• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 114 z 187
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 187
 #851941  autor: Ruben
 19 lut 2016, 11:55
@andrzejgolota, czytamy pewnie te same fora. Ostatnia informacja od pracowników wygląda tak:
Mając smartdom możemy przedłużać umowy na telefon i internet ze sprzętem za jednorazową opłatę przez kanał internetowy. Zachowujemy zniżki wynikające z umowy smartdom obowiązującej w chwili jej podpisania o ile nie zmniejszymy wysokości zobowiązania.
Na infolinii i w salonach sprzęt dostępny jest tylko na raty.
Pracownicy się skarżą, bo na takich warunkach trudno znaleźć klienta na przedłużenie skoro cena za telefon czy router wychodzi tak jak przy zakupie w sklepie a nawet drożej.
 #851945  autor: andrzejgolota
 19 lut 2016, 12:26
@Ruben
Pytanie tylko jak z cenami telefonów. Na stronie Plusa jest powiedzmy ogólna oferta przedłużeniowa, przykładowo abonament 99,99 i P8 za 299 zł.Teraz pytanie czy mając telefon w Plusie zrabatowany na 50%, mogę skorzystać z tej oferty - w sensie płacić abonament ok 50 zł i wziąć p8 za te 299. Nie zmniejszam miesięcznego zobowiązania, ale zastanawiam się czy mimo wszystko to w praktyce przejdzie. Są zdaje się osobne promocje pod osoby mające SMartdom jak i klientów nie uczestniczących w programie.Widać to na stronie Plusa gdzie osoby przenoszące numer do Plusa / biorące nowy numer i chcące dołączyć do programu Smartdom mają inne ceny/dostępność telefonów niż osoby nie biorące udziału w programie. Dlatego też zastanawiam się czy nie będzie przypadkiem jakiegoś "kuku" przedłużając na ogólnych warunkach dostępnych na stronie.
 #851951  autor: Ruben
 19 lut 2016, 13:13
@andrzejgolota,
z informacji uzyskiwanych wcześniej jak i teraz wynika, że umowa smartdom jest jakby szerszą i zniżki na drugą i trzecią usługę będą Ci przysługiwać o ile nie zmniejszysz zobowiązania i przedłużasz w wariancie wchodzącym do smartdom np. internet z tabletem nie wchodzi do smartdom. Tak to rozumiem po informacjach z Plus Forum.
Problem wynika z tego, że pozbawili pracowników w salonach i w telesprzedaży możliwości oferowania uczestnikom smartdomu ofert ze sprzętem za jednorazową opłatę.
Dla mnie cała ta sytuacja jest zupełnie niezrozumiała a konsultanci są wkurzeni i podobno coś próbują z tym robić ale na ile się to uda zmienić tego nie wie dzisiaj chyba nikt.
 #851960  autor: andrzejgolota
 19 lut 2016, 14:18
@Ruben

Tak szczerze to po kontaktach z obsługą klienta Plus, trudno o jednoznaczną pewną odpowiedź. Fakt faktem oferta ratalna jest fatalna, nawet z rabatem 50% wiele ofert wychodzi dużo drożej niż oferty innych opów. Mam jeszcze trochę czasu i liczę, że z czasem trochę tę swoją politykę zrewidują.
 #851999  autor: lis3k
 19 lut 2016, 20:06
witam,
jaka jest obecnie dostępna oferta z rozmowami i smsami bez limitu?
nie posiadam smartdom
można uzyskać lepsze warunki po wypowiedzeniu umowy?

z góry dzięki za pomoc

Obrazek
 #852113  autor: pawel_bthd
 20 lut 2016, 18:38
andrzejgolota pisze:@Ruben

Tak szczerze to po kontaktach z obsługą klienta Plus, trudno o jednoznaczną pewną odpowiedź. Fakt faktem oferta ratalna jest fatalna, nawet z rabatem 50% wiele ofert wychodzi dużo drożej niż oferty innych opów. Mam jeszcze trochę czasu i liczę, że z czasem trochę tę swoją politykę zrewidują.
tak to wygląda dla mnie bez wypowiedzenia przedłużenie przez stronę plusa:
Obrazek

Obrazek

jest ktoś wstanie powiedzieć czy wypowiedzenie coś pomoże ? telefon jako 3 usługa w Smartdom( czyli miesięcznie płacę 20zł)?
 #852160  autor: michal198
 21 lut 2016, 07:35
pawel_bthd pisze:
andrzejgolota pisze:@Ruben

tak to wygląda dla mnie bez wypowiedzenia przedłużenie przez stronę plusa:
Obrazek

Obrazek

jest ktoś wstanie powiedzieć czy wypowiedzenie coś pomoże ? telefon jako 3 usługa w Smartdom( czyli miesięcznie płacę 20zł)?
Masz smartdom pierwszej edycji gdie na e usluge byl rabat 48.90 (jakos tak) czy przy przedluzeniy na 3 usluge tez bedziesz mial taki rabat czy juz rabat z nowego smartdomy czyli chyba 18.90??
 #853169  autor: www.fazafm.com
 27 lut 2016, 09:57
Jakie sa mozliwosci po zostaniu przy rabacie 48,90 ? Czy z takim rabatem takze mozna przdluzyc umowe czy po prostu przechodzi ona w umowe na czas nie okreslony ze starymi warunkami ?
 #853185  autor: Shrekus27
 27 lut 2016, 11:34
Chciałbym zapytać o najniższy abonament telefoniczny w którym byłyby:
- nielimitowane na komórki,
- nielimitowane smsy i mmsy,
- nielimitowane na stacjonarne,
- pakiet internetowy - praktycznie nie musiałoby go być.
- rozmowy do Unii - nieistotne.

Wypowiedzenie umowy oczywiście wysłane.
 #853514  autor: darq87
 29 lut 2016, 09:27
Hey mam internet od PLUSa w umowie terminowej do październiak 2016 (czyli jeszcze 7 miesiecy). Kiedy mozna dostac oferte utrzymkaniowa? Na telefony 6miesiecy przed koncem. A z internetem ??
 #853792  autor: www.fazafm.com
 01 mar 2016, 13:00
Czekam na aneks do umowy dopiero jak go zobacze uwierze. Rozmowa z DUK Plusa (mam nagrana oferte). Oferta bez sprzetu abonament telefoniczny 1 zł ( Bez limitu wszystkie rodzaje polaczen + 5,5 GB oraz 120 minut w EU + jakies dodatki typu ipla do wylaczenia po miesiacu ) , Oferta bez sprzetu abonament internetowy 11 zł za 50 GB oraz LTE "bez limitu" !!! W sumie 12 zl za uslugi za ktore place 36 zl (SmartDom 35 zl z rabatem 50% internet 25+5 GB oraz 1 zl za abonament telefoniczny rabat 48,90 zl - polaczenia na komorki i smsy bez limitu oraz 0,5 GB ) . Przy takiej ofercie nie wchodzilem w szczegoly umow ze sprzetem gdyz taki posiadam, a ten ktory mogl mi konsultant zaoferowac byl tylko w sprzedazy ratalnej.
 #853840  autor: Scorpion182
 01 mar 2016, 16:57
Oferta na abonament telefoniczny się zgadza, normalnie te warunki kosztują 49,99 -48,99zł jako 3 abonament wiec wychodzi 1zł. Ale z tym internetem coś nie tak, 50gb kosztuje 49.99 - 50% za drugą usługę, więc nie wiem skąd wzięło się 11zł. Na aneksie zapewne nic o rabatach nie będzie, bo zniżki wynikają z innego regulaminu.
 #853873  autor: www.fazafm.com
 01 mar 2016, 18:42
Również nie wiem skąd się wzięła taka cena za internet. W telefonie mam zainstalowany program do rejestrowania wszystkich rozmów właśnie po to by później mieć dowód gdy coś kupuje zamawiam. Zapytałem się konsultanta ile zatem będę płacił lącznie za internet i telefon potwierdził że 12 zł (11 +1) . Potwierdzenie ma przyjść z tego co zrozumiałem w wersji papierowej na mój adres korespondencyjny. Czekam więc.... Warunki mają wejść od 21 marca ( początek nowego okresu rozliczeniowego ). Mam 10 dni od otrzymania aneksu na odstąpienie od umowy czego nie zamierzam robić przy takiej cenie.
 #853988  autor: sebaa
 02 mar 2016, 12:04
Dlaczego nie? Nie wiem czy kolega wysłał wypowiedzenie, ale przy kontakcie z DUK z wypowiedzeniem i tylko w SIM mógł dostać lepszą ofertę od tych standardowych na stronie.
 #854560  autor: Troy83
 05 mar 2016, 14:07
Czy po złożeniu wypowiedzenia oferty w punkcie również są tańsze o 10 zł, czy tylko telefonicznie można to wynegocjować? Rodzicom kończą się umowy za parę miesięcy i interesują ich głównie rozmowy no limit. Otrzymali w punkcie standardową chyba ofertę no limit rozmowy i internet bodajże 2.2 GB za 29,99 zł.
  • Strona 114 z 187
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 187
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114