Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Jakieś dwa miechy temu dzwonila do mnie kumpela z zzagranicy i na wydruku abonamentowym miałem do zapłaty 0,50 złkowcio pisze:Przecież jak Ty jestes w Polsce, masz telefon u polskiego Opa, to nigdy nie będzie Ci brało kasy z konta, jak ktoś zadzwoni do Ciebie- czy to z PL, czy to zza granicy...sochaczew pisze:Dzis dzwoniła do mnie moja dziewczyna z Węgier i gadaliśmy szybko, zeby mi w roamingu nie zjadlo ( jak to w PLUS płacą obie strony ) a tu..... Nie sciągnęło mi z konta ani jednego grosza. To miłe
Warto sprawdzić za co ta opłatasochaczew pisze:kowcio napisał/a:
sochaczew napisał/a:
Dzis dzwoniła do mnie moja dziewczyna z Węgier i gadaliśmy szybko, zeby mi w roamingu nie zjadlo ( jak to w PLUS płacą obie strony ) a tu..... Nie sciągnęło mi z konta ani jednego grosza. To miłe
Przecież jak Ty jestes w Polsce, masz telefon u polskiego Opa, to nigdy nie będzie Ci brało kasy z konta, jak ktoś zadzwoni do Ciebie- czy to z PL, czy to zza granicy...
Jakieś dwa miechy temu dzwonila do mnie kumpela z zzagranicy i na wydruku abonamentowym miałem do zapłaty 0,50 zł
łeee. I to jest kontrakt bez telefonu na 24 m-ce? Myślałem, że coś bardziej specjalnegokubik pisze: jeżeli chodzi o powód przeniesienia, to poprostu bardziej mi się opłaca.
aktualnie posiadam Kubali75 + 25 minut za przedłużenie poprzedniej umowy, więc mam 145 minut za 75 zł*. dzięki możliwości zerwania umowy mogę wziąć OnePlay95 za 65 zł (oferta OnePlay bez telefonu) gdzie mam 243 minuty i dodatkowo dają 50 minut do wszystkich - więc jakby na to nie patrzeć, za mniej mam x2 więcej minut. a patrząc na moje rachunki z ostatniego roku (przedłużenie było w marcu '08), to właśnie ok 300 minut potrzebuję w miesiącu. chętnie bym został w Plusie, ale jedynie co mnie może zatrzymać, to TaryfaWażna 150 z 50% rabatem, no dobra, może być 40%
...
umowa jest na rok, więc prawie by poobserwować zmiany jakie będą się pojawiać na rynku.kojot78 pisze: łeee. I to jest kontrakt bez telefonu na 24 m-ce? Myślałem, że coś bardziej specjalnegospecjalnie dla plusiaków.
. Taryfę masz jakąś podstarzałą. I może przedłużałeś umowę bez negocjowania warunków.
W PLUSIE (tfu ... zakała telefonii komórkowej) można wynegocjować podobne warunki. [o negocjacjach z Plusem patrz mój wcześniejszy post] Tyle że Plus prawdziwe negocjacje rozpoczyna dopiero po złożeniu wypowiedzenia
(nie groźbach!) I ja wiem czy warto o kilka minut numer przenosić?
pozdrawiam.
że tak powiem..... a co mnie to?BL9393 pisze:niby tak, ale na Plusa dzwonią do Ciebie taniej niż na Playpewnie po MNP (przeniesieniu numeru) nie zauważą tego, ale po pierwszym billingu licznik pewnie się zmniejszy...
Nu ... zazwyczaj jest coś za coś. Ja we wrześniu 2008 gdy Samsung Omnia był dostępny w zasadzie tylko w reklamie (na forach aż huczało że nigdzie nie ma) wynegocjowałem go w plusie za 299PLN(Syberyjska 75) - oficjalna cena 799 ale 2 tygodnie nerwów mnie kosztowalikubik pisze: umowa jest na rok, więc prawie by poobserwować zmiany jakie będą się pojawiać na rynku.
taryfę i warunki miałem takie, bo udało mi się wydusić od nich E51 za 49 zł brutto (w lutym '08 była niedostępna dla indywidualnych, zwłaszcza w tej cenie). (...)
a dlaczego odchodzisz z PLAY? Czy to prawda, że w PLAY darmowe minuty nie przechodzą na następny miesiąc?BL9393 pisze:to też zależy od indywidualnego podejścia
ja ostatnio mam odwrotnie, czekam na koniec umowy z Play Abonament i migruję do Plusa na aboale z MixPlusa bym chętnie zrezygnował... szkoda że jestem "użytkownikiem"... wydaje mi się, że prawdziwego Mixa to ma Orange, bo tam to jest abonament z hamulcem, a w Erze i Plusie to karta z telefonem i umową
co do Mixa w Play to trudno stwierdzić bo w preepaidzie daje usługi jak w abo