A ja właśnie nie mam tam wspomniane o tym rabacie na abonament, tylko na telefon. BOA potwierdza, że żaden rabat nie został zaznaczony w systemie, a oczywiście skoro umowa już załatwiona to kontakt z pracownikiem możliwy nie jest...Capeok pisze:kolego bartoldzik:
Też mnie to zastanawiało, ale (również jest napisane 59,9 zł), ae na aneksie do umowy małym druczkiem w usługach dodatkowych mam napisane (między innymi): "Zniżka na telefon 100 zł, rabat 5 zł miesięcznie"- więc wszystko jest git
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Od wczoraj pojawił się nowy cennik. Zaszła dość istotna zmiana, odnośnie długości umowy. Nie ma już opcji 30 miesięcy i słuchawki o 100 zł tańszej. W zamian wprowadzono opcję umowy na 36 miesięcy i zniżkę na aparat 200 zł lub więcej (w zależności od taryfy).
Pięknie, a u mnie nadal nieśmiertelne "przygotowanie do wysyłki" pomimo faktu, że aneks negocjowałem na początku marca, a w połowie miesiąca zmienił się konsultant zajmujący się zamówieniem. Na moje pytania co jest grane dostałem tradycyjną odpowiedź "nie ma teraz, dostawa będzie w przyszłym tygodniu, ale nie wiadomo w który dzień". Czy mogę zmienić operatora (przenieść numer) dopóki nie podpiszę aneksu (a potem poinformować T-Mobile, żeby nie przysyłali kuriera)? Mam dość tego czekania.keyzee pisze:U mnie też na IBOA pisze że przekazano do firmy kurierskiej:)Może jednak ruszyło-słyszałem o problemach z dostgępnością L9 i wybrałem biały:)
Dam znać czy doszedł.
Przedwczoraj wieczorem konsultant powiedział że nie ma i nie będzie, wczoraj wszystko ruszyło a dzisiaj rano L9 dotarł do mnie. Na twoim miejscu dzwoniłbym jeszcze raz i porozmawiał z kimś innym.
Ja zamawiałem 02.04.
Powodzenia
Ja zamawiałem 02.04.
Powodzenia
Przedłużyłem umowę z telefonem przez SUK pod koniec stycznia. Miałem płacić 25zł. O ile pierwsza faktura po zmianie warunków mogła się różnić to następne przychodzą na różne kwoty (kolejno 24zł, 34zł, 30zł). Czy miał ktoś taką sytuację ? Była mowa o ratach za telefon, ale z tego co czytałem to i tak kwota nie powinna się zmienić w związku do tej co się wynegocjowało ponieważ to ich przebieły sposób księgowania.
Sprawdzałeś co masz na fakturze? Masz tam opisaną każdą pozycją. Sprawdź czy kwota abonamentu + rata się zgadza. Możliwe, że jakieś inne usługi powodują dodatkowe koszty.MELONITO pisze:Przedłużyłem umowę z telefonem przez SUK pod koniec stycznia. Miałem płacić 25zł. O ile pierwsza faktura po zmianie warunków mogła się różnić to następne przychodzą na różne kwoty (kolejno 24zł, 34zł, 30zł). Czy miał ktoś taką sytuację ? Była mowa o ratach za telefon, ale z tego co czytałem to i tak kwota nie powinna się zmienić w związku do tej co się wynegocjowało ponieważ to ich przebieły sposób księgowania.
Bez faktury nikt Ci nie powie czemu masz takie rozbieżności.
Rozmawiałem dzisiaj z konsultantem i powiedział, że nie wie kiedy, ale dostawa będzie (na razie nie ma). Zaproponował mi przejść się po salonach stacjonarnych, ale byłem wcześniej w kilku i pustki. Powiedziałem, że czekam ostatecznie do piątku. Jak nie wyślą - odchodzę.Misiaczek51 pisze:Przedwczoraj wieczorem konsultant powiedział że nie ma i nie będzie, wczoraj wszystko ruszyło a dzisiaj rano L9 dotarł do mnie. Na twoim miejscu dzwoniłbym jeszcze raz i porozmawiał z kimś innym.
Ja zamawiałem 02.04.
Powodzenia
@madla - zamawiałem biały kolor. Widziałem na forum, że parę osób też brało taki i już mają albo kurier do nich jedzie.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 20:52 przez dawadad, łącznie zmieniany 1 raz.
to dziwne, zwlaszcza, ze juz tez dlugo czekasz. a jaki kolor zamawiales?
dzwonienie teraz pewnie niewiele da, cos najwyrazniej poszlo nie tak jak powinno.. Moze bialych bylo mniej i sie nie zalapales..? ja tez dostalam bialy - po tym jak powiedzialam, ze kolor jest mi obojetny. tak czy inaczej, w twojej sytuacji bylabym wkurzona.
dzwonienie teraz pewnie niewiele da, cos najwyrazniej poszlo nie tak jak powinno.. Moze bialych bylo mniej i sie nie zalapales..? ja tez dostalam bialy - po tym jak powiedzialam, ze kolor jest mi obojetny. tak czy inaczej, w twojej sytuacji bylabym wkurzona.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 14:29 przez madla, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi konsultant proponował L9 w czwartek. co prawda w piątek miał oddzwonić ale tego nie zrobił ( już k.... kolejny, chyba z 4 razy podczas tych negocjacji umawiałem się na telefon i nie dzwonili, szczególnie gdy wycofałem wymówienie olali sprawę)
Opłaca się brać to L9 za 99? Czy jednak Xperie J albo Ace 2 za 1zł?
Boję sie tego ze trzeba L9 rootować żeby instalować apki na karcie, a miejsca ma mało na wewnętrznej.
54.90 zł - 500 minut/1GB/ 1.99 zł - sieć rodzinna, LG L9 za 99 zł
Jaki jest następny MINIMALNY próg? i Ile wtedy kosztuje L9?
Żeby się nie okazało że za abo 60zł mam L9 za 1zł (bo wtedy lepiej to wziąć)
Opłaca się brać to L9 za 99? Czy jednak Xperie J albo Ace 2 za 1zł?
Boję sie tego ze trzeba L9 rootować żeby instalować apki na karcie, a miejsca ma mało na wewnętrznej.
54.90 zł - 500 minut/1GB/ 1.99 zł - sieć rodzinna, LG L9 za 99 zł
Jaki jest następny MINIMALNY próg? i Ile wtedy kosztuje L9?
Żeby się nie okazało że za abo 60zł mam L9 za 1zł (bo wtedy lepiej to wziąć)
Jeżeli wybór taryfy R80 miałby być spowodowany jedynie ceną L9 (całe 4 grdrake512 pisze:W R80 za 64,90 masz za 4 grosze L9

R80: 24 m-ce x 64,90 = 1557,60 zł + 0,04 zł = 1557,64 zł (po 24 m-cach)
R60: 24 m-ce x 54,90 = 1317,60 zł + 99,00 zł = 1416,60 zł (po 24 m-cach)
Natomiast jak ktoś potrzebuje np. więcej minut niż abonamencie R60, czy większą paczkę netu oraz mniejszą stawkę za minutę po przekroczeniu paczki minut to R80 faktycznie jest dobrym rozwiązaniem
^^^
Hej, skąd macie takie ceny?
Tutaj pojawiają się inne kwoty:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 120829.pdf
Rodzina 80 kosztuje 69,9 zł w ofercie minutowej. Ceny L9 również zupełnie inne.
Pozdrawiam
Hej, skąd macie takie ceny?
Tutaj pojawiają się inne kwoty:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 120829.pdf
Rodzina 80 kosztuje 69,9 zł w ofercie minutowej. Ceny L9 również zupełnie inne.
Pozdrawiam
Dzisiejsze czasy w naszym pięknym kraju nie należą z cała pewnością do sprawiedliwych.koda pisze:Jakieś nowe informacje na temat dostępności L9?Czekam już ponad miesiąc i doczekać się nie mogę
Czytając to i inne fora łatwo znaleźć przynajmniej kilkanaście osób, które LG L9 zamawiały u różowego operatora nawet w lutym i do tej pory telefonu nie mają. To strasznie frustrujące ale tez i niesprawiedliwe....bo ja 11.04.2013 gdy zobaczyłem że LG L9 pojawiła się w IBOA, zadzwoniłem do SUK ponownie przypomniałem co w drodze negocjacji wynegocjowałem wcześniej i zamówiłem LG L9 (wcześniej nigdy się na niego nie zapisywałem) - kurier z telefonem dotarł wczoraj (15.04.2013). Zatem cała operacja 6 dni ( w tym weekend).
Wiem że tak nie powinno być, że powinni wg długości oczekiwania wysyłać....no ale cóż. Raz się ma szczęście a raz nie.... Tym razem miałem szczęście.
P.S.
Na aneksie mam informację o rabacie 5 zł. I w pierwszym roku kwota 54,90 zł miesięcznie to 45 zł rata za telefon + 9,90 abonament). Suma sumarum przez 24 m-ce płacę m-cznie 54,90zł, telefon nabyłem za 99 zł, mam 500 minut i 1 Gb internetu.
I pytanie do Was. Jak sprawdzić czy nie powłączali mi dodatkowych jakichś usług płatnych? W moim IBOA wszystko nieaktywne. Czy w takim razie jest ok?
Nie sprawdzisz tego - jak coś włączą (darmową usługę na jakiś czas) - to przyjdzie SMS z informacją. Nie pojawia się to potem to w IBO-a - ale można do nich zadzwonić i wyłączą, ewentualnie wysłać darmowego sms-a - zgodnie z instrukcją. Ja po włączeniu drugiej takiej udługi (najpierw granie na czekanie, potem jakaś pogoda) powiedziałem, ze mają mi nie przesyłać takich rzeczy - wiązało się to z odmową na przesyłanie ofert handlowych. Wyłączyli i dodatkowo (takie są przepisy) przysłali listem, że została zgoda anulowana.sirmike1 pisze:
I pytanie do Was. Jak sprawdzić czy nie powłączali mi dodatkowych jakichś usług płatnych? W moim IBOA wszystko nieaktywne. Czy w takim razie jest ok?