy zmianie telefonu będzie na pewno :D
problemem jest ze najtańsza oferta z internetem 1gb to koszt 37 zł, co przy moich poprzednich 24 stanowi jednak sporą różnicę.
200 minut i 0,25 GB Internetu kosztuje w Virgin 25 zł. Jeśli wydzwonisz mniej, to płacisz mniej i nic nie przepada.
200 min i 1GB Internetu to w Virgin 37 zł. Jeśli wydzwonisz mniej, to zapłacisz mniej i nic nie przepadnie o ile załadujesz minimum 10 zł/miesiąc.
Każdy miesiąc, w którym zużyjesz mniej minut i netu, to czysta oszczędność. Płacisz proporcjonalnie do korzystania i nie marnujesz pakietowych minut i danych.
W Virgin zgodnie z regulaminem możesz mieć nr firmowy.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#693646  autor: tomulus
 27 sty 2014, 10:19
maniek89 pisze:Złożyłem wypowiedzenie w salonie. Szczególnie jakoś na przedłużeniu mi nie zależy bo to samo w minimaxie jest. Zdziwiło mnie tylko to że nawet nie próbowali namawiac na pozostanie tylko od razu przyjeli zgloszenie :wink:
@maniek również jestem na wypowiedzeniu i w sumie zastanawiam się nad
>> no limit komorkowe w pl- no limit sms/mms- 750 mb, za 34,99/12mc <<

Nie bardzo mi się uśmiecha przechodzić na kartę, doładowywać ale jak to wygląda w mini max jeśli jest tak samo, jak wygląda sprawa z internetem, dzięki za info.

#693661  autor: mateush`
 27 sty 2014, 11:45
tomulus pisze: @maniek również jestem na wypowiedzeniu i w sumie zastanawiam się nad
>> no limit komorkowe w pl- no limit sms/mms- 750 mb, za 34,99/12mc <<

Nie bardzo mi się uśmiecha przechodzić na kartę, doładowywać ale jak to wygląda w mini max jeśli jest tak samo, jak wygląda sprawa z internetem, dzięki za info.
Ja własnie przed chwilą przedłużełem za 34,99 na 12 mc.

A jest nowa oferta GU dla firmowych za 20,99 nett na 15 mc, no limit wszystkie komórki/sms-mms/stacjonarne.

#693671  autor: Mane
 27 sty 2014, 12:45
mateush` pisze:A jest nowa oferta GU dla firmowych za 20,99 nett na 15 mc, no limit wszystkie komórki/sms-mms/stacjonarne.
A jak wygląda sprawa internetu w tej nowej ofercie GU?

#693674  autor: facet_
 27 sty 2014, 12:49
dziękuję za poprzednią odpowiedź, mam takie pytaniem, czy wzorujecie się może przy pisaniu wypowiedzeń na jakimś konkretnym dokumencie? Mógłby ktoś taką formułkę podesłać? Najlepiej z tekstem o ewentualnym przejściu na minimax, z góry dziękuję

#693678  autor: saleen
 27 sty 2014, 13:01
facet_ pisze:dziękuję za poprzednią odpowiedź, mam takie pytaniem, czy wzorujecie się może przy pisaniu wypowiedzeń na jakimś konkretnym dokumencie? Mógłby ktoś taką formułkę podesłać? Najlepiej z tekstem o ewentualnym przejściu na minimax, z góry dziękuję
Podpinam sie do pytania kolegi, skonczyla mi sie miesiac temu umowa dwuletnia za 74,90zl i chcę słać wypowiedzenie, w celu, nie ukrywam, otrzymania tej oferty nolimit tel + nolimit sms + 750MB za 34,99zl.

#693682  autor: Dziedzic Pruski
 27 sty 2014, 13:11
saleen pisze:Podpinam sie do pytania kolegi, skonczyla mi sie miesiac temu umowa dwuletnia za 74,90zl i chcę słać wypowiedzenie, w celu, nie ukrywam, otrzymania tej oferty nolimit tel + nolimit sms + 750MB za 34,99zl.
Będziesz się prosił o to, co w NJU masz bez błagania na klęczkach i za niższą cenę?

Możesz wyjaśnić technikę wpływu społecznego, której uległeś? Czy ta decyzja jest racjonalna?

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#693685  autor: andrzejgolota
 27 sty 2014, 13:19
dziękuję za poprzednią odpowiedź, mam takie pytaniem, czy wzorujecie się może przy pisaniu wypowiedzeń na jakimś konkretnym dokumencie? Mógłby ktoś taką formułkę podesłać? Najlepiej z tekstem o ewentualnym przejściu na minimax, z góry dziękuję
Ja wysłałem dziś pismo:

Imię i nazwisko [prawy górny róg: miejscowość data]
Adres
Nr telefonu: xxxxxxxx
PESEL: xxxxxxxxxxxx
Nr umowy: xxxxxxxxxxxxxxx

P4 Sp. z o.o.
Skrytka pocztowa 41,
02-671 Warszawa,

ROZWIĄZANIE UMOWY

Zgodnie z Regulaminem świadczenia Usług Telekomunikacyjnych, ja niżej podpisany, zachowując zawarty w umowie okres wypowiedzenia, wnoszę o rozwiązanie Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych (nr umowy) wraz z końcem okresu na który została zawarta.
Z końcem okresu wypowiedzenia proszę o przeniesienie numeru telefonu (nr telefonu) do systemu pre-paid.

Z poważaniem
Czytelny podpis

Uwaga powyższy adres do Play jest zdaje się dla umów bez telefonu. W przypadku umów z telefonem możliwe, że wypowiedzenie wysyła się pod inny adres.

#693687  autor: mateush`
 27 sty 2014, 13:21
kowcio pisze:Możesz nawet zrobić zdjęcie, ważne by było w znośnej rozdzielczości i żeby było wyraźnie widać. Nawet mogę Ci dać wzór do wydrukowania i wypełnienia: http://www.blogplay.eu/wp-content/uploa ... yjnych.pdf
Zaznacz pierwszą kratkę, a w uzasadnieniu napisać możesz, tak jak ja, np.: z powodu mało atrakcyjnej oferty abonamentowej proszę o przeniesienie mojego numeru telefonu do ofertę na kartę z dniem takim i takim (czyli data końca obowiązywania umowy na promocję Play)
wysyłacie na [email protected]

#693691  autor: facet_
 27 sty 2014, 13:42
dziękuję za wzór
Dziedzic Pruski pisze:
Będziesz się prosił o to, co w NJU masz bez błagania na klęczkach i za niższą cenę?

Możesz wyjaśnić technikę wpływu społecznego, której uległeś? Czy ta decyzja jest racjonalna?
hmm... z tego co Was czytam wnioskuję, że
PLAY = nolimit kom + nolimit sms/mms + 750MB za 34,99zl + 5zł no limit stacjonarne daje 40zł.
NJU = to samo + 250MB daje 57zł

coś przeoczyłem w czytanych postach?

#693701  autor: andrzejgolota
 27 sty 2014, 14:14
@saleen

Grafika, którą przedstawiłeś pokazuje cenę z transmisją danych jeśli nie kupujesz pakietu - wówczas opłaty za internet są zliczane do 19 zł. Zamiast tego dużo bardziej opłaca się wykupić w nju na początku miesiąca pakiet 700 mb za 7 zł, bądź 350 mb za 5 zł. Wówczas opłaty wynoszą: 19zł no limit komórki + 9 zł sms + 5/7 zł pakiet danych, czyli łącznie 33-35 zł na msc.

#693820  autor: warczanek
 27 sty 2014, 21:01
możecie nawet tyle minut 43200 gadać jak tylko dacie rade cieszcie się że macie wybór

#693854  autor: piokuk
 27 sty 2014, 22:53
Cała strona postów do skasowania. Czy Wy do q nędzy możecie pisać na temat? Guzik mnie w tym wątku interesuje ile ktoś potrzebuje minut miesięcznie!

#693937  autor: siwyyo
 28 sty 2014, 10:46
Witam, przypadkowo natknalem sie na ta strone wiec chcialbym opisac moj problem.

Co prawda przegladalem wczesniej temat orange i wyczytalem ze mozna wywalczyc jakies rabaty na abonamet.
Moj abonament przez te 2,5roku byl bardzo maly(30zl mix) wiec postanowilem go zmienic gdzie za 72zl brutto w abonamencie dla firm mialbym no limit sms/mms rozmowy do wszystkich, jednakze niepokoi mnie za ta cene oferta telefonowa gdzie wlasciwie godne spojrzenia sa 2 telefony tj.
HTC desire 500 za 220zl brutto oraz GALAXY S3 za cos kolo 600zl, daloby sie ugadac tak jak w przypadku orange i liczyc na jakas znizke? od czego to zalezy?
 #694140  autor: Johny40
 28 sty 2014, 18:39
Kiedy najkorzystniej wypowiedzieć umowę w Play ?
Moja umowa kończy się we wrześniu i dzwonili już,że odezwą się w czerwcu.W tej chwili mam abonament 118 zł i wszystko za free,internet 2 GB.
Przy przedłużaniu nie chcę nowego telefonu,wszystko nadal za free a internet wystarczy mi 1 GB.
Na ile mogą w takim układzie zejść z abonamentem ?

#694308  autor: PannaCotta
 29 sty 2014, 10:08
@johny Abonament za nielimitowane smsy i polaczenia na telefony komorkowe wynosi 25zl, mozna do tego dobrac nielimitowane polaczenia na stacjonarne za 10zl oraz pakiet danych 750mb za 10zl lub 2gb za 20. Razem 45 lub 55 w zaleznosci od wyboru pakietu mb :D umowe nalezy wypowiedziec na miesiąc przed koncem umowy.

#694411  autor: facet_
 29 sty 2014, 15:38
facet_ pisze:witam wszystkich
w skrócie piszecie, że aby ugrać fajne warunki należy złożyć rezygnację. Zastanawia mnie jednak co się stanie z numerem kiedy złoże rezygnację ale nikt do mnie nie zadzwoni? Po rozwiązaniu umowy numer przepadnie? A może jeśli nikt nie zadzwoni z Play mogę w ostatnim momencie cofnąć rezygnację no i kiedy ten ostateczny termin cofnięcia rezygnacji następuje? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pytałem w salonie Play, można cofnąć rezygnację w każdej chwili. Wczoraj o 18tej złożyłem wypowiedzenie w salonie PLAY (potrzebny tylko dowód osobisty), dziś o 15tej dostałem ofertę utrzymaniową (SMS i w PLAY24/Zgłoszenia):

Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu Formuła 4.0 UNLIMITED oferujemy nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komórkowych za jedyne 24,99 złotych. Umowa, którą polecamy trwałaby 18 miesięcy.
Dodatkowo jeden z dwóch pakietów do wyboru:
-nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci lub
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne.

Po rozmowie z przed chwili z *500 dowiedziałem się że do tego 24,99 brutto można wybrać pakiet 750MB za 10 zł ale nie można dokupić już drugiego pakietu (sms/mms lub stacjonarne w zależności kto co wybrał jako dodatkowo do wyboru do tych 24,99).
Natomiast można dokupić drugi nielimitowany pakiet za 10zł (sms/mms lub stacjonarne) ale już nie moża dokupić pakietu internetowego 750MB.
Obie wersje zmniejszają z automatu umowę z 18 na 12 miesięcy
UWAGA, okazuję się, że drugi pakiet można dokupić za 10 zł po wejściu w życie nowych warunków. W moim przypadku dziś wyraziłem zgodę więc w ciągu 48h nowe warunki zaczną obowiązywać. Jak będzie czas pokaże

dziękuję za pomoc bo pewnie bym bez tego forum takiej oferty nie dostał i bazowałbym na tym co jest na stronie PLAY
Ostatnio zmieniony 30 sty 2014, 15:17 przez facet_, łącznie zmieniany 2 razy.

#694412  autor: siwyyo
 29 sty 2014, 15:39
dzisiaj wypowiedzialem umowe, zostalo mi jedno doladowanie w mixie.

Byl juz jakis przypadek ze zeszli z ceny telefonu? Co jezeli wezme galaxy s3 "LTE" ,wtedy internet w wiekszej mierze mam za darmo, czy oplaca sie dokupowac pakiet 750mb do tego czy nie?
  • Strona 115 z 692
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 692
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115