PalonyLolek a jak wygląda sprawa gdy przy wzięciu umowy na czas nieokreślony i np. po 3 lub 6 miesiącach gdy skończą mi się gratisowe minuty lub gratisowy Stan Darmowy będę chciał wysłać wypowiedzenie żeby znowu przedłużyć na czas nieokreślony i skorzystać z tych gratisów? Jest to możliwe, czy Play jakoś blokuje takie zagrywki:)
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Czasami liczy się szczęście. Nie było SGS+, miałem zastanowić się nad czymś innym a drugiego dnia w rozmowie z konsultantką okazało się, że jest dostępna jedna sztuka i właśnie jedzie do mnie kurierem 

Tak, dzisiaj dostałem numer paczki. Czekałem od środy na wysyłkę.pankleks pisze:@michau1988
a dostałeś już potwierdzenie, że faktycznie jedzie? Bo do mnie już trzy razy "wysłali" sgs+, tylko że wszystkie zamówienia zostały anulowane bez poinformowania mnie o powodach tego..
Ponownie rozmawiałem dziś z Panią Konsultantką z GU-Play. Co ciekawe inną niż poprzednio - podkradanie klientów ?
Żart oczywiście, taki malutki.
Jednak zaniepokoiły mnie dwie rzeczy:
1) mimo, że rozmawialiśmy o umowie AIMAX65 z rabatem 20zł, to telefon Pani podawała mi z ceną z abo AIMAX45 i nie dawała się przekonać, że jest inaczej. Dziwne...
2) na kwestię możliwości przesłania umowy i telefonu do najbliższego punktu Play odpowiedziała, że absolutnie nie ma takiej możliwości - zgłupiałem ;/
Do tego jeszcze dodała informację, że o cenie telefonu decyduje to, czy w danym momencie jest na niego "oferta specjalna" i jednego dnia dany telefon może kosztować 1zł, a na drugi dzień już 199zł! SZOK!
Albo tak zwany "agresywny marketing" mający na celu skłonienie klienta do szybkiej reakcji, bo : "wie Pan, jutro może być drożej, a dziś tylko.... "
Oj brzydko się zachowują konsultanci, to jest pfuj ;p
Na szczęście wypowiedzienie kończy mi się dopiero za dwa miechy, a mi się nie spieszy, więc jeszcze troszkę pomęczę BiuroGU

Jednak zaniepokoiły mnie dwie rzeczy:
1) mimo, że rozmawialiśmy o umowie AIMAX65 z rabatem 20zł, to telefon Pani podawała mi z ceną z abo AIMAX45 i nie dawała się przekonać, że jest inaczej. Dziwne...
2) na kwestię możliwości przesłania umowy i telefonu do najbliższego punktu Play odpowiedziała, że absolutnie nie ma takiej możliwości - zgłupiałem ;/
Do tego jeszcze dodała informację, że o cenie telefonu decyduje to, czy w danym momencie jest na niego "oferta specjalna" i jednego dnia dany telefon może kosztować 1zł, a na drugi dzień już 199zł! SZOK!
Albo tak zwany "agresywny marketing" mający na celu skłonienie klienta do szybkiej reakcji, bo : "wie Pan, jutro może być drożej, a dziś tylko.... "
Oj brzydko się zachowują konsultanci, to jest pfuj ;p
Na szczęście wypowiedzienie kończy mi się dopiero za dwa miechy, a mi się nie spieszy, więc jeszcze troszkę pomęczę BiuroGU

1) nie byłbym ciekawy gdybym nie zapytał - a w taryfie AIMAX 45 zl można zejść niżej na 35-25 zł ?PalonyLolek pisze:Pobiegałem trochę po biurze i ustaliłem co na dzień dzisiejszy przy wyższych abo mogą proponować, osoby, które w ostatnich 2 dniach przedłużały miały rację, nieco się to zmieniło:
Dostałem informację niestety nie potwierdzoną żadnym dokumentem, że z opcji 115zł można zejśc do 85zł w taryfie AIMAX.
To samo tyczy się tego, że z opcji 85zł można zejść do 65zł także taryfa AIMAX.
I standardowo z 65zł można zejść na 45zł, również taryfa AIMAX.
Co do oferty na stany darmowe nie mam aktualnie informacji.
2) te zniżki, które wymieniłeś są na 24 miesiące czy na stałe ?
3) jak jest z przedłużeniem przedłużonej umowy, np. jak tu czytam ktoś kto ma na stałe zniżkę powiedzmy te 10 zł to przy kolejnym przedłużeniu umowy ta zniżka jest liczona jako normalny abonament tej osoby i jeśli dostanie kolejną zniżkę 20 zł to łącznie będzie miał zniżkę 30 zł ? czy ta stara zniżka jest anulowana i przedłuża umowe na nowych warunkach ?
pytanie hipotetyczne.
Witam, pytanie: co myślicie o takiej opcji (dzwonili z BOK-u już 2 razy) przejścia z pre-paida na abonament: 49 zł, 650 minut, 1 GB internetu i stan darmowy przez cały czas umowy. Umowa na 12 miesięcy oczywiście bez telefonu. pozdrawiam
Można/Jak przenieść nr z Orange do Play Fresh?
ps. czekam na zmianę oferty cenowej telefonów w Play
ps. czekam na zmianę oferty cenowej telefonów w Play

Dużo pytań nade mną ale może da radę:)
Moje pytanie jest takie: Play oferuje abonament Super Formula 4.0, czyli wszystko nieograniczone i sama karta sim za około 90zl/miech, bez telefonu na 12 miesięcy. Tymczasem mnie interesuje Motorola RAZR ale jest ona w abonamencie min. 24 miesiące za 650zl, 130zl/miech, co mija się dla mnie z sensem bo za rok wyjeżdżam z kraju. Czy istnieje możliwość żeby Play mi zaproponował 12 miesięczną umowę, a ja bym zapłacił więcej za telefon/ ew. większy abonament??? Nie przedłużam umowy, tylko chce przenieść numer do Play, więc może to była by jakąś zachęta dla Play:)
Moje pytanie jest takie: Play oferuje abonament Super Formula 4.0, czyli wszystko nieograniczone i sama karta sim za około 90zl/miech, bez telefonu na 12 miesięcy. Tymczasem mnie interesuje Motorola RAZR ale jest ona w abonamencie min. 24 miesiące za 650zl, 130zl/miech, co mija się dla mnie z sensem bo za rok wyjeżdżam z kraju. Czy istnieje możliwość żeby Play mi zaproponował 12 miesięczną umowę, a ja bym zapłacił więcej za telefon/ ew. większy abonament??? Nie przedłużam umowy, tylko chce przenieść numer do Play, więc może to była by jakąś zachęta dla Play:)
Żaden operator ci nie da abonamentu z telefonem na rok no chyba że będzie jakaś wyprzedaż kiedyś było coś takiego w Plusie ale wtedy był wybór z pośród paru lipnych telefonów.
Pozdrawiam 

PalonyLolek czy przedłużenie umowy podpisanej na Spółkę Cywilną w ramach GU jest możliwe tylko w salonie sprzedaży? Pani w BOK poinformowała mnie że oferta jest gotowa i że można z niej skorzystać tylko w salonie. Dodam że obecnie mam taryfę LongPlay 69 a chcę przejść na AIMAX. Pozdrawiam
Jak wygląda sprawa zerwania umowy bez telefonu i wzięcia innej (wiem że trzeba zapłacić karę umowną, chyba 120zł jest przy umowie za 29)? I moje wcześniejsze pytanie z początku poprzedniej strony odnośnie umowy na czas nieokreślony i wypowiedzenia jej np. po 3 miesiącach i podpisania ponownie żeby móc korzystać znowu z gratisów? PalonyLolek, pytam, bo dzwoniła do mnie konsultantka i powiedziała, że umów na czas nieokreślony bez telefonu już nie ma, nawet dla nowych klientów - są jeszcze dostępne czy to tylko ściema, żebym wziął na czas określony?
Dla przedłużających umowę nie ma umowy na czas nie określony z tego co widzę na stronie tak pozatem umowy na czas nie określony są tylko przez e-shop tak gdzieś kiedyś pisało na blogu.
Pozdrawiam 

pakierhakierxd po wysłaniu wypowiedzenia są (str. 150), albo były, dlatego pytam.
[ Dodano: 2012-08-13, 15:56 ]
jonass, najprawdopodobniej tylko na 3 miesiące (na 29,50), a umowa na 18 miesięcy bez wysłania wypowiedzenia, na 12 miesięcy po wysłaniu wypowiedzenia (rozmawiałem z konsultantką i zaproponowała mi 12 zamiast 18 miesięcy ale bez tej 3miesięcznej zniżki, warunki takie same: http://www.play.pl/pl/promocja/dla-prze ... x-bez-tel/ ), możliwe że na czas nieokreślony (mniej minut, warunki jak tu: http://www.play.pl/pl/promocja/play-abo ... -telefonu/ ), ale trzeba to jeszcze potwierdzić (pytam o to wyżej) czy taka oferta jest jeszcze możliwa.
[ Dodano: 2012-08-13, 15:56 ]
jonass, najprawdopodobniej tylko na 3 miesiące (na 29,50), a umowa na 18 miesięcy bez wysłania wypowiedzenia, na 12 miesięcy po wysłaniu wypowiedzenia (rozmawiałem z konsultantką i zaproponowała mi 12 zamiast 18 miesięcy ale bez tej 3miesięcznej zniżki, warunki takie same: http://www.play.pl/pl/promocja/dla-prze ... x-bez-tel/ ), możliwe że na czas nieokreślony (mniej minut, warunki jak tu: http://www.play.pl/pl/promocja/play-abo ... -telefonu/ ), ale trzeba to jeszcze potwierdzić (pytam o to wyżej) czy taka oferta jest jeszcze możliwa.