• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 12 z 54
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 54

#336941  autor: sochaczew
 23 maja 2009, 22:01
kowcio pisze:
sochaczew pisze:Dzis dzwoniła do mnie moja dziewczyna z Węgier i gadaliśmy szybko, zeby mi w roamingu nie zjadlo ( jak to w PLUS płacą obie strony ) a tu..... Nie sciągnęło mi z konta ani jednego grosza. To miłe :-)
Przecież jak Ty jestes w Polsce, masz telefon u polskiego Opa, to nigdy nie będzie Ci brało kasy z konta, jak ktoś zadzwoni do Ciebie- czy to z PL, czy to zza granicy... :roll:
Jakieś dwa miechy temu dzwonila do mnie kumpela z zzagranicy i na wydruku abonamentowym miałem do zapłaty 0,50 zł :-(

#336948  autor: vinc
 23 maja 2009, 22:14
sochaczew pisze:kowcio napisał/a:
sochaczew napisał/a:
Dzis dzwoniła do mnie moja dziewczyna z Węgier i gadaliśmy szybko, zeby mi w roamingu nie zjadlo ( jak to w PLUS płacą obie strony ) a tu..... Nie sciągnęło mi z konta ani jednego grosza. To miłe :-)

Przecież jak Ty jestes w Polsce, masz telefon u polskiego Opa, to nigdy nie będzie Ci brało kasy z konta, jak ktoś zadzwoni do Ciebie- czy to z PL, czy to zza granicy... :roll:

Jakieś dwa miechy temu dzwonila do mnie kumpela z zzagranicy i na wydruku abonamentowym miałem do zapłaty 0,50 zł :-(
Warto sprawdzić za co ta opłata ;) Koniec OT...

Obrazek

#336949  autor: kojot78
 23 maja 2009, 22:14
kubik pisze: jeżeli chodzi o powód przeniesienia, to poprostu bardziej mi się opłaca.
aktualnie posiadam Kubali75 + 25 minut za przedłużenie poprzedniej umowy, więc mam 145 minut za 75 zł*. dzięki możliwości zerwania umowy mogę wziąć OnePlay95 za 65 zł (oferta OnePlay bez telefonu) gdzie mam 243 minuty i dodatkowo dają 50 minut do wszystkich - więc jakby na to nie patrzeć, za mniej mam x2 więcej minut. a patrząc na moje rachunki z ostatniego roku (przedłużenie było w marcu '08), to właśnie ok 300 minut potrzebuję w miesiącu. chętnie bym został w Plusie, ale jedynie co mnie może zatrzymać, to TaryfaWażna 150 z 50% rabatem, no dobra, może być 40% ;)
...
łeee. I to jest kontrakt bez telefonu na 24 m-ce? Myślałem, że coś bardziej specjalnego ;) specjalnie dla plusiaków. ;) . Taryfę masz jakąś podstarzałą. I może przedłużałeś umowę bez negocjowania warunków.
W PLUSIE (tfu ... zakała telefonii komórkowej) można wynegocjować podobne warunki. [o negocjacjach z Plusem patrz mój wcześniejszy post ;) ] Tyle że Plus prawdziwe negocjacje rozpoczyna dopiero po złożeniu wypowiedzenia ;) (nie groźbach!) I ja wiem czy warto o kilka minut numer przenosić?
pozdrawiam.

#336954  autor: kubik
 23 maja 2009, 22:25
kojot78 pisze: łeee. I to jest kontrakt bez telefonu na 24 m-ce? Myślałem, że coś bardziej specjalnego ;) specjalnie dla plusiaków. ;) . Taryfę masz jakąś podstarzałą. I może przedłużałeś umowę bez negocjowania warunków.
W PLUSIE (tfu ... zakała telefonii komórkowej) można wynegocjować podobne warunki. [o negocjacjach z Plusem patrz mój wcześniejszy post ;) ] Tyle że Plus prawdziwe negocjacje rozpoczyna dopiero po złożeniu wypowiedzenia ;) (nie groźbach!) I ja wiem czy warto o kilka minut numer przenosić?
pozdrawiam.
umowa jest na rok, więc prawie by poobserwować zmiany jakie będą się pojawiać na rynku.
taryfę i warunki miałem takie, bo udało mi się wydusić od nich E51 za 49 zł brutto (w lutym '08 była niedostępna dla indywidualnych, zwłaszcza w tej cenie).
a co do 'kilku minut', to bardzo mi się podoba 'Zbieraj minuty' - z ciekawości wyzerowałem w poniedziałek licznik odebranych połączeń i dzisiaj patrzę, mam 1:58 (1 godzina 58 minut) odebranych, więc tak ca. godzinę extra uzbieram ;)

#336963  autor: BL9393
 23 maja 2009, 22:40
niby tak, ale na Plusa dzwonią do Ciebie taniej niż na Play :P pewnie po MNP (przeniesieniu numeru) nie zauważą tego, ale po pierwszym billingu licznik pewnie się zmniejszy... :P

czas na Orange

#336964  autor: kubik
 23 maja 2009, 22:43
BL9393 pisze:niby tak, ale na Plusa dzwonią do Ciebie taniej niż na Play :P pewnie po MNP (przeniesieniu numeru) nie zauważą tego, ale po pierwszym billingu licznik pewnie się zmniejszy... :P
że tak powiem..... a co mnie to? :D jak będą się 'rzucać', to wezmę przykład z Pani Minister :P

#336967  autor: BL9393
 23 maja 2009, 22:48
to też zależy od indywidualnego podejścia :P
ja ostatnio mam odwrotnie, czekam na koniec umowy z Play Abonament i migruję do Plusa na abo :D ale z MixPlusa bym chętnie zrezygnował... szkoda że jestem "użytkownikiem"... wydaje mi się, że prawdziwego Mixa to ma Orange, bo tam to jest abonament z hamulcem, a w Erze i Plusie to karta z telefonem i umową :P co do Mixa w Play to trudno stwierdzić bo w preepaidzie daje usługi jak w abo :)

czas na Orange

#336972  autor: BL9393
 23 maja 2009, 22:53
to nawet nie wiedziałem... Era Fun bazowała na doładowaniach z TT :P
dobrze że to zmienili :) teraz przynajmniej Mix od TT Fona się różni ;)

wyślę zapytanie do UKE jak to jest z MixPlusem i nowym regulaminem, bo np zmienia się cennik połączeń z BOK...

czas na Orange

#336977  autor: kojot78
 23 maja 2009, 23:25
kubik pisze: umowa jest na rok, więc prawie by poobserwować zmiany jakie będą się pojawiać na rynku.
taryfę i warunki miałem takie, bo udało mi się wydusić od nich E51 za 49 zł brutto (w lutym '08 była niedostępna dla indywidualnych, zwłaszcza w tej cenie). (...)
Nu ... zazwyczaj jest coś za coś. Ja we wrześniu 2008 gdy Samsung Omnia był dostępny w zasadzie tylko w reklamie (na forach aż huczało że nigdzie nie ma) wynegocjowałem go w plusie za 299PLN(Syberyjska 75) - oficjalna cena 799 ale 2 tygodnie nerwów mnie kosztowali :smt011 . W internetowym sklepie plus ma go do dziś po 799 ;) Jednak nie najlepiej dobrałem wtedy pakiet gratisowy i abo też trochę wysoki, dlatego chętnie skorzystałem z możliwości wypowiedzenia. ... Nadal nie wykluczam, że zostanę ;)

Zgadzam się z Tobą, że trzeba obserwować rynek. Wojna cenowa jeszcze się nawet nie zaczęła. 8)
pozdr.

[ Dodano: 2009-05-23, 23:44 ]
PS. Odnośnie prowadzenia kampanii ukrytej w necie przez play ;) zobaczcie tylko ten wątek podany na 15 str. do innego forum. ;) Wszyscy idą do PLAY! Więc może pójdę i ja :?: A pomyślcie jak tanio będziemy dzwonić jak się wszyscy przeniosą i ile darmowych minut będzie do kogokolwiek :wink:

#337128  autor: sochaczew
 24 maja 2009, 20:23
BL9393 pisze:to też zależy od indywidualnego podejścia :P
ja ostatnio mam odwrotnie, czekam na koniec umowy z Play Abonament i migruję do Plusa na abo :D ale z MixPlusa bym chętnie zrezygnował... szkoda że jestem "użytkownikiem"... wydaje mi się, że prawdziwego Mixa to ma Orange, bo tam to jest abonament z hamulcem, a w Erze i Plusie to karta z telefonem i umową :P co do Mixa w Play to trudno stwierdzić bo w preepaidzie daje usługi jak w abo :)
a dlaczego odchodzisz z PLAY? Czy to prawda, że w PLAY darmowe minuty nie przechodzą na następny miesiąc?

#337158  autor: BL9393
 24 maja 2009, 22:07
Proszę bardzo:
-znikające zgłoszenia w Play24
-brak przechodzenia minut na kolejny okres (są miesiące, że zasilam koleżance TakTaka w ostatnim dniu cyklu - usługa bonus)
-brak darmowego numeru (powód migracji do Plusa)
-gorsza jakość połączeń głosowych w roamingu krajowym
-z miesiąca na miesiąc słabsza oferta RePlay
-mały i drogi pakiet internetowy (5MB to czasem za mało)

Ostatnio pojawiła się w moim życiu pewna osoba i taki wybrany numer bez limitów to błogosławieństwo ze strony Plusa ;) Jeśli pojawi się w PLAY darmowy numer (bez limitów, może być tylko po nadajnikach PLAY) do września to może zostanę. Ale wątpię, bo jak się poszalało z cenami to teraz trzeba budżet reperować ;)

czas na Orange

#337186  autor: pixel70
 24 maja 2009, 23:45
Nie znalazłem do tej pory konkretnej odpowiedzi - podobno Plus twierdzi, że nie można zerwać umów MixPlus. A właściwie dlaczego? Czy regulamin tych ofert nie został zmieniony?
Są to de facto umowy abonamentowe, tylko o nieco innej konstrukcji. Jednak obowiązuje tu pewien regulamin...

#337187  autor: kojot78
 24 maja 2009, 23:51
Też mi się wydaje że to zwyczajna umowa ... Jednak gdzieś na różnych forach doczytałem że regulamin w MIXIE nie uległ zmianie :( Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.

#337189  autor: sonicpb
 25 maja 2009, 00:06
czy mogę przenieść numer na Play Fresh i po kilku dniach wrócić do simplusa?

#337190  autor: BL9393
 25 maja 2009, 00:07
tak płacąc 2x za przeniesienie nr :P

czas na Orange

#337193  autor: sonicpb
 25 maja 2009, 00:17
przejscie z play jest przeciez darmowe;)

#337194  autor: BL9393
 25 maja 2009, 00:18
tak?? :D to że tak podali na konferencji nic nie znaczy :P
chcesz to się przekonaj... ;)

czas na Orange

#337196  autor: sonicpb
 25 maja 2009, 00:22
wlasnie chce sie dowiedziec jak to jest;d przed tym jak sie przekonam:) ma ktos moze jakies informacje na ten temat?

#337197  autor: kubik
 25 maja 2009, 00:23
sonicpb pisze:wlasnie chce sie dowiedziec jak to jest;d przed tym jak sie przekonam:) ma ktos moze jakies informacje na ten temat?
790500500 wyłączyli?
  • Strona 12 z 54
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 54
  • 1
  • 10
  • 11